July 14, 201115 yr comment_96063 Adriana, parca suntem "sorele" Atunci te declar si pe tine sorella mea Report
July 14, 201115 yr comment_96066 Rezultatul nazbatiei de ieri: o basica pe fatza , inca 2 pete rosii si o basicoaie pe piept.Fata dormea , Daniella, asa ca e OK.. Dar oricum , n-o las pe langa mine cand gatesc...cand spal , cant tai legume , cand pregatesc , da , o las , dar cand fierb una-alta pe aragaz n-o las niciodata , o pun in tzarc. Normal ca nu vrea , dar cantam o leaca , mai gasim vreo jucarie noua....si merge. La noi se intampla in sfarsit ceva: Al meu a inceput lucrul la terasa ( acoperis). Plateste un nene cu ora si pun lemnaria. Tre sa comandam si aluminiul , si Plexiglas-ul si in maxim 2 saptamani ar trebui sa fie gata. Apoi tre' sa punem iarba. Vrem sa sarbatorim ziua Elenei in curte! Cu Grill , cu baloane , cu multzi copii.... Report
July 14, 201115 yr comment_96078 Boni, multumesc! sunt nelinistita ca nu am trecut prin aceste experiente si nu vreau sa ma exprim sau sa judec atunci cand aud problemele existente la copiii prietenelor mele pt ca habar nu am ce o sa fac la randu-mi. Probabil ca atunci cand o sa trec efectiv prin ele o sa vina toate natural si mai usor ... sper ... Adriana, da. Prietena mea cea mai buna are un copil bun, are 13 ani si incepe sa intre in perioada adolescentei si sa se schimbe unele lucruri: nu mai vrea nimic, nu-i mai convine nimic, nu vrea sa mearga nicaieri cu ei etc. La el la scoala e probl de care ti.am spus. Trebuie a folosit ea, pentru ca notele conteaza la itnrarea la un liceu bun, respectiv la o facultate la care iti doresti. Si atunci ce faci? Nu duci darul la proful de tehnologie si lasi sa-i strice media cu un 5? E nebunie aici ... Poate nimeres eu o scoala mai buna, unde nu se dau spagi/cadouri fiecarui profesor ... nu stiu daca exista ... Report
July 14, 201115 yr comment_96079 Mutti, rupeti si turta? Noi am terminat curtea si poarta . De schimbat acoperisul nu ne-am mai apucat ...ca 10 zile cu muncitorii a fost destul pt tati! sunt groaznici, daca pleca un pic sa ia materiale sau ceva ...faceau o porcarie ... , desi erau cu sef de echipa, care nu era mereu prezent! O gromada de bani si lucreaza neingrijit, fac mizerie, stricaciuni Report
July 14, 201115 yr comment_96082 Si atunci ce faci? Nu duci darul la proful de tehnologie si lasi sa-i strice media cu un 5? E nebunie aici ... Poate nimeres eu o scoala mai buna, unde nu se dau spagi/cadouri fiecarui profesor ... nu stiu daca exista ...Eu sper din tot sufletul sa existe, nu vreau sa cred ca nu exista.Si daca copilul invata foarte bine profu de tehnologie ii da tot 5 pentru ca n-a primit parfumul? Report
July 14, 201115 yr comment_96087 Si daca copilul invata foarte bine profu de tehnologie ii da tot 5 pentru ca n-a primit parfumul? La asta se rezuma problema/intrebarea... Report
July 14, 201115 yr comment_96093 Si daca copilul invata foarte bine profu de tehnologie ii da tot 5 pentru ca n-a primit parfumul? La asta se rezuma problema/intrebarea...atunci sau muti copilul la alta scoala sau pui o bomba in scoala aceea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif normal ca nu vorbesc serios, dar e revoltator. eu refuz sa cred ca nu mai exista scoli "normale", cu profesori "normali".trebuie luat atitudine altfel in astfel de cazuri. probabil ca multora le e mai usor asa, cu cadou. dar daca intreg "comitetul" de parinti ia initiativa si reclama profesorul respectiv poate se pune totusi altfel problema. eu sunt asa, mai toma necredinciosul, si nu prea pot/vreau sa cred asa ceva. prin asta nu spun ca tu (Daniella), sau prietena ta nu spuneti adevarul, ci ca s-ar putea sa fie mai multe "variante" ale aceluiasi adevar... Report
July 14, 201115 yr comment_96096 si mie mi s-a parut revoltator sa aud asta! si daca ceilalti parinti nu vor sa reclame, sau daca ceilalti profesori ti.l persecuta apoi? si daca-l muti la alta scoala si constati ca nu e mare diferenta? aici sunt distante mari, aglomerati si nu prea iti convine sa duci copilul in alt cartier, sau mai departe de casa ... oricum, eu stiu de la colegii mei din partea aceea, ca in Ardeal spaga nu este raspandita si nici obisnuita macar! in timp ce aici e la ea acasa ...de cand ne-au cotropit turcii a doua oara, de acum 20 ani ..., dar si de dinainte de revolutie ...parintii mei, ca si voi, au fost oameni cu principii si foarte corecti/cinstiti, asa ca au refuzat intodeauna ideea de a da spaga ...asta nu ne-a asigurat un mod de viata mai bun/lesnicios insa. Astfel, parintii mei nu au dat la scoala niciodata nimic, spre deosebire de parintii altor copii. De aceea si mie mi se pare ceva teribil sa aud astfel de situatii. Report
July 14, 201115 yr comment_96098 De ce schimbatzi acoperisul? Eu sper sa ne tzina al nostru zeci de ani!!!! Rupem si turta ,ca daca tati e bucurestean , facem si noi ca la voi Chiar , apropos de ruptul turtzii , cine poate sa-mi explice ce si cum? Report
July 14, 201115 yr comment_96100 Rezultatul nazbatiei de ieri: o basica pe fatza , inca 2 pete rosii si o basicoaie pe piept....Vrem sa sarbatorim ziua Elenei in curte! Cu Grill , cu baloane , cu multzi copii.... vai de mine Simo, abea acum m-am dus in urma sa citesc. sa-ti treaca repede si fara urme. si alta data sa ai grija mai mare... sa aveti petrecere frumoasa si vesela https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
July 14, 201115 yr comment_96105 De ce schimbatzi acoperisul? Eu sper sa ne tzina al nostru zeci de ani!!!! Rupem si turta ,ca daca tati e bucurestean , facem si noi ca la voi Chiar , apropos de ruptul turtzii , cine poate sa-mi explice ce si cum? Mutti uite ce am gasit aici:http://www.produsin.ro/traditii/obiceiuri/taiatul-motului-si-ruperea-turtei/ dupa aia sa mai discutam, ca nu stiu daca turta asta trebuie sa fie sfintita si daca se taie intai motul si apoi se rupe turta la fetite? Report
July 14, 201115 yr comment_96106 schimbam acoperisul, pt ca acum avem unul "provizoriu", din ala din tabla de-aia proasta ...de se aud tunete daca trece un porumbel pe casa, iar daca ploua e o galagie de te scoala din cel mai adanc somn..., vajaie vantul ... , se incinge etajul de sunt 80 grade acu vara, etc Report
July 14, 201115 yr comment_96112 Mutti, pe 14 august impliniti anul? Jeannetaaa ! iesi draga la interval, ca ma ingrijorezi prin absenta! Report
July 14, 201115 yr comment_96130 daniela- nu stiu cum e in bucuresti la scoli , dar in onestiul meu (mic si linistit ) , cadoul personal catre un anumit profesor nu exista ! pana in clasa a cincea , am pus bani si am luat noi mamele o atentie invatatoarei (fleacuri , nu chestii scumpe ) , din clasa a sasea , copiii au plecat singuri la cumparaturi , si diriginta s-a ales cu o gramada de prostioare dar asta nu ma intereseaza pe mine , ca parinte ! ei trebui sa invete sa gestioneze orice situatie : si cadouri , si sa raspunda atunci cand au gresit ceva ! in general copiii in ziua de azi sunt mult mai responsabili decat noi (si o afirm sus si tare ) , invata si nu le este teama ca vor lua 5 la tehnologie . din intamplare , chiar profa de tehno a stefanei ,era cu chestia ` trebuie sa inveti , ca de aia e materie de studiu ` , dar nu le-a stricat media celor buni , niciodata .stefana a terminat clasa a8a cu media generala 10 , si sa stii ca la sport nu e buna deloc . da` deloc , dar tot media 10 a avut . eu zic sa nu te stresezi prea mult , ca nu e dracu asa negru Report
July 14, 201115 yr comment_96139 Unde sunt timpurile de demult cand doar copleseam profesoarele cu martisoare de plecau acasa cu pungile pline Si o floare de 8 martie, luata cu sacrificii si stat la coada la florarie -dar nici pe departe nebuniile de cadouri care sunt acum. Mi-e drag sa citesc ce zice Boni, asa cred si eu ca poti sa-ti pastrezi copilul alaturi, fiindu-i prieten cu mana de parinte. Mana de fier imbracata in manusa de catifea.Nu pot suporta explicatii de genul "nu, ca nu vreau eu" sau "nu ca asa am zis si gata" - eu cred ca toate situatiile trebuie explicate si chiar si cand il pedepsesti, sa stai de vorba si sa-i explici de ce e pedepsit si ce se poate face sa nu mai ajunga acolo.Imi place sa-i vad independenti, ca descopera lumea cu ochii lor si-si iau zborul incet incet, stiind ca parintele e in spate, sa-i dea suportul si intelepciunea. Si dupa aia cresc, si dupa ce trec de perioada hormoneiilor, e o minunatie sa-i vezi mari, sa discuti de la egal si sa te bucuri de existenta lor! Report
July 14, 201115 yr comment_96143 hai mai Uma, ca mi se umezira ochii! Dani_ela si eu am terminat a 8-a cu coronita si tata tot asa zicea, ca imi place nu-mi place, nu-i tocmeala daca e materie de studiu (ca uram eu istoria, geografia si altele de toceala). Si tocmai de aia cand aud aceste discutii cu cadourile (cand am fost cu prietena mea in vacanta ultima oara, ea nu umbla sa-si cumpere pt ea sau pt cei dragi ceva ci dupa cadouri pt profe pe la Douglas si prin Duty Free). Dani_ela, Boni sper sa nu fie dracul asa de negru si sa fie o situatie de normalitate si pt copila mea, ca bine mai stiti voi sa linistiti Report
July 14, 201115 yr comment_96152 pe 24 august , Daniella. Eu am priceput ca la fetitze se rupe o turta deasupra capului , se pun pe tava nush ce chestii sa-si aleaga ( asta mare porcarie mi se pare , dar deh....) si numai la baietzi se taie motzul.Merg sa citesc link-ul tau. Report
July 14, 201115 yr comment_96154 asa stiam si eu ca la baieti se taie motul si la fete se rupe turta, dar ce am mai citit azi pe diverse forumuri: pui fata deasupra unei galeti de apa (eventual pui galeata sub scaunul de masa)ii faci un mot legat cu funda rosie (la baieti cu albastra), tai motul in forma de cruce si spui tatal nostru sau ceva de genul apoi sau inainte rupi turta asta tot deasupra capului si spui tatal nostru sau ceva de genulapoi pe tava de masa pui ce vrei: carte, pix, calculator, foarfeca, ruj, ... nu'sh ce vrei ... ea alege ceva care cica da indicii despre viitorul ei ... oricum e o traditie, nu e o chestie religioasa si ca toate traditiile sunt n variante si obiceiuri ... Report
July 14, 201115 yr comment_96155 Daniella , acolo scrie ca se taie motzul si la fetitze....hmmmmmmm se sfintzit nu scrie nik.... O sun intr-o zi si pe soacra-mea sa vedem ce zice... Report
July 14, 201115 yr comment_96157 Daniella , galeata la ce e bun????Oricum ,s e complica treaba si poate nu-i mai rup nici o turta. Report
July 14, 201115 yr comment_96161 de ce se complica? rup dintr-un forum, nu stiu dc e voie sa dau numele sau sa citez, daca nu.i voie, rog sa-mi fie stearsa psotarea: [i]se rupe turta in 4 bucati deasupra capului fetitei, spunandu-se "In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin!" Si e bine sa manance si copila din ea... iar cand pui sa aleaga din tava, pui o galeata cu apa sub scaun, sa-i mearga din plin toata viata si daca mai ai lumanarea de la botez, s-o aprinzi cat dureaza ritualul, cateva picaturi se pun pe suvita care urmeaza s-o taiPuneti pe tavita icoana( sau cruciulita), stilou, bani, carte, ruj, parfum, ...."[/i] zic sa cauti pe google dupa "obiceiuri, traditii crestine ruperea turtei" si vezi si tu ce gasesti, poate ne mai lamurim. Report
July 14, 201115 yr comment_96206 Hello, m-am intors de cele coclauri unde ploa era frig si batea vantul brrrrrrrr , rau de tot. nici macar nu am iesit la un muzeu...repetitii , concert, halit si dormit la greu. Report
July 14, 201115 yr comment_96211 Hello, m-am intors de cele coclauri unde ploa era frig si batea vantul brrrrrrrr , rau de tot. nici macar nu am iesit la un muzeu...repetitii , concert, halit si dormit la greu. Bine ai revenit, Stella Te asteptam...te rog aici ca intri mai des, am intrebat la creme aici. As vrea sa fac sambata, m-ar ajuta si incuraja daca ai un pic de timp sa imi raspunzi Report
July 14, 201115 yr comment_96246 Hello, m-am intors de cele coclauri unde ploa era frig si batea vantul brrrrrrrr , rau de tot. nici macar nu am iesit la un muzeu...repetitii , concert, halit si dormit la greu.Bine ai venit! Macar te-ai odihnit Report