Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

si sa stii ca poftesc si la mamaliga cu branza aia, iar din pozele tale imi rezulta, ca pana :lol: si cartofii prajiti i-as manca!

noroc ca nu stau aproape de tine, ca te trezeai cu mine pe la usa adulmecand ... B)

Dani' eu maine vreau sa fac un bors bun si de luni ma apuc de pascut...Dar doar eu asa ca oricum voi posta ce voi gati pt. hunii mei. :beer2:

Maya, mersi mult de pont, uite ca la asta nu m-am gandit. Eu vreau un bebica si pana il fac nu vreau sa ma chimizez cu nimic. Plus ca am, in general, reactii adverse la tot felul de medicamente. De cativa ani, de cand am nenorocirea asta am trait cu toate neamurile de pastile, toate care le-ati insirat voi acolo. Degeaba! Cel mai rau este ca imi sunt agresate teribil caile respiratorii si acum, anul acesta si bronsiile. Hîrcai ca o baba. Plus ca zici ca mi-a infundat unul capul cu vata, introdusa prin nas. Nas, urechi totul e infundat, nu am miros si nici gust.

Asa ca Simona, spray-ul ala cu apa marina n-ajuta nici pe naiba, cum sa ajute apa cu sare sa se decomprime mucoasa nazala? Aia e pentru hidratare si curatare atat. Cum spuneam in posturile precendete, polenul asta galben de iti umple masina, casa, ferestrele si puful alb de plop sunt inofensive. Cel care agreseaza organismul nu se percepe cu ochiul liber.

Ioana, incepe usor...si apoi se dezvolta si in directie alimentara sa stii. Nu vreau s ate descurajez, eu am ras cand mi.a spus doctorul insa m.a lovit instantaneu.

Hristos a-nviat!

M-am intors din Grecia! Sunt franta si-am dormit "in rate"! Kilometrajul e dat de tot peste cap:urcat si coborat la greu!

Maine incep munca! Sper sa ma odihnesc! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Va povestesc io cand imi revin!

Hristos a-nviat!

M-am intors din Grecia! Sunt franta si-am dormit "in rate"! Kilometrajul e dat de tot peste cap:urcat si coborat la greu!

Maine incep munca! Sper sa ma odihnesc! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Va povestesc io cand imi revin!

Adevarat a-nviat!

Asteptam poze :floare: !

Auoleu Lapona! deci treaba e f serioasa!?!!!! Imi pare rau sa aud ca ai asa probl! Poate sa deschizi un topic, sa fie mai vizibil si poate persoane care au trecut prin asta sa iti impartaseasca din experienta lor, speram pozitiva ...

Maya, ce inseamna terapie de desensibilizare?

Hm! cred ca si aerul din sistemele de climatizare (nu cel conditionat, ce trage de afara) face rau.

Auoleu Lapona! deci treaba e f serioasa!?!!!! Imi pare rau sa aud ca ai asa probl! Poate sa deschizi un topic, sa fie mai vizibil si poate persoane care au trecut prin asta sa iti impartaseasca din experienta lor, speram pozitiva ...

Maya, ce inseamna terapie de desensibilizare?

Hm! cred ca si aerul din sistemele de climatizare (nu cel conditionat, ce trage de afara) face rau.

Daniela,uite aici poti citi despre desensibilizare http://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/desensibilizare

Lori,atunci cauta neaparat un doctor bun care e specializat pe acupunctura.Sa stii ca Dan a avut cu asta cele mai mari succese.

În primul an a facut vreo 5-6 sedinte,iar dupa,în urmatorii ani doar cîte 1-2 chiar cînd începe sezonul.

Daca nu ajunge la timp,îl mai apuca cîteo criza pe care o rezolva tot prin acupunctura.

Lapona, ai fost la medicul alergolog? Ti-a determinat la ce anume este alergia, prin determinari specifice? Ti-a dat trusa speciala de determinare a alergiilor de mediu si a celor alimentare?

merci, Maya, ma bag sa citesc :floare:

Ioana, incepe usor...si apoi se dezvolta si in directie alimentara sa stii. Nu vreau s ate descurajez, eu am ras cand mi.a spus doctorul insa m.a lovit instantaneu.

tot ce e posibil.eu inca sunt in dubiu,fiinca anul trecut am facut de 2 ori testul.prima data a iesit negativ, iar la interval de o luna a iesit ,dar slab.Maine vad eu ce spune testul, sunt sau nu sunt.O mica sensibilitate am,ca simt pe nasul si pielea mea :floare:

Oricum incearca cu acupunctura, n-are ce strica.Eu una am oroare de ace,dar daca ar fi nevoie as face.Norocul meu e ca medicul nostru de familie face, chiar al meu merge, dar pt alte probleme.

Apropos acupunctura , am facut o data la medicul meu de familie ( adica o terapie de vreo 5-6 sedintze ): n-a durut deloc !!!! Dar deloc !!! Eram gravida , deci sensibila , si tot n-a durut. Am facut contra durerilor de cap ca erau groaznice. Mi-a trecut , n-a mai avut nik.

Apoi mi-a facut moasa , prima data pt maini ca aveam porcaria aia de sindrom , a durut mai tare....dar am suportat. Erau alte puncte, care n-ar fi trebuit sa fie asa xsensibile , dar , ce stiu eu? Apoi am facut sedintzele alea de relaxare si alea premergatoare nasterii , ca sa provoace contractzii. Alea de relaxare au fost OK , ma simtzeam asa de toropita dupa...alae pt contractzii insa ....vreau sa spun ca au fost groaznice durerile , si nici contractzii n-am avut!!!!

Un punct a fost foarte dureros , degetul mic de la picior. Si vreau sa spun ca si al medic m-a intzepat in el ( acolo a tzinut acul numai 5 min ca timp indelungat putea sa provoace contractzii) si n-am simtzit aproape nimic.

Cred ca diferentza o fi de la ace. Medicul zicea ca are unele subtziri , japoneze...parca tragea de o spirala cand te intzepa.

Lori,atunci cauta neaparat un doctor bun care e specializat pe acupunctura.Sa stii ca Dan a avut cu asta cele mai mari succese.

În primul an a facut vreo 5-6 sedinte,iar dupa,în urmatorii ani doar cîte 1-2 chiar cînd începe sezonul.

Daca nu ajunge la timp,îl mai apuca cîteo criza pe care o rezolva tot prin acupunctura.

Da Mihaela, sa stii ca asa o sa fac, mai ales ca am putin si toamna, la Rote Buche. Acum cativa ani cand am facut testul am iesit la mesteacan si Rote Buche. Ce simptome avea Dan? Inclusiv mancarime oribila de ochi?

Lapona, ai fost la medicul alergolog? Ti-a determinat la ce anume este alergia, prin determinari specifice? Ti-a dat trusa speciala de determinare a alergiilor de mediu si a celor alimentare?

Daniella, cum spuneam si mai sus, da. Alergia polenului declanseaza si altele, ori mai bine spus ele vin in grupulete. Am inclusiv la soare, a aparut si ea in timp si la anumite alimente, respectiv fructe si legume crude. Spre exepmlu Kiwi nici vorba sa il pot manca, anumite soiuri de mere etc. Si nu, nu are legatura cu aparatele de clima conditionata ci cu schimbarea globala a climei, cu transformarea genetica a alimentelor, a modului nostru de alimentatie si in fdoarte stransa corelatie cu stresul. Alergiile sunt boala specifica timpurilor moderne.

Uite aici daca te intereseaza, http://ngm.nationalgeographic.com/2006/05/allergies/newman-text. Este bine sa iti supraveghezi si bebica. Foarte frecvente la copii - mai ales ca au inceput sa se dezvolte si in Romania - sunt la nuci si la lapte - intoleranta la lactoza.

tot ce e posibil.eu inca sunt in dubiu,fiinca anul trecut am facut de 2 ori testul.prima data a iesit negativ, iar la interval de o luna a iesit ,dar slab.Maine vad eu ce spune testul, sunt sau nu sunt.O mica sensibilitate am,ca simt pe nasul si pielea mea :)

Oricum incearca cu acupunctura, n-are ce strica.Eu una am oroare de ace,dar daca ar fi nevoie as face.Norocul meu e ca medicul nostru de familie face, chiar al meu merge, dar pt alte probleme.

Da, cum spuneam, depinde si de circulatia lor de la an la an. Anul trecut a fost lejer de tot la mine, aproape ca nu a fost si ieseam si la alergat. Anul asta insa...

Apropos acupunctura , am facut o data la medicul meu de familie ( adica o terapie de vreo 5-6 sedintze ): n-a durut deloc !!!! Dar deloc !!! Eram gravida , deci sensibila , si tot n-a durut. Am facut contra durerilor de cap ca erau groaznice. Mi-a trecut , n-a mai avut nik.

Apoi mi-a facut moasa , prima data pt maini ca aveam porcaria aia de sindrom , a durut mai tare....dar am suportat. Erau alte puncte, care n-ar fi trebuit sa fie asa xsensibile , dar , ce stiu eu? Apoi am facut sedintzele alea de relaxare si alea premergatoare nasterii , ca sa provoace contractzii. Alea de relaxare au fost OK , ma simtzeam asa de toropita dupa...alae pt contractzii insa ....vreau sa spun ca au fost groaznice durerile , si nici contractzii n-am avut!!!!

Un punct a fost foarte dureros , degetul mic de la picior. Si vreau sa spun ca si al medic m-a intzepat in el ( acolo a tzinut acul numai 5 min ca timp indelungat putea sa provoace contractzii) si n-am simtzit aproape nimic.

Cred ca diferentza o fi de la ace. Medicul zicea ca are unele subtziri , japoneze...parca tragea de o spirala cand te intzepa.

Mutti,ace sînt de multe feluri(ca marimi,materiale),si fiecare are alte puncte sensibile,sau poate nu nu are deloc.

Pentru CTS,cum ai avut si tu,lui Dan i-a facut cu Dauernadeln si a scapat de OP.Astea-s mai dureroase,pentru ca sînt groase,se "planteaza" si ramîn acolo cel putin cîteva zile,o saptamîna,pîna pica de singure.În acest timp,pîna cad,se stimuleaza zilnic cu un mini magnetel,prin rotire.Stimularea punctului nu doare deloc,doar cînd le baga :)

Da Mihaela, sa stii ca asa o sa fac, mai ales ca am putin si toamna, la Rote Buche. Acum cativa ani cand am facut testul am iesit la mesteacan si Rote Buche. Ce simptome avea Dan? Inclusiv mancarime oribila de ochi?

Dan are la Erle,Birke si Hasel.Toate activeaza una dupa alta si-l înnebuneau pe Dan.

A început cu desensibilizarea aia,care nu prea l-a ajutat.Apoi a încercat cu tot felul de medicamente,le stii tu.Nu i-au ajutat nici alea.Ajungea la crize nasoale,pîna la alea de urgenta cînd trebuia injectat cu un cocktail de cortizon si vitamine(pentru ca sistemul imunitar era în Eimer)...si asa a ajuns sa înghita cînd si cînd cortizon,pentru a preveni crizele nasoale.Crizele astea constau în închiderea cailor respiratorii.În rest,avea toate simptomele alea care te termina nervos,psihic,fizic...cum vrei...Stranut pîna la epuizare(groaznic),ochi rosii si umflati,mîncarime pîna la maxim,mucoasa nazala umflata-care pe masura ce se irita cobora tot mai jos si atunci trebuia luat cortizonul pentru a evita sugrumarea cailor respiratorii.

El nu a mai facut si alte alregii,iar ce spui tu de kiwi si alte fructe...docul nostru spune ca avînd alergia asta sa puternica,aceste fructe cu sîmburei marunti mai ales,declanseaza alergia ta,fara si fii alergic la kiwi.Si Dan reactioneaza la fel ca tine la kiwi,mere,pere,struguri si chiar la vin cîteodata,dar nu e alergic la kiwi si nici la struguri...

Tu ti-ai facut test care a confirmat ca ai alergie la fructele respective,sau doar îti declanseaza o reactie pentru ca esti puternic alergica la felurile alea de polen?

Nu, la alimente nu mi-a iesit nimic, doar la polen. Nu sunt nici la iarba, nici la acarieni, la animale nimic. Se pare ca e asociata cu asta la polen.

Ah, da, uitasem strugurii, da si alunul, la fel da. Si anumite tipuri de mar imi provoaca imediat besicute in gura, pe interiorul obrajilor, al buzelor, stomacul mi se intoarce imediat, ma furnica in tot corpul...sistemul digestiv e dat peste cap, ma iau ameteli. Si la niste nuci, in special alune crude si nuci Peacan...am patit-o pe strada de m-am speriat urat de tot, mi s-a umflat limba si ma sufocam. Atunci m-am speriat urat de tot. Mai ales ca habar nu am ce sa fac in cazul unui soc anafilactic. Plus ca ... astea se dezvolta continuu si habar nu ai la ce mai poti fi alergic. Plus insectele, unde imi era mie frica de viespi dar ideea ca ar putea declansa si un soc anafilactic ma paralizeaza...

Exact simptomele pe care le avea el le am si eu si anul acesta plus simptome astmatice. Stranut fara oprire si imi curge nasul de zici ca mi-a bagat cineva furtunul cu apa pe urechi si iese pe nas. Oribil! Sa stii ca voi incepe o terapie de acupunctura. V-a platit asigurarea?

Doamneeee Lapona :floare: Iti doresc sa gasesti remediu cat mai grabnic :appl: . Suna horror! Draga de tine :appl: ! Ar fi bine sa ajungi la un remediu bun inainte sa ramai insarcinata, ca atunci nu prea poti lua nimic ...

Mutti, ma infioara numai cand citesc de acele acelea, desi nu mi-e frica de injectii si de ace :appl: ...imi aduc aminte de spiralele cu care se curata canalele dentare ... cand lovesc alea la sfarasit ...pfooai Doamne!!!

lapona, mai citeste pe net despre remedii naturiste... nu ai gasit nik folositor?

Exact simptomele pe care le avea el le am si eu si anul acesta plus simptome astmatice. Stranut fara oprire si imi curge nasul de zici ca mi-a bagat cineva furtunul cu apa pe urechi si iese pe nas. Oribil! Sa stii ca voi incepe o terapie de acupunctura. V-a platit asigurarea?

Lori,stiu ca anumite case preiau costurile pentru anumite terapii de acupunctura.În general cele pentru dureri(Bandscheibe,Knie...usw).Care plateste pentru alergii nu stiu.Noi nu platim pentru sedintele de acupunctura.

Nu, la alimente nu mi-a iesit nimic, doar la polen. Nu sunt nici la iarba, nici la acarieni, la animale nimic. Se pare ca e asociata cu asta la polen.

Ah, da, uitasem strugurii, da si alunul, la fel da. Si anumite tipuri de mar imi provoaca imediat besicute in gura, pe interiorul obrajilor, al buzelor, stomacul mi se intoarce imediat, ma furnica in tot corpul...sistemul digestiv e dat peste cap, ma iau ameteli. Si la niste nuci, in special alune crude si nuci Peacan...am patit-o pe strada de m-am speriat urat de tot, mi s-a umflat limba si ma sufocam. Atunci m-am speriat urat de tot. Mai ales ca habar nu am ce sa fac in cazul unui soc anafilactic. Plus ca ... astea se dezvolta continuu si habar nu ai la ce mai poti fi alergic. Plus insectele, unde imi era mie frica de viespi dar ideea ca ar putea declansa si un soc anafilactic ma paralizeaza...

Lori , unde esti asigurata? Eu sunt la DBV si astia au platit integral acupunctura.

Zoazo' la noi a venit un nor mare negru cu vantoasa si praf,sa vedem ce aduce,ori trece, ori vine ploaie,bubuletul incantat:''vini' furtun'(traductiune= furtuna) =)) =))

Salutare. si la mine ploua, ceea ce e foarte bine, dar si al naibii de frig, ceea ce e mai putin bine =))

salutam doamnele .