Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

ne-a pus branula si facem antibiotic intravenos ambulatoriu la 12h. Nu e mai bine, iar branula o enerveaza maxim si plange saracuta. E tare necajita.

diagnostic final: traheo bronsita bacteriana si otita medie bilateral :biggrin:

ne-a zis Orl-istul ca el nu ne mai da aviz de intrare in colectivitate pana dupa 2 ani jum, 3!

atat astepta si tati! :blush:

habar nu am cum e mai bine, o sa mergem dupa 7 mai cand venim din concendiu si la pediatra ei, sa vedem ce parere are...

Da' avizu' cu pricina nu-l poate da si medicul de familie / pediatru? La nepot-miu, adeverinta e data de medicul de familie.

ba da, ca de aia zic ca o sa culsult si pediatra ei, dupa ce trece episodul asta de boala. Numai ca la instrumentar normal de generalist nu se vad timpanele si otita seroasa, de aceea noi tot o sa trebuiasca sa il mai vizitam ca sa ne comunice cand am scapat total de lichidul strans in spatele timpanului (CAre se resoarbe cu timpul). Ciudat e, ca marti cand am fost la el prima oara la episodul asta de boala, pana sa vada el ce si cum e cu febra si altele, credea ca am venit la control, asa ca a verificat timpanele si a zis ca hopa sunt mai bine, stanga neasteptat de bine si dreapta spre bine. tocmai de aia ne-a dat analizele de sange de facut pt ca timpanele si gatul nu indicau sa faca febra peste 39. Azi, insa dupa vederea rezultatelor proaste, iar a inceput ca ea are otita cronica si ca sunt inconstienta sa o duc la gradi (nu ca as duce-o acum, iar data trecuta a stat 16 zile acasa, desi era revenita dupa 2 zile). Adica mie mi se pare ca are o idee fixa sa nu duci copilul inainte de 3 ani la gradi. Poate ca are dreptate, poate ca nu. Daca nu fac ca el, raspunderea e toata a mea.

Am uitat sa va zi ca ne-a dat indicatie de spitalizare pentru a ne administra antibioticul in mediu spitalicesc si a pus pe tati sa semnam ca refuzam si ca vrem administrare tratament ambulatoriu (tot la spital/policlinica, la 12 h). Mda... asta ca sa ne faca sa ne simtim si mai vinovati ... Nu stiu daca e cazul sau va intereseaza sa scriu cat ar costa 5 zile de spitalizare la Regina Maria, iar la stat nici nu vreau sa ma gandesc, pentru ca ne ducem cu 1 boala si ne intoarcem ambele cu 10 boli acasa .... cu toate astea eu platesc contributii la sanatate de ma sparg si 2 abonamente (Eu si picea) la privat. Mda... Numai pe medicamente si consultatii (in urgenta de Paste) si analize am cheltuit zilele astea 200€ si la noi nu iti returneaza nici o casa de asigurari nika! Sa fei fata sanatoasa!!!!

Buna tuturor! Daca e cineva care doreste rasol din capatana de miel cu hrean si mamaliga sa pofteasca sa tina sotului companie la masa :biggrin: (eu nu ma ating de asa ceva nici moarta)

Pup Bea' si pe toata lumea :love7:

Geluta nu fac reteta acuma desi asi vrea tare mult :blush:

buna ziua la han https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif

of, Dani, ce rau imi pare de Beuta :P da-i un pupic si de la mine sa nu mai fie asa de necajita https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

am avut si noi o data, cred, un antibiotic acela amar ca fierea. dar Maia era mai mare si am putut sa vorbesc cu ea si sa ii explic ca o ajuta. ea cand e bolnava e tare cuminte si intelegatoare. il inghitea repede si apoi ii dadeam o lingurita de miere sau gem, sa-i treaca gustul rau.

Ali, pupa si smotoceste si scumpetea ta, ca tare-i dulce cum bucatareste el acolo cu manutele lui https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif

izuk, spor la impachetat si apoi drum bun. cat mai aveti de stat pe acolo? iti doresc sa treaca repede :blush:

mai transmit inca o data sanatate celor care sunt bolnaviori. si mie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad4.gif. ieri seara, in decurs de o ora, am simtit cum ma "prabusesc". mi s-a facut frig si apoi, destul de brusc, ma luat durere de cap si de gat. sunt praf acum, pe antibiotice :P. nu imi amintesc sa mi se mai fi intamplat asa ceva...

asa ca am baut ceai de la foxxy :biggrin: si niste vin fiert si sper sa ma pun pe picioare cat mai iute. ca s-a terminat vacanta, nu prea am timp de bolit :love7:

daca scriam mai de dimineata ma plangeam si eu de vreme, dar acum pot sa raportez ca s-a inseninat pe aici, e soare si frumos.

pupaturi la "tulemond" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif, da' de departe, asa, sa nu luati ceva virusi...

Parca pluteste ceva in hair...cand vad mesaje cu probleme de sanatate ma infior...aproape toata lumea cu care am vb. dupa Paste mi se plange de sanatate, imi pare asa de rau!

Sanatate multa, poate soarele iti va face mai bine, oricum vremea rea ne-a afectat pe toti intr-o mai mica sau mai mare masura...

Si eu vreau soare, la mine a plouat toata noaptea si acum sta sa cada cerul, parca-i simt greutatea pe umeri, dar o duc cu stoicism, ce sa fac, mie mi-e tare foame si mi-e gandul la tot ce nu am gustat, la naiba...am vazut p'aci niste topice de m-au dat pe spate, mi-am facut lista de branzeturi si sunt gata de cucerirea unei noi redute vine Sf. Gheorghe si fetele de la serviciu deja mi-au spus azi cu ce ma asteapta, pot eu sa spun "nu"?

Ba , dupa lecturile culinare facute azi, ma gandesc sa le fac surpriza sa le duc si ceva in plus, poate le molipsesc sa nu mai dea banii pe prostii...

Izuk, ma bucur ca te-ai simtit bine acasa. Simt deja nostalgie ca tb sa faci bagajele. Auzi, dar nu te poti duce in vara doar intr-o vacanta de 2 zile, inainte sa vina sotul in CO, sa iei si restul? nu stiu ...zic si eu, doar ca ai zis ca dc puteai sa aduci toate bagajele nu te mai intorceai. ce's asa de importante bagajele ramase, fata de confortul, armonia si linistea ta si a Izei? Sa stii ca eu inteleg perfect si printre randuri tot ce scrii ... :biggrin: O sa incerc si varianta cu siringa de injectii, am incercat doar cu lingurita antibioticului, sau cu seringuta de panadol (Acum nu mai vrea sa ia nici panadolul cand vede siringa aia!!!!)

Boni, sanatate multa si tie si insanatosire grabnica! Acum incep si eu ca gurile rele cu gradinita: nu carecumva tu mergi cam dezbracata pe bici cand e inca destul de frig, vant, ploaie? Parca te-a prins ploaia acum cateva zile? Ai grija de tine! De ce ti.au dat antibiotic e mai mult decat o viroza? Da si ea ae fff cuminte si la dr si la luat medicamente, doar cand ii e cu adevarat rau si acum ca era ala amar ca fierea nu a vrut. In rest la vaccin si la luat sange cand era sanatoasa nu a spus nici pis. Acum ca e bolnavioara nimic nu-i place si abia asteapta sa planga si sa stea la mami in brate!

Stella, ce bine ca a fost concertul frumos. Tu de aia esti asa de tanara si binedispusa mereu, ca faci o munca tare frumoasa si placuta urechii si sufletului!

Gelutza, imi pare bine ca te-ai mai intremat. Sa ai cat mai multe zile si ore fara sef! :love7:

Giorgi, merci! Da, sigur pana pe 7 mai nu o mai duc, pt ca pana luni inclusiv are branula si apoi o mai lasam acasa oricum restul de 4 zile ale saptamanii sa se refaca. Insa vineria viitoare plecam in vacanta, daca da DD sa fie ea bine si sa se intremeze sa nu fie vreun pericol cu deplasarea ... pacat, ar fi putut sa faca baie in mare, plaja, aerosoli ..., asta ar mai trebui s auda ORL-istul nostru "drag"! Poate ca vorbesc cu pacat si el are dreptate, dar tot o tine una si buna, ca el pe fii-ca-sa a dat-o la 2 ani si 8 luni la gradi, ca nu fusese niciodata bolnava, dupa care 1 an a luat diverse. Eu inteleg, ca primul an, la orice varsta tot aia se intampla. Cu varsta de inceput nu am nici o siguranta, care ar fi cea mai in avantajul copilului, pt ca parerile medicale sunt contrarii:

- unii zic ca daca incepe mai devreme, copiii devin mai rezistenti, dupa ce trece periaoda de imunizare

- altii, ca orl.istul nostru zice ca pana la 2 anis i 8 luni- 3 ani nu are ce cauta un copil la gradi

oricum ar fi antibioticele subrezesc sistemul imunitar in loc sa il fortifice si asta ma supara cel mai tare, ca odata cu inceputul gradinitei am luat 2 ture de antibiotic in5 saptamani, desi pana acum nu a mai fost nevoie niciodata!

ca sa fii cu constiinta impacata si sa asculti mai multe pareri medicale, cred ca e imposibil. Insa ca parinte e dureros ca nu se pun de acord, avand in vedere toate studiile. Cred ca depinde de "scoala".

Am uitat sa va zic ca dimi am reusit sa colectam fix 0.3 ml pt urocultura si nik pt sumar :blush: mda ... Mai incercam ...

Parca pluteste ceva in hair...cand vad mesaje cu probleme de sanatate ma infior...aproape toata lumea cu care am vb. dupa Paste mi se plange de sanatate, imi pare asa de rau!

Sanatate multa, poate soarele iti va face mai bine, oricum vremea rea ne-a afectat pe toti intr-o mai mica sau mai mare masura...

Si eu vreau soare, la mine a plouat toata noaptea si acum sta sa cada cerul, parca-i simt greutatea pe umeri, dar o duc cu stoicism, ce sa fac, mie mi-e tare foame si mi-e gandul la tot ce nu am gustat, la naiba...am vazut p'aci niste topice de m-au dat pe spate, mi-am facut lista de branzeturi si sunt gata de cucerirea unei noi redute vine Sf. Gheorghe si fetele de la serviciu deja mi-au spus azi cu ce ma asteapta, pot eu sa spun "nu"?

Ba , dupa lecturile culinare facute azi, ma gandesc sa le fac surpriza sa le duc si ceva in plus, poate le molipsesc sa nu mai dea banii pe prostii...

Cred ca a fost vremea asta capricioasa. Dupa ce la inceput de martie ne-au dat 2 saptamani caldura peste 25 grade corpul s-a adaptat la bine urgent. Apoi cand ne-a intors vremea asta de noiembrie, corpul tine mortis sa primeasca soare si caldura. Plus putin vant, plus oleak de pacaleala seara/dimi si la pranz ... si iute capeti una-alta!

Eu cred ca daca ai aluat bun la serviciu, merita sa incerci sa le molipsesti. Si sigur apreciaza de vreme ce au lansat deja comenzi. Ia sa auzim, care sunt pretentiile.

Promiti ca pregatesti fara sa te spetesti? Ca iei si pe d-l Gelutzu ajutor de bucatar numai sa mai faci vreo boroboata ba cu salele, ba cu fierea, ba cu raceala ...

Abia astept sa vad preparatele de Sf. Ghe :biggrin:

Daniella, imi pare rau ca Bea e bolnavioara.Ce n-am inteles eu(sau ai scris si n-am vazut), i-au iesit analizele si in baza lor i-a dat antibioticul?

Eu pe zi ce trece ma mir de dr din Ro care una doua arunca cu antibioticul, asta nu face decat sa slabeasca organismul.

Copii se imbolnavesc la gradinita, e normal, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa il retragi din colectivitate.

Parerea mea de neprofesionist e ca inainte(bine acum e tarziu ca deja sunteti pe anitibiotic) de a incepe un tratament sa mai consultati un dr si un alt laborator.

Nu doar ca am auzit atatea referitor la valori diferite in 2 laboratoare , dar am patit-o pe pielea mea in tara.

Deci va rog sa ma considerati o mama denaturata, dar mie tot imi vine sa-i dau in cap orl-istului Daniellei!!!!

Dani, te rog eu din suflet, nu te mai lasa influentata si manipulata de catre persoane care nu stau cu tine si copilul tau 24/24... e usor sa spui parintelui: tine copilul acasa. As vrea sa stiu ce alternativa iti da persoana aceasta la asigurarea traiul zilnic. PUNCT !

Mi-ar placea sa-mi permit sa stau acasa si sa-mi cresc copiii pana pe la vreo 14 ani, dar nu am posibilitatea financiara, desi nu am 10 copii si sotul meu lucreaza si el... si nu, nu-mi doresc sa le ofer luna de pe cer si nici haine de firma ci doar o viata decenta. Ceea ce, sa fim seriosi, in Romania e cam greu.

Eu am stat acasa cu ambii copii pana la 2 ani, in concediu de ingrijire a copilului. Nu vreau sa intru in amanunte cate umilinte am indurat in cei doi ani ( inclusiv de la medicii de familie care imi reprosau ca mi-e prea bine, la fel si soacra si alte cunostinte mai varstnice care nu omiteau sa-mi precizeze cum s-au intors ei la job la 3 luni dupa nastere si si-au dus copiii la cresa...)

Surprize-surprize!!!!Aloooo, doamna doctor, nu mai sunt crese in Baia Mare,doar doua, cu 40 de locuri, iti trebuie pile pan" la cer, sa prinzi un loc acolo pentru copil...

Ei , bine, la 2 ani, cu pile si relatii am reusit sa-mi inscriu copilul la cresa,si m-am intors la job. Ce alternativa aveam? Sa traim 4 persoane din salariul de bugetar al sotului, nu vreau sa dau valori, dar trebuie sa precizez ca nu avem nici un alt ajutor, dimpotriva, mama mea si mama sotului meu sunt vaduve, bolnave grav si depind la propriu de noi.

Da, si Mihai a fost bolnav in primul an, am semnat o gramada de externari din spital pe proprie raspundere, tratament cu antibiotice pe branula la greu, dar, repet, nimeni nu m-a ajutat cu nimic, am facut si eu ce am putut in conditiile date. Mi-am luat foi de boala pentru bronsite, pneumonii, varicela, rubeola si enterocolita, dar nu mi-am pierdut locul de munca pe care l-am castigat cu brio prin examene grele...

Au trecut toate, in urmatorul an ne-am inscris la gradi, imunitatea a fost ceva mai buna, si nimeni nu ma mai considera o mama denaturata, nici macar cei care mi-au reprosat agresiv asta! - nu ca mi-ar fi pasat serios...

Sanatate lui Bea, iar eu zic ca TU esti singura care poate decide in mod corect pentru copilul tau. Singurul meu sfat este sa-ti asculti INSTINCTUL...el nu inseala niciodata o mama...

Deci va rog sa ma considerati o mama denaturata, dar mie tot imi vine sa-i dau in cap orl-istului Daniellei!!!!

Sanatate lui Bea, iar eu zic ca TU esti singura care poate decide in mod corect pentru copilul tau. Singurul meu sfat este sa-ti asculti INSTINCTUL...el nu inseala niciodata o mama...

Un pupic maaaaaaaaare de la mine pentru tine! :lol: :71: =)) =)) :scratch:

Gela ,ma bucur ca te-ai mai intremat :scratch:

Daniella, cred ca am mai scris pe aici nu sunt sigura sa stii ca eu pe baiatul meu l-am dus la cresa pe la aproape 9 luni si nu am avut probleme mari cu el,chiar s-a adaptat destul de bine si aici nu ma refer la plansete dupa mine , asta e alta poveste ,dar nu prea a fost racit si nici boli grave nu a avut.Si il si trezeam de la ora 5.30 dimineata ,e drept ca era in 1993 ,poate de atunci s-au mai schimbat virusii astia habar n-am , ca si eu am o prietena care isi duce fetita la cresa , are 2 ani jumate si mereu are cate o problema cu ea .

Daniella, imi pare rau ca Bea e bolnavioara.Ce n-am inteles eu(sau ai scris si n-am vazut), i-au iesit analizele si in baza lor i-a dat antibioticul?

Eu pe zi ce trece ma mir de dr din Ro care una doua arunca cu antibioticul, asta nu face decat sa slabeasca organismul.

Copii se imbolnavesc la gradinita, e normal, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa il retragi din colectivitate.

Parerea mea de neprofesionist e ca inainte(bine acum e tarziu ca deja sunteti pe anitibiotic) de a incepe un tratament sa mai consultati un dr si un alt laborator.

Nu doar ca am auzit atatea referitor la valori diferite in 2 laboratoare , dar am patit-o pe pielea mea in tara.

da, Ioana, de data asta au asteptat rezultatul analizelor, care indica infectie bacteriana (nu virala) si doar apoi ne-au dat antibioticul. Si asta dupa ce am trecut pe la vreo 3 dr. care toti au zis ca ar cam fi caz de spitalizare (si antibiotic intravenos), pt ca valorile sunt fff mari, ceea ce indica o infectie severa.

La prima experienta cu orl-istul a zis otita, deci augmentin, ca sa nu dam in alte alea. Eu nu am nici experienta si nici nu-mi pot asuma raspunderea sa nu ascult medicul, desi e cert ca antibioticele scad imunitatea, totusi salveaza vieti sau te scutesc de complicatii si sechele in cazul infectiilor mai severe.

M-am luat cu romanul-fluviu si am uitat ce era mai interesant : pe cel mare, Catalin, l-am tinut de la 2 ani la 2,9 ani la parintii mei ( traia si tata si mama era sanatoasa pe vreme aia) si l-am dus la gradi la 2 ani si 9 luni, cat avea in septembrie - poti sa-i descrii situatia orl-istului tau, Dani...

Catalin a fost alaptat pana la 1 an si 4 luni, nu a avut absolut nici o afectiune pana ce... da, a intrat la gradi. In noiemmbrie si decembrie am avut doua foi de boala de cate 14 zile, in aprilie si mai la fel. Si era mare, exact de gradi, nu?????Mnoa, asa , ca sa vezi ca nu varsta e importanta , ci adaptarea la colectivitate. Daca-i dadeam la 6 ani, cred ca atunci faceau...

Un pupic maaaaaaaaare de la mine pentru tine! :lol: :71: =)) =)) :scratch:

Nu stiu pentru ce, DAR PRIMEEEEEESC!!!!! :D =)) =))

Un pupic maaaaaaaaare de la mine pentru tine! :71: =)) =)) :D :lol:

Nu stiu pentru ce, DAR PRIMEEEEEESC!!!!! :D =)) =))

Pentru ce-ai scris! Si nu numai! :scratch:

:scratch: ORL-istul are un fix, pe care nu ezita sa-l afirme/repete de 2-3 ori la fiecare consultatie, ca el ca parinte si-a dat fiica la gradinita la 2 ani si 8 luni si nu admite ideea de a o face cineva mai devreme, desi "mai are multe seturi de parinti, care insista sa duca in colectivitate copilul chiar si cand face imbolnaviri repetate cu tratament antibiotic". De asemenea, sustine ca "unui copil de pana la 3 ani nu ii trebuie decat sa primeasca mancare, sa fie schimbat si sa fie scos in parc, ceea ce o bunica sau bona poate face cu mare succes, in timp ce alea de la gradinita nu dezinfecteaza zilnic jucariile care au microbi de generatii... "

Ok, eu probabil ca sunt in extrema cealalta (nu contest ca exagerata si eu) si vad ca mediul de la gradinita este mai propice dezvoltarii copilului decat sa stea langa o bunica langa care nu invata nimic, decat sa asiste la bucatareala, in timp ce el, copilul baga orice in gura oricum. Asta in cond in care nu am nici o siguranta cu bunica (foarte bine intentionata si iubitoare) ca face ceea ce ii spun sa faca. Ca o dovada este ca 2 luni jumatate a stat la ea de luni-vineri si mi-a facut o burta de centotaur. Imediat revenita la matca copilului i-a revenit stomacul in parametri normali in 10 zile. Cum a stat cu ea acs apoi 2 saptamani, iar aceleasi simptome, plus 2 brazde pe fata. Nu contest ca putea sa cada si sa se loveasca si cu mine de mana, sau la gradi. Nici nu contest neaparat ca mamaie face o mancare mai buna si mai ingrijita, cu perparate mai proaspete si mai de calitate decat se prepara la gradi, desi nu are nici cea mai mica notiune de nutritie si nici nu vrea sa inteleaga ceea ce ii explic, pentru ca simplu: ii place sa cotnrazica! Dar daca ii dam sa manance din ora in ora cate ceva si cedam la cererea de biscuiti din jum in jum de ora imi piere orice incredere. In plus, am vizitat mai multe gradinite inainte de a decide unde sa o duc.

Cand am vazut ca la 2 ani copiii numarau de la 1 la 10 in doua limbi si la varsta Beatricei (dar deja cu vechime de 6 luni la gradi) stiau toate formele geometrice, toate animalele, culorile, stateau pe scaunel la lectii de decupat, de pictat, de modelat, chiar dc nu am pretentia sa scot un Einstein la 4 ani, ca normal ca are timp sa invete fiecare copil toate astea pana merge la scoala, TOTUSI, eu cred ca inteligenta e stimulata mult mai rapid si usor la aceasta varsta, decat sa o las 3 ore intr-un colt sa se joace cu un dop... Si sa o scot in parc unde sa zgarme in nisipul unde isi fac nevoile cainii si unde copilul aduna chistoace, iar nu e ceeea ce are nevoie copilul la varsta asta. Desi nu a fost decat 2 saptamani la gradi, (la distanta de 2 sapt intre ele) eu si educatoarele am vazut o evolutie f buna. In prima sapt era nesigura, retrasa si trista, nu socializa, chiar dc nu plangea si era tare dornica de compania copiilor si mai ales curioasa, totusi era izolata.

Ei bine a doua oara cand am dus-o diferenta a fost asa de mare, ca educatoarele au ramas WOAW! Mi-au spus ca parca am dus alt copil: vesel, sigur pe el, sociabil si cu cadrele si cu copiii, dornic de joaca si care a inceput sa aibe rabdare sa stea sa faca precum ceilalti cate 10-15 minute pe scaunel, ceea ce la inceput nu se intampla. Eu cred ca adaptarea se face mai greu cand se mareste si ca statul in fusta bunicii/mamei prea mult timp nu folosesc, in conditiile in care nici una nici cealalta nu au nici rabdarea, nici tactul, nici timpul de a se ocupa de educatie si de joaca cu copilul. E drept ca nu-i musai de educatie la 1 an si jumatate, dar se vad diferente enorme de copii la aceeasi varsta, care au 6 luni cu o educatoare care se ocupa de ei. Apai inteligenta nu e stimulata inca de pe acum? Cum se poate face asta cu mamaie acasa, care are o unica grija sa gateasca 7 oale de mancare proaspata in feicare zi copilului (mare si mic)?

in fine mai sunt si altele de spus, dar m-am lungit destul si nu vreau sa stric atmosfera la han!

Hai si-om bea ceva mai bine, in cinstea sanatatii noastre a tuturor mici si mari

[center]

post-685-1334841258493_thumb.png[/center]

Buna ziua la hangite!

Nu reusesc sa mai tin pasul cu voi si-mi pare tare rau. La un moment dat eram in urma voastra cu vreo 5 pagini, acum, in schimb, cred ca sunt cu vreo 20, asa ca abandonez si sar la zi.

Din ultimele postari deduc ca avem hangite si copii de hangite bolnaviori si bolnavioare. Imi pare rau!

Faceti-va bine, va rog frumos, ca tare grea a mai fost iarna asta la mine. Macar voi sa fiti bine! Curaj, ca trec toate cu un pic de rabdare!

E mai rau cand sunt bolnaviori piticotii... of, Doamne! Nici nu vreau sa ma gandesc!

Eu muncesc ca disperata de dimineata pana seara tarziu. Am ajuns si o mama 'denaturata' dupa spusele unora pt ca-mi las copii singuri acasa pt o jumatate de ora. Poate ma apara un pic Koral, ca pe mine incepe sa ma doara capul...

Problema e ca nu am alta solutie... Ca sa va faceti o idee:

Jurnal de bord (luni)

- trezire la h5,45

- iesire din casa cu amandoua fetele la h7,15

- plasat fetele pe la scoli

- la munca la h8,00

- terminat munca la h15,00

- ceva cumparaturi

- am luat picea de la scoala la h15,30

- ajuns acasa la h16,05

- iesit din casa la h16,10 ca sa o luam si pe cea mare de la autobuz

- intors acasa, dat telefon la mama unei prietene ca sa vina sa o ia pe Mara la ziua de nastere

- 'scapat' de Mara

- intors acasa cu Giulia... exact cat sa am timp sa le gatesc cina si sa spal vasele

- la h17,45 o iau pe Giulia si plec spre munca. In drum o plasez la cumnata mea.

- la h18,00 la munca

- h18,30 ma suna sotul, ca a luat-o pe Mara de la ziua de nastere si ca a dus-o si pe ia la cumnata-mea, pt ca trebuie sa se intoarca inapoi la munca (o urgenta). Asa ca, cine termina primul munca le ia si vine cu ele acasa.

- asa ca Sorino, baga viteza sa termini repede ca sa-ti iei fetele. Numai bine, ajungem amandoi la diferenta de 5 minute la cumnatica, le luam si ajungem acasa la h19,30.

- norocul meu ca cina era deja gata. Le-am dat de mancare, le-am spalat si la nani.

- eu in schimb, am spalat vase, am pregatit cina pt a doua zi si am bagat o masina la spalat, a si am intins rufe, si am si strans alte rufe... si tot asa, intelegeti voi cum sta treaba.

Am cazut lata in jur de h23.

Cam asa arata o zi de-a mea. Asta ca sa nu va povestesc ziua de ieri...

Va pupacesc! Ma duc sa o iau pe Giulia.

Luati rosiile si aruncati cat poftiti!

Mama a murit cand eu aveam 2 ani, asa ca ne-au expediat la bunica, care lucra si ea, frati-miu se ducea la scoala si m-au trimis la cresa. nu m-am imbolnavit deloc atunci, doar ca m-au retras ca plangeam toata ziua si toata noaptea si nu mancam. Peste uun an m-am dus la gradinita normal si nu m-am imbolnavit decat de : varicela, rubeola, rujeola, oreion, dar pe vremea noastra nu era vaccin, le faceam toti la nimereala, cum venea valul.

Am avut insa colegi, care din 5 zile doua lipseau, mereu, cu probleme cu gatul, cu tuse, cu otita! Unul mi-a fost coleg si de scoala asa ca radeam mereu cu el, ca lui ii e usor sa chiuleasca! Frati-miu avea mereu amigdalita ii facea tata c..ul ciur cu injectiile si eu radeam sadic ca nu aveam probleme. Deci stiu sigur ca nu aveam pentru ca in liceu am luat un streptococ beta-hemolitic si erau ai mei distrusi ca uite ce sanatoasa era si uite ca acum e tot timpul cu gatul in pioneze!

Acum, in prezent eu am 3 fini: primul era tip Bea, pana l-au dus la gradinita nu a avut nici pe dracu, dupa aia o tinea din raceala in bronsita, din brosita in amigdalita etc. cred ca din 3 ani de gradinita a facut vreo 1,5. Celalalt baiat a racit si el ca tot omul o data pe an!

Deci depinde foarte mult si de zestrea genetica.

Nu stiu daca are vreo importanta, dar primul mergea la o gradinita de fite vreo 300 euro pe luna si uneori erau 5 copii ca restul erau bolnavi si al doilea mergea la una de stat, deci nu poti pune pe seama ingrijirii faptul ca unul era mai dispus spre imbolnaviri si altul nu!

Fina nu s-a dus la gradinita deloc in afara de anul pregatitor, e o baietoasa si cred c-o tooot fi racit de vreo 10 ori pana acum in aia 7 ani ai ei.

Deci cum ziceam e si predispozitie genetica. Asta dintre exemplele apropiate mie!

Hai si-om bea ceva mai bine, in cinstea sanatatii noastre a tuturor mici si mari

De beut, beu cu tine orice si-oricand! :scratch:

Ai mare dreptate in ce spui si explici. Mama (dar si sor-mea, in masura timpului) au reusit sa "educe" copilul in asa fel incat la 2 ani recunostea cifrele si literele. De pe la 3 ani stie TOATE marcile de masini ce circula la noi in tara. Pe unele le stie si doar dupa descriere, nu-i nevoie sa vada masina cu respectivele insemne. Dar la masini.... traiasca Bunica! =)) La litere si cifre, atat mama cat si sor-mea l-au invatat. Pe masura ce le strangeau / scoteau in / din cutie, ii ziceau: asta-i 7, asta-i P, asta-i W. Preferatele lui erau Q si dodu' ve. =))

Cand i-am zis maica-mii ca mi se pare ca se vede oares'ce burdihan la musiu, a dat inapoi cu mancarea. Omuletul acum nu-i burduhanos, desi baga in el de sparge. Nu stiu unde intra, da' el e si inaltut. Si alearga non-stop! =)) Mai zic si cum da din clanta????? :lol: Nu cred ca-i nevoie.

Ce vroia poiata de mine sa zica: conteaza tare mult mediul. Daca tu / bunica / tati / etc incerci zi de zi sa-i explici care-s literele, care-s cifrele, ai sa vezi ca le prinde si Beuta imediat. La fel si cu poeziile - copilotul stia de la 2 ani jumate poezii (Somnoroase pasarele e una din ele).

Mai nou, tot sub obladuirea Bunicii, a inceput sa faca adunari! Au lesinat educatoarele cand le-a zis ca 2 mere cu 3 mere inseamna 5 mere!!!!! :71:

Dani, imi pare rau ca Bea e bolnavioara, multa sanatate!

Sorina, chiar ma intrebam daca ai inceput munca si ce mai e cu tine. Ai un program foarte incarcat.

Stellino ce mi-as dori si eu sa te vad intr-un concert!

Gela, sanatate multa!

Va pup pe toate!

M-am luat cu romanul-fluviu si am uitat ce era mai interesant : pe cel mare, Catalin, l-am tinut de la 2 ani la 2,9 ani la parintii mei ( traia si tata si mama era sanatoasa pe vreme aia) si l-am dus la gradi la 2 ani si 9 luni, cat avea in septembrie - poti sa-i descrii situatia orl-istului tau, Dani...

Catalin a fost alaptat pana la 1 an si 4 luni, nu a avut absolut nici o afectiune pana ce... da, a intrat la gradi. In noiemmbrie si decembrie am avut doua foi de boala de cate 14 zile, in aprilie si mai la fel. Si era mare, exact de gradi, nu?????Mnoa, asa , ca sa vezi ca nu varsta e importanta , ci adaptarea la colectivitate. Daca-i dadeam la 6 ani, cred ca atunci faceau...

Pai, da studiile arata ca la 7 ani sistemul imunitar devine matur si deci rezistent.

Pana la 2 ani insa e nedezvoltat suficient (in primul an de viata se dezvolta doar pana la 50%).

Si el, orl-istul a zis ca a dat-o pe fi-sa la 2 ani si 8 luni si desi pana atunci nu a avut nici o probl de sanatate, in primul an de gradi a avut de toate, pana s-a imunizat.

Pana aici suntem de acord ca intrarea in colectivitate, presupune la majoritatea copiilor (nu toti, vezi ex lui Lili) o perioada de imunizare, pana ce face cunostinta multi dintre microbi si se intareste.

Singurul meu dubiu este: pana la 2 ani aceasta imunizare grabita in colectivitate este mai daunatoare organismului plapand si sistemului imunitar inca nedezvoltat, asa cum sustin unele voci? sau cum sustin altele, cu cat mai devreme, cu atat devin mai rezistenti, cum spun celelalte voci, care sustin ca cei imunizati dupa 3 ani raman mai sensibili?

oricum o sa trec la o imunizare dupa capul meu cu sirop de echinacea si septilin! pentru ca sfaturile cerute medicilor pentru cresterea imunitatii nu m-au satisfacut deloc. Respectiv, ca sa vad cu cine am de-a face, agasata de varsta optima de intrare in colectivitate de minimum 2 ani s 8 luni (A zis ca pt Bea tb dupa 3-4 ani, desi nici ea pana la gradi nu a luat antibiotic si nu a avut decat oleak de muci in 18 luni), l-am intrebat si cum ati procedat pentru cresterea imunitatii inainte de intrarea in colectivitate. Zice i-amd at bronhovaxon. Io fac pe proasta: ce e asta un remediu homeopat. Nu zice un vaccin, chimic. Atunci am inteles ce "scoala" are domnul dr, aceea a marii industrii farmaceutice, pentru orice durere la unghia de la picior sa bagam o chimicala, pentru orice stranut un antibiotic. Si de aceea mi-a scazut brusc si mai mult increderea in el. Oricum nu vad normal sa imi repete de 100 ori ca nu tb categoric dus copilul in colectivitate, de vreme ce asta e optiunea mea, cunoscand riscurile si consecintele.

Acum, poate vine caldura din mai si scapam de viroze, ca pana acum altele nu am mai avut si sper nici de acum incolo ...

Sa vad dc o sa ma mai itneleg cu tat-su sa o mai duc la gradi ...

:scratch:

Buna ziua la hangite!

Nu reusesc sa mai tin pasul cu voi si-mi pare tare rau. La un moment dat eram in urma voastra cu vreo 5 pagini, acum, in schimb, cred ca sunt cu vreo 20, asa ca abandonez si sar la zi.

Din ultimele postari deduc ca avem hangite si copii de hangite bolnaviori si bolnavioare. Imi pare rau!

Faceti-va bine, va rog frumos, ca tare grea a mai fost iarna asta la mine. Macar voi sa fiti bine! Curaj, ca trec toate cu un pic de rabdare!

E mai rau cand sunt bolnaviori piticotii... of, Doamne! Nici nu vreau sa ma gandesc!

Eu muncesc ca disperata de dimineata pana seara tarziu. Am ajuns si o mama 'denaturata' dupa spusele unora pt ca-mi las copii singuri acasa pt o jumatate de ora. Poate ma apara un pic Koral, ca pe mine incepe sa ma doara capul...

Problema e ca nu am alta solutie... Ca sa va faceti o idee:

Jurnal de bord (luni)

- trezire la h5,45

- iesire din casa cu amandoua fetele la h7,15

- plasat fetele pe la scoli

- la munca la h8,00

- terminat munca la h15,00

- ceva cumparaturi

- am luat picea de la scoala la h15,30

- ajuns acasa la h16,05

- iesit din casa la h16,10 ca sa o luam si pe cea mare de la autobuz

- intors acasa, dat telefon la mama unei prietene ca sa vina sa o ia pe Mara la ziua de nastere

- 'scapat' de Mara

- intors acasa cu Giulia... exact cat sa am timp sa le gatesc cina si sa spal vasele

- la h17,45 o iau pe Giulia si plec spre munca. In drum o plasez la cumnata mea.

- la h18,00 la munca

- h18,30 ma suna sotul, ca a luat-o pe Mara de la ziua de nastere si ca a dus-o si pe ia la cumnata-mea, pt ca trebuie sa se intoarca inapoi la munca (o urgenta). Asa ca, cine termina primul munca le ia si vine cu ele acasa.

- asa ca Sorino, baga viteza sa termini repede ca sa-ti iei fetele. Numai bine, ajungem amandoi la diferenta de 5 minute la cumnatica, le luam si ajungem acasa la h19,30.

- norocul meu ca cina era deja gata. Le-am dat de mancare, le-am spalat si la nani.

- eu in schimb, am spalat vase, am pregatit cina pt a doua zi si am bagat o masina la spalat, a si am intins rufe, si am si strans alte rufe... si tot asa, intelegeti voi cum sta treaba.

Am cazut lata in jur de h23.

Cam asa arata o zi de-a mea. Asta ca sa nu va povestesc ziua de ieri...

Va pupacesc! Ma duc sa o iau pe Giulia.

Eu nu am de ce sa te apar pe tine, asa cum nu am de ce sa o contrazic nici pe Zerda: eu cred cu tarie ca instinctul matern ghideaza foarte bine. Exista copii pe care nu-i poti lasa singuri in casa nici 5 minute, si, ca mama, stii asta, la fel cum exista copii linistiti pe care te poti baza aproape o ora... Eu pe cel mare l-am lasat cate o jumate de ora pana am mers la nonstopul de jos pentru paine, lapte, zahar si fructe. Apoi, cand a venit Micu" , i-am lasat si o ora singuri ,cu telefon la 10 minute. Nu cred ca am gresit, cel putin nu am simtit asta.Sorina, daca sunt in casa, in siguranta, nu umbla unde nu e voie ( eu inchid bucataria cu cheia)si le verifici telefonic, eu zic ca esti ok ca mama... :lol:

..........................Deci cum ziceam e si predispozitie genetica

Ai dreptate. Eu pe fiica-mea am dus-o la gradinita de 8 ore la 4 ani jumate si mereu era bolnavioara.Rosu in gat si amigdalita la greu.

Si acum ca e mare tot are probleme mereu cu amigdalele,nu mai departe de luna trecuta a facut iar injectii si a avut puroi in gat.

N-am vrea sa le scoatem , dar nici nu stiu ce sa ii mai dau ca tot timpul are probleme cu ele.

Si Cristi n-a avut mari probleme la cresa desi era mic cand l-am dus, no pai asta ce inseamna?

Problemele mari le-am avut cu ei cand ii duceam la Crizbav , dupa 2-3 zile se umpleau de bube si trebuia sa ii aduc inapoi la Brasov , pana pe la vreo 10 ani le tot ieseau bube ,

Dani, imi pare rau ca Bea e bolnavioara, multa sanatate!

Sorina, chiar ma intrebam daca ai inceput munca si ce mai e cu tine. Ai un program foarte incarcat.

Stellino ce mi-as dori si eu sa te vad intr-un concert!

Gela, sanatate multa!

Va pup pe toate!

Multumesc, any!

Ce frumos ar fi sa mergem toate la un concert al stelinei...prea frumos ca sa fie adevarat!

Apropo de stat langa fusta bunicii, finul meu ala bolnavicios scria cuvinte simple de la 3 ani si ceva, desi mai mult nu mergea la gradinita. Stia sa citeasca si se enerva daca nu nimerea cuvintul corect, tot asa, ca bunicii il invatau, asta e una, asta e alta, asta se face asa, asta asa!

Conteaza mult mediul.

Eu mi-as lasa copilul fara grija pe mana alor mei, singura teama mi-e ca ar invata despre tranzistoare inainte de ana are mere!

Lili mie mi-au zis 4 doctori ca sa nu le scot, ca se muta infectiile mai jos la plamani si e mai grav. Una mi-a zis sa le scot ca fac reumatism si mor de boli de inima. Acum ce sa zic de la o vreme, m-au lasat infectiile dupa un tratament mai indelungat, nu am mai avut de vreo 7 ani amigdalita. Tratamentul mi l-a dat un medic militar batran la policlinica de pe Batistei: ampicilina din 8 in 8 ore timp de 10 zile, timp in care luam si biseptol din 12 in 12 ore si aspirina tot asa, dupa 10 zile inca 4 zile doar Biseptol la 12 ore si l-a omorat pe nemernicul de streptococ.

Vezi ca Biseptolul este o sulfamida si poate da reactii alergice, dar mie mi-a mers de minune. De fapt singurul care mi-a mers! In rest sunt destul de rezistenta la antibiotice, numai la cele foarte puternice reactionez, seman cu bunicul meu, el numai la gentamicina si vibromicina reactiona, in rest nimic, ziceai ca i-ai dat ceai.

Vezi tot predispozitie genetica.

Da Koral, ai dreptate, exact asa am facut si eu pana acum. Nu mi-am facut niciodata probleme sa o las pe Mara singura acasa in trecut, sau pe amandoua mai de curand. De fapt si Giulia a ramas singura cate o jumatate de ora, asta iarna, cand era bolnavioara, iar eu trebuia sa ma duc sa o iau pe Mara de la scoala.

Doar ca acum se constientizeaza mult mai bine 'problema'.

Cu toate ca daca stau bine si ma gandesc de cand a inceput tarasenia asta cred ca au stat singure doar de doua ori. Au stat linistite, in casa, si s-au uitat la desene animate. Am sunat in permanenta atat eu cat si tati, iar Mara a raspuns mereu. Totul bine si frumos.

Bucataria nu e inchisa, dar eu inainte de a pleca le dau gustarea, asa ca nu au nici foame si nici cine stie ce curiozitate culinara. Bucataria stiu deja ca e off limits, au inteles foarte bine chestia asta.

Ele raman ori in sufragerie ori in camera lor, unde nu sunt pericole de nici un fel. La baie merg singure fara probleme.

In teorie, e totul bine, practica pana acum ne-a zis ca se poate, ramane sa vedem ce ne zice viitorul. Trebuie sa mai rezistam o luna si ceva pana vine socrela la noi.

Sorina, imi era dor sa te vad si de Hazel imi e dor, n-am mai vazut-o zilele astea, poate mi-a scapat ceva cat am lipsit si eu, sper ca e bine.

Eu am ajuns acasa si doream sa gatesc ceva, dar deschizand frigiderul am realizat ca nu pot suprta normal niciun miros de mancare fara reactie adversa, asa ca am renuntat.Ma odihnesc si plec la manastire fiindca in noaptea asta este o slujba deosebita, acatistul Izvorului tamaduirii, dar e si hramul manastirii.Pe mine ma infurnica efectiv. Voi sta pana la miezul noptii, cam pana atunci dureaza.Va fi aglomeratie de nu ai unde sa arunci banul, vine lume de peste tot din tara si din afara dupa leac...

Va las un link aici si dupa nume daca vreti sa mai gasiti voi si altele, pentru cine vrea sa citeasca despre manastire.Poze v-am mai pus eu, o sa va mai pun, nu stiu daca am acumulatori incarcati sa pozez si acum.Pe unele din voi le stiu cu numele adevarat, pe altele dupa Id, Biuta e prima pe lista mea...o sa va trec pe un pomelnic de sanatate, pace si ajutor asa cum ma voi pricepe eu mai bine, va promit solemn.

Va pup si va doresc numai bine, ma intorc tarziu si abia maine va povestesc.

Sanatate multa, multa la tot hanul!

http://www.calificativ.ro/CRUCEA_DE_LEAC_DICHISENI-a14224.html

http://bizantina.ro/2011/04/30/hram-la-manastirea-crucea-de-leac/