April 11, 201214 yr comment_142477 Am facut geamul de la bucatarie ,perdeaua am si calcat-o si pus-o la geam,dar pe balcon doar in interior am facut ca mi-e frica mi-a rupt bub' chestia aia de se infileteaza la coada de la mop (cu buretel si gumita de spalat)si acum tre' sa ma cocot,geamurile sunt mari pana sus ,eu dop,am si rau de inaltime bate un vant nebun si cand vad sub mine si toti copacii cum se leagana ma ia cu rau,bub se apleaca si nu ma lasa...mi-e frica! Sper sa se mai potoleasca vantul macar ..vad eu Report
April 11, 201214 yr comment_142480 Am facut geamul de la bucatarie ,perdeaua am si calcat-o si pus-o la geam,dar pe balcon doar in interior am facut ca mi-e frica mi-a rupt bub' chestia aia de se infileteaza la coada de la mop (cu buretel si gumita de spalat)si acum tre' sa ma cocot,geamurile sunt mari pana sus ,eu dop,am si rau de inaltime bate un vant nebun si cand vad sub mine si toti copacii cum se leagana ma ia cu rau,bub se apleaca si nu ma lasa...mi-e frica! Sper sa se mai potoleasca vantul macar ..vad eu Io-ti propun sa te linistesti si fie cumperi coada noua, fie lasi geamurile asa cum sunt. Ori, il rogi frumos pe Ghita Muresan sa te-ajute.... Report
April 11, 201214 yr comment_142482 Am facut geamul de la bucatarie ,perdeaua am si calcat-o si pus-o la geam,dar pe balcon doar in interior am facut ca mi-e frica mi-a rupt bub' chestia aia de se infileteaza la coada de la mop (cu buretel si gumita de spalat)si acum tre' sa ma cocot,geamurile sunt mari pana sus ,eu dop,am si rau de inaltime bate un vant nebun si cand vad sub mine si toti copacii cum se leagana ma ia cu rau,bub se apleaca si nu ma lasa...mi-e frica! Sper sa se mai potoleasca vantul macar ..vad eu Stai fata potolita in banca ta, ca drumul este lung pana la tine sa vin sa te prind! Gaseste altceva de facut si pe dinafara o sa speli geamurile urcata cu macaraua! Acum vorbesc serios, sper ca nu ai de gand sa faci prostii, tocmai acum de Paste. Nu vine CTC-ul sa-ti faca control la geamuri. Report
April 11, 201214 yr comment_142490 Daa mi-am propuuss sa le ffaaccc Vad io' pan deseara daca se potoleste nebunu asta de vant ...daca nu ma mai vedeti ... Report
April 11, 201214 yr comment_142496 Daa mi-am propuuss sa le ffaaccc Vad io' pan deseara daca se potoleste nebunu asta de vant ...daca nu ma mai vedeti ... Hai, Hai, ca ti-o iei!!!!Ti-am zis eu ca te-ai prostit! Report
April 11, 201214 yr comment_142503 Daa mi-am propuuss sa le ffaaccc Vad io' pan deseara daca se potoleste nebunu asta de vant ...daca nu ma mai vedeti ... Hai, Hai, ca ti-o iei!!!!Ti-am zis eu ca te-ai prostit! Glumesc maii! Da' e rasu' plansu' ca azi era programat,era perfect ca maine fac cumparaturi cu sotul si sa vad sa ma apuc de bucatarit,fac cozonaci,sarmale ,drob,pasca si nu mai am timp,oricum ma chinuiam eu asa cumva dar muncesc ca ion la popa ca atunci cand bate vantul si soarele nu ies geamurile bine raman umbre ,alea din casa se deschid inauntru si pot sa tin contra dar la balcon sunt fixe asa ca aia e...Uff!!Ce nervi am Report
April 11, 201214 yr comment_142509 Nu stiu Boni cum se simte, dar iti raspund eu, ca si eu am tinut tot postul, e al treilea an. N-am mancat carne, oua, lactate 40 de zile. Am verificat etichetele la tot ce cumparam, ca gasesti proteine animale unde nu te-astepti. Cel mai mult simt lipsa lactatelor si a dulciurilor (ca majoritatea au lapte/oua in compozitie). Grija mea cea mai mare e sa nu ma infrupt cand o sa pregatesc una alta pentru paste, ca am obiceiul sa gust sau imi mai ling cate-un deget. Soata nu posteste, am gatit pentru el cu carne, pentru mine fara. Si-am mancat amandoi la aceeasi masa si n-am avut nici o problema. E, da' cand a fost vorba sa manance el dulciuri, i-am spus sa nu manance de fata cu mine, ca la alea chiar imi e greu sa rezist Iar acuma, abia astept Pastele sa mananc o friptura si niste pasca Felicitari! Admiratie sincera si multa sanatate1 Nu te simti slabita si/sau alte efecte asa-i? sunt 40 zile fara lactate (cea mai bogata sursa de calciu) in special, ca in rest proteinele le iei linistit si din ciuperci, soia, fasole, linte etcva salut si pupacesc la gramada, ca nu prea am timp nici de citit Boni cum te simti la final de post? Tu nu mananci deloc carne/oua/lactate 40 zile x 2 an, nu? De aia arati asa tanara si proaspata! De cati ani faci acest exercitiu? Ceilalti din casa mananca? Le gatesti separat?Dani, merci de intrebare. ma simt bine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gifdoar postul pastelui il tinem strict. cel de craciun e mai lejer oricum, este dezlegare la peste in fiecare sf. de saptamana, aproape. si atunci mancam pastele cu somon si smantana a al any.cu carnea nu am probleme deloc, nu-i simt lipsa. la oua si lactate da, mai tanjesc. mai ales cand vad pe aici branzuri. de ex., postul asta, marea mea "destabilizare" a fost brie-ul in crusta. in rest pot privi la torturi si prajituri fara sa lesin. pofta imi este, dar rezist. brie-ul, in schim, m-a facut sa sufar post tin de aprox. 9 ani, de cand ne-am cumparat casa si ne-am mutat impreuna cu sotul (pe 5 februarie s-au implinit 9 ani). el e "de vina".asa ca gatesc de post pentru toata casa, iar Maia mai primeste cate un ou fiert, cate o paine cu unt si somon afumat sau cascaval. iar cand este "in deplasare" la bunici atunci papa ce pregateste bunica (rasfat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif)era sa uit, in postul asta mai strict ne mai "facem de cap" 2-3 zile. fac cate o pizza (ciuperci + masline + sos de rosii peste care pun branza) pe care o servim langa un pahar de vin rosu. sau mancam si noi paine cu unt si somon afumat, tot langa un pahar de vin.cam asa... imi place! bravo sotului ca te-a corupt si pe tine. Daca as avea asa un sprijin alaturi as reusi sa tin si eu post, dar daca intr-adevar as vrea as putea oricum. Totul e sa vrei. Deci nici tu slabiciune sau probleme de la lipsa de calciu in cantitati suficiente. Brava Boni atat pt post, cat si pentru bici! Ai admiratia mea maxima!Boni , cand am timp o sa micsorez poze si o sa pun . Vacanta , per total , reusita . Timpul ne-a mai jucat feste , dar e normal in luna martie cred . De bronzat ne-am bronzat , am vizitat o parte din insula , am facut o baie in ocean desi era rece rau . Am fost putin dezamagiti de mancare la inceput ...era in regim PPS ...prost , putin si scump , dar am gasit si localuri bune pana la urma . Ne-am luat cateva lucruri ietfine si dragute . Dar cel mai important , m-am odihnit , m-am bucurat cat am putut de vreme , iar simptomele uratele pe care le-am avut in ultima perioada au disparut ca prin minune . Slava Domnului ca presimtirile mele legate de sanatatea mea nu s-au adeverit . Aveam doar mare nevoie de o pauza , de o schimbare de mediu . Izuk, nici nu stii ce ma bucur ca ai avut o vacanta frumoasa si ca ai o perioada "mamoasa" ... Sa dea DD sa ai parte numai de zile senine cu soare in suflet!Daniela, bobii i-am cumparat de la aprozar, au fost 5 kg necuratate.Raman foarte putini bobi dupa curatare. In plus, le-am mancat cu totii la tara. De fapt am ciugulit numai din ele pentru ca eramm prea satui. Socrella face un ragu foarte bun si asta ii da gistul acela special la pasta la cuptor. Si e bun, trebuie sa recunosc. Si in legatura cu atmosfera de la noi, e frumos, ce sa zic, dar mie imi lipseste mama, cu soacra nu o sa am niciodata o relatie de mama fiica, oricat de buna ar fi relatia. Any, cere reteta si impartaseste si cu noi secretul raggù-ului socrellei, te rog!Asa e cu soacra nu iti permiti orice, mama accepta totul ... si poti sa ii spui fara limite tot ce gandesti, ce te supara etc ... Soacrei mai mult ce te bucura ... Te pup tare!Aveti bureti de vase acasa si plastelina? Si eu am ginit din prima ca sunt bureti de vase, ca m-am uitat atent si se vedea structura aia poroasa, pentru ca ai zis ca e conform multor regimuri si pt ca stiu ca esti mucalita! O idee super pt copii si pt domnii amatori de dulciuri Boni, sunt si la noi bureti cu partea scortoasa rosu (in hipermarketuri), cauta bine, dar is cam scumpi ... Report
April 11, 201214 yr comment_142515 Eataly, cred ca a fost dezamagit! Si eu am fost dezamagita, prea perfecte erau, bagam mana-n foc ca erau adevarate.Dani, aceeasi reteta care o fac si eu. Insa ca la orice reteta mie imi iese intr-un fel, la altu' in alt fel, e chestie de mana. Te pupacesc si eu! Report
April 11, 201214 yr comment_142558 Stella, daca vezi mesajul meu te rog da-mi si mie reteta ta de trufe .Am cautat-o sa innebunesc sinu am gasit-o.Doar am notat-o undeva , da numai stiu unde Mersi frumos Report
April 11, 201214 yr comment_142559 Gianinooooooooooooooo, vin si te bat...crezi ca-ti da popa diploma de merit ca cele mai curate jamuri din cartier??? Stai fata linistita, ca maine da o ploaie si-ti *mangaleste* frumusete de jamuri, si te-ai cocotzaz dijaba ...mai bine incaleca pe coada mopului rupt de bub, si fa-ti somnul de frumushatza alaturi de zburdalnicul copkil...doar la rumâni e nebunia asta cu curatenia extraordinara, si pregateala, si ajungi la Paste haituit de oboseala...noa si atunci cine sa profite de cele bunatatzuri ?? aud??? Report
April 11, 201214 yr comment_142560 Lili, uite-aici postul 14178 https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__st__14160__p__131777entry131777 Report
April 11, 201214 yr comment_142566 Gianinooooooooooooooo, vin si te bat...crezi ca-ti da popa diploma de merit ca cele mai curate jamuri din cartier??? Stai fata linistita, ca maine da o ploaie si-ti *mangaleste* frumusete de jamuri, si te-ai cocotzaz dijaba ...mai bine incaleca pe coada mopului rupt de bub, si fa-ti somnul de frumushatza alaturi de zburdalnicul copkil...doar la rumâni e nebunia asta cu curatenia extraordinara, si pregateala, si ajungi la Paste haituit de oboseala...noa si atunci cine sa profite de cele bunatatzuri ?? aud???Daa Stelina mea stiu,dar iaca mai trebe si curatenia asta mai in profunzime asa ca in rest doar mentin dupaia, atata cat pot cu bub' si cu ai mei care nu pastreaza deloc mi-i asa de ciuda dar zau ca bate vantul rau te ia pe sus,si nu ma incumet sa ma cocot,iar coada de la mop e ok. jmacheria de se infileteaza (jucaria aia cu buretelu si gumita pt. geamuri)aia mi-a rupt bub, da, se anunta ploaie intradevar ,uff! Report
April 11, 201214 yr comment_142574 Lili, uite-aici postul 14178 https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__st__14160__p__131777entry131777 Care face prima trufele vine cu poze si facem topic separat?Ca merita!Asa nu le mai cautam de ne vine rau. Report
April 11, 201214 yr comment_142575 Lili, uite-aici postul 14178 https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__st__14160__p__131777entry131777 Care face prima trufele vine cu poze si facem topic separat?Ca merita!Asa nu le mai cautam de ne vine rau. Eu i-am mai zis odata Stellinei sa faca topic. Dar se pare ca n-a auzit .Eu vreau sa le fac de Pasti sa le fac niste poze ca lumea sa le pun si pe blog.Face Stella topic si noi venim cu poze si dovezi . Report
April 11, 201214 yr comment_142576 Mai eu topik pot face, dar nu am poze pas cu pas , si vine adriana cu facaletul cela...si nu cred ca pun de trufareala acuma .ia sa luam arta la purecat, ca parca erau ceva retete de trufe...si oi lpi acolo. Report
April 11, 201214 yr comment_142577 Mai eu topik pot face, dar nu am poze pas cu pas , si vine adriana cu facaletul cela...si nu cred ca pun de trufareala acuma .ia sa luam arta la purecat, ca parca erau ceva retete de trufe...si oi lpi acolo. Stella, tu fa topic la retete de dulciuri ca acolo nu trebe imagini.Dupa aia punem noi poze, care cum face si o sa rugam un administrator sa-l duca apoi la imagini. Report
April 11, 201214 yr comment_142615 Iaca un metru de pisic ce doarme in patul fiimei si visin inflorit... Report
April 11, 201214 yr comment_142638 Stella, in totala discordanta explozia de energie a visinului si lenea lui Fiocco cuibarit la caldurica. Report
April 11, 201214 yr comment_142660 Sorina, noutati? Ai inceput munca?Moatza? Ce stiti de ea?Ellani, ai aparut si iar ai disparut! Report
April 11, 201214 yr comment_142674 Am facut aluatul de biscuiti cu lamaie. De fapt i-am facut cu portocale de data asta.Maine tai bucati si dau la cuptor, ca ne vin niste cunostinte cu invitatia de nunta. Report
April 11, 201214 yr comment_142676 Eu tot colind pe forum, pentru ca nu ma pot decide ce vreau sa fie in meniu pentru Paste. As vrea drob, as vrea oua umplute... adica vreau cate putin din toate si totusi sa nu fac excese... De scris pe la han nu am mai scris, ca asa-s eu.. cand is pleostita, nici chef sa ma plang nu am:)) Va pup fetelor, sa stiti ca va citesc cu sfintenie, in fiecare zi, ori de cate ori e nevoie:) Report
April 11, 201214 yr comment_142677 Pupaturi si tie Alina si sunt sigura ca ai sa gasesti meniul perfect.Noapte buna. Ce-o fi cu Gela? Moatzooooooooooo la apel. Report