December 27, 201411 yr comment_223942 D-l Zoazorel va multumeste de pupaciuni, iar eu va las o felie din tortul 3 ciocolate, virtual!Si la Braila a inceput sa ninga.N-a vrut sa plecam azi, sper ca maine se putem pleca!O zi minunata va urez si eu (aseara am fost la prieteni dragi in vizita si le-am dus tortul.A avut succes maxim!) Report
December 27, 201411 yr comment_223946 La noi bureaza ''ca-n povesti'' ...intunericeala ,umezeala bleah Cred ca azi stam cuminti acasa la caldura si incercam sa facem curat in frigider Minunat tortul tau Zoazo', O zi minunata tuturor! Report
December 27, 201411 yr comment_223953 ps rog moderatoarele sa mute postul la Han.multumesc Gata! Report
December 27, 201411 yr comment_224018 E demential tortul zoazorico! M_as infige in el mintenas! La mine frigiderul a fost golit in seara asta de 3, din cele 6, sarmale capatate si un rest de friptura cu ciuperci din ajun; ah, ce bine sa nu ai frigiderul plin!Asa ca azi la,pranz am "gatit" rapid cate ceva, ca nu aveam mai nimic... M-am delectat cu o reteta noua si am pus si bilet pt concurs..., ce s-a mai amuzat domnisoara mea: Mami, dar io nu merg la Master Chef, ca nu e voie copiii, te duci tu si ii intrebi daca am voie sa intru si eu.... Mori de ras dar mai stau...sa vad ce mai elucubrez pana pe 8 ian... Dupa pranzul (toata ziua s-a intins) de la Buni (mami a mea) aasa am dormit... Ieri, mai subtire la socrella... Azi, am gatit 2 feluri, total 3 portii... unul l-a mancat dl D si preparatul de concurs la ras fiica-mea...vazand ca nici gustul nu apuc sa-l stiu, zic: ...o bucatica pot sa gust si eu? Ah, desigur...si mi-a rupt un varf de cleste... Maine planuri: as vrea sa fac lava cake nutella cu Bea, si spaghete cu fructe de mare (ca vine nepoata), poate coc si un carnacior pt domnul....vedem Ma duc sa ma uit la un serial cu mafia! Baci Report
December 28, 201411 yr comment_224023 Buna dimineata, si o duminica "lenevoasa" va doresc. A reinceput sa fulguie...ieri a plouat toata ziua, dupa ce dimineata era pudrat cu zapada. Au anuntat si bise ( vantul cel rece) asa ca m-am aranjat daca se face derdelus.In rest si azi in program o mare leneveala, ca se cere , la fel ca ieri . Report
December 28, 201411 yr comment_224025 Iar nam dormit asa ca m-am pus pe gatit, cred ca bag si-o masina, munceste ea nu eu! Sa nu-mi ziceti ca e duminica ca sincer, imi doresc ca astea sa fie pacatele mele cele mai mari! Am cumparat ieri rata ungureasca cica, de la Bacau de provenienta pe ambalaj, scris in ungureste insa, s-au zapacit astia cu uniunea europeana de tot, asa ca acum am de lucru sa ma dumiresc cum o execut! Aici nu fulguie si parca-parca incepe un pic de soare! Cica diseara incepe iar! Report
December 28, 201411 yr comment_224029 Coffi, "maritza" mea, aka masina de spalat lucreaza cu sarg in orice zi , inclusiv duminica; adica atunci cand am timp s-o incarc sa apas *botonul* s-o descarc si sa intind rfele la uscat...asa ca ...Bafta la ratzusca. Eu o mai fac umpluta buta cu mere cuburi , presarate cu un amestec de sare piper si scortisoara plus un pic de unt si de jur imprejur mere tot pudrate cu mirodeniile precitate:). Mie imi place, dar sunt jde moduri de a o face...parca horia arghir avea multe retete de rata . *succesuri* la trebusoara. Report
December 28, 201411 yr comment_224032 Buna dimineata va invit la micul dejun. De ieri sunt oficial in concediu pana in ianuarie.Am lucrat inclusiv 25-26, nu voiam decat sa se termine sarbatorile astea.Pentru prima data n-am simtit nimic din sarbatori,nici pregatiri nu am facut.Am apucat doar pe 24 sa fac 2 cozonaci si atat.Ieri am luat de la macelarie carnea pentru carnati si maine fac toba si poate piftia.Dar sa vedem cum ma simt ca de cand m-am intors din tara m-am pricopsit cu o laringita si tuse de nu ma lasa sa dorm noaptea. Azi am ceva musafiri, al meu a lucrat pana noaptea si nici paine nu am, asa ca ma duc sa pun de niste paine.A nins ieri mai toata ziua, totul alb, brr si frig, tocmai bine de stat la gura sobei. O duminica frumoasa va doresc. Report
December 28, 201411 yr comment_224034 Ioana, si eu acum am scos din cuptor o painica artizanala ( stii tu, aia fara framantare si care dospeste mult) ....deci ieri dupa masa am facut "aluatul" ...si acum am copt-o, deja am mancat o felie crocanta cu unt. Report
December 28, 201411 yr comment_224037 Pe mine ma bate gandul sa fac un chec, dar nu ma pot hotara de care dulce sau sarat! Cred ca fac dulce sa miroasa frumos in casa, ca tot am lapte in mod exceptional! Report
December 28, 201411 yr comment_224038 Ioana, si eu acum am scos din cuptor o painica artizanala ( stii tu, aia fara framantare si care dospeste mult) ....deci ieri dupa masa am facut "aluatul" ...si acum am copt-o, deja am mancat o felie crocanta cu unt. Am pus si eu painea la crescut, eu am facut cu faina manitoba si din cea de naut. Acum multi ani am facut si eu din cea artizanala, da nu mai am reteta, tu cum o faci?Ca daca tot sunt acasa zilele astea si afara ninge ma bate gandul sa o dau pe paine.Si poate chiar ma apuc sa cresc maia. Report
December 28, 201411 yr comment_224042 Trebuie sa ies acum...eu am facut-o dupa ureche din amintiri. caut link-ul si-l pun. Report
December 28, 201411 yr comment_224051 La mine ninge ca-n povesti. Sunt singurica astazi , copilul e in deplasare, asa ca un pranz usor si rapid. Acum stau cu un ceai si o felie de chec in fata calculatorului si vreau un film relaxant. Mai tarziu plec si eu in vizita la sorella mea. Report
December 28, 201411 yr comment_224054 Eu astazi supa "de spital" vorba tatalui meu: morcov, telina, cartof , praz si patrunjel. radacinoasele taiate fin la mandolina, fierte cu sare. adaugat la final un strop de ulei si mult gruyere si piper.si mi-am facut un orez iranian ( rondele de cartofi la fundul tigaii cu un strop de ulei , adaugat orezul fiert in prealabil 10 min si apoi clatit.asezat peste cartofi. sarat piparat, un pic de apasi lasat la foc mic 20-25 min , capac si un prosop ( sa absoarba umezeala ) ; spre final se piseaza putin safran, se amesteca cu putina apa calda , se iau 2-3 linguri din orez se amesteca cu apa safranata, si se repune in tigaie , sau mai chic varsati intr-un castron/platou de servit. se amesteca usor orezul alb cu cel safranat( musai sa fie 2 culori ) si cartofii crecanti se aseaza deasupra....eu mai "peizana" am repus totul in tigaie...basca nu aveam basmati, asa ca am facut cu orez de rosotto....dar era bun . Report
December 29, 201411 yr comment_224087 Buna dimineata; se vede ca e vacanta , cam gol hanul La noi e tare frig. a pudrat oleaca cu zapada sambata si ieri, dar deja s-a dus totul. Inschimb bate vantul ala rece nene, de numai.O zi faina tuturor. eu diseara am spectacol. Report
December 29, 201411 yr comment_224089 neatza!!ieri am stat in casa ger cu soare....azi dimineata ne a sculat JADE deci suntem chiauni si carburam la cafeaacum trebuie sa mai fac niste mici cumparaturi si diseara suntem invitati la masa la un prietendeci totul se invirte!zi frumoasa!! Report
December 29, 201411 yr comment_224090 Buna! La noi de ieri ninge in continu.Stratul de zapada e destul de gros...Apoi se anunta temperaturi polare cu minime de pana la -19 -20 de grade...Brr!!! Bub' deabea asteapta sa iasa la zapada,pe mine ma strange-n spate(ca e si viscolita ninsoarea) O zi minunata tuturor! Report
December 29, 201411 yr comment_224091 Salut!Oooff, bine c-am ajuns de-aseara.Azi e prapad!N-am fi mai ajuns! Cod rosu de ninsori, cu drumuri inchise! Nici trenurile nu merg!Acum, am de zdrobolit.Aseara am dezghetat si frigiderul... O poala de treaba am!Dar...e concediu, asa ca acum beau cafeaua cu voi! Report
December 29, 201411 yr comment_224092 La noi ninge in continuare, pe la 6 batea tare vantul, acum mai incet!Azi am facut supa de pui de tara cu galusti de oras( adica fara oua de taran) si pulpele din puiul de tara le pun in cuptor la " solar" ca s-a exprimat dorinta, ca gata atata porc !! Parca vad ca dupa ce s-au culcat la 5 dimineata, cand le apare mira, or sa spuna ca vor ciorba de burta In fine, acum ca am golit congelatorul in afara de galusti sa vedeti ce le zbor la racoare pe toate si ei sa manance salata! Banuiesc totusi ca supa o sa se manance, ca duc lipsa de zama de asa vreo 3 zile! Report
December 29, 201411 yr comment_224093 Buna dimineata, si la noi frig, acum sunt -11 gr, ieri a tot nins si s-a depus.Azi ar fi trebuit sa ies la dr de familie ca de cand am venit din tara m-am pricopsit cu o laringita si tuse seaca.Am luat diverse,da la mine numai cu antibiotic trece.Si saptamana trecuta n-am ajuns ca ba la munca ba cu zile libere si azi al meu a zis sa nu ies din casa ca desi se anunta temperaturi de -10, -11 gr se rezimt ca -18 si mine numai frig nu-mi trebuie la gat.Am sa sun sa vb la cabinet poate imi trimite reteta prin posta. Asa ca azi daca stau in casa ma apuc sa fac toba si piftia. O zi frumoasa va doresc. Report
December 29, 201411 yr comment_224095 Verb cum se simte domnul tau ? a fost la dr?Gianinooooo, lasa bre copchilul sa se zbenguie in omat, da sa-l infofolesti bine, si dupa sa-i pregatesti o zam`fierbinte sau o ciocolata calda.Zoazo, nu vii si la mine ?? Eu cum va spusei am dat-o de ieri pe supa spitaliceasca de legume Report
December 29, 201411 yr comment_224098 Zoazo, nu vii si la mine ?? Daca n-ai zapada, vin! As veni oricum, ca semineul ala al tau ma omoara! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif Report
December 29, 201411 yr comment_224102 Ioana , mare curaj ai cu toba, anul trecut am gustat cateva facute de casa, de mi s-a facut parul cretz!! Ba grase sa mori, ba condimentate de gastrita mea a zis pas, ba usturoiate de nu se mai simtea nimic! O sa fac si eu o data de amorul artei ca de anul trecut nu mai iau decat de la surse autorizate, adica n-am facut ca trenul dupa ce am gustat acum un an! Asta imi aduce aminte cand am fost intr-o vizita protocolara, eram nasa de botez, si mi-a sticlit in fata ochilor o piftie acoperita cu un deget de grasime, frumoasa, pura, alba, dar eu bateam deja in verde brotacel la vederea ei! Am mancat respectiva bucatica( a se citi jumatate din cat mi-a fost pus in farfurie) cu probabil 3 linguri de otet si o felie de lamaie! Am razbit pana la urma, dar a doua oara nu ma mai incumet! Report
December 29, 201411 yr comment_224103 Ioana , mare curaj ai cu toba, anul trecut am gustat cateva facute de casa, de mi s-a facut parul cretz!! Ba grase sa mori, ba condimentate de gastrita mea a zis pas, ba usturoiate de nu se mai simtea nimic! O sa fac si eu o data de amorul artei ca de anul trecut nu mai iau decat de la surse autorizate, adica n-am facut ca trenul dupa ce am gustat acum un an! Asta imi aduce aminte cand am fost intr-o vizita protocolara, eram nasa de botez, si mi-a sticlit in fata ochilor o piftie acoperita cu un deget de grasime, frumoasa, pura, alba, dar eu bateam deja in verde brotacel la vederea ei! Am mancat respectiva bucatica( a se citi jumatate din cat mi-a fost pus in farfurie) cu probabil 3 linguri de otet si o felie de lamaie! Am razbit pana la urma, dar a doua oara nu ma mai incumet! Tiza, de 3 ani incoace eu imi fac singura toba, carnatii, taman ca sa fie pe gustul meu.Al meu nu e fan grasime, nici eu , asa ca toba noastra nu are grasime, poate o urma slaba doar, eu pun doar organe in ea si mult sorici.Fierb doar pt gust gusa dar o scot apoi.Cam asa arata prima noastra toba.Imi aduc aminte ca in anul ala au venit nasii la noi si ne-au adus toba facuta de cel batran si a fost mult prea grasa pt. gustul nostru. Idem si piftie, doar ca la piftie fata de toba imi place sa simt usturoiul, ca daia e piftie. Eu totul cumpar de la macelarul nostru si fac cu manutele mele ca stiu ce pun.Intotdeauna au fost apreciate si chiar eu eram responsabila la petreceri cu facutul piftiei si cozonacilor. Report