Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste - ce bucatariti?

Featured Replies

Pai daca ai spune: nu se aseamana la consistenta si textura cu stafidele? Le-ai gasit varsate la cosuri sau ambalate la rafturi?

Stie cineva, daca se pot inlocui cu stafide?

Sunt ambalate in pungute de 250 g (parca).

Am vaga banuiala ca merisoarele sunt o idee mai acrute. Da' nu-s sigura, ca inca n-am bagat boticu' in ele..... Chiar nu stiu ce sa zic. Pune intrebarea la brie, nu aici. :floare:

S-ar putea sa mearga cu stafide, dar nu pui prea multe si nu pui nici dulceata (zic si io, dupa ureche).

Pai daca ai spune: nu se aseamana la consistenta si textura cu stafidele? Le-ai gasit varsate la cosuri sau ambalate la rafturi?

Stie cineva, daca se pot inlocui cu stafide?

Sunt ambalate in pungute de 250 g (parca).

Am vaga banuiala ca merisoarele sunt o idee mai acrute. Da' nu-s sigura, ca inca n-am bagat boticu' in ele..... Chiar nu stiu ce sa zic. Pune intrebarea la brie, nu aici. :floare:

S-ar putea sa mearga cu stafide, dar nu pui prea multe si nu pui nici dulceata (zic si io, dupa ureche).

bine, merci, hai ca o inteb pe Chefa, ca as vrea sa fac maine, ca imi vin nepotii.

Ioana e la cutie de carton micuta (250 g cred) nu stiu firma o sa ma uit maine. Deci laptele condensat e de mai multe feluri, indulcit si ne :floare: ? sa casc ochii ...

Laptele pe care l`ai cumparat tu de la Lidl este lapte ptr cafea sau ma rog sa il folosesti la ce doresti dar nu la dulce de leche.

Ptr dulce de leche trebuie de ala gros la conserva (are si lidl de la pilos dar la noi nu am vazut)doar in afara. Poti cumpara orice firma dar sa fie la conserva si gros(asta este si indulcit la conserva).

Asta este din cehia dar nu conteaza cutia conteaza sa iei ptr praji de asta gros. Daca scuturi cutia se misca greu continutul.

post-1316-13340433754202_thumb.jpg

cerra, merci :floare: ! se gaseste la raionul de lactate? sau la altul?

bun si dc nu fac cafeaua cu lapte, la ce folosesc pe ala de l-am cumparat la cutii de carton? deci nu e ce trebuie! bad! :floare:

cerra, merci :floare: ! se gaseste la raionul de lactate? sau la altul?

bun si dc nu fac cafeaua cu lapte, la ce folosesc pe ala de l-am cumparat la cutii de carton? deci nu e ce trebuie! bad! :floare:

Buna,

Incerc sa ajut eu cu raspuns : merisoarele le-am gasit in Crangasi in complexul in care piata agricola este la etaj. Merisoarele sunt la parter, la standul cu sucuri de fructe naturale - intre doua centre de carne- acolo sunt "varsate" si tanti aceea le cantareste, in functie de cat vrei sa cumperi- din cate imi amintesc am dat 6 ron/100 grame.

Cat priveste laptele condensat, am gasit in orice magazin Mega I.( nu stiu daca am voie- sper sa nu fac din prima vreo gafa)- fie la raionul cu produse asiatice, fie la raionul cu lactate- Este o cutie de carton alba-marca lor "365"- de 350 ml.

Marea mea problema e ca n-am chef sa fac nimic =))

La mine un Paste a trecut...tot fara chef...si pregatiri putine chiar deloc as spune in comparatie cu alti ani.

Meniul a fost:

-turte din coca de paine (in loc de torta fritta) cu salamuri

-piftele de orez (arancini di riso) cu sos de ciuperci(porcini)...care au iesit ca naiba ca am fiert prea tare orezul si au iesit terci nici poza nu le-am facut

-miel...stufat de miel cu mult vin, ceapa si patrunel si usturoi

la copii iepuri din paine,miel si iepure glazurat si am vopsit oua tot ca sa se bucure ei...

Si am mai cumparat o colomba (tartuffone) care facea scarba!!!!!

De pastele ortodox...fac numai cozonac romanesc si atat!!!! Restul mancam ca intr-o zi obisnuita.

As face si o tocana din mate (maţe, intestine nu pisici)de miel dar nu am clienti pentru ea, iar socrul meu e la tara. Dansul m-a invatat cu acest tip de Bizzarre food.

Daca vrei cu adevarat ceva excelent facut din mațe de miel, fa kokoreç (cocoreți)

Infasori mațele bine spalate pe ceva ca la kurtos colaci, le pui deasupra gratarului si le frigi... daca ai cum. Daca nu, improvizezi ceva de genul asta. Apoi matele fripte se toaca si se tin calde pe o tabla fierbinte. In Turcia asta se face pe strada si se maninca in stil sandwich, e absolut criminal.

De asta imi faci tu mie... :)

L-am vazur pe Andrew Zimmern in vizita la navajos unde au taiat o oaie, acolo cred ca am vazut, dar se poate ca si undeva prin Italia mai salbatica, ca pe o tepusa metalica infasurau o bucata de grasime (o slanina, baccon, lardo, ce aveau) si peste ea impleteau artistic matzisoarele si le frigeau la jar de carbuni

=)) :) :(

Stai ca l-am gasit usor.

[center]http://youtu.be/PtGAvj13c1ohttp://[/center]

Cu tepusa erau italienii, dar si indienii astia stiu ce-i bun, iar pruncii lor stiu ca nu fac mofturi! No sir!

Ca veni vorba in clip de "bullit in the chamber" :). Sitarul, cel mai nobil vanat cu pene, dupa ce se lasa la fezandat zile la rand, cu penele pe el, se face umplutura pentru friptura din intestine cu continut cu tot. Altfel, spun marii cunoscatori in ale vanatului iti bati joc de cea mai buna mancare din lume si sunt gata sa strice o incarcatura de alice pe curu-ti. Asa o fi, vazui si la tv la o emisune culinara. Aduce-ti-mi un sitar.

@ Ioana aia e cartea, de a aratat-o Monique. Sunt retete absolut normale si din viata zilnica a oricarui gaspadin roman.

[b]

@ Daniella[/b] uite aici spre exemplu http://juluul.blogspot.de/2011/09/rezept-waffeltorte-mit-walnuss-karamell.html , cam ce se poate face cu caramel/dulce de leche. Rusii au foarte multe retete. Daca vreo ceva tradus de pe blog, zi. Daca ai doar Milchmädchen, adica pasta aceea aöba facuta din lapte cu zahar, o poti transforma in dulce de leche prin fierbere.

@ Adriana fara chef si eu, Adi, asa ca nu esti singura. Daca in alti ani ma speteam cu orele la bucatarie, acu ma chinui de 3 saptamani sa fac o mostra -deci nici macar ceva intreg- de tort, o reteta noua. Daca in alti ani am stat la cratita, anul asta am stat in gradina si am creat altele.

@ Toulemonde In Vinerea Mare catolica am facut pui. Duminica Pastelui catolic am fost la socrei, iar ieri sefu a venit hotarat la mine si imi zice: " Rugam amatorii sa paraseasca scena bucatariei conjugale si sa faca loc profilor!" :)

M-am carabanit frumusel si mi-am facut de lucru. Fin'ca nu mi-a placut mai ninic din ce era prin florarii, am ales sa imi fac eu singura decorul anul asta, dupa care am aranjat frumos masa si am asteptat cuminitica =))

Nu dupa mult timp, am fost servita. Sotul mi-a prezentat steak cu unt aromat cu trufe albe, cartof in folie si broccoli la abur. Ciurprize, ciurprize ...

post-12-13340526225938_thumb.jpg

post-12-13340526366896_thumb.jpg

post-12-13340526487355_thumb.jpg

Eu stiu sigur ce nu fac: miel. Nu suport mielul de nici un fel, asa ca n-are ce cauta pe masa mea.

Cred ca o sa fac drob de pui, un platou cu branzeturi si ceva sunca, insotite de rosii, castraveti si alte verzituri de primavara.

Sarmale la cererea colegului si rata la cuptor, tot la cererea colegului. Desert: cozonac cu nuca si pasca cu branza si stafide.

LE: Oua colorate, desigur. O sa le vopsesc cu foi de ceapa rosie si cu sfecla rosie, sa vad ce-o sa iasa :floare:

Eu cred ca o sa fac drob de miel, paste cu ragu de iepure, coaste de miel la cuptor cu cartofi, cozonac, oua rosii.

Ma mai gandesc, adica inca nu m-am gandit serios :floare: !

Noi din nefericire avem in grija mai multi pacienti bolnavi si batrani - Saptamna Patimilor in special pentru ei :D - si suntem mai mult pe drumuri.

Probail ca ouale vor fi "vopsite" in autocolante cilindrice de celofan imprimat, care la imersarea in apa fierbinte adera si se muleaza pe ou.

Primul an cand nu "dantelam" din cei peste 20 si mai bine, de cand suntem un cuplu.

cerra, merci :D ! se gaseste la raionul de lactate? sau la altul?

bun si dc nu fac cafeaua cu lapte, la ce folosesc pe ala de l-am cumparat la cutii de carton? deci nu e ce trebuie! bad! :D

Nu, la raionul unde se gaseste laptele la cutie , lapte de cafea,frisca la cutie/tub. La noi nu am vazut la lidl decat de ala lichid cum ai luat tu. Eu in cehia am gasit si la lidl si la tesco/kaufland la conserva. Cel de la Pilos lidl este in cutie albastra si are un capac de plastic peste gura conservei.

Ptr praji sau dulce de leche tre sa fie asa cum vezi in cutia care am pus`o eu. Da, o sa il bei la cafea sau pui in loc de lapte la ceva praji. In cehia am vazut si gata cu cioco in el si tot asa gros. Scrie si arata poza de care este.

Buna,

Incerc sa ajut eu cu raspuns : merisoarele le-am gasit in Crangasi in complexul in care piata agricola este la etaj. Merisoarele sunt la parter, la standul cu sucuri de fructe naturale - intre doua centre de carne- acolo sunt "varsate" si tanti aceea le cantareste, in functie de cat vrei sa cumperi- din cate imi amintesc am dat 6 ron/100 grame.

Cat priveste laptele condensat, am gasit in orice magazin Mega I.( nu stiu daca am voie- sper sa nu fac din prima vreo gafa)- fie la raionul cu produse asiatice, fie la raionul cu lactate- Este o cutie de carton alba-marca lor "365"- de 350 ml.

Bine ai venit la noi, Doina, nu e nici o problema, poti scrie numele magazinului linistita =))

eu serbai deja paştele catolic cu meniu italienesc á la dexter, carpaccio di polpo, prosciutto e melone con fichi freschi, lasagna, arrosto di agnello con fagiolini, cime di rapa, patatine all'aglio, funghi orecchioni, e carciofi alla romana.

de paştele ortodox sunt în deplasare, aşa că mă voi pregăti numai cu apetitul necesar =))

Bine ai venit la noi, Doina, nu e nici o problema, poti scrie numele magazinului linistita :-*

Multumesc pentru primire. Am incercat sa fiu de ajutor, dar se pare ca am gafat- am raspuns la o postare adresata Cerei- mii de scuze.

Si pentru ca nu vreau sa fiu total off, va pot spune ca ceea ce sigur voi face de paste- este "poienita cu ciuperci" gasita pe un blog al unei fete de pe Arta culinara- care mi-a placut foarte tare- fiind o alternativa la traditionala salata boeuf si neaparat "profiterolul" lui Any_annette-pe care l-am executat deja de doua ori si nu a ajuns =)) Mai caut idei, pentru care oricum va multumesc- greu e sa ma hotarasc la ceva- ca alternative sunt o multime =))

Mdoyna bine-ai venit si ma bucur tare mult ca ai facut deja profiterolul si ca ti-a placut =)) .

Multumesc!

Daca mi-a placut? Putin spus- nu ne-a ajuns. Promit sa fac si poze de data aceasta, desi nu stiu cat voi reusi sa fiu la "inaltime", neavand un aparat foto performant =))

Mdoyna bine-ai venit si ma bucur tare mult ca ai facut deja profiterolul si ca ti-a placut =)) .

Multumesc!

Daca mi-a placut? Putin spus- nu ne-a ajuns. Promit sa fac si poze de data aceasta, desi nu stiu cat voi reusi sa fiu la "inaltime", neavand un aparat foto performant :-*

Nici al meu nu e cine stie ce, mai fac poze cu telefonul lui dl.Any din cand in cand.

Te astept =)) !

Buna,

multumesc mult Doina. Nu era chiar intrebare cu adresa si aici nu trebuie sa-ti ceri scuze pentru bune intentii :)

Intre timp am gasit merisoarele la Carrefour la raionul unde are fructe uscate, conf indicatii Foxyy :) Desi initial nu mai erau la raft si madama care facea aprovizionarea mi-a spus ca nu au nici in spate. Plecasem sa ma mai invart, cand madama ma recheama ca le avea in cutiile din care tocmai trebuia sa scoata marfa la raft. Vazand ca asa de greu le-am gasit am cumparat 3 pungi. Acum, ca in bancul cu iepurasul, painicile si farmacia: sa vedem ce o sa fac cu ele ... :) ? Pentru ca nu am mai gasit brie sau camembert rotund mare (150-200g) :o

Marea mea problema e ca n-am chef sa fac nimic :o

La mine un Paste a trecut...tot fara chef...si pregatiri putine chiar deloc as spune in comparatie cu alti ani.

Meniul a fost: ...

+ 1! de fapt chef de bucatarit as avea, dispozitie de sarbatoare nu am deloc :) !!! ... basca timp si posibilitate cu copilitza :) ! Daca ma supar rau :) , nu mai fac nimic si ma duc la mama la masa, in loc sa ii mai chem pe ei la noi.

Like :)

Koral, you are my ... man! :o

Copiii pe care am avut placerea sa-i fac, semana cu mine, nu am nevoie de test ADN. Oricand gata pentru o experienta noua si daca se poate cat mai exotica, mai inedita.

Mammarotta ? E o bucatareasa excelenta, gateste de la 12 ani - parintii ei lucrau in schimburi, sora era mult mai mica. Dar e mai conservatoare decat intregul Partid Conservator Britanic. De multe ori nici nu vrea sa guste un ingredient, sau preparat nou, dar cum spuneam: daca ar fi sa faca mancare pentru un hram de biserica de exemplu cu oaspeti simandicosi, s-ar simti in elementul ei. La proba de cutit de masterchef le-ar da clasa juratilor. :o

Din ce ai scris mai sus, înţeleg că Mammarotta e o lady... Noroc că mai există astfel de oameni- noi suntem ăia defecţi, cred că ştii !

Copiii mei sigur sunt ai mei , chiar dacă seamănă la gusturi cu doamna ta!( şi soţul meu - nici io n-am nevoie de test ADN :)

Da' de infiat, nu vreti sa mai infiati pe nimeni (niciunu' din voi?)??? (da, stiu, apare Maya...... :o).

Io nu prea fac experimente, ca nu vreau sa raman cu sechele. Da' noi (ca deh.... vin si cu jupanu', la pachet) suntem deschisi la haleluri noi si interesante. Chiar vineri am capatat o branza din Franta, ne-a adus un prieten ce-a fost intr-o vizita. Omu' sa fost tare dragut, ne-a cadorisit cu calupu' de "parfum", da' ne-a avertizat sa nu indraznim s-o deschidem in preajma lui, ca-l avem pe cunosteala dupa aia...... :) Acasa normal ca am bagat boticu' in branza..... yumiiiiii, ce bun e Camembert-ul!!!!!!!

si eu la fel de gata oricand de experinte culinare inedite! Sefu', sa fie cazul sa-mi fac eu testul ADN? :o

Deci, inedit pt mine, de Paste eu fac camembertul in foietaj si panna cotta.

@ Ioana aia e cartea, de a aratat-o Monique. Sunt retete absolut normale si din viata zilnica a oricarui gaspadin roman.

[b]

@ Daniella[/b] uite aici spre exemplu http://juluul.blogspot.de/2011/09/rezept-waffeltorte-mit-walnuss-karamell.html , cam ce se poate face cu caramel/dulce de leche. Rusii au foarte multe retete. Daca vreo ceva tradus de pe blog, zi. Daca ai doar Milchmädchen, adica pasta aceea aöba facuta din lapte cu zahar, o poti transforma in dulce de leche prin fierbere.

@ Adriana fara chef si eu, Adi, asa ca nu esti singura. Daca in alti ani ma speteam cu orele la bucatarie, acu ma chinui de 3 saptamani sa fac o mostra -deci nici macar ceva intreg- de tort, o reteta noua. Daca in alti ani am stat la cratita, anul asta am stat in gradina si am creat altele.

@ Toulemonde In Vinerea Mare catolica am facut pui. Duminica Pastelui catolic am fost la socrei, iar ieri sefu a venit hotarat la mine si imi zice: " Rugam amatorii sa paraseasca scena bucatariei conjugale si sa faca loc profilor!" :)

M-am carabanit frumusel si mi-am facut de lucru. Fin'ca nu mi-a placut mai ninic din ce era prin florarii, am ales sa imi fac eu singura decorul anul asta, dupa care am aranjat frumos masa si am asteptat cuminitica :)

Nu dupa mult timp, am fost servita. Sotul mi-a prezentat steak cu unt aromat cu trufe albe, cartof in folie si broccoli la abur. Ciurprize, ciurprize ...

Merci Lapona, o sa studiez.

Ai noroc sa ai un profesionist in casa, care sa mai si vrea sa gateasca. Inteleg de ce anul asta nu ai chef sa te spetesti pe la bucatarie ... Arata tare bine si steakul aromat si decorul.... :)

Scrie si arata poza de care este.

din acesta (scrie lapte condensat 17,5% din lapte pasteurizat. Clipoceste, deci cred ca e destul de subtire. zice ca se fol la cafea si creme pt prajituri):

post-685-13341755740131_thumb.jpg