Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Hello hello!

Eu sunt franta de oboseala, azi noapte m-am culcat aproape la 3, azi dimineata trezirea la 7.

Dar a fost frumos, toata lumea multumita.

Multumesc tuturor, nu m-am asteptat la asemenea cadou, dar recunosc ca mi-l doream si o sa-mi prinda bine si la scoala.

Gela, eu cred ca nu m-am simtit atat de obosita pentru ca am schimbat putin tehnica de abordare a sarbatorilor : planific mai bine activitatile, implic mai mult sotul si copiii,fac mai putina mancare ca in alti ani,o parte din mancaruri le fac mai repede cu o saptamana si congelez,de asemenea si cumparaturile mi le fac mai din timp. In plus, datorita serviciului, imi pot lua concediu cateva zile inainte, asa ca nu stau sa pierd noptile.

Si ce ramane nefacut, nu mai consider o tragedie internationala, cum faceam in tinerete, tot eu le fac si dupa sarbatori, nu? :-* Sigur ca mai apar si surprize, cum a fost acum, ca am primit vineri dupa-masa o jumatate de ied, dar m-am descurcat si cu asta, am improvizat la prajituri si tot m-am descurcat :hug:

Acum binemeritata odihna, pentru toate... :-*

Hello hello!

Eu sunt franta de oboseala, azi noapte m-am culcat aproape la 3, azi dimineata trezirea la 7.

Stiu ce inseamna :-* eu am fost musafir asa ca sunt vesela ca un cintezoi :hug: am vb. cu sorica in Italia o ora e bolnavioara febra 42 e racita :-* bineinteles ca am certat-o si i-am dat indicatii pretioase de leacuri babesti,tocma' io' care cand sunt bolnava nu am grija de mine deloc,da ' la dat sfaturi sunt nambar' oan' :-*

Hristos a Inviat!!!

Faine bucate am vazut pe aici :-*

Noi azi am fost la gratar la mama, am plecat de acasa pe la 10( facem o juma de ora pana la mama sunt doar 25 de km) si pana la 2 jumate a fost o vreme acceptabila,chiar iesise si soarele putin ,am facut gratar si cand ne pregateam sa punem masa in curte a inceput o ploaie cu grindina de mama-mama, asa ca ne-am mutat in casa.A fost bine, am avut de toate, ne-am simtit bine,am petrecut cu totii un Paste linistit.Poze n-am reusit sa fac din cauza de telefon fara baterie :hug:

O seara linistita si sarbatori tihnite va doresc :-*

Ziua buna! E asa de frumos si soare la noi,plecam la cimitir cu tot familionul strans in par :) ca e iesirea la mormant :)

Hristos a inviat!

De Geany am citit ce face azi,ce faceti restul?Va mai luptati cu ouale,cozonacul si pasca?

Hai la mine,daca tot ti-i urat si plictis,sa dam ultimele note ale aspectului la unele 'opere' ce intentioneaza sa se prezinte in fata spectatorilor maine,adica azi. :)

Hi hi! Daca ai sti cat mi-ar place! :) :)

Ma scuzi c-am disparut ca magarul in ceata,dar ma luasem cu dichiseala si se facuse tarziu.Dar tare mi-ar place si mie sa ne-ntalnim cu toatele sau macar pe rand la cate-o gateala impreuna,apoi sezatoare pana-n zori,caci cred ca nu ne-am mai da duse.

Eu acum am sosit acasa de la slujba de Inviere. Am mers si acolo, de teama, ca si Ellani, ca daca ma opresc, n-o sa mai fiu capabila de nimic.Ramane ca la pranz sa ne adunam toti si sa mancam, eu si cumnata-mea muncim dimineata,

Ce bravo esti,ai ajuns si la slujba.Eu n-am facut-o,pentru ca nici biserica nu-i pe aici prin apropiere,decat la vreo 4-5 ore mers cu masina :) Cat despre munca in ziua de Pasti....nu va invidiez deloc :)

- din fericire, iepurasul mi-a adus un laptop !!!! :)

-din pacate, nu va pot pune poze cu ce am facut de Pasti

- din fericire, toate mi-au iesit minunat si nu am fost franta de oboseala,ca alte dati

Sa folosesti cu spor laptop-ul,asa da iepuras!

Pe-aici nu se prea obisnuieste cu multe cadouri si avem o cunostinta barbat neaos,pai el zice ca ar da in faliment daca ar trebui sa ia atatea cadouri in familie si mereu face glume intreband ce zi mare e in fiecare zi si cu ce cadou se cuvine insemnata? :)

Te cred ca ti-au iesit minunat,altfel n-are cum. :)

Hello hello!

Imi imaginez c-ai intins iarasi 3 mese si 4 masute.Asteptam sa vedem.

Si eu am cam obosit,mai ales spatele,dar macar,cum zici si tu,au ramas toti multumiti,iar eu imi revin cate-un pic azi ,caci maine din nou calare pe cai.Dar macar n-am fost la munca in ziua de Pasti ca Alina.

Cristos a inviat!

va spun si eu cu intarziere..... io mi-s la servici , s-a terminat vacantza si paganii astia de nemtzalai nu stiu ca azi avem a doua zi de Paste......

Pana la 3 am ore , apoi fuga-fugutza dupa Elena la cresa . la cumparaturi si apoi acasa ca scurt dupa 4 vin musafirii , casa zboara , de mancare n-am nimic.....( De fapt d-aia ma duc la cumparaturi , m-am smecherit , cumpar un Spießbraten ( ca o rulada cu ceapa), o pun la cuptor vreo ora , ( intre timp poate ma lasa Elena sa dau cu aspiratorul si sa spal pe jos) peste vreo ora bag si niste jumatatzi de cartofi , fac o salata.....si-i poftesc la masa :) Sper sa am printre picatzele timp sa adun niste haine imprastiate prin camera de oaspetzi ca n-am avut vreme de calcat in ultima vreme , am tot dat cu sapa-n gradina :)

Dulce nu cred ca mai am vreme sa fac........cozonacii ii terminaram....facui numai 2 mai micutzi.

Geany , vino sa ti tzuc , folosii retzeta ta! ( tre' sa recunosc faptul ca io am aruncat toate trebile la MP si n-am urmat procedurile descrise de tine.....da' io nu pot sa fac totul asa frumos cu terorista dupa mine. Cu MP merge , bun tot ce trebe in ea , ii dau drumul si inchid usa la camara :) :) )

Deci...o fost asa de buni ca ce n-am dovedit ieri am dat gata azi-dimineatza ( si eu nu-s mare mancatoare de cozonaci....da' aluatul asta era asa pufos si elastic...WOWWWWWWW)

Apropos de dulce , avetzi vreo idee cam ce as putea face dulce in vreo 10 minute azi? Pt musafiri?

Apropos de dulce , avetzi vreo idee cam ce as putea face dulce in vreo 10 minute azi? Pt musafiri?

First, nemtii nu e pagîni mai! Au si ei a doua zi, dar a lor, nu a ta! Faci pacate a doua zi de Pasti sau Paste :) ... si asta de pastele tau!

Cît dspre dulce în zece minute se pot face multe, dar de unde sa stim noi ce-ai prin casa/frigider...

- desert la pahar/cupa cu mascarpone/brînzica, fructe proaspete intregi sau strivite stropite cu sirop sau miere

- sau în straturi (brînza+piscot/biscuite) cu fructe însiropate. Fierbi un sirop din olea' apa si zahar+ scortisoara, vanilie, alte arome.., racoresti vasul în apa rece, adaugi fructele.

- sau biscuiti ori piscoturi farîmitate în straturi cu brînza cremoasa (sau iaurt) amestecata cu vreun sirop sau miere în straturi cu fructe, cu fistic sau nuca rumenita deasupra.

- sau salata de fructe alcoolizata :)

ceva de genul asta

post-5-13345742400938_thumb.jpg

Sau ceva de genul asta: http://mayas-esprit.blogspot.de/2010/11/yiaourti-me-meli.html dupa reteta Danei.

First, nemtii nu e pagîni mai! Au si ei a doua zi, dar a lor, nu a ta! Faci pacate a doua zi de Pasti sau Paste :) ... si asta de pastele tau!

Cît dspre dulce în zece minute se pot face multe, dar de unde sa stim noi ce-ai prin casa/frigider...

- desert la pahar/cupa cu mascarpone/brînzica, fructe proaspete intregi sau strivite

- sau în straturi cu fructe însiropate ( fierbi un sirop din olea' apa si zahar+ scortisoara, vanilie, alte arome.., racoresti vasul în apa rece, adaugi fructele)

- sau biscuiti ori piscoturi farîmitate în straturi cu brînza cremoasa (sau iaurt) amestecata cu vreun sirop sau miere în straturi cu fructe, cu fistic sau nuca rumenita deasupra.

Hai , mai , ca glumeam cu paganii...ca io-s mai pagana ca ei , io nu-s prea dusa la beserica..........

Asta cu mascarpone suna fain.....oare sa frec galbenusele cu zahar ca la Tiramisu? Stiu ca nu-tzi plac ouale crude...dra da si tu o parere obiectiva :)

pupici :)

- desert la pahar/cupa cu mascarpone/brînzica, fructe proaspete intregi sau strivite

- sau în straturi cu fructe însiropate ( fierbi un sirop din olea' apa si zahar+ scortisoara, vanilie, alte arome.., racoresti vasul în apa rece, adaugi fructele)

Hai , mai , ca glumeam cu paganii...ca io-s mai pagana ca ei , io nu-s prea dusa la beserica..........

Asta cu mascarpone suna fain.....oare sa frec galbenusele cu zahar ca la Tiramisu? Stiu ca nu-tzi plac ouale crude...dra da si tu o parere obiectiva :)

pupici :)

Da de ce vrei neaparat si galbenusuri?

Uite am editat mai sus. Mascarpone aromat cu ce vrei tu, eu coaja portocala + miere (sau concentrat de portocala? Nu-mi mai amintesc ca e facut demult) si putin zahar pus în straturi cu biscuiti farîmitati si fructe strivite.

Poti folosi si alta brînza cremoasa, sau ricotta, sau chiar cottage cheese/Hüttenkäse... ce ai prin casa.

Maya , asta o sa fac. oricum merg la cumparaturi , pun mana pe-un pachet de biscutzi , un mascarpone si capsuni....

Te pup de 1000000 de ori!

Mutti, la minut e si desertul ala cu strat de bezele, iaurt fructe ( natir/frisca) fructe de padure congelate, etc pana sus...

asta cu conditia sa ai bezele :-*

sau piscoturi, ananas din compot si frisca...sau mai bine deschizi un borcan de compot, si eventual un bulgare de inghetata alatuei, sau inghetata cu sos fierbinte de fructe rosii sau de padure...

va salut din mers, ca fug la repetitie...ne vedem pe seara

Mutti, la minut e si desertul ala cu strat de bezele, iaurt fructe ( natir/frisca) fructe de padure congelate, etc pana sus...

asta cu conditia sa ai bezele :-*

sau piscoturi, ananas din compot si frisca...sau mai bine deschizi un borcan de compot, si eventual un bulgare de inghetata alatuei, sau inghetata cu sos fierbinte de fructe rosii sau de padure...

va salut din mers, ca fug la repetitie...ne vedem pe seara

N-am bezele , Stellina :(

M-am gandit la un moment dat sa cumpar niste eclere umplute cu frisca , sa topesc o cioco , pun o lingur de inghe si gata profiteroalele.............dar parca paharele lu' Maya arata mai imbietoare , mai proaspete :)

Hristos a inviat!

Eu raportez lucruri rele si lucruri bune:

- din pacate, mi s-a stricat de tot calculatorul

- din fericire, iepurasul mi-a adus un laptop !!!! :)

- din pacate, lucrez inca tare greu la el, mai am de instalat ceva programe

- din fericire, o sa le instaleze sotul, ca eu sunt varza a la Cluj la tehnica

-din pacate, nu va pot pune poze cu ce am facut de Pasti

- din fericire, toate mi-au iesit minunat si nu am fost franta de oboseala,ca alte dati

-din pacate, azi a plouat si la noi toata ziua

- din fericire, acum s-a oprit si e caldut si aproape senin...

si ma opresc aici, ca altfel o sa o faceti voi... :-*

Va doresc tuturor multa sanatate si impliniri alaturi de cei dragi. :(

Adevarat a înviat!

Deci ma bucur de lucrurile rele, ca fara ele nu erau cele bune :)

Iepurasul tau a fost unul "gras". Sa folosesti laptopul cu placere!

Al meu mai slab, dar practic si el. Doua carti si un Pyrex :(

post-5-13345792572478_thumb.jpg

Multumesc, Maya, anul acesta Pastele a coincis cu un alt eveniment important in familia noastra, de aceea Iepurasul a fost mai generos.

Puteam sa va las sa ma invidiati in continuare, dar nu era crect... :-*

Simo ma bucur nespus :71:

Noi am avut o zi superba cu soare va pun cateva boze'..

post-405-13345924202068_thumb.jpg

post-405-13345924311697_thumb.jpg

post-405-13345924495803_thumb.jpg

Bub' langa paraias.. :P

post-405-13345924408666_thumb.jpg

Asa de obosit cand am ajuns la matusa ca dormea pe el... :P

post-405-13345924588477_thumb.jpg

HRISTOS A-NVIAT!

Am ajuns si eu la Bucuresti!Recunosc, am citit in fuga si-n diagonala, dar am stat putin sa admir zanutele blonde sin Florida si Smecherasul dulce din Bacau, care, sincer, ma binedispun mereu cand apar.

Multe n-am a va spune, ca la mine a plouat mai tit timpul, inclusiv in noaptea de INVIERE.

Poze cu ce-am preparat eu n-am facut, ca n-am apucat, dar, cum mama facuse totul, saracuta, singura, eu am facut doar pasca fara aluat(pe care a impartit-o toata), placinta cu iaurt (mancata de noi in loc de pasca) si prajitura Cerrulina, care a facut furori!

Va arat doar cum arata masa inainte de venirea musafirilor!

Va doresc sa vi se-ntample tot ce-i mai bun si mai frumos!

post-73-13345977037329_thumb.jpg

post-73-13345977556805_thumb.jpg

Hristos a Inviat!

Eu inca in deplasare, azi am prins o zi frumoasa, asa ca m-am plimbat pe afara, a fost foarte frumos!! Bine-ai ajuns acasa Zozo.

Multumesc, Maya, anul acesta Pastele a coincis cu un alt eveniment important in familia noastra, de aceea Iepurasul a fost mai generos.

Puteam sa va las sa ma invidiati in continuare, dar nu era crect... :P

Nu conteaza de ce,conteaza ca e!

Neaosul ala de care ziceam mai sus zice ca se pare ca romanii au in fiecare zi prilej de sarbatoare si cadouri.Daca n-au,il inventeaza! :P Iar la o astfel de concluzie a ajuns de cand s-a casatorit cu o romanca

Simo ma bucur nespus :P

Noi am avut o zi superba cu soare va pun cateva boze'..

Geany voi mergeti la cimitir doar azi,sau si de Pastile Blajinilor?La noi doar atunci,de aia si-ntreb :71:

eu am facut doar pasca fara aluat(pe care a impartit-o toata)

Si cred ca nimeni din cei ce-au primit-o nu s-au suparat. :P

Si eu voi face pasca asta de-acum incolo,dat fiind faptul ca paine nu prea mancam,asta ne vine ca o manusa.

Ella nu ma pricep,eu merg cu valul,tre' sa stie mai bine matusa si cu unchiul ca ei se ocupa de mormant si poate stiu ei mai bine :71: se mai merge si la inaltare dupa patruzeci de zile :P

Zoazo' ce vesela e masa cu oute,iepurasi si lacramioare si narcise :P

Zoazo, ce ti-as fura margaritarul (lacramioarele) de pe masa....