Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Va pupacesc! Ma duc sa o iau pe Giulia.

Sorina, dar ce program ai? mai mergi 1 oradupa amiaza de la 6-7?

serviciu usor si sa ai timp si de tine si de relax

mama denaturata pe naiba! fiecare mama face ce e mai bine pt copiii ei si eu nu as indrazni sa afirm asta orice hotarare ia o mama, sau sa judec o situatie pe care nu o cunosc si traiesc!

ai grija de tine si de fete si de voi si sa inceapa sa iti fie mai usor! sa ai fete cuminti!

Luati rosiile si aruncati cat poftiti!

Nu vad motiv de aruncat cu rosii, ca aici fiecare isi expune opiniile, parerile, experientele fara ca unele sa se excluda pe altele, sau sa fie adevarata si corecta doar una dintre variante!

sunt convinsa ca e imp zestrea genetica

dar in timp ce alti copii (merg in parc cu fiica-mea si stiu din auzite istoricul multor copii) de varsta ei sau mai mari pana la 18 luni avusesera probleme grave sau frecvente de sanatate ea nu a avut. Asta m-a facut sa cred ca e puternica si are o imunitate buna, deci zestre buna. Dar vad ca nu-i asa, intrarea in colectivitate schimba radical datele problemei!

Sorina, chiar ma intrebam daca ai inceput munca si ce mai e cu tine. Ai un program foarte incarcat.

Ieri nici macar nu am dat pe acasa. Am ajuns la h19,50 exact sa ma joc 10 minute cu fetele si sa le bag in patut la nani.

Am innebunit ieri.

Dupa ce le-am luat pe amandoua de la scoala am mers la cumnatica mea si am ramas la ea pana pe la h16,45. Am lasat fetele sa se joace cu verisoara lor si am fugit la scoala la Mara, pt ca aveam intalnire cu profesoarele la h16,55.

Bine-inteles, ca am stat ca o cretina pe holurile scolii pana la h17,35 cand am reusit , in sfarsit, sa intru.

Asa ca in marea viteza m-am intors la fete, ne-am mai jucat 10 minutele si la h18 alergam de nebuna pe strazi spre munca.

Fetele, a venit tati si le-a luat dupa vreo jumatate de ora. Ragù-ul era deja facut, a trebuit doar sa fiarba pastele si au papat.

Eu am terminat munca si rupta/franta am ajuns acasa. Noroc ca spala tati vasele ca eu nu mai eram capabila nici macar de un partz.

Hai si-om bea ceva mai bine, in cinstea sanatatii noastre a tuturor mici si mari

De beut, beu cu tine orice si-oricand! :occasion14:

Ai mare dreptate in ce spui si explici. Mama (dar si sor-mea, in masura timpului) au reusit sa "educe" copilul in asa fel incat la 2 ani recunostea cifrele si literele. De pe la 3 ani stie TOATE marcile de masini ce circula la noi in tara. Pe unele le stie si doar dupa descriere, nu-i nevoie sa vada masina cu respectivele insemne. Dar la masini.... traiasca Bunica! :D La litere si cifre, atat mama cat si sor-mea l-au invatat. Pe masura ce le strangeau / scoteau in / din cutie, ii ziceau: asta-i 7, asta-i P, asta-i W. Preferatele lui erau Q si dodu' ve. =))

Cand i-am zis maica-mii ca mi se pare ca se vede oares'ce burdihan la musiu, a dat inapoi cu mancarea. Omuletul acum nu-i burduhanos, desi baga in el de sparge. Nu stiu unde intra, da' el e si inaltut. Si alearga non-stop! =)) Mai zic si cum da din clanta????? :director: Nu cred ca-i nevoie.

Ce vroia poiata de mine sa zica: conteaza tare mult mediul. Daca tu / bunica / tati / etc incerci zi de zi sa-i explici care-s literele, care-s cifrele, ai sa vezi ca le prinde si Beuta imediat. La fel si cu poeziile - copilotul stia de la 2 ani jumate poezii (Somnoroase pasarele e una din ele).

Mai nou, tot sub obladuirea Bunicii, a inceput sa faca adunari! Au lesinat educatoarele cand le-a zis ca 2 mere cu 3 mere inseamna 5 mere!!!!! :tongue3:

Daca era cazul ca mamaie-sa sa se ocupe macar 10 -20 min/zi de educatia ei cu un cantecel, sau sa-i arate animalele, culorile etc .... crezi ca mai expuneam probl asa? Singura preocupare a mamaiesii e sa aiba copilul multe feluri de mancare, proaspete in fiecare zi, ca sa aiba la fiec ora ce sa-i vare sub nas, si sa ii dea sa manance, sa o culce.

de schimbat o schimba, dar din 10 dati, in 7 uita sa ii dea cu crema de eritem. La mine sau la gradi nu a fost iritata o data, la mamamaie-sa frecvent, a avut si carne vie ... Daca ii las sa ii dea medicamente, uita, ii da 2 si zice ca a rezolvat treaba, intreband pai ce mai era ceva, desi are o lista si schema pe ore cu 10! sau zice ca nu le.a gasit :violent1: de parca nu avem telefoane! Daca are 3 oale de mancare in frigider, singura preocupare e sa faca altel, de unde sa aiba timp de animale, forme, cifre, litere, medicamente. repet: este foarte bine intentionata, foarte iubitoare, dar asa e ea: are limitari majore. ce pot sa fac. Iubeste copilul si ii vrea binele, dar nu poate mai mult.

Daca era cum spui, crezi ca eu eram nebuna sa arunc 12 mil /luna la gradinita, ca sa ce?

Eu vin acs cand, ca si sorina, o spal, mancam (noi adultii) o schimb, ne jucam putin, vorbim de ale noastre si la nani

Ziua buna .

Am scris o gramada si din greseala am sters ...ufff.

Cînd se mai întîmpla treaba asta, pîna sa faci altceva, tine apasata tasta Ctrl si apasa pe litera Z. Textul va aparea la locul lui.

:occasion14: Multumesc Maya

Pe unele din voi le stiu cu numele adevarat, pe altele dupa Id, Biuta e prima pe lista mea...o sa va trec pe un pomelnic de sanatate, pace si ajutor asa cum ma voi pricepe eu mai bine, va promit solemn.

Va pup si va doresc numai bine, ma intorc tarziu si abia maine va povestesc.

Sanatate multa, multa la tot hanul!

http://www.calificativ.ro/CRUCEA_DE_LEAC_DICHISENI-a14224.html

http://bizantina.ro/2011/04/30/hram-la-manastirea-crucea-de-leac/

Gela, ai un suflet tare mare :violent1: :occasion14: , sa-ti dea D-zeu sanatate!

Si mie mi-ati lipsit, uneori chiar imi e dor de voi... da' asta-i viata!

Totul e sa gandesc pozitiv si sa am putere sa rezist la ritmul asta infernal.

Dany, ar fi trebuit sa muncesc de la h17 pana la h19, dar cum soata nu putea sa plece de la munca la ora respectiva, ne-am inteles reciproc avantajos sa merg de la h18 la h20.

Doar ca eu imi termin in mare viteza treaba, cum nu depind de nimeni, de cat de autobuz (in perioada asta) si la h19,30 zbor spre casa. Autobuzul urmator si ultimul, de altfel, e mult prea tarziu, as fi ajuns acasa la h21.

Asa ca toata lumea-i multumita. Ei cu treba facuta si eu reusesc sa vin acasa sa-mi duc fetele la nani.

Pe unele din voi le stiu cu numele adevarat, pe altele dupa Id, Biuta e prima pe lista mea...o sa va trec pe un pomelnic de sanatate, pace si ajutor asa cum ma voi pricepe eu mai bine, va promit solemn.

Va pup si va doresc numai bine, ma intorc tarziu si abia maine va povestesc.

Sanatate multa, multa la tot hanul!

http://www.calificativ.ro/CRUCEA_DE_LEAC_DICHISENI-a14224.html

http://bizantina.ro/2011/04/30/hram-la-manastirea-crucea-de-leac/

iti multumesc :occasion14: din suflet Gelutza! Sa-ti dea DD multa sanatate si putere sa faci toate faptele bune si lucrurile frumoase cu care nu contenesti sa ne uimesti :violent1:

Lili, zerda, experienta mea:

pana la 16 ani am fost tot bolnavicioasa, tot penicilina injectabil din 6 in 6 ore (tunci se faceau in dos, nu intravenos pe branula) si moldamin tot sezonul rece! Am avut fundul ciur si doi noduli ramasi si acum! Stiti cum doare moldaminul? La 6 ani m-au diagnosticat cu reumatism poliarticular acut (si acum am degetele aratatoare de la ambele maini cu incheietura mai umflata si usor strambe).

La vreo 8 ani m-au declarat cu suflu sistolic.

vesnic amigdalite etc.

Am devenit mare si la 16 ani am spus parintilor ca eu doresc sa scot amigdalele. Tot asa ei nu doreau, deoarece anumiti dr. le-au spus ca racesti usor la plamani daca nu mai ai amigdale.

Operatia a fost horror, la 16 ani amigdalele au radacini precum ridichea cea uriasa. Desi nasa si matusa mea (Sora tatalui) era ORL-ista de m-a operat si mi-a facut anestezie strong si grija maxima, a fost nasol. Dupa aia mi-a dat drumul la inghetata si mi-a zis isa beau muuulte lichdie si in 24 h nu mai aveam nici pe naiba.

De la acea operatie pana in zi de azi eu nu am mai racit, nu am mai avut febra, doar stari usoare. Si eu sunt fudula, nu port fular, caciula, umblu "dezbracata".

Apoi eu mai sunt convinsa ca nutritia este extrem de importanta in starea imunitatii. Daca ne hranim corect cu minerale si vitamine naturale din fructe si legume, cu proteine de calitate, cu mancaruri usor gatite termic, cu branzeturi naturale suntem mai sanatosi.

Insa daca amigdalele au microb (Streptococ de ex) nu mai e rost de intors. Si experienta mea, si socrella are aceeasi experienta, dovedesc ca nu are nici o treaba amigdala cu plamanul.

Acum sigur nu se poate generaliza, insa daca o sa aiba fiica-mea probl cu amigdalele eu nu voi ezita sa i le scot, ca o data infectate problemele se repeta over ver again. De ce sa astepti sa faci reumatism si suflu sistolic? La ce folosesc amigdalele odata ce au streptococ/virus care nu se mai da dus?

Pai tocmai ce spuneam ca se da dus! Daca nimeresti tratamentul potrivit. La mine problema a fost ca nu mi s-a dat tratamentul suficient de mult timp sa moara si urmasii urmasilor streptococului! Adica in 5 zile nu se face primavara!

In copilarie nu aveam nimic, nimicuta! La 16 ani m-a lovit!

mi-am facut un eudat faringian pe la 20 de ani, nu aveam streptococul betahemolitic de care ziceam, aveam o reactie alergica, deci nu orice durere de gat e de la amigdale.

a propos de alergii, e adevarat ce ai spus :eu am alergie la biseptol!

e f bn dc ai scapat!

acum nu se mai adminstreaza antibiotic sub 7-10 zile, vad. Doar intravenos se face numai 5 zile.

Luati rosiile si aruncati cat poftiti!

Mama a murit cand eu aveam 2 ani, asa ca ne-au expediat la bunica, care lucra si ea, frati-miu se ducea la scoala si m-au trimis la cresa. nu m-am imbolnavit deloc atunci, doar ca m-au retras ca plangeam toata ziua si toata noaptea si nu mancam. Peste uun an m-am dus la gradinita normal si nu m-am imbolnavit decat de : varicela, rubeola, rujeola, oreion, dar pe vremea noastra nu era vaccin, le faceam toti la nimereala, cum venea valul.

Am avut insa colegi, care din 5 zile doua lipseau, mereu, cu probleme cu gatul, cu tuse, cu otita! Unul mi-a fost coleg si de scoala asa ca radeam mereu cu el, ca lui ii e usor sa chiuleasca! Frati-miu avea mereu amigdalita ii facea tata c..ul ciur cu injectiile si eu radeam sadic ca nu aveam probleme. Deci stiu sigur ca nu aveam pentru ca in liceu am luat un streptococ beta-hemolitic si erau ai mei distrusi ca uite ce sanatoasa era si uite ca acum e tot timpul cu gatul in pioneze!

Acum, in prezent eu am 3 fini: primul era tip Bea, pana l-au dus la gradinita nu a avut nici pe dracu, dupa aia o tinea din raceala in bronsita, din brosita in amigdalita etc. cred ca din 3 ani de gradinita a facut vreo 1,5. Celalalt baiat a racit si el ca tot omul o data pe an!

Deci depinde foarte mult si de zestrea genetica.

Nu stiu daca are vreo importanta, dar primul mergea la o gradinita de fite vreo 300 euro pe luna si uneori erau 5 copii ca restul erau bolnavi si al doilea mergea la una de stat, deci nu poti pune pe seama ingrijirii faptul ca unul era mai dispus spre imbolnaviri si altul nu!

Fina nu s-a dus la gradinita deloc in afara de anul pregatitor, e o baietoasa si cred c-o tooot fi racit de vreo 10 ori pana acum in aia 7 ani ai ei.

Deci cum ziceam e si predispozitie genetica. Asta dintre exemplele apropiate mie!

Draga mea cafelutza, sa ma ierti daca vreodata te-am suparat cu ceva, acum am citit cu atentie si am vazut ca la doi ani ai ramas fara mama. Plangeai si nu mancai la cresa din cauza asta, nu pentru ca erai prea mica... din pacate, noi , adultii, nu stim inca ce gandesc copiii mici si nici cu ce amintiri raman ei din aceasta perioada.

Eu nu am fost mereu de acord cu mama mea, uneori chiar o consideram o pacoste, mai ales in adolescenta, dar acum, ca adult, realizez ca am ajuns aici datorita ei si sacrificiilor pe care le-a facut pentru a-mi facilita mie progresul...

Desi nu cred ca reprezinta o compensatie pentru tine, sa stii ca statisticile spun ca copiii crescuti fara prezenta mamei sunt mai puternici si luptatori. Eu cred ca asa esti si tu ! :floare:

Draga mea cafelutza, sa ma ierti daca vreodata te-am suparat cu ceva, acum am citit cu atentie si am vazut ca la doi ani ai ramas fara mama. Plangeai si nu mancai la cresa din cauza asta, nu pentru ca erai prea mica... din pacate, noi , adultii, nu stim inca ce gandesc copiii mici si nici cu ce amintiri raman ei din aceasta perioada.

Eu nu am fost mereu de acord cu mama mea, uneori chiar o consideram o pacoste, mai ales in adolescenta, dar acum, ca adult, realizez ca am ajuns aici datorita ei si sacrificiilor pe care le-a facut pentru a-mi facilita mie progresul...

Desi nu cred ca reprezinta o compensatie pentru tine, sa stii ca statisticile spun ca copiii crescuti fara prezenta mamei sunt mai puternici si luptatori. Eu cred ca asa esti si tu ! :floare:

Stai linistita, nu m-ai suparat cu nimic!! ramai intr-adevar cu niste sechele, nici in ziua de azi nu ma crede multa lume cand le povestesc ca prima mea amintire e de la cresa aia la 2 ani. Asa a fost pana pe la vreo 11 ani cand m-am intalnit cu o verisoara de-a doua de-a tatei care era educatoare acolo( de fapt din cauza ei m-au retras, ca a insistat ea) si cand i-am povestit ei a ramas muta ca stiam unde aveam patul, pe ce rand, ca fereastra dadea spre o curte interioara, etc. Pe tata l-a apucat plansul cand si-a dat seama ce tare m-a marcat, se tinea tare, isi stergea ochelarii!

Deci pentru mamicile de pitici, sa zicem ca e un avertisment, cine stie ce poate sa le faca impresie buna sau rea piticilor!

Ca sa nu fie prea negru totul, a doua mea amintire este cu cainele Nero, un caine lup rau si furios, pe care-l trageam de coada ma urcam in carca lui si-i dadeam sa manance ouale mele, ca mie nu-mi placeau. Asta trebuie sa fi fost la vreo 3 luni de la prima amintire!

Si adevarul istoric spune ca nu am crescut fara prezenta mamei, ca sotia tatalui meu m-a crescut toata viata mea de la 4 ani incolo.

Stai linistita, nu m-ai suparat cu nimic!! ramai intr-adevar cu niste sechele, nici in ziua de azi nu ma crede multa lume cand le povestesc ca prima mea amintire e de la cresa aia la 2 ani. Asa a fost pana pe la vreo 11 ani cand m-am intalnit cu o verisoara de-a doua de-a tatei care era educatoare acolo( de fapt din cauza ei m-au retras, ca a insistat ea) si cand i-am povestit ei a ramas muta ca stiam unde aveam patul, pe ce rand, ca fereastra dadea spre o curte interioara, etc. Pe tata l-a apucat plansul cand si-a dat seama ce tare m-a marcat, se tinea tare, isi stergea ochelarii!

Deci pentru mamicile de pitici, sa zicem ca e un avertisment, cine stie ce poate sa le faca impresie buna sau rea piticilor!

Ca sa nu fie prea negru totul, a doua mea amintire este cu cainele Nero, un caine lup rau si furios, pe care-l trageam de coada ma urcam in carca lui si-i dadeam sa manance ouale mele, ca mie nu-mi placeau. Asta trebuie sa fi fost la vreo 3 luni de la prima amintire!

Si adevarul istoric spune ca nu am crescut fara prezenta mamei, ca sotia tatalui meu m-a crescut toata viata mea de la 4 ani incolo.

:) :) :) ma bucur ca nu te-am suparat prea tare!

Si mai mult ma bucur sa-mi confirmi ca la 2 ani, copiii memoreaza senzatii si trairi ( din punct de vedere profesional, e o mare realizare!)

Dar cel mai mult sunt fericita ca ai avut norocul unei a doua mame, cunosc si eu un exemplu , o colega de-a mea care a crescut cele doua fetite ale sotului ei, iar acum le creste copiii si se considera( si este) o femeie implinita si fericita . Fetele ii spun: mami, iar nepotii- bunica!

Te sarut si te imbratisez cu draaaaaaaag! :)

Koral, iti confirm si eu ceea ce tocmai a facut Zerda. Copiii au amintiri de la varste foarte fragede, doar ca tind sa fie anihilate. Eu i-am povestit mamei, exact aceeasi chestie.. pozitia patutului si "peisajul" meu din patut, i-am descris amanuntit modelul de pe perdea si am lasat-o cu gura cascata, in plus imi amintesc de sticla de sticla de pepsi in care imi punea lapte , imi amintesc mirosul tetinei de cauciuc, zgomotul sticlei cand o tranteam in gratiile de la patut si de papusa mea blonda, pe care la 1 an juma' zice mama ca am distrus-o iremediabil facand o treaba , si anume, mare.. pe ea.. si-mi amintesc senzatia aia vaga.. ca-mi lipsea papusa. In plus, am avut confirmarea, acum vreo 5 ani, de la un alt copil. Fusese la mare cu parintii cand avea un an, al doilea an nu au ajuns, iar cand avea 3 ani au mers din nou si i-a intrebat pe parinti daca merg sa vada din nou "luna".. un balon luminos care era amplasat intr-una din statiuni cu ocazia unui spectacol. Ceea ce spunea, ca el isi amintea de episod si de ceea ce vazuse.. si chiar facuse unele legaturi.

Vai , ce mult ati scris. am citit totul, dar nu stiu daca am retinut tot. Am vazut o Izuk ( cica baietoi , dar e o doamna frumoasa si hotarata) care nu prea are chef sa se duca in finlanda cea rece, dar o sa ai ocazia sa vezi si primavara , si mai ales noptile albe :) , si tre sa fie o experienta interesanta si faina.

Am citit de o Beutza care e pe antibiotice ( suntem in sintonie perfecta, caci si eu tre sa iau 5 zile, ca azi mi-a pus dentistul un implant si 5 zile de 3/zi iau antibiotic, iar eu cred ca pot inca numara pe degetele de la maini , si-mi mai raman vreo doua libere, de cate ori am luat antibiotic la viata mea, dar daca-i musai, trebuie...)

Am citit de Zerda care a avut norocul de o a2a mama dupa ce a pierdut-o pe prima.

Ma bucur ca Gelutza e mai bine.

am citit de koralina si baietii ei, de Sorina si programul stressant, si de restul doamnelor.

Vale a stat acasa pana la 2 ani jumate, si apoi a mers si la gradi cate 3h30/zi( pentru partea sociala, de limba si de activitati cu copii ) cu toate ca mereu era cineva care sa se ocupe de ea acasa,mi se pare important asa cum zice Daniella ca copilasii sa fie stimulati in maniera ludica.

eu una , i-am cantat tot felul de "cânticele" ( cum zicea ea) de cand s-a nascut , jucam diverse jocuri si spuneam povesti cu o fetita pe care o chema ...valentina , si care blablabla ....ba chiar la un moment dat ii facusem o cartein care personajele erau ea si toti pretinarii ei de la gradi :D

Noi am repetat concertul de aseara , si apoi am fost invitata de sponsorul concertului ( impreuna cu cativa colegi) la un fel de receptie, si de aia ma intorc la ore inaintate :)

si maine iar repetam pentru concertul de duminica, acelasi pianist si acelasi dirijor, dar schimbam concertul...va fi al 2lea de brahms :D

noapte buna si pupici la mari si mici, bolnaviori, sau sanatosi :D

Ca sa nu mai editez...cnfirm ca si eu am amintiri de la varste fragede ...in jur de 2 ani...si amintiri foarte netede, chiar si in ziua de azi :)

Ca sa nu mai editez...cnfirm ca si eu am amintiri de la varste fragede ...in jur de 2 ani...si amintiri foarte netede, chiar si in ziua de azi :)

Eu imi amintesc momentul cand mi-au fost facute gaurile din urechi. Aveam cam 2 ani. Poate chiar si mai putin.

Alta amintire, e din prima zi de gradinita - aveam 3 ani si-o luna. Imi amintesc si cand am mers la Lacul Rosu, la barajul de la Bicaz.... aveam vreo 4 ani.

Buna dimineata!

Aseara am picat lata la ora 9...... nici macar n-am inchis calculatorul. Am zis ca ma intind un pic, ca-s prea obosita. Si de bine ce m-am intins putin, am facut ochisori la 12 s-un sfert, cand a venit jupanu' la culcare. Am inchis la fasole (da, le-am lasat la fiert, da' cu un car de apa si la foc mic), am inchis calcularetu', m-am spalat si am tras iar pe dreapta. Si am dormit asa bine.. as mai fi dormit, da' a sunat alarma. Ufffff, greu e cu trezitu' asta. Bine ca vine sambata.

Va las ceva de rontait si ma duc sa mai citesc...

post-46-13349007642489_thumb.jpeg

post-46-13349007707694_thumb.jpg

post-46-13349007755797_thumb.jpg

post-46-13349007806873_thumb.jpeg

Spor la munci si-o zi cat mai usurica (vine sfarsitul de saptamana si tre' sa fim cu totii relaxati, ca sa ne putem distra!).

Neatza, iau ceva din mers si va salut , ca o uintind la repetitie.

eu am si maine si duminica program foxule .

diseara vine copila, asa ca am sa gatesc ceva pe placul ei, ca diseara sunt libera :)

Nu stiu daca are vreo importanta, dar primul mergea la o gradinita de fite vreo 300 euro pe luna si uneori erau 5 copii ca restul erau bolnavi si al doilea mergea la una de stat, deci nu poti pune pe seama ingrijirii faptul ca unul era mai dispus spre imbolnaviri si altul nu!

Fina nu s-a dus la gradinita deloc in afara de anul pregatitor, e o baietoasa si cred c-o tooot fi racit de vreo 10 ori pana acum in aia 7 ani ai ei.

Deci cum ziceam e si predispozitie genetica. Asta dintre exemplele apropiate mie!

Nici eu nu cred ca tipul gradinitzei conteaza , conteaza doar colectivitatea . Mai multzi copii , mai multzi virusi...

Bineintzeles , unii sunt mai tari , copiii , vreau sa zic.

Si daca sunt genul care se joaca tot timpul afara cu trupa de copii , atunci si daca nu merg la gradi se pot imbolnavi de la ceilaltzi tovarasi de joaca.

Cu cresa , insa , e diferit. Copii de cresa nu se prea joaca afara cu inca 10 copii la varsta de 1 an....intalnesc mai multzi copii numaio la cresa , si acolo se pot imbolnavi.....

Dar si aici nu-i general valabil.....noi avem un vecin , Lukas , de aproape 1 an. Cand o vede pe Elena trepideaza de bucurie , numai dupa ea fuge. Si cum aproape de noi se face un loc de joaca am fost si noi sa ne uitam ce s-a mai facut.....Elena era bolnavioara , avea ceva diaree dar nu prea stiam ce are...Lukas dupa ea p-acolo , ii fura creta colorata...si radea de bucurie cand o putea atinge ( merge foarte foarte bine la nici 1 an). Ei , dupa 2-3 zile mi-a zis maica-sa ca Lukas a facut o viroza nasoala la stomac , cu diaree si voma.... Eu cred ca de la Elena a luat. El nu merge la cresa.

Daniella , cand elenei nu-i iese nimic la analize, doctorul zice ca e o infectzie virala, o infectzie gripala sau mai stiu eu ce si n-are rost sa-i dea antibiotic. Acum 2 datzi :) a durat o saptamana , nu i-am dat decat paracetamol sau nurofen. Antibiotic i-a dat numai pt infectie bacteriala....

Beutzei i-au iesit prost analizele, limfocite etc care atesta in mod clar infectie bacteriana si inca severa conform valorilor foarte mari. Doar ca nu i-au gasit inca localizarea. Pare-se ca gat (streptococ nu-i, dar asteptam si rez de la exudat) si urechi nu. Raman de verificat tractul urinar si plamanii. Daca nu ies nici asta, ramane ca si nelocalizata, dar tot infectie bacteriana. Noua ne-a dat antibiotic si pt otita, atunci mai bine nu luam, dar daca asa a zis dr. ... La bacteriana cica-i musai, dar uite ca nu i le-am putut administra. Maine dimi sa vb cu dr. sa vedem ce e de facut..., probabil le va schimba.

Mutti, voua ce v-a dat dr. pt cresterea imunitatii, de-a lungul timpului?

Am fost acum si i.am luat sirop de septilin si de echinacea (ambele naturale) ... de capul meu. De dr aia a ei ma tot rog din sept sa-mi dea ceva pt cresterea imuntatii, dar mi-a data doar probiotice cu colostrum (care nu stiu dc nu-s numai pt stomacel) si de curand ferrum calciferea (remediu homeopat).

Daniella , nu ne-a dat nimic pt cresterea imunitatzii , iarna bag eu in ea multa vitamina C ( kiwi , mere , etc) , dar atat.....

Buna! La noi e soare si frumos afara, ma pregatesc de blimbare' cu bub' :D il duc si la utza' .

Sa vad ce o dori sotul azi de mancare ,eu parca asi vrea un sote de mazare si salata :)

O zi minunata tuturor va urez! :)