April 17, 201214 yr comment_143759 HRISTOS A-NVIAT!Am ajuns si eu la Bucuresti!Recunosc, am citit in fuga si-n diagonala, dar am stat putin sa admir zanutele blonde sin Florida si Smecherasul dulce din Bacau, care, sincer, ma binedispun mereu cand apar.Multe n-am a va spune, ca la mine a plouat mai tit timpul, inclusiv in noaptea de INVIERE.Poze cu ce-am preparat eu n-am facut, ca n-am apucat, dar, cum mama facuse totul, saracuta, singura, eu am facut doar pasca fara aluat(pe care a impartit-o toata), placinta cu iaurt (mancata de noi in loc de pasca) si prajitura Cerrulina, care a facut furori!Va arat doar cum arata masa inainte de venirea musafirilor!Va doresc sa vi se-ntample tot ce-i mai bun si mai frumos! Foarte frumoase oua! Ce culori impresionante! Mie asa imi plac outele colorate, cum se colora pe timpuri, nu cu sclipici cu prostii pe ele, asa nu mai sunt vopsite sunt chinuite! Prea frumoase oua! Bravo! Report
April 17, 201214 yr comment_143760 Buna dimineata la tot Hanul! Hristos a Inviat! Eu astazi sunt la munci, chiar daca multa lume este si astazi libera. In zilele astea de Paste am fost in vizite si a fost tare bine. Numai ca vremea nu prea a tinut cu noi, doar a doua zi de Paste a fost o zi frumoasa si dupa-amiaza am facut si o plimbare in parc. Si eu cu mami meu am facut cozonaci, cu nuca si mac; placinta cu branza si am incercat si o noua reteta de pasca, reteta dintr-un ziar, dar a iesit buna; oua vocsite; drob, dar care nu s-a putut taia felii ca se zdrobea tot, om fi pus oua putine si friptura de porcule, ca dupa miel nu ne omoram si cam atat. Dar am mancat in vizite friptura de rata, de curcan si de ied. Mie personal imi place rata si curcanul. Si a inflorit liliacul, una din florile mle favorite! Va urez o zi frumoasa si senina!Sanatate la bolnaviori si bolnavioare! ce bine arata totul! Deja imi este pofta de cozonac si pasca, eu am facut cate una de fiecare si acum am iarasi pofta Ce reteta de pasca? Arata cu multa, multa umplutura, o vreau si eu!! Report
April 17, 201214 yr comment_143761 Ia sa va arat eu o bucatareasa harnica la Paste ( Acu am vazut ca nu le-am micit destul , sper sa nu mi-o iau pe cocoasa ) Scump mic si gospodin!! Prea scumpa!! Report
April 17, 201214 yr comment_143762 Simo' mancao-ar mama pe ea de gospodina! Noi satui de sarmai si alte alea am iesit la o pizza si la o bere Pe seara a zis sotul ca vrea spaghette aglio olio peperoncino Bub, mai da si la alti!! Report
April 17, 201214 yr comment_143764 Salutare la Han!! Am vazut ca mai toate ati pregati multe si marunte. Felicitari la toate gospodinele!Foxyy, astept pozele care le-ai promis ca le pui. Dani, multa sanatate lui Bea! Eu mai ocupata zilele acestea, mai greu pe la Han... Va pup!! Report
April 17, 201214 yr comment_143773 Dani, multa sanatate lui Bea! Oana, Lili si toate fetele multumim de urarile de sanatate. Am fost azi la ORL, cica rosu in gat e prea discret si timpanele sunt mai bine, ca sa fi dat febra aia de 40,1 asa ca ne-a luat sange sa vedem daca nu e infectie bacteriana. Of ce a mai chinuit-o din incheietura de pe dosul palmei si nu i-a nimerit bine vena, ca abia curgea, 15 min au stat sa ia 2 siringi. Alta data in 1 minut eram gata. Pe diseara sunt gata rezultatele. Daca nu imi mai face febra, o mai tin si maine si de poimaine la gradi, cred ca ne facem mai multe griji decat e bolnava copila. Doamne tine-mi-o sanatoasa!Ieri si azi nu a mancat nimic si i-a mai luat si 2 eprubete de sange!Sanatate tuturor si spor in toate, armonie in casa si in suflet! Ne-a prins o ploaie cu grindina in Dorobanti, la dr azi! Si acum a plouat torential, ca si in noaptea de inviere si toate zilele astea, tot capricioase au mai fost. Report
April 17, 201214 yr comment_143783 Hristos a inviat! Din ciclul: "Nu-mi dati idei" Mai este cineva pe-aici caruia sa-i placa gustul Sfintelor Pasti luate in Duminca Invierii de la biserica? Si ce mai asteptati? Ieri dupa masa am taiat cubulete o felie de paine si am inmuiat-o in vin. Nu e acealasi lucru nici pe departe, dar ... am sa mai lucrez asupra ... "retetei" Maestre, in satu' de bashtina al tatalui meu (bistritean de origini, tata nu satu' ) asa se facea, cand se intorceau cu totii de la Sfanta slujba de Inviere, capul familiei taia pasca sfintita (1-2 felii) in cuburi, o punea intr-un castronash/pahar si fiecare lua o lingura/ita din cel sfintit, nu manca nimeni nic pana nu lua "impartashania" - ca nu stiu cum s-o numesc Report
April 17, 201214 yr comment_143790 Buna seara si a treia zi, dupa scripturi/Pasti!Nu-mi vine sa cred ca a trecut si sarbatoarea asta pe care eu nu am reusit sa o simt si sa o duc pana la capat, asa cum mi-as fi dorit. Duminica noaptea am facut o criza rebela de fiere si abia azi am inviat din morti... mi-e tare foame, am trait numai cu ceaiuri, la ora asta legitimu' imi pregateste niste cartofi natur, nu mai vreau ceai de anghinare, nu mai vreau miel(desi n-am gustat decat putin drob)nici curcan nu mai vreau nici cozonaci...dar nici sa mai stau in pat nu mai vreau, nu, nu, nu, a inflorit papadia si liliacul si vreau sa ma duc sa-mi var nasul in tufa si sa trag aer in piept si sa fie aer liliachiu si vreau sa ma duc in mica mea livada sa ma tavalesc pur si simplu pe covorul de iarba de sub pomi...asta vreau si mai vreau sa fiti sanatosi cu totii si voi si ai vostri.Ce nu mai vreau: mancare in frigider...l-am rugat pe legitim sa dea tot de pomana si maine sa-mi aduca balarii proaspete din gradina sa fac o ciorbitza.Va pup pe toti cu dor bolnavicios! Report
April 17, 201214 yr comment_143791 Pup bucatareasa frumoasa si Bub ochios https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif Sanatate multa Beutei https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/12.gif Am admirat pregatirile voastre , foarte faine , imi lasa gura apa si m-a apucat foameaLa noi ploua si e urat , off,offZoazo daca joi nu se spala ,oare azi e pacat sa speli?sau mai bine las pe maine? ca iar am o gramada de rufe de spalat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif Pai sigur!Azi e a treia zi de Paste.Speli maine, ca si eu cred ca tot maine.Daca nu, sambata, ca zice c-ar sta ploaia! Report
April 17, 201214 yr comment_143792 vreau sa fiti sanatosi cu totii si voi si ai vostri.Ce nu mai vreau: mancare in frigider...[b]+ 1!!!Multa sanatate Gelutza! [/b]ca-i mai buna decat toate! Report
April 17, 201214 yr comment_143795 Sanatate la bolnaviorii mici ( Bea) si mari ( Gela) .Refacere rapida tuturor...si eu am dat la prieteni ce mai era ( ciorba si stufat) si azi am mancat in targ ( vorba vine, aveam o sedinta intre repetitii, si am luat de acasa picnic). le-am dus praji de cioco facuta din topirea iepurilor de cioco ( neagra) plus o lingura generoasa de cacao neagra...si a fost tare buna, de-ar mai fi fost pe atata.si acum de seara , mi-am facut paine prajita cu unt si rosii , mancarea preferata din copilarie ( am gasit rosioare din maroc, bune la gust ). o seara faina tuturor Report
April 17, 201214 yr comment_143796 Adevarat a inviat O zi minunata tuturor alaturi de cei dragi,va urez! La noi a plouat acum e intunericios si e frig dar macar nu mai curge de sus ne pregatim sa mergem la masa la parinti si azi ii duc si mamii cozonacul,drob si pasca ,abea astept sa ciocnim oua si sa facem salata de oua sa mancam cu cozonac Asa arata salata de oua... cum faceti salata de oua? La mine nu se facea asa ceva.. Uite https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__st__17600se taie ouale feliute(ouale fierte cele vopsite ce au fost curatate) se pune ulei ,otet si putina apa minerala,sare si piper,se amesteca usor si de la dresingul asta se face un sos bun,bun... Report
April 17, 201214 yr comment_143798 "Este păcat să spălăm rufe în Săptămâna Luminată? Nu este nici un păcat dacă spălăm rufe în Săptămâna Luminată în zilele de miercuri, joi şi sâmbătă. În celelalte zile din această săptămână, adică luni, marţi şi vineri, este păcat să speli rufe deoarece luni şi marţi încă este sărbătoarea Sfintei Învieri a Domnului nostru Iisus Hristos, iar vineri este sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Deci în Săptămâna Luminată putem spăla rufe doar în 3 dintre zilele acestei săptămâni."sursa: http://www.parohiamacin4.org/sarbatori.htm Report
April 17, 201214 yr comment_143799 Sanatate la bolnaviorii mici ( Bea) si mari ( Gela) .Refacere rapida tuturor...si eu am dat la prieteni ce mai era ( ciorba si stufat) si azi am mancat in targ ( vorba vine, aveam o sedinta intre repetitii, si am luat de acasa picnic). le-am dus praji de cioco facuta din topirea iepurilor de cioco ( neagra) plus o lingura generoasa de cacao neagra...si a fost tare buna, de-ar mai fi fost pe atata.si acum de seara , mi-am facut paine prajita cu unt si rosii , mancarea preferata din copilarie ( am gasit rosioare din maroc, bune la gust ). o seara faina tuturor pofta buna la paine prajita cu unt si rosii!cum ai facut praji din cioco topita? Report
April 17, 201214 yr comment_143802 pofta buna la paine prajita cu unt si rosii!cum ai facut praji din cioco topita?... Daniella, am facut un topik cu vreo 4-5 praji de cioco asta este prajitura casei, dar poti alege una din celelalte retete https://forum.artaculinara.ro/topic/721-prajitura-de-ciocolata-gateau-chocolat-signe-pierre-herme/page__view__findpost__p__23382 Report
April 17, 201214 yr comment_143804 Hristos a Inviat!mi-e si rusine ca n-am mai dat pe-aici, dar am asa de multe pe cap. si bune si mai grele, nici timp si nici mare chef n-am avut.In general suntem bine, dar avem suparare cu tata care e f bolnav de vreo 3 ani si-n ultimul timp e mai mult prin spital. Ne-am obisniut cu starea lui, dar acum e din ce in ce mai rau...e tare rau sa ai bolnavi in familie. In plus si nasa noastra a trecut sarbatorile tot in spital...si la ea ma gandesc cu teama in suflet, of! In rest noi am avut de toate si multumim lui Dumnezeu ptr cat ne da, dar ma conving a mia oara ca sanatatea n-are pret! Am vazut ca ati petrecut cu bine, care langa familie, care langa prieteni, care doar cu gandul la cei dragi si va doresc zile senine in continuare!De bucate nu mai zic nimic, am vazut minunatii multe pe-aici, dar va asigur ca si pe masa noastra au fost la fel. Anul asta mi-au iesit niste cozonaci de poveste, minune curata! Nu m-asteptam de la mine la asa ceva. Sanatate Beutzei, lui Ellani si Gelei! Elenei ii mananc manutza toata, asa infainata cum e, ti-as lua-o la mine, Mutti! Zerda, omu' tau e chiar din Buzau? Noi am fost la Focsani de sambata, ieri am venit. Zozo, numai bine si voua! M-am conversat si eu cu matusa mea braileanca, zicea c-a plouat si-acolo si m-am gandit iar la tine. Giorgi, cum a fost azi la munci? cam greu la mine... Sper sa ma mai adun si sa va mai vizitez Report
April 17, 201214 yr comment_143811 Moatzo, sanatate cat cuprinde celor dragi si voua, la fel va doresc tuturor celor ce cititi. Report
April 17, 201214 yr comment_143824 Zicea cineva ceva de ajutoare in bucatarie? De manute infainate? De mini-sucitoare? Si de-o fetisoara vesela? Ia sa ma concentrez eu aici: Ce??? Iar faci poza?? Ia uite ce a iesit din bucatica de aluat: Report
April 17, 201214 yr comment_143825 Hristos a Inviat!Sper sa ma mai adun si sa va mai vizitez Adevarat a-nviat!Te mai asteptam pe aici, cat mai des si cu vesti cat mai bune! Report
April 17, 201214 yr comment_143827 Buna seara si a treia zi, dupa scripturi/Pasti!Nu-mi vine sa cred ca a trecut si sarbatoarea asta pe care eu nu am reusit sa o simt si sa o duc pana la capat, asa cum mi-as fi dorit. Duminica noaptea am facut o criza rebela de fiere si abia azi am inviat din morti... mi-e tare foame, am trait numai cu ceaiuri, la ora asta legitimu' imi pregateste niste cartofi natur, nu mai vreau ceai de anghinare, nu mai vreau miel(desi n-am gustat decat putin drob)nici curcan nu mai vreau nici cozonaci...dar nici sa mai stau in pat nu mai vreau, nu, nu, nu, a inflorit papadia si liliacul si vreau sa ma duc sa-mi var nasul in tufa si sa trag aer in piept si sa fie aer liliachiu si vreau sa ma duc in mica mea livada sa ma tavalesc pur si simplu pe covorul de iarba de sub pomi...asta vreau si mai vreau sa fiti sanatosi cu totii si voi si ai vostri.Ce nu mai vreau: mancare in frigider...l-am rugat pe legitim sa dea tot de pomana si maine sa-mi aduca balarii proaspete din gradina sa fac o ciorbitza.Va pup pe toti cu dor bolnavicios! OF, of mai Geluta draga!! ce sa patesti tu! Sper ca esti mai bine acum. Pupici cu sanatate!! Pt ce-i ceaiul de anghinare? Tot am auzit de el.. Report
April 17, 201214 yr comment_143828 Adevarat a inviat O zi minunata tuturor alaturi de cei dragi,va urez! La noi a plouat acum e intunericios si e frig dar macar nu mai curge de sus ne pregatim sa mergem la masa la parinti si azi ii duc si mamii cozonacul,drob si pasca ,abea astept sa ciocnim oua si sa facem salata de oua sa mancam cu cozonac Asa arata salata de oua... cum faceti salata de oua? La mine nu se facea asa ceva.. Uite https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__st__17600se taie ouale feliute(ouale fierte cele vopsite ce au fost curatate) se pune ulei ,otet si putina apa minerala,sare si piper,se amesteca usor si de la dresingul asta se face un sos bun,bun... suna tare bine!! Report
April 17, 201214 yr comment_143829 pofta buna la paine prajita cu unt si rosii!cum ai facut praji din cioco topita?... Daniella, am facut un topik cu vreo 4-5 praji de cioco asta este prajitura casei, dar poti alege una din celelalte retete https://forum.artaculinara.ro/topic/721-prajitura-de-ciocolata-gateau-chocolat-signe-pierre-herme/page__view__findpost__p__23382 Uitasem de retetele tale Steluta draga ! Arata prea bine! Am sa le fac dupa dieta Report
April 17, 201214 yr comment_143830 Foxulinoooooo, super tare cretzulinul vost...are fata de mare chef, si mare dirijor de situatii Oana, anghinarea e buna la bila si ficat din cate stiu eu. Report
April 17, 201214 yr comment_143831 Foxulinoooooo, super tare cretzulinul vost...are fata de mare chef, si mare dirijor de situatii Oana, anghinarea e buna la bila si ficat din cate stiu eu.Saru'mana! Daaaaa, el da indicatiuni importante si pretioase. Si nu numai in bucatarie! Report