Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Foxxy lasa ca te vad acusi si pe tine ca ai facut de toate, tu zici asa dar si cand te pui.... :cheers:

Geany, am zis eu bine ca faci sarmale...vina si la mine :thumleft:

Mama ce vrednicie!!

Brava!

Eu am fost aseara la un concert de Pasti de muzica bizantina...inaltator!!

Casa e curata...in seara asta oferim o masa( la taverna) la ceata vesela de frantuji proprietari...apoi daca sunt 'cuminti in seara asta si au note bune la purtare' ii invit la o supa Marghirritza si la oua rosi imediat dupa biserica...da sa vedem(ma mai gindesc)

Dulce nu fac caci duminica suntem invitati si uite tot asa!!

Produc si eu o friptura de capra ceva drob si cioarba asta care aduce cu a noastra

Un pup pe azi caci astept pe niste neni sa se urce pe casoi ca sa puna noua parabola

Sper sa nu vina la calandrele grecesti:)

Suna destul de bine ! vreau si eu invitata!!

Onuta cu invitatiile stau naspa...ca le am impartit deja! :thumleft:

Te pup si pe tine si pe zinute si o sa vin ci poaze(am o fata ca ma coafai ...omu a zis sa ma spal pe cap repejor....:hug: :cheers:

Daa abea maine le pun la fiert pana atunci parjoale calde :thumleft:

post-405-13342333911883_thumb.jpg

Ce ai cu mine fata harnicuta??

Ca eu am papat anghinare cu fasole moale cu patrunjel si usturoi...vreau sa mi tuc invitatii'sa nu ma uite'

Daa abea maine le pun la fiert pana atunci parjoale calde :thumleft:

post-405-13342333911883_thumb.jpg

:cheers: arata prea perfect!! vreau si eu! Sper sa mai rezist pana maine, pana le fac...

Mama ce vrednicie!!

Brava!

Eu am fost aseara la un concert de Pasti de muzica bizantina...inaltator!!

Casa e curata...in seara asta oferim o masa( la taverna) la ceata vesela de frantuji proprietari...apoi daca sunt 'cuminti in seara asta si au note bune la purtare' ii invit la o supa Marghirritza si la oua rosi imediat dupa biserica...da sa vedem(ma mai gindesc)

Dulce nu fac caci duminica suntem invitati si uite tot asa!!

Produc si eu o friptura de capra ceva drob si cioarba asta care aduce cu a noastra

Un pup pe azi caci astept pe niste neni sa se urce pe casoi ca sa puna noua parabola

Sper sa nu vina la calandrele grecesti:)

Suna destul de bine ! vreau si eu invitata!!

Onuta cu invitatiile stau naspa...ca le am impartit deja! :thumleft:

Te pup si pe tine si pe zinute si o sa vin ci poaze(am o fata ca ma coafai ...omu a zis sa ma spal pe cap repejor....:hug: :cheers:

Astept pozele...

Geany, de ce ai pus slaninutza, daca tot vroiai sa le faci de primavara?? Tocmai ce te admirasem pentru ideea cu loboda.... Eu nu as fi pus, aia e o data pe an pot suporta si ceilalti niste sarmale mai putin "afumate"!! Nu ca nu ar fi bune cu slaninuta, sau ca eu nu as face tot asa, dar dupa ce mi-ai facut pofta cu toate ierburile alea, imi facusem iluzia unor sarmale mai sprintare!

Gianino, azi am postit :cheers: , mancat paine cu zacusca, asa ca scapi ieftin , nu-ti fur din pârjoale, si nici gàlushte.

dar arata intr-un mare fel. eu il astept pe nenea de la asigurare...si ma 'nervez ca am platit la impozit saptamana trecuta, dar in aiureala mea, nu-s unde mama huciului am pus recipisa :hug: si-s un pachet de nervi...ca era o transa de vreo 1300 de iuroi...si sunai dim la impozite, si cica inca nu au ajuns ....ofofof, sper sa iasa la iveala....

in rest alea alea...am umblat toto pe dos, si sa stiti ca cu tot pacatul, am pus masina la spalat ( ca doar nu spal eu de mana :thumleft: la râu cu poalele-n brau ca cele muieri din trecut ).

mancarurile sambata nenica...ba chiar parca as pune fripturisionul la cuptor duminica, e mai buna calda facuta atunci....

Foxxy lasa ca te vad acusi si pe tine ca ai facut de toate, tu zici asa dar si cand te pui.... :thumleft:

Neeee, de data asta stau cumincioara. Mama a zis ca face ea cate-un pic din fiecare (si nu foarte multe la numar), asa ca stau cuminte in banca mea. N-are rost sa dam navala, ca mancare putem face oricand. Mai degraba ne hodinim, ca de aia e vacanta / concediu / liber. :cheers:

sa stiti ca cu tot pacatul, am pus masina la spalat ( ca doar nu spal eu de mana :thumleft: la râu cu poalele-n brau ca cele muieri din trecut ).

mancarurile sambata nenica...ba chiar parca as pune fripturisionul la cuptor duminica, e mai buna calda facuta atunci....

nici n-am terminat de citit cu pacatul etc, si mi-am pus ceva pe pantaloni, drept pentru care a trebuit sa-i inmoi si sa frec sa nu se fixeze pata!!

Sincer, cand n-o sa ma mai duc la mama de Paste, si eu o sa fac friptura Duminica, o bag in cuptor si la pranz e numai buna! Asa mergeam s-o ajut si plecam acasa si nu plecam pana nu era totul gata, inclusiv friptura semi facuta. chestia este ca la mama se strang deobicei multi si nu poti tine carnea in frigider negatita 2-3 zile.ca mama ia mielul cam miercuri sau joi si la 11 kile, iti trebuie spatiu.

Geany, de ce ai pus slaninutza, daca tot vroiai sa le faci de primavara?? Tocmai ce te admirasem pentru ideea cu loboda.... Eu nu as fi pus, aia e o data pe an pot suporta si ceilalti niste sarmale mai putin "afumate"!! Nu ca nu ar fi bune cu slaninuta, sau ca eu nu as face tot asa, dar dupa ce mi-ai facut pofta cu toate ierburile alea, imi facusem iluzia unor sarmale mai sprintare!

Aaa nici o sansa eu sarmale numa cu vita fierte vai mama lor de dieta mai bine nu mai fac :cheers: tre sa fie lucioase,mustoase :thumleft:

Pai am vazut ca ai pus si cu varza!! Pai de ce de dieta? ca banuiesc ca carnea este de borcule??

Pai am vazut ca ai pus si cu varza!! Pai de ce de dieta? ca banuiesc ca carnea este de borcule??

Nu mi-a ajuns vitza :cheers:

Noua asa ne plac stii tu gusturile :thumleft:

Foxxy lasa ca te vad acusi si pe tine ca ai facut de toate, tu zici asa dar si cand te pui.... :thumleft:

Neeee, de data asta stau cumincioara. Mama a zis ca face ea cate-un pic din fiecare (si nu foarte multe la numar), asa ca stau cuminte in banca mea. N-are rost sa dam navala, ca mancare putem face oricand. Mai degraba ne hodinim, ca de aia e vacanta / concediu / liber. :cheers:

+1,mancare putem face oricand...

Nu mi-a ajuns vitza :cheers:

Noua asa ne plac stii tu gusturile :thumleft:

Stiu, stiu, dar uite mie imi place borsul de loboda cu slaninuta, omul nu-l suporta asa, nu mananca, ii place numai cu zdrente! Dar mi-ai facut pofta de sarmalute in foi de vita maxim!!

Gata şi noi cu ouăle.

Oana, cele cu desene animate sunt realizate cu folia despre care se vorbeşte aici, sunt drăguţe şi copiilor le plac. În plus, mai ascund defectele :thumleft:

Geany, faine pârjoale, nu doresc, nu doresc :cheers:

Am fost cuminte azi, n-am făcut decât ceea ce e voie, adică ouă vopsite, am fiert una-alta dar n-am făcut mâncare, n-am spălat haine dar am spălat vase, cred că asta e voie...

post-508-13342369028119_thumb.jpg

Ala cu Shreck e pentru cineva anume?? Ca banuiesc ca am un spirit inrudit pe la voi!! :thumleft:
E pentru Zerda! Cătălin o să se mulţumească cu personajele din Madagascar , Mihai cu Cars, eu îmi iau unul dantelat. Care mai vreţi, ziceţi de-acu! :thumleft:
Am ou cu Shreck!!!!!! gata m-am scos, cand o sa-l spargeti o sa te gandesti la mine!! :thumleft:

Ellani, ai aparut si iar ai disparut!

Aicea sunt,doar ca-mi permit s-o citez pe Alina

De scris pe la han nu am mai scris, ca asa-s eu.. cand is pleostita, nici chef sa ma plang nu am

Deci vad ca nu-s singura. :thumleft:

Si parca si tu Any,ziceai ca nu esti in cel mai 'high dispozishan' :cheers:

La mine nu stiu cand a aterizat pleosteala,de ce si cum,dar a aterizat si nu am mare tragere de inima sa fac ceva.Plus de asta,ieri am stat lata la pat.Am tensiunea mica si uneori am noroc de zile in care nici sa fac 2 pasi nu pot,caci umbla casa in jurul meu.

Si de facut ,asa fara chef,trebuie sa fac macar ceva,ceva,caci na,Pastele,mai intra cineva si sa n-ai nimic tot nu merge.Dar nu stiu cand le-oi face.Macar sa ma lase in pace tensiunea,sa-mi pot da vreo 2 suturi in dos sa ma urnesc.

2ut , Paris ...visul meu de-o viata , dar nu am avut noroc pana acum , poate doar daca as fi plecat singura . Dar sper si eu ca in luna mai sau iunie sa ajung , mai ales ca acum am fost invitati de prietena mea care locuieste in Paris de ani buni . Eu visez Paris , Iza Disneyland . Sper sa ne vedem amandoua visul cu ochii in curand .

Eu va doresc sa va vedeti visul implinit.M-as duce ori de cate ori as avea ocazia,desi sotul a zis ca nu vede rostul,odata ce-am fost deja,cativa ani in urma.Dar pentru mine 1 data mi se pare prea putin pentru a descoperi Parisul.Mi-a placut inca de la intrare,se simtea miros de primavara peste tot si am impresia ca Parisul e capitala parfumurilor si frumosului.Chiar daca am auzit vreo 2 pareri precum ca nu-ntelege lumea de ce il considera lumea oras frumos,pentru mine ,care poate pentru ca nu prea am calatorit in multe tari si locuri,Parisul ramane in top.

Asa ca, Bia,sper sa va placa si sa-l indragiti si voi.

vineri e traditie de facut cozonaci impreuna cu mama, de cand o am pe Maia.

Foarte frumoasa traditia,as vrea si eu sa pot cu mama mea,dar n-am cum. =))

Dar iti doresc s-o continue si Maia,cand i-o veni timpul.

eu il astept pe nenea de la asigurare...si ma 'nervez ca am platit la impozit saptamana trecuta, dar in aiureala mea, nu-s unde mama huciului am pus recipisa :( si-s un pachet de nervi...ca era o transa de vreo 1300 de iuroi...si sunai dim la impozite, si cica inca nu au ajuns ....ofofof, sper sa iasa la iveala....

in rest alea alea...am umblat toto pe dos, si sa stiti ca cu tot pacatul, am pus masina la spalat ( ca doar nu spal eu de mana =)) la râu cu poalele-n brau ca cele muieri din trecut ).

S-a rezolvat cu asigurarea?Nu de alta dar 1300 euro nu-i de gluma.Mie si de 130 mi-ar pare rau,dapoi..

Si eu eram gata sa dau o tura la masina de spalat,acum ca am citit pe-aici nici nu stiu ce sa fac.Practic,daca nu azi,apoi deloc pana saptamana viitoare :thumleft:

Dar mi-ai facut pofta de sarmalute in foi de vita maxim!!

Asa cum mie mi-a facut pofta in foi de varza,caci pe-aici varza-i varza de tot pentru sarmale,iar din alea-n vita nu mi-e dor,caci doar din alea am facut de-o bucata de vreme.

Care mai vreţi, ziceţi de-acu! :hug:

Frumoase ti-au iesit!eu il vreau pe-ala MOV,daca se poate(cu tot ce include in viziunea Pusei,adica miel-ou-vin)Nu ma dau in vant dupa nici unele,dar Pastele era unica sarbatoare la care aveam dezlegare la toate 3 in cantitati rezonabile.Acum,ne multumim cu ce avem. :cheers:

Si, cum e normal, al cu zoazorica e pentru mine!Am ghicit? Ala cu zoazorica si albinute, da? :kiss:

S-a stabilit:maine la pranz plecam!

Gata şi noi cu ouăle.

Oana, cele cu desene animate sunt realizate cu folia despre care se vorbeşte aici, sunt drăguţe şi copiilor le plac. În plus, mai ascund defectele :thumleft:

Geany, faine pârjoale, nu doresc, nu doresc B)

Am fost cuminte azi, n-am făcut decât ceea ce e voie, adică ouă vopsite, am fiert una-alta dar n-am făcut mâncare, n-am spălat haine dar am spălat vase, cred că asta e voie...

foarte frumoase!

Ellani, o imbratisare si fa si tu ce si cat poti...mai eu v-am zis, nu spal eu , spala *maritza( masina)* asa ca ... B)

frumoase oua Koralino, si imparteala vad ca deja a inceput.

eu cum v-am zis le iau gata colorate de la o ferma B)

ps ellani, 1300 era o rata la un impozit federal ...la asigurare , si acolo e destul de plata...prefer sa nu ma gandesc...

eu sunt dupa modelul vechi, intai platesc darile, si dupa vad ce si cum pot spanzura banii :thumleft:

si gasii si recipisa de la impozit...uffffffffffa , ca ma sâcaia rau asta...ca daca n-ai recipisa, si aia zic ca vezi ca nu au primit sau ce stiu eu ....deci am rezolvat-o si pe asta :D