April 16, 201214 yr comment_143550 Si cred ca nimeni din cei ce-au primit-o nu s-au suparat. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif Si eu voi face pasca asta de-acum incolo,dat fiind faptul ca paine nu prea mancam,asta ne vine ca o manusa. Nu numai ca nu s-au suparat, dar mi s-a cerut reteta! Si noua, tot fiindca nu mancam cocatura, ne place asa! Ella nu ma pricep,eu merg cu valul,tre' sa stie mai bine matusa si cu unchiul ca ei se ocupa de mormant si poate stiu ei mai bine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif se mai merge si la inaltare dupa patruzeci de zile https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif Zoazo' ce vesela e masa cu oute,iepurasi si lacramioare si narcise https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif La mine se merge de Pastele Blajinilor!De Paste n-am mers niciodata!Gianny, si mie mi-a placut si-am zis sa va bucur si pe voi! Am vazut Bub vesel si apoi obosit, masa inflorata si vesela...sa va fie de bine Multumesc, Stellina! Zoazo, ce ti-as fura margaritarul (lacramioarele) de pe masa.... Si eu abia de l-am gasit, dar cateva firisoare iti dau si tie!A fost frig, si, la mine-n gradina, abia a rasarit!Mai are pana sa-nfloreasca!Va daruiesc cu mare drag floricelele! Report
April 16, 201214 yr comment_143551 Adevarat a inviat din nou!Koral, sa-l folosesti sanatoasa! Asa iepuras mai zic si eu! Pentru ca meriti ! Am vazut saptamana asta o desfasurare de forte in bucatarii si apoi pe mesele voastre! Sa va fie de bine toate preparatele si sa aveti sufletul luminos si plin de dragoste tot anul! Va felicit pe toate pentru preparatele si mesele imbelsugate pe care ati avut rabdarea si priceperea sa le incununati cu tot ce e mai bun! FELICITARI fiecarei doamne si fiecarui domn care a bucatarit cat de putin sau de mult ! Picea mea racita de sambata, azi noapte 39 azi 40,1 (in poponeata) febra ...ne-am plimbat pe la doctor azi, cica doar oleak de rosu in gat, nu puroi sau nenorociri. Maine verificam si cu ORL-istul ...ala al meu favorit, care imi zice sa nu o mai duc la gradi pana la 3 ani!Sambata a avut program cu tati in oras de am apucat sa fac una alta. Am reusit ieri de am pus masa, invitati doar parintii mei. Pe seara a luat-o mai rau, pana atunci doar oleak de muci. Azi am fost la manastire la Cernica ... ce coada la moaste ... Dupa care am fost la ai mei la masa. Nu-mi vine sa cred ca azi a fost deja luni (_nu stiam de ce citesc mailuri de la colegii din Italia azi ...??? abia pe seara m-am dezmeticit!!!) si ca maine luam matura de coada iar! Daca am timp o sa pun ceva poze ... Acu fug sa-i fac o tura de aerosoli, daca m-o lasa . bine ca mi-au amintit zozo si Any cu floricelele de pe mesele lor de Paste, sa ma duc sa pozez si eu superbul buchet primit de la mami meu! Report
April 16, 201214 yr comment_143558 Dani, sanatate lui Bea! merci Any! ai apucat de te-ai odihnit astazi? harnicuta mea Report
April 16, 201214 yr comment_143563 Dani, sanatate lui Bea! merci Any! ai apucat de te-ai odihnit astazi? harnicuta mea Da, azi m-am odihnit, am mai strans, pus la loc . Report
April 16, 201214 yr comment_143568 Daniella , sanatate copilitei si o noapte odihnitoare.Anutza notte si tie. Report
April 17, 201214 yr comment_143572 Multumesc fetelor care au avut amabilitatea sa mi trimita mesaje de PASTI, le pup si ...o sa ne vedem caci apar pe 18!Aici, aseara, am fost invitati de un cuplu de fr(tineri frumosi ,super avuti cu 2 copii mari si perfecti....oameni modesti si f draguti cu toata lumea)Ne au incintat!Personal nu am intilnit atitea calitati la cineva.Au mai invitat si pe altii astfel grupul nostru se tot largeste.Inca o seara perfecta!Azi ma uit la valize caci miercuri o i au catinel spre aeroport sa ma duc in tara unde unii oameni sunt mincinosi,nerespectosi, magari(nu mai continui)Sunt dezamagita de f multi!Da sa fie la ei!Eu va pup,va urez o zi buna si o cafeluta virtuala oferita din toata inima! Report
April 17, 201214 yr comment_143580 Buna dimineatala tot hanul.niste frumosi copaci infloriti, care aduc culoare si veselie, ca altfel e friiiiiiiiiiiig, zici ca e nov si ca vine iarna , iar eu azi pe baricade pana diseara.o zi faina sa aveti Report
April 17, 201214 yr comment_143595 Buna dimineata la tot Hanul! Hristos a Inviat! Eu astazi sunt la munci, chiar daca multa lume este si astazi libera. In zilele astea de Paste am fost in vizite si a fost tare bine. Numai ca vremea nu prea a tinut cu noi, doar a doua zi de Paste a fost o zi frumoasa si dupa-amiaza am facut si o plimbare in parc. Si eu cu mami meu am facut cozonaci, cu nuca si mac; placinta cu branza si am incercat si o noua reteta de pasca, reteta dintr-un ziar, dar a iesit buna; oua vocsite; drob, dar care nu s-a putut taia felii ca se zdrobea tot, om fi pus oua putine si friptura de porcule, ca dupa miel nu ne omoram si cam atat. Dar am mancat in vizite friptura de rata, de curcan si de ied. Mie personal imi place rata si curcanul. Si a inflorit liliacul, una din florile mle favorite! Va urez o zi frumoasa si senina!Sanatate la bolnaviori si bolnavioare! Report
April 17, 201214 yr comment_143614 Multumim de urarile de sanatate! sanatate multa si armonie tuturor! ce flori superbe ati pus! splendid! Report
April 17, 201214 yr comment_143617 Maya , am facut paharele ieri , am pus un pachet de biscuitzi intr-o punga , le-am dat ciocan , am mixat iute mascarpone cu Schmand ( nu luasem destul d-aia l-am lungit) , cu miere si coaja de lamaie , am pus o lingura de biscuitzi , úna de crema , iar biscuitzi , iar crema si la sfarsit un strat de fructe de padure congelate. Pe cand am dus desertul la masa frutele erau deja decongelate dar reci . A fost o bunatate!!!! Paharele au fost cam mari ( ma folosit d-alea de mustar Tommy....am vreo 20 pt gradina ) Trebuie sa-mi caut uele micutze si cochete... Si ....eu nu pot sa pun crema frumos in pahare , am murdarit peretzii....este vreun secret sa arate straturile frumos? Report
April 17, 201214 yr comment_143618 Ziua buna la han .Daniella , sanatate multa picei.Aici e o zi mohorata , cred ca va ploua . Eu aveam in plan o deplasare prin oras dar cred ca ma las pagubasa pentru ca nu vreau un dus rece. Ieri a fost tare frumos , am colindat cu picea mea prin locurile in care am copilarit eu , apoi am fost in vizita la nasi unde a zapacit fiica-mea bietul catel ( l-a alergat prin toata casa si curtea , cred ca a dormit neintors toata noaptea saracutul ).Dar i-a placut si lui , tot o atata sa-l fugareasca , efectiv o chema la el . Pe seara am iesit in oras cu prietenii mei dragi cu care m-am simtit extraordinar , inca o data mi-am dat seama ca nicaieri nu-i ca acasa ; oricat de bine ti-ar merge financiar ,daca nu ai veselie in jur , prieteni , familie , nu ai nimic . Report
April 17, 201214 yr comment_143625 Drum bun Ioana,Nicoleta si Monica si tuturor celor ce se deplaseaza.Maine ma apuc si eu de unele si altele...Sar'na de urari! Au fost ceva peripetii / intarzieri in program, da' totul fu bine, pana la urma. Cat de bine poa' sa iasa o calatorie ce depinde de altii.... Fetele!! Va Urez Un Paste Cat Mai Colorat!! Sa stiti ca va iubesc pe toateFelicitari speciale pt voi..Au vopsit fetele outele si au iesit super frumoase- trebuie sa-si laude mama fetele. Sunt vopsite cu colorant alimentar natural..Pupici!!Superba poza cu fetitele! Sarbatori fericite si voua! Eu acum am curatat prin bucatarie, dupa prapadul de astazi. Maine urmeaza tura a douaSaraca pisica.... Da' ori ai muncit, ori ai muncit!!!!!! Tu cand mai apuci sa te odihnesti? Gianiono, si mamutza mea ne facea pupezeCre'ca juma' de Moldova stie de pupeze.... Mai ales in Bucovina se fac / intalnesc.Chiar am certat-o pe mama ca n-a facut pupeze anul asta! Hristos a inviat!Eu raportez lucruri rele si lucruri bune:si ma opresc aici, ca altfel o sa o faceti voi...Va doresc tuturor multa sanatate si impliniri alaturi de cei dragi.Sa stapanesti sanatoasa lapetoapa! Ai sa te obisnuiesti repede cu masinaria, ai sa vezi! Stella si la mine a fost timp urat, dar in interior a fost frumos si mai ales launtric!Nu am pus pozici cu mancarici, (cat am pozat) de teama ca faceti alergie la atata mancare.Acum am avut ragaz sa pozez si eu cate ceva, o sa pun acum o poza (de sus)cu ceea ce este pe masa in asteptarea finilor, acum...Astea-s asa de inceput...urmeaza greul!De la tine nici nu ma asteptam la mai putin. Asa cum ne-ai obisnuit, numai bunataturi ai pregatit! Hello hello!Eu sunt franta de oboseala, azi noapte m-am culcat aproape la 3, azi dimineata trezirea la 7.Dar a fost frumos, toata lumea multumita.Alta care reuseste sa le faca pe toate, desi nu prea apuca sa se hodineasca.... Hristos a inviat!De Geany am citit ce face azi,ce faceti restul?Va mai luptati cu ouale,cozonacul si pasca?Ma scuzi c-am disparut ca magarul in ceata,dar ma luasem cu dichiseala si se facuse tarziu.Dar tare mi-ar place si mie sa ne-ntalnim cu toatele sau macar pe rand la cate-o gateala impreuna,apoi sezatoare pana-n zori,caci cred ca nu ne-am mai da duse.Pai da de stire cand esti prin zona! Buna dimineata la tot Hanul! Hristos a Inviat! Eu astazi sunt la munci, chiar daca multa lume este si astazi libera.Si io-s la munci. Am zis ca mai las zilele de conted pentru cand mi-or trebui. Momentan, friind frig si urat afara, nu ma bag la concediu. Desi..... numa' vreme de venit la munci nu-i!!!!!! As dormiiiiiiii..... Si eu cu mami meu am facut cozonaci, cu nuca si mac; placinta cu branza si am incercat si o noua reteta de pasca, reteta dintr-un ziar, dar a iesit buna; oua vocsite; drob, dar care nu s-a putut taia felii ca se zdrobea tot, om fi pus oua putine si friptura de porcule, ca dupa miel nu ne omoram si cam atat. Dar am mancat in vizite friptura de rata, de curcan si de ied. Mie personal imi place rata si curcanul.Cred ca n-ai pus destul pesmet. Mie mi se pare ca-i prea mult lichid (in tava). Poate-s prea multe oua? Sau era compozitia prea apoasa? Si-a maica-mii e cam la fel. Un pic cam molcuta. Da' se poate taia felii, cu putina atentie. Report
April 17, 201214 yr comment_143626 Ziua buna la han .Daniella , sanatate multa picei.Aici e o zi mohorata , cred ca va ploua . Eu aveam in plan o deplasare prin oras dar cred ca ma las pagubasa pentru ca nu vreau un dus rece. Ieri a fost tare frumos , am colindat cu picea mea prin locurile in care am copilarit eu , apoi am fost in vizita la nasi unde a zapacit fiica-mea bietul catel ( l-a alergat prin toata casa si curtea , cred ca a dormit neintors toata noaptea saracutul ).Dar i-a placut si lui , tot o atata sa-l fugareasca , efectiv o chema la el . Pe seara am iesit in oras cu prietenii mei dragi cu care m-am simtit extraordinar , inca o data mi-am dat seama ca nicaieri nu-i ca acasa ; oricat de bine ti-ar merge financiar ,daca nu ai veselie in jur , prieteni , familie , nu ai nimic .Asta cam asa e! Multa lume zice ca jupanu' si cu mine suntem nebuni ca ne-am intors. No, da' daca nu-i de noi in tari straine, ce naiba sa facem? Nici aici nu-i totul ca pe roze, da' nici in afara nu facem multi purici. Si nu-i vorba de-o tara anume, sau de-un loc in mod special, ca am tot colindat prin Iuropa. Report
April 17, 201214 yr comment_143630 No, buna ziua si Hristos a-nviat!Apar si eu la interval dupa cateva zile de umblat fleaura si de neatins vreun calculator. N-am mai mers nicaieri, am stat la mama si cam atat. Adica n-am mers prin zonele nordice ale tarii, ca asa... am fost pe la tara, am cules un brat (la propriu) de floricele - vreo 200 (da, am scris corect, sunt destule zerouri) de zambile (galbene si alb cu galben) si cam 100 (da, iar am scris corect) de zambile. Si tot au mai ramas in gradina!!! O parte le-am dat la vara-mea (a venit la noi la masa duminica), o parte le-am dus la tata, iar pe restu; le-am impartit cu mama jumi-juma. Am umplut casa cu floricele aseara, cand m-am intors in Bucale.Mama a pregatit aproape totul, eu doar am condimentat si azvarlit pulpele de curcan la cuptor si am ajutat-o la compozitia de pasca cu ciocolata si la cea de cozonac cu mac.Cateva oua le-am facut cu hartie creponata (aici am avut-o pe nepoata-mea pe post de asistent ). Mama facuse cateva cu abtibild de plastic, pentru nepotel.Duminica am intins masa mare si ne-am ospatat pe indelete. Aaaaaaa, am facut eu si piureul, dar asta a fost facut rapid, nu se pune la pregatiri...... Plus ca mama curatase barabulele. Printre laboantele lui Moshi, care o tot impungea sa-i dea si lui feliute.... Am facut si poze, dar cum aseara am intrat pe usa aproape de 11 si am avut si de despachetat bagaju'.... nema descarcat poze. Incerc diseara sa le transfer pe laptop si sa va arat si voua cate ceva. In rest, celor care inca mai sunt in concediu: Sarbatori fericite! Celor care-s la munci: spor la treaba si-o saptamana usurica! Report
April 17, 201214 yr comment_143637 Ia sa va arat eu o bucatareasa harnica la Paste ( Acu am vazut ca nu le-am micit destul , sper sa nu mi-o iau pe cocoasa ) Report
April 17, 201214 yr comment_143639 Ia sa va arat eu o bucatareasa harnica la Paste ( Acu am vazut ca nu le-am micit destul , sper sa nu mi-o iau pe cocoasa )E superba bucatareasa ta!!!!! Lasa ca diseara vin si eu cu cretulinul la raport. Idem ca bucatareasa ta.... cu sucitorul in mana era si el! Report
April 17, 201214 yr comment_143640 Ia sa va arat eu o bucatareasa harnica la Paste ( Acu am vazut ca nu le-am micit destul , sper sa nu mi-o iau pe cocoasa ) Pup dulce cea mai harnica bucatareasa de Paste, ca sigur va fi si de Craciun!!!! Report
April 17, 201214 yr comment_143641 Lasa ca diseara vin si eu cu cretulinul la raport. Idem ca bucatareasa ta.... cu sucitorul in mana era si el! Il asteptam, il asteptam, cu sucitor cu tot! Report
April 17, 201214 yr comment_143652 Mutti ce scumpa e ajutorul de bucatar! Sa-ti traiasca si sa va bucure! Vad ca si Elena are mucisori si eu am tinut-o pe langa mine duminica dimi tocmai cand sa montez camembertul in foietaj. Eu cu mai putina rabdare ca si tine si Bea mai nazdravana ca Elena, nu imi lua doar facaletul, ci fugea de la un capat la altul al mesei, sa traga de aluat, de rotita de taiat, de castronul cu oua, de pensulica, de pachetul de camembert etc. Pana am reusit sa o pun in tava aproape imi venea sa plang, de cate ori mi-a mototolit aluatul ... (Care era gata facut, nu vreau sa ma gandesc daca trebuia sa intind si foaie)!A propos de cozonacul Geany pe care l-ai facut la MP, inclusiv cu coptul? Foxyy baga cretulinul sa ne bucuram si noi de el! Report
April 17, 201214 yr comment_143657 Cozonacu' l-am copt la cuptor de data asta , dar am copt si la MP , numai ca iese prea inalt....ca-i vasul ala ingust. Si , te rog frumos , Elena n-a furat sucitoarea lu' ma-sa , are sucitoarea ei pitica . Mama , ce-i place , a trebuit sa o ascund ca palea tot ce prindea cu ea. Dar cel mai mult si cel mai mult ii place fetii sa imprastie faina.... Dupa ce am ascuns faina s-o apucat de mancat la aluat......A fost , insa , atat de fericita........ma gandesc sa repet experientza cat de urand Report
April 17, 201214 yr comment_143659 Am carat vreo 15 -20 de saci de pamant , nici nu stiu catzi.....m-am cocosat. Am pus cate 3 in roaba , da' incarcatu' si descarcatu' ....... Report
April 17, 201214 yr comment_143660 Simo' mancao-ar mama pe ea de gospodina! Noi satui de sarmai si alte alea am iesit la o pizza si la o bere Pe seara a zis sotul ca vrea spaghette aglio olio peperoncino Report