Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Si , te rog frumos , Elena n-a furat sucitoarea lu' ma-sa , are sucitoarea ei pitica :pupic:. Mama , ce-i place , a trebuit sa o ascund ca palea tot ce prindea cu ea. Dar cel mai mult si cel mai mult ii place fetii sa imprastie faina....

Dupa ce am ascuns faina s-o apucat de mancat la aluat......

A fost , insa , atat de fericita........ma gandesc sa repet experientza cat de urand :floare:

Asa mai vii de acasa! credeam ca numai eu trebuie sa stau cu o mana pe coca si 2 maini sa fuga dupa Bea sa nu faca distrugeri! faina da... faina ... :) Esti foartre rezistenta fata draga, eu se vede treaba ca-s cu nervii in pioneze ... nu vreau sa mai repet experienta prea curand!

merci de detaliile cu cozo :floare:

Simo' mancao-ar mama pe ea de gospodina! :pupic:

Noi satui de sarmai si alte alea am iesit la o pizza si la o bere :floare:

Pe seara a zis sotul ca vrea spaghette aglio olio peperoncino :floare:

Bub :)

adicatelea voi ati terminat toate preparatele de Pasti?

Ziua buna la han .

Daniella , sanatate multa picei.

Aici e o zi mohorata , cred ca va ploua . Eu aveam in plan o deplasare prin oras dar cred ca ma las pagubasa pentru ca nu vreau un dus rece. Ieri a fost tare frumos , am colindat cu picea mea prin locurile in care am copilarit eu , apoi am fost in vizita la nasi unde a zapacit fiica-mea bietul catel ( l-a alergat prin toata casa si curtea , cred ca a dormit neintors toata noaptea saracutul :floare: ).Dar i-a placut si lui , tot o atata sa-l fugareasca , efectiv o chema la el . Pe seara am iesit in oras cu prietenii mei dragi cu care m-am simtit extraordinar , inca o data mi-am dat seama ca nicaieri nu-i ca acasa ; oricat de bine ti-ar merge financiar ,daca nu ai veselie in jur , prieteni , familie , nu ai nimic .

Merci, Izuk! ma bucur mult sa aud ca te-ai simtit bine printre cei dragi! :) Incarca-ti bateriile bine!

Simo' mancao-ar mama pe ea de gospodina! :floare:

Noi satui de sarmai si alte alea am iesit la o pizza si la o bere :sad3:

Pe seara a zis sotul ca vrea spaghette aglio olio peperoncino :floare:

Bub :)

adicatelea voi ati terminat toate preparatele de Pasti?

Nuuu nika :) bubuie frigiderul :pupic: eu am incercat sa duc la parinti la matusa si la unchiul si ei mi-au dat inzecit inapoi(am pana si miel :love7: )da nu mai merge' mai bag la congi ii dau maine la sot sa care la serviciu' gata sa nu mai vad ,pizza aia ultima ce vezi in poza am luat acasa poate mai papa bub' :)

Hristos a inviat!

Din ciclul: "Nu-mi dati idei"

Mai este cineva pe-aici caruia sa-i placa gustul Sfintelor Pasti luate in Duminca Invierii de la biserica?

Si ce mai asteptati?

Ieri dupa masa am taiat cubulete o felie de paine si am inmuiat-o in vin. Nu e acealasi lucru nici pe departe, dar ... am sa mai lucrez asupra ... "retetei" =))

Hristos a inviat!

Din ciclul: "Nu-mi dati idei"

Mai este cineva pe-aici caruia sa-i placa gustul Sfintelor Pasti luate in Duminca Invierii de la biserica?

Si ce mai asteptati?

Ieri dupa masa am taiat cubulete o felie de paine si am inmuiat-o in vin. Nu e acealasi lucru nici pe departe, dar ... am sa mai lucrez asupra ... "retetei" :D

Bunica si tata,mancau asa,pisa usturoi cu miez de nuca si mancau cu paine neagra inmuiata in vin =))

In schimb mie imi place salata de oua rosii cu cozonac :D

Da, azi m-am odihnit, am mai strans, pus la loc :D .

Ca sa le scoti azi iarasi,nu? :D

Dar tare mi-ar place si mie sa ne-ntalnim cu toatele sau macar pe rand la cate-o gateala impreuna,apoi sezatoare pana-n zori,caci cred ca nu ne-am mai da duse.

Pai da de stire cand esti prin zona! :D

Ce bine-ar fi,dar din pacate e un pic mai grele la noi,pentru ca-i cam complicheisan in special cu jobul lui Mr.Maxim 2 saptamani am reusit sa fim in tara si calare pe cai inapoi.

daca nu ai veselie in jur , prieteni , familie , nu ai nimic .

Asta cam asa e! =))

Multa lume zice ca jupanu' si cu mine suntem nebuni ca ne-am intors. No, da' daca nu-i de noi in tari straine, ce naiba sa facem? :D Nici aici nu-i totul ca pe roze, da' nici in afara nu facem multi purici. Si nu-i vorba de-o tara anume, sau de-un loc in mod special, ca am tot colindat prin Iuropa. :D

Mda,Izuk,iar in zona globului in care stai temporar cu astea nu ca rau,dar rau de tot sta lumea.

Foxyy,bine c-ati cazut de comun acord ambii.Mai rau cand unul ar pleca si-altul ar sta pe loc,aducand si mii de mii de argumente(adevarat,unele din ele trag greu la cantar). :D

Si , te rog frumos , Elena n-a furat sucitoarea lu' ma-sa , are sucitoarea ei pitica :D. Mama , ce-i place , a trebuit sa o ascund ca palea tot ce prindea cu ea. Dar cel mai mult si cel mai mult ii place fetii sa imprastie faina....

Dupa ce am ascuns faina s-o apucat de mancat la aluat......

A fost , insa , atat de fericita........ma gandesc sa repet experientza cat de urand :D

Ce dulce e gospodina mamei gospodina!Iar eu ma gandesc ca putini au fost cei care sa nu fi trecut prin experienta ei,cu mancat de aluat si tot tacamul.Si da,e ceva mister in bucatareala,caci ii atrage pe multi de mici copii(adevarat cu dupa ca cresc mari,pe unii cu greu ii mai vezi in bucatarie :D

Foxyy,bine c-ati cazut de comun acord ambii.Mai rau cand unul ar pleca si-altul ar sta pe loc,aducand si mii de mii de argumente(adevarat,unele din ele trag greu la cantar). =))

Sa-ti zic ca iar au inceput discutiile si la noi??? :D

S-asa-i rau, s-asa nu-i bine....... :D

Maya , am facut paharele ieri , am pus un pachet de biscuitzi intr-o punga , le-am dat ciocan , am mixat iute mascarpone cu Schmand ( nu luasem destul d-aia l-am lungit) , cu miere si coaja de lamaie , am pus o lingura de biscuitzi , úna de crema , iar biscuitzi , iar crema si la sfarsit un strat de fructe de padure congelate. Pe cand am dus desertul la masa frutele erau deja decongelate dar reci =)).

A fost o bunatate!!!!

Paharele au fost cam mari ( ma folosit d-alea de mustar Tommy....am vreo 20 pt gradina :D ) Trebuie sa-mi caut uele micutze si cochete...

Si ....eu nu pot sa pun crema frumos in pahare , am murdarit peretzii....este vreun secret sa arate straturile frumos?

Eu folosesc o lingurita mica cu coada lunga, si pun în mijlocul paharului. Cînd se face motz, tot cu lingura apas în mijloc, în asa fel încît crema se "lateste" spre marginea paharului :D

Nu trebuia sa pui asa mult în pahare. Le puteai umple doar pe jumatate. Faceai motz de fructe, decorat cu frunze de menta, si bun era :D

Salut!

Am venit in viteza sa pup harnicuta mica si cu sucitor propriu(apropitareasa, ce mai!), sa pup Bea bolnavioara sa se faca bine si sa-i spun si lui Bub' ca "be'c mut a iel!Pa ti putzi!"

Azi e a treia zi de paste, vineri e Izvorul Tamaduirii, joi, zice ca nu se spala....Ooofff!

Fug!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Pup bucatareasa frumoasa si Bub ochios :D :D =))

Sanatate multa Beiutei :D

Am admirat pregatirile voastre , foarte faine , imi lasa gura apa si m-a apucat foamea

La noi ploua si e urat , off,off

Zoazo daca joi nu se spala ,oare azi e pacat sa speli?sau mai bine las pe maine? ca iar am o gramada de rufe de spalat :D

Si a inflorit liliacul, una din florile mle favorite!

Daca de la Zoaza as fura lacramioarele, de la tine as fura liliacul!! Cat de mult ii duc dorul (si aici e , dar multe soiuri care nu miros la fel de bine ca cel de acasa)

Sanatate mult boboceilor bolnaviori!

Pup bucatareasa frumoasa si Bub ochios :( :( :rolleyes:

Sanatate multa Beiutei :(

Am admirat pregatirile voastre , foarte faine , imi lasa gura apa si m-a apucat foamea

Zoazo daca joi nu se spala ,oare azi e pacat sa speli?sau mai bine las pe maine? ca iar am o gramada de rufe de spalat :(

Din cate stiu eu, parca si azi e sarbatoare.

Pup bucatareasa frumoasa si Bub ochios :( :( :rolleyes:

Sanatate multa Beiutei :(

Zoazo daca joi nu se spala ,oare azi e pacat sa speli?sau mai bine las pe maine? ca iar am o gramada de rufe de spalat :(

Din cate stiu eu, parca si azi e sarbatoare.

:(

Sa-ti zic ca iar au inceput discutiile si la noi??? :(

S-asa-i rau, s-asa nu-i bine....... :(

Mda.....mai bine tac. :rolleyes:

Sa-ti zic ca iar au inceput discutiile si la noi??? :(

S-asa-i rau, s-asa nu-i bine....... :(

Mda.....mai bine tac. :rolleyes:

:( Nu tre' sa taci! Doar trebuie sa fii convinsa ca altfel nu se poate. Doar atunci trebuie sa faci pasul si sa te muti. Sau sa te stabilesti undeva.... Asta-i parerea mea.

Daca am fi in strainezia si-am avea ceva pretini pe langa noi, ar fi minunat. Dar asa..... o vreme prin afara, o vreme inapoi in pravalie.... Pan' ne-om dumiri si noi ce si cum.

Fie ca Sfanta Lumina a Invierii sa va aduca cele 4 taine divine: incredere,lumina,speranta,iubire.

Clipe de neuitat alaturi de cei dragi :rolleyes:

Va pup si va imbratisez pe toate si de asemeni pe printese si bubuleti :( :(

Multumim si tie la fel iti dorim!! :(

Adevarat a inviat :rolleyes:

O zi minunata tuturor alaturi de cei dragi,va urez! :(

La noi a plouat acum e intunericios si e frig dar macar nu mai curge de sus :( ne pregatim sa mergem la masa la parinti si azi ii duc si mamii cozonacul,drob si pasca ,abea astept sa ciocnim oua si sa facem salata de oua sa mancam cu cozonac :(

Asa arata salata de oua...

post-405-13344761760117_thumb.jpg

cum faceti salata de oua? La mine nu se facea asa ceva..

Asa-i ,Foxyy,la tot ce-ai scris!

-Nici eu nu stiam ca nu se spala nici azi si am pus masina inainte sa ies din casa.Mai vorbisem si cu Stella despre asta,asa ca Dumnezeu ne ierte,dar chiar n-asteapta.

-La fel si noi cu incolo-incoace,dar mai mult incoace,deocamdata,adica strainezia.

Doar ca nu decid numai eu,stii tu...acul si ata.Deci deocamdata facem cum crede mai bine acul(cum ziceam mai sus,are si el argumentele forte si nu poate ata sa nu-i dea dreptate)Om mai vedea cum o mai fi si daca se vor schimba rolurile. :rolleyes:

Hristos a inviat!

Adevarat a inviat!

Imi doresc din tot sufletul sa primiti in pace lumina, cu speranta si credinta.

Va pup cu mult dor si ciocnesc virtual cu voi un ou rosu, vopsit cu dragoste!

post-1400-1334499360417_thumb.jpg

foarte frumoase oua!!

Am fost la parinti la masa...

post-405-13345012301829_thumb.jpg

post-405-1334501198019_thumb.jpg

post-405-13345012072278_thumb.jpg

Bub' a primit oua si iepuras de cioco'..

post-405-13345011782944_thumb.jpg

Hi hi ! Ne-am dixtrat' privind albumul cu boze' :( de ezemplu' asta ,tata mucalit cum e la starea civila se facea ca el nu stie un' sa semneze,a avut grija sa-i arate mama imediat :( :(

post-405-13345012177086_thumb.jpg

Deja salivez ...eu daca sunt la dieta :rolleyes:

Ce frumoasa mama ai!! Nu mai zic de tatal tau ce ochi are!

Asa-i ,Foxyy,la tot ce-ai scris!

-Nici eu nu stiam ca nu se spala nici azi si am pus masina inainte sa ies din casa.Mai vorbisem si cu Stella despre asta,asa ca Dumnezeu ne ierte,dar chiar n-asteapta.

-La fel si noi cu incolo-incoace,dar mai mult incoace,deocamdata,adica strainezia.

Doar ca nu decid numai eu,stii tu...acul si ata.Deci deocamdata facem cum crede mai bine acul(cum ziceam mai sus,are si el argumentele forte si nu poate ata sa nu-i dea dreptate)Om mai vedea cum o mai fi si daca se vor schimba rolurile. :rolleyes:

Mda, in 2 e mai greu de luat o decizie. Cateodata decide unul, alta data decide altul.... si tot asa. Am avut situatii si-asa si-asa. :( Si s-a dovedit ca am avut dreptate! :( (ptiu, mi-s modesta, stiu! :().

Hristos a inviat!

Eu raportez lucruri rele si lucruri bune:

- din pacate, mi s-a stricat de tot calculatorul

- din fericire, iepurasul mi-a adus un laptop !!!! :(

- din pacate, lucrez inca tare greu la el, mai am de instalat ceva programe

- din fericire, o sa le instaleze sotul, ca eu sunt varza a la Cluj la tehnica

-din pacate, nu va pot pune poze cu ce am facut de Pasti

- din fericire, toate mi-au iesit minunat si nu am fost franta de oboseala,ca alte dati

-din pacate, azi a plouat si la noi toata ziua

- din fericire, acum s-a oprit si e caldut si aproape senin...

si ma opresc aici, ca altfel o sa o faceti voi... :(

Va doresc tuturor multa sanatate si impliniri alaturi de cei dragi. :(

eu le iau pe toate "din fericire" :rolleyes: Sa te bucuri de cadou!

Pupici!

Multumim tuturor . Si la noi masa imbelsugata , mancat alaturi de musafiri cu placere di tàti :rolleyes:

Sefule, sa va fie de bine plimbarea, aici raportez frig si ploaie :(

Gela, splendide ouale. Brava, ca de obicei.

Gianino , ce parinti mumusei ai. sa-ti traiasca .

Stella si la mine a fost timp urat, dar in interior a fost frumos si mai ales launtric!

Nu am pus pozici cu mancarici, (cat am pozat) de teama ca faceti alergie la atata mancare.

Acum am avut ragaz sa pozez si eu cate ceva, o sa pun acum o poza (de sus)cu ceea ce este pe masa in asteptarea finilor, acum...

post-1400-13345058178109_thumb.jpg

Astea-s asa de inceput...urmeaza greul! :(

Frumoasa masa de Paste! Felicitari!