Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Daniella, am pus la urmare. am facut o supa de sparanghel verde ( caci cumparai muuuult), sotul a adus ricotta fresca de pecora, nodini ( mozarelle mic innodate )

rosii, un fel de castraveti ( caruselli) care arata ca dovleceii, lamai, portocale, ceapa alba dulce, ruccola, cartofi noi,

prosciutto cotto, crudo, parmezan, pecorino etc etc etc

plus o tona de paste , si proaspete , tipice din sud ( orecchiette) si paste divella ( ca alea ne plac noua mult )

plus ulei de masline local, si "mieru" / in dialect pugliese se zice la vinul lor primitivo.

post-16-13042681077559_thumb.jpg

post-16-13042681475781_thumb.jpg

post-16-13042682208999_thumb.jpg

Mooaaammaaa, ce bogatie de gusturi si mirosuri pe la tine, Stellino!

Vin si eu sa te ajut, ca paote nu poti termina tot!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Ce indivioasa sunt Stelinoo!!! :) Sa le mancati sanatosi :) Te-asi momi cu un mic sau un carnacior la gratar poate-mi dai ceva la schimb,vreo rosie deaia ,da' nu cred ca-ti place :)

moaaama stella ce marfuri de lux

aia de sub rosii sunt castravetii?

nu am vazut niciodata cartofi noi asa de mari

nu am baut vin din cel mentionat niciodata

cum faci acum sa pastrezi toate produsele, sa nu se strice pana le consumi (ma refer la cele perisabile repede)? care e planificarea? :)

Ia ziceti-mi si mie daca ma atac eu prea tare sau.....

Din diverse motive, curatenia de primavara am amanat-o dupa Pasti.

Joi fiind singura, am facut salonul, de la a la z, ca seara ma dureau salele, dupa 35 de mp.

M-am uitat apoi pe calendar si am vazut ca vineri nu pot continua fiind Izvorul Tamaduirii, sarbatoare cu cruce rosie.

Cineva apropiat (nu zic cine, poate va dati voi seama :occasion14: ) m-a intrbat cum merge, etc.

Zic "m-am oprit pt ca azi (vineri) la noi e sarbatoare mare si nu se lucreaza, nu se fac treburi casnice, etc, pt ca e pacat".

Mi s-a raspuns razand ca uite ce-au mai inventat, ce bine e mi-ar conveni si mie, etc.

I-am spus ca nu s-a inventat chestia asta la noi, asa e in tot ortodoxismul, iar eu cand pot ma abtin sa fac.

M-a ofticat chestia asta mi s-a parut ca s-a luat in deradere, nu stiu.

N-am mai continuat ca faceam polemica.

Si de atata lucru sa te oftici tu Anuta'?! Fiecare tine dupa cum ii dicteaza credinta si sufletul.Daca persoana respectiva avea bun simt sau putina diplomatie nu te-ar fi facut sa te simti prost zic eu.Sunt moduri si moduri in a face un comentariu la adresa altcuiva,unele jicnesc altele in acelasi context dar cu alte cuvinte nu mai par deloc asa :D Tu esti cu inima impacata ca de izvorul tamaduirii nu ai facu treaba si asta e important ,cui nu-i place treaba lui :D

Zozo mi-a zis,citez:''sa muste de dos' ca-i mai mare'' :occasion14:

Nu stiu altii dar de la mine are de unde musca :pupic:

Fiecare are obiceiurile lui, religia lui, n-am nimic cu nimeni, mie mi s-a parut ca se ia in deradere, ca si cum ortodocsii isi inventeaza ei chestii asa de comoditate, etc.

Am lasat-o balta ca dadeam in polemica daca mai ziceam ceva.

Any dragutza; nu dai explicatii, zici doar "religia mea imi interzice" .

drept e pe de alta parte ca mi se pare ca religia noastra ortodoxa e mai "aspra" cumva , si la post , si la ce ai voie si nu ai voie sa faci etc.

dar pe de alta parte, fiecare face cum crede si cum simte in suflet, si restul sa se acomodeze.

Daniella, catravetii/caruselli se pastreaza bine la frigo, si oricum , cand am multi dau si eu mai departe, pe principiul

dar din dar...si la randu-mi priemesc de la prieteni unele si altele.

lamaile vor ajunge limoncello, suc ( pe doze la congelator ptr prajitura cu lamaie) si coaja rasa ptr diverse arome.

plus daca am chef poate fac cateva borcane de dulceata....plus pastrez in frigo ( sunt absolut bio, din copac, culese ieri , asa ca tin destul de mult)

Geaninooooooooo , daca-ai sta mai aproape, te-as chema mintenash la o barfa mica si ce-o fi pe langa, si

bubuletzul s-ar delecta in gradina. am cauta prin cele cotloane bilele lui fiimea de cand era mititica ( nu-s pe unde le-a ascuns )

Any dragutza; nu dai explicatii, zici doar "religia mea imi interzice" .

drept e pe de alta parte ca mi se pare ca religia noastra ortodoxa e mai "aspra" cumva , si la post , si la ce ai voie si nu ai voie sa faci etc.

dar pe de alta parte, fiecare face cum crede si cum simte in suflet, si restul sa se acomodeze.

Am incercat chiar sa explic ce e cu sarbatoarea asta, dar stii cum e uneori, nu te prea intereseaza daca e ceva ce nu-ti apartine. Deci, m-am oprit si aici.

Unii merg pe conceptia (si aici nu ma refer la religie) ca ce am eu e unic si n-are nimenea.

Stella pasta Divella ne place si noua foarte mult, am facut o poza, ia de-aici

post-13-13042749446959_thumb.jpg

Fetelor cat poa' sa stea un porumbel agatat cu capu-n jos?

Pare sinistra introducerea, da' va explic imediat :occasion14: .

Vecina de deasupra are in balcon un furtun care atarna peste balcon, capatul furtunului e intors in sus si taiat in 2 pe verticala.

Astazi dupa amiaza, spre seara asa, un porumbel s-a incastrat in capatul furtunului.

De fapt numai un picior. Porumbelul e cu capu'-n jos cu celalalt picior in aer, din cand in cand deschide aripile.

Eu nu pot sa ma catar sa-l salvez, unu pt ca e prea inalt (e peste balconul meu) si chiar si cu o scara e imposibil, cazi.

M-am dus sus la vecina dar nu-i nimeni acasa.

Mi-e mila tare de porumbelul asta chiar daca nu-mi e foarte simpatica rasa asta a lor, fac multa mizerie inclusiv in balconul meu.

Mai rezista asa cu capu'-n jos sau isi da sfarsitul si o sa-l vad din camera cum balangane?

Nu stiu fata!!! Nu ajungi cumva cu coada de la mop?! :occasion14:

Nu mai Geany, nu rezolv nimic, ar trebui cineva sa-l traga in sus ca sa-i iasa piciorul din crapatura aia de la furtun.

Iar am fost sus si nu-i nimeni.

Si nu prea mi-e drag sa ma duc la tanti asta la usa, pt ca e aia care-mi scutura covoarele cand am rufe la uscat (acum nu mai face ca am prins-o si am facut urat).

Of il aud cum da din aripi. Si mai e un altul care incearca sa-l salveze dar nu poate, sta mereu cocotat pe tubul ala in speranta ca poate face ceva..

Arunca si tu cu ce-ti vine la mana in el,chiar daca ti-e mila poate se sperie si da mai tare din aripi si reuseste sa se elibereze saracul :occasion14:

Arunca si tu cu ce-ti vine la mana in el,chiar daca ti-e mila poate se sperie si da mai tare din aripi si reuseste sa se elibereze saracul :occasion14:

Vai dac-ai sti ce mile mi-e, nu pot sa fac nimic. Eu sper sa nu moara si sper sa vina astia de deasupra acasa.

Tanti era acasa, cand a auzit a inceput sa transpire, a zis ca ea nu poate sa faca nimic, in balconul respectiv ea nu iese ca-i e frica si baiatul ei nu-i acasa.

Balconul ei e tot plin de caca de porumbei, eu curaj nu prea am, balustrada la balconul ei e destul de inalta si nu am cum sa ma aplec atat de mult, parca n-as vrea totusi sa ma arunc de la etajul 5 :occasion14: .

Sa vad cand vine al meu acasa ce zice.

Deocamdata e viu, il vad, nu mai da din aripi.

Any, tu esti in Italia, nu? La ei nu se tin sarbatori, sa nu lucrezi? Ei lucreaza (lucru de mana) in zi de sarbatoare? ....daca e un barbat care nu spala, face curat ...atunci poate sa ia in deradere, in sensul ca el se duce la serviciu si luceraza anyway ... poate in sensul asta a zis-o si poate era o gluma ... doar ca nu a zambit ? ar putea fi?

ai salvat porumbelul?

eu azi am fost la mama soacra. A gatit saraca precum de paste: sarmale cu mamaliguta, muschi si mici la gratar cu salata de varza, pasca si cozonaci calde ... pfui iar simt ca am luat 2 kg! bune, bune toate! si mai ales soacra! :biggrin:

si mama soacra imi da si la pachet ... nu prea am luat de data asta, ca maine plecam in concediu ... :biggrin:

asa ca va pupez, aveti grija de voi si sa ne vedem sanatosi si voiosi peste o saptamana!

Any, tu esti in Italia, nu? La ei nu se tin sarbatori, sa nu lucrezi? Ei lucreaza (lucru de mana) in zi de sarbatoare? ....daca e un barbat care nu spala, face curat ...atunci poate sa ia in deradere, in sensul ca el se duce la serviciu si luceraza anyway ... poate in sensul asta a zis-o si poate era o gluma ... doar ca nu a zambit ? ar putea fi?

ai salvat porumbelul?

Cine-a zis ca era un barbat :biggrin: ? Eu nu. E o femeie :sleepy1: . Am elucidat primul mister :biggrin:

Nu au ca la noi sarbatori cu cruce neagra, rosie, nu am vazut aici sa tina sarbatorile ca la noi, adica sa nu calce, spele, etc.

Eu incerc pe cat posibil sa respect sarbatorile, nu ma dau eu evlavioasa, dar nu degeaba sunt insemnate in calendar aceste sarbatori.

Porumbelul e tot acolo saracu'.

eu azi am fost la mama soacra. A gatit saraca precum de paste: sarmale cu mamaliguta, muschi si mici la gratar cu salata de varza, pasca si cozonaci calde ... pfui iar simt ca am luat 2 kg! bune, bune toate! si mai ales soacra! :biggrin:

si mama soacra imi da si la pachet ... nu prea am luat de data asta, ca maine plecam in concediu ... :biggrin:

asa ca va pupez, aveti grija de voi si sa ne vedem sanatosi si voiosi peste o saptamana!

Si eu tot la soacra am fost azi, am mancat iar de-am rupt, am mai dus si eu un profiterol de te lingeai pe degete de bun ce era.

Concediu placut!!!