Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Buna dimineata

Off, Carmaw, da chiar a fost prapad. :( Bine ca sunteti voi sanatosi :D

Daniella imi pare rau ca e Bea bolnavioara.Multa sanatate :D

Foxyy, scump si drag e blondinul,imi vine sa -i mananc manutele =)) :D

Gela multa sanatate, mai stai si tu locului si de odihneste :(

Moatza sanatate multa celor dragi ,off rau e cand ai pe cineva din familie (si nu numai) bolnav :(

Daca am uitat pe cineva scuze, eu la toate va doresc tot binele din lume :D

Ieri nu am mai bagat la spalat ,o sa spal azi

V-am adus o cafeluta ca e tare urat si innourat afara ,bleahh

post-1233-13347404872758_thumb.jpg

va salut rapid, ca s-ar putea sa nu mai apuc azi, pana recuperez tot ce e de citit.

pupaturi la toata lumea. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

O monstra din satucul meu azi dimineata

la mine in gradina era prapadul mai mare...:(

Nasol cu furtunile astea.... Sper sa reusesti sa salvezi din plantute si sa se curete repede mizeria! :D

Drum bun in continuare! =))

Foxyy, scump si drag e blondinul,imi vine sa -i mananc manutele :D :(

Stai la coada pentru mancat de manute! :D

[/quote

Pai stau , ca n-am incotro =))

Of,Carmen ce prapad :( bine ca sunteti voi sanatosi :D

La noi ploua e tare intunericios ,am iesit cu bub' la cumparaturi,la amiaza cred ca o sa ne facem somnul de frumusete ca suntem singuri acasa :D inca mai am mancare parca nu se mai termina,mai sunt sarmalute (si asa de bune mi-au iesit)oua vocsate' cozonac si pasca,branzeturi si mezelicuri =))

O monstra din satucul meu azi dimineata

la mine in gradina era prapadul mai mare...=))

Mama, mama, Carmen, chiar ca prapad! Bine ca voi sunteti bine! Pupici si drum bun!

pupici dragele mele....va citesc si ma pregatesc sa ma duc sus(sunt tot in aeroport) sa pap ceva....dupa o noapte alba in care am consolat pe Choupylica care plingea de frica zgomotelor, dupa plimbari noaptea sa vedem ce mai putem lega ....o sa ma 'consolez cu ceva fierbinte dar si cu ceva dulce!!

Pa mari ,mici bolnaviori ,sanatosi si talentati culinari un pupic de la o calatoare!

Acum ploua si apoi vor venii (ca in fiece an dupa curatenia de Pasti ...=))..)....tone de praf african care se va lipi de tot si iar se trece ...la curatenie!

Dar eu am scapat caci voi fi in RO ramine omu' de jurna!

In fiecare an este acelasi lucru cu variabila necunoscuta totusi(numarul de bofori)

pup

am apucat sa citesc din urma. da' prea a fost mult. ar fi trebuit sa-mi iau notite ca sa nu uit tot ce aveam de zis...

multa sanatate tuturor, mari si mici.

imbratisari calde celor care au nevoie de o imbarbatare.

felicitari pentru bucatele alese gatite si cadourile primite.

numai bine tuturor https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Moatzo , un gand bun si de la mine... Multa sanatate!

Foxulina , si pt blondinul tau cretzulin pupici =))

Elena si-a spart buza ieri , IAR! S-a luat dupa mine peste niste pavele neterminate ( de 2 zile e santier in zona aia a gradinii dar nu pune piciorul , ii e frica , ma striga sa o iau in bratze , ei , ieri a zbughit-o de langa tat'su....) Avea aseara o buza d-aia Botox , saracutza :(

Elena si-a spart buza ieri , IAR! S-a luat dupa mine peste niste pavele neterminate ( de 2 zile e santier in zona aia a gradinii dar nu pune piciorul , ii e frica , ma striga sa o iau in bratze , ei , ieri a zbughit-o de langa tat'su....) Avea aseara o buza d-aia Botox , saracutza :notworthy:

of, draga de ea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif da-i pusici si de la mine, sa-i treaca https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Tocmai am vazut o reteta frumoasa Jamie Oliver pe tv. paprika,scriu rapid ca sa nu uit :notworthy:

Se ia aluat de foietaj cumparat se intinde foaia se unge cu putin ou batut se presara cu putina nucsoara,mai multa scortisoara praf si zahar tos din belsug,se ruleaza rulou se taie in bucati de 6 cm. fiecare bucata se pune in picioare'' melc(arata ca in acest punct ca pizzetele afroditei) se aplatizeaza acest melc cu palma se intinde cu sucitorul foaie subtire (e ca un disc ce are inserat o spirala :notworthy: )se ung dosul si pana la mijloc in exterior pahare de sticla cu unt se dau prin faina se pun cu gura in jos si se pozitioneaza aluatul astfel incat sa formeze niste cosulete ,se coc asa pe dosul paharului.

Crema 500 ml. de frisca lichida se incalzeste se bate cu 6 oua intregi si 6 lingurite de miere,pastaie de vanilie se da pe foc ,se fierbe pana se ingroasa amestecandu-se mereu pe foc sa nu se branzeasca .Se umplu cosuletele cu crema se pune deasupra sos caramel facut din 1 cup de zahar stropit cu putina apa,cand e aramiu e gata,se toarna peste crema in cosulet.

Pt. varianta sarata a cosuletelor a zis ca in loc de scortisoara si zahar se unge aluatul cu pesto de busuioc apoi se procedeaza intocmai... :rolleyes:

Multumesc mult tuturor de urarile de sanatate! Conteaza foarte mult pentru mine :notworthy: si tin la voi toate/toti mici si mari!

Nu ne-au retinut in spital, dar am stat pana la 12 sa faca pipi in punguta degeaba, ca nu a facut nici pana la ora asta (de la 12 am revenit la matca). precis daca ii scot punguta face un mare pipiloi. Deci maine disdemrogen sa fad cum ii ercoltez, ca greu mai e la fetitele mici. Treaba e ca are o infectie bacteriana, cu bvalori enorme, desi starea ei nu e chiar asa de rea, cu exceptia faptului ca nu mananca nik de 3 zile si mai face cate un puseu mic de febra si moleseala, cand vrea sa stea numai in brate la mami. De ieri si tuseste, tuse coapta.

Iar e de jurna mamaie, de la 12 de azi, eu pe baricade la serviciu. Iar luam antibiotice 10 zile. Am facut exudat si antigen pentru streptococ hemolitic de tip A. Daca nu e streptococul e infectie urinara sau ceva infectie bacteriana la plamani.

Poate cu mamaie de capul ei incepe sa manance ceva, ca de 3 zile i-a scazut si glicemia, dac nu ingurgiteaza nik.

E puternica si sper sa se faca bine.

Problema noastra e ca baga tot in gura, suge degetul si baga toata ziua mainile in gura, cum sa rateze ea virusii si bacateriile atata timp?

Normal ca toata lumea da vina pe gradinita si implicit pe mine, a carei idee a fost! :notworthy:

ufff, ce greu e cu bebe bolnavior!

Sanatate si o dupa amiaza si seara buna tuturor!

Mutti, pupam buzita frumoasa botoxata de Elenuta. Asta sigur trece, in timp ce noi avem pe obrajor niste cratere de la zgarieturile adanci (Tot pe dale in curte) de acum 2 saptamani, care nu stiu daca o sa ramana fara urme. take care!

Moatzo , un gand bun si de la mine... Multa sanatate!

Foxulina , si pt blondinul tau cretzulin pupici :rolleyes:

Elena si-a spart buza ieri , IAR! S-a luat dupa mine peste niste pavele neterminate ( de 2 zile e santier in zona aia a gradinii dar nu pune piciorul , ii e frica , ma striga sa o iau in bratze , ei , ieri a zbughit-o de langa tat'su....) Avea aseara o buza d-aia Botox , saracutza :P

Pupam si noi inapoi ranita pe campul de batalie. :notworthy: Si asteptam vestile bune, ca s-a dus zgaiba si n-a ramas semn! :notworthy:

Tocmai am vazut o reteta frumoasa Jamie Oliver pe tv. paprika,scriu rapid ca sa nu uit :notworthy:

Se ia aluat de foietaj cumparat se intinde foaia se unge cu putin ou batut se presara cu putina nucsoara,mai multa scortisoara praf si zahar tos din belsug,se ruleaza rulou se taie in bucati de 6 cm. fiecare bucata se pune in picioare'' melc(arata ca in acest punct ca pizzetele afroditei) se aplatizeaza acest melc cu palma se intinde cu sucitorul foaie subtire (e ca un disc ce are inserat o spirala :notworthy: )se ung dosul si pana la mijloc in exterior pahare de sticla cu unt se dau prin faina se pun cu gura in jos si se pozitioneaza aluatul astfel incat sa formeze niste cosulete ,se coc asa pe dosul paharului.

Crema 500 ml. de frisca lichida se incalzeste se bate cu 6 oua intregi si 6 lingurite de miere,pastaie de vanilie se da pe foc ,se fierbe pana se ingroasa amestecandu-se mereu pe foc sa nu se branzeasca .Se umplu cosuletele cu crema se pune deasupra sos caramel facut din 1 cup de zahar stropit cu putina apa,cand e aramiu e gata,se toarna peste crema in cosulet.

Pt. varianta sarata a cosuletelor a zis ca in loc de scortisoara si zahar se unge aluatul cu pesto de busuioc apoi se procedeaza intocmai... :rolleyes:

Si, cand o prestezi? :P

Cred ca vroiai sa zici ca se pun in mijloc pahare unse cu unt....

Multumesc mult tuturor de urarile de sanatate! Conteaza foarte mult pentru mine :notworthy: si tin la voi toate/toti mici si mari!

Multa sanatate Beutei si te asteptam cu vesti mai bune! :notworthy:

Microbul il putea lua si de la voi (parinti si / sau alti adulti cu care a intrat in contact), puteti fi purtatori. Nu e musai sa-l fi luat de la vreun copil de la gradinita.

Nu ne-au retinut in spital, dar am stat pana la 12 sa faca pipi in punguta degeaba, ca nu a facut nici pana la ora asta (de la 12 am revenit la matca). precis daca ii scot punguta face un mare pipiloi. D

Am facut si eu cu Manu cand avea 10 luni.

Doctorul m-a sfatuit cum se trezeste, ii pui punguta.O duci la chiuveta si dai drumul la apa calduta pe picioruse.Face pipi imediat.

Din nefericire am avut si noi infectie urinara.Am facut tratament cu antibiotic si uite ca au trecut 5 ani si n-am mai avut probleme.

Sanatate multa!

Se ia aluat de foietaj cumparat se intinde foaia se unge cu putin ou batut se presara cu putina nucsoara,mai multa scortisoara praf si zahar tos din belsug,se ruleaza rulou se taie in bucati de 6 cm. fiecare bucata se pune in picioare'' melc(arata ca in acest punct ca pizzetele afroditei) se aplatizeaza acest melc cu palma se intinde cu sucitorul foaie subtire (e ca un disc ce are inserat o spirala :rolleyes: )se ung dosul si pana la mijloc in exterior pahare de sticla cu unt se dau prin faina se pun cu gura in jos si se pozitioneaza aluatul astfel incat sa formeze niste cosulete ,se coc asa pe dosul paharului.

Pt. varianta sarata a cosuletelor a zis ca in loc de scortisoara si zahar se unge aluatul cu pesto de busuioc apoi se procedeaza intocmai... :P

Si, cand o prestezi? :P

Cred ca vroiai sa zici ca se pun in mijloc pahare unse cu unt....

Deci pahare (pahar normal de apa) din sticla ,se ung la exterior nu pe interior cu unt se presara cu faina se aseaza cu gura-n jos paharele si se pozitioneaza aluatul asa intins pe ele (ca si cum ai aseza o batistuta sau un servetel na')sa formeze un cosulet.

Nu stiu cand o sa prestez dar am retinut ideea mi-a placut mult mult mult de tot! :P

Uite-asa..

post-405-13347512778428_thumb.jpg

Ori la 17 ori la 21,30 cred ca va fi reluarea azi pe tv. paprika :notworthy:

revin,reluarea la 21,30 pe tv. paprika...http://programetv.program24.ro/post/tv-paprika/data-18.04.2012-toata-ziua.htmlbucatarul se dezbraca de secrete..

Sanatate multa Bea!! trebuie sa vedeti ce infectie este, eu stiu ca la infectii urinare se face febra mare, mama a facut 42 si tremura in pat, n-am putut s-o ducem la doctor, a venit un prieten de familie doctor la ea.Adica puteam s-o ducem cu Salvarea, dar cred ca i-a fost frica sa n-o interneze. Dar a cedat repede, de atunci nu a mai avut.

va multumesc mult!

Eataly, am tinut-o la policlinica cu picioarele in chiuveta sub apa vreo jum de ora, nexam. Pt ca ea si refuza sa bea lichide nici pipi nu face. Acum cred ca o deranjeaza pungulita, asteapta sa o scoatem ca sa faca pipi.

Oricum ramane pe maine dimi, chiar o sun acu pe mamaie, ca pana la 15:30 puteam sa ducem pipilicu.

Zerda, a facut si ea 40,1 (in poponeata) luni. Am infasurat-o in prosop ud de la brau in jos, abia a mai scazut la 39.8 si am dus-o la urgenta, i-au facut acelasi lucru si ei si a mai scazut la 38.7. De atunci nu a mai facut febra asa de mare, desi doar azi la 12 am intrat pe antibiotic. Ma nierveaza ca este a doua tura de antibiotice (Acu 3 sapt a luat pt otita) si ma tem sa nu-i scada imunitatea + alte efecte secundare de la atatea antibiotice, ca ea de altfel e puternica, nici la otita nu a durut-o si nu a durat febra decat vreo 2 zile.

Da, de aia ne.a dat investigatii suplimentare sa vada unde e localizata bacteria: gat, plaman sau tract urinar.

Am procese de constiinta cu gradi, dar si cu mamaie-sa de mana a cazut de si-a rupt fata si cu mine sau tat'su cucuie ..., baga in gura orice + mainile ..., doar ca la microbii casei e imuna, la cei de la 12 copii de la gradi, nu.

Buna ziua!

Pup Beiuta si Elenuta, muah, muah, sa treaca!

Dar si bucatarul blond si cret care m-a dat gata, de Bub, eroul hanului, nu mai spun!

Imbratisez moatza necajita si eu am nas la spital, sa vad daca pot ajunge maine, abia azi am putut sa conduc...

Multumesc tuturor celor care mi-au transmis mesaje de sanatate, am inceput sa-mi revin, dar parca m-a calcat trenullll,imi revin io pana la SF. Gheorghe! =))

Nu e prima criza de felul acesta, am avut programare la operatie si m-am comportat precum soferii care fug de la locul accidentelor, nu m-am dus de frica sa nu raman fara ea (fierea) si acum imi face viatza amara, :P ca sa pot din cand in cand sa cant si eu "au viatza/fierea mea, ca doar stiti ca-mi place si sa cant! Asa ca beau aghiazma si eu si Grigore...

Da, Koral a fost un concurs de factori:oboseala, stres, post...

Giorgi si eu doar am gustat si nici pe departe din toate, de-ale mielului doar o farama de drob...mi-e rau si de mirosul de mancare acum...m-am pazit dar asa a fost sa fie!

Foxxy, sa caut o pozica cu nucile mele umplute cu cojile de la tine, au fost tare Yamiii, sar'na, baiatul meu le-a furgasit si le-a ascuns, a fost haz cand fiica a semnalat disparitia! :D

Imi pare rau ca a trecut sezonul si nu am postat la topicele potrivite cate ceva din ce am facut si am reusit si sa imortalizez, ca e greu cu pozatul la aglomeratii de-astea...asta e, noi sa fim sanatosi!

Va rostesc numele tuturor si va imbratisez cu drag, nu va fie teama, ca nu va rup, n-am atata vlaga, dar daca nominalizez si uit pe careva, mi-e si mai greu...

Pe toate va iubesc la fel si va port cu drag in gandurile mele.