Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Sa ma iertati de intromisiune: eu i-am zis clar, sunt doua lucrruri pe care le detest:sa dau cu aspiratorul si sa spal aragazul.

Prima oara nu m-a crezut, a doua oara nu m-a crezut a treia a zis ca e murdar si eu am raspuns, eh?? si ce?!!? am facut piata, am platit facturi, am facut mancare, am sters praful, am spalat prin bucatarie, am udat florile, am bagat masina cu rufe, ce treaba am eu cu aspiratorul??

Va jur ca s-a uitat la mine ca la ceva cazut din spatiu!!! El la mine , eu la el si s-a pus pe aspirat!

Aragazul l-am acoperit cu folie, e treaba lui s-o schimbe, n-o schimba, eu nu ma stresez! daca nici el nu se streseaza suntem ok, daca se streseaza, zice ca sa-l ajut.

hahaha! zerda! imji aduci aminte de prima noastra figura! cand i.am zis ca dimineata eu vreau sa imi faca fresh de grepfruit a zis ca el nu stie. Am zis ok, azi iti arat eu, dar de maine e treaba de barbat (avem storcator de citrice, deci nu-i nici o filozofie, decat sa taie si sa apese jumatatea, apoi sa clateasca imediat ustensilele). A doua zi dimi ii zic sa-mi faca si ca si azi cu altele, nici un succes ...!

A da? de azi nu ne mai vedem, adios! Era intr-o vineri, am aranjat ploile si la pranz am plecat la mare cu prietenii! cine a venit dupa mine seara la Mamaia in tromba si cu capul in sac? De atunci, in fiecare dimi imi face fresh, ca altfel nebuna isi pune coada pe spinare si pleaca ...

Iar despre vase eu i.am zis ca nu imi place sa le spal, el nici prin cap nu.i trecea sa faca o asemenea operatiune. Zic luam masina de vase. El se impotriveste, ca ce ne tb pt 2 farfurii. Eu zic, ok le speli tu? nu! mie nu-mi place nu le spal! deci chemam pe cineva de pe strada? Final cu masina de spalat. Acum nu se mai vede fara si recomanda si prietenilor ... :scratch:

:( La noi e urmatoarea rutina: sotul face in fiecare dimineata cafeaua chiar si inainte sa plece la munca sau cand e acasa ,eu ma trezesc si-l duc in timpul asta pe bub' la gradi',ma intorc pun mana pe sacul de gunoi si cobor cu gunoiul,si ma intorc cu cumparaturile de la magazinele mele de la scara blocului ,ma asez frumos la calculator si-mi savurez cafeaua in timp ce bantui pe forum sa vad ce ati mai facut voi :) mai vad stirile protv,si daca chiar vreau sa ma destind mai intru sa vad si o barfa pe cancan sau clik :) acestea fiind executate pun mana pe aspirator si aspir (in fiecare dimi' din cauza de bub')si pe laveta umeda de sters praful,dau cu mopul si gata ,zi de zi de zi... :scratch:

Cand e sotul acasa mai merge si el cu mine de manuta,acelasi program aruncam gunoiul si facem piata ,se pune?! :lol: (in sensul ca-l duce el sau ca merge si el la cumparaturi,ca sunt si eu cu el :) )

Inainte calcam lenjerii si perdele ,acum nexam ca am lenjerii creponate care nu necesita calcat si perdele verticale inclusiv in balcon ,nu am fost niciodata tipul care calca si prosoape si chiloti ,maieuri destea', doar bluze fuste pantaloni asa ca nu e un stres enorm ,vase imediat pe moment ca nu suport sa vad nimik in chiuveta,aragazul stau toata ziua cu buretelul pe el il tin din scurt la fel si toaleta,am un fix cu asta :( De cand cu bub' mai greu cu curatenia ca la mama ei sa trag toate celea ,paturi si mobila ,pe dupa frigi,aragaz si etc,doar de paste si craciun :)

Sau poate are noroc si gaseste una la fel ... va trebui sa le gatesca mamitzele :scratch: !

[i]cre' ca una de-aia a gasit. adica ea nu mananca mai nimic si nici habar n-are de nimic.

al meu ar manca, dar numai anumite chestii, daca-i vorba de mancare gatita, in schimb toate kkturile de fastfood sunt bune.

ca sa nu manance prostii, as gati si mai tarziu ptr familia lui, dar nu-mi propun. in fond si eu m-am dat cu capul de pragul de sus si cel mai bine am invatat din propriile-mi greseli. eu il toc in permanenta, cred ca teorie stie si el, dar inca nu considera necesar s-o aplice. faca-se voia lui![/i]

Sunt curioasa: moatza ,cum se ajunge la un asemenea succes ...chiar si dupa 25 ani tot e bun!?

[i]Dani, eu aveam si mai mult succes in tinerete. Atunci se baga si la bucatarie, si menaj facea mai mult...dar erau bani putini.

acum e atat de ocupat incat zic merci ca face aproape toate cumparaturile-ii place la nebunie sa cumpere mancare si detergenti :lol: !- si plateste toate facturile. sunt constienta ca tb sa-l degrevez de anumite sarcini, ca doar nu l-oi tine sa-mi spele vasele in loc sa faca ceva mai productiv.

de multe ori, cand ma plang de prea multa activitate casnica, imi zice sa-mi pun femeie. dar inca nu am gasit una in care sa am incredere sa-i las cheia fara frica. si-apoi ma mai consolez ca si asta-i o activitate fizica consumatoare de kcal (cu toate ca-mi spun in barba ca-i MOP -munca de om prost)[/i]

Geany si eu sunt la fel! Daca stau acasa nu am liniste sa straluceasca totul, sa fie tot la locul sau, la linie. D-aia ma feresc de stat acs ca de alte alea :scratch: , ca nu pot sa stau locului!

in ceea ce priveste lenjeriile eu am un pont pt tine si pt cine nu e amator de calcat. Eu am numai lenjeri de bbc 100% nu turcesc (Ca-s minciuna, cred ca nu au nici 20% bbc), iau putine, rar si bune. De ex, acum am 2 de sifon de 4 ani, pe care le rotesc intre ele. Le spal vara la 1 sapt, iarna la 2. Arata f bine, mai putin aia predominant pe rosu aprins care a mai iesit putinel din culoare, dar nu se baga de seama. Acum sunt toate in curs de mazgalire, scrie Bea de zor, zici ca se face scriitoare si de pe foaie/agenda, aluneca si pe cearsaf... Deci, nu iau creponate, ca nu-s 100% bbc. Acu' vin cu pontul. Cand scot de pe pat o si spal (la 1-2 sapt nu e soioasa anyway). O intind bine, bine pe uscator (pun si balsam la spalat si dau centrifuga la minim, sau program de calcare usoara). Dupa ce e compelt uscata, o impaturesc perfect din colturi, dar perfect. O impachetez cat sa intre la mine in dulap. Pana saptamana urmatoare cand o pun pe pat, juri ca e calcata. Asa se intampla cu toate lucrurile mele (Exceptie camasi si alte articole din panzeturi sau similar, pe care le evitam anyway, dar pe care le usuc bine intinse pe umeras, si le da mamaie sau femeia un fier, altfel dc se strang multe le duc la curatatorie la calcat 6 lei piesa, cu spalat si calcat, dar la mine nu se strang ca spal ca nebuna non-stop. La calcat se mai strang pe umerase, dar nu-i bai, ca sunt destutle la schimb). incearca cum ti.am spus cu lenjeria. Mama calca si chilotii si sosetele si maieurile (Sa distruga domne eventualii microbi) nu mai zic de lenjerii si proasoape. Nici ea nu mai calca lenjeriile de cand face cum i.am spus. Eu v-am mai spus tehnica, voi care sunteti amatoare de calcat nu credeti, ziceti ca iau tricoul din cosu de rufe spalate si-l pun pe mine. Eu va fac proba am totul teanc la linie, aceeasi masura, impachetate perfect, unul peste altul se intind si sub greutatea lor. Iei de la mine din dulap un tricou si zici ca e calcat. Incercati! E f imp sa nu le centrifughezi la max, sa le usuci perfect intinse (si la guler, la mansete, jos la bata cu nasturi - trag si o intind bine) si sa le impachetezi perfect. Ia mai mult, dar nu ma mai coc la aburi. Cui ii place sa calce normal nu are de ce sa faca astfel de operatiuni.

Moatzo, deci stie cupilul teoria si a gasit si fatuca. Daca gasea una ce pretindea egalitate si ea vroia sa faca treburi casnice nu era bine. Asa e echitabil, deci e bine.

Copilul tau ca si al meu, tot ce descrii. Doar ca al meu nu mai mananca fast food si cartofi prajiti de cand a aj cat de cat la o maturitate. Si cand termina al tau cu facultatea (cand nu dai doi bani pe ce mananci) si cand intra pe un job serios nu o sa mai aiba chef de fast food, o sa inceapa sa aprecieze "placerile vietii": mancarea buna si de calitate, vreun vin bun si o femeie de soi :scratch:

Cu consortul si eu la inceput am reusit de ma astepta cu masa pusa, ba friptura cu garnitura si salata, ba o ciorbita de vacuta, intr-o vreme facea numai el micul dejun. Acum de cand am nascut fata munceste din ce in ce mai mult si a zburat porcul cu ata. Acu' asteapta de la mine, dar eu sunt leguma cand vin, vreau doar sa zac. Mi-e de ajuns picea si sunt pe butuci. Asa ca na belea ... Proabil mai creste picea si ne reglam, ma ajuta ea, nu ma mai solicita asa de mult, oi schimba serviciul pe unul fara stres. Om vedea ... , dar cum e acu, greu mai e!

Daca iti gasesti femeia aia de incredere. Ok, o chemi o data la 1-2-3 sapt sa-ti faca curatenie generala. Ordinea tot tu o intretii, curatenia in timpul asta tot tu. De vase si rufe te ocupi tot tu. Poate la calcat sa te ajute. Evident responsabilitatile legate de piata, camara, boxa, frigiderul si mai ales gateala iti vor apartine in continuare. Plante tot tu. In plus iti poate produce si ceva nervi ca nu face cum ai vrea. Nimeni nu face cum ai vrea tu, doar daca ii lasi mintea ta cand pleci la munca si cand te intorci ti.o bagi la loc. Merita daca nu ai timp, doar sa stii ca nu te degreveaza decat de curatenie o data la 2-3 sapt. (Sau cat de des iti permiti, eu doar atat).

Si al meu facea cumparaturi bune la inceput, acu ori s-a diversificat cererea mea, ori el nu mai are chef sa cumpere ... . Daca ii dau lista zice ca eu vreau doar ce nu se gaseste. Daca nu ii dau si ii zic sa ia si el la inspiratie ce ii face cu ochiul proaspat, vine cu o traista goala.

:lol: Acum de cand a dat caldura intind lenjeria afara (am sarme in afara balconului) si intr-o ora e uscata ,cu siguranta asi putea sa le rotesc dar imi place asa de mult cum miroase a balsam ca o tot pun tot pe aia pe pat :scratch:

Buna dimineata la han. La noi sunt ...11° , asa ca stau bine merci in casa pana pe la 14h , cand plec la spectacol.

Azi e ziua mamei aici .

Ca sa va distrati va arat poze cu martanul meu care aseara se juca de-a vati ascunsea, intrase intr-o punga de hartie...

si iaca si ultima parcela tunsa si mai ales curatata de balarii :scratch:

post-16-13368877435789_thumb.jpg

post-16-13368877579929_thumb.jpg

post-16-13368877695591_thumb.jpg

post-16-13368877982245_thumb.jpg

post-16-13368878040737_thumb.jpg

post-16-13368878739528_thumb.jpg

Astazi este ziua mamicilor !

Sa traiti in armonie ,pace ,sanatate si sa va bucurati mult de copilasi!

Buna dimineata, tuturor!

O zi frumoasa si la multi ani tuturor mamicilor, daca tot e sarbatoare pe ici pe colo! :scratch:

Eu mi-am cumparat vreo doua perechi de sandale noi si ma tot plimb incaltata cu ele pe hol ca sa le rodez fiindca la drumul de intors de la shopinguiala m-a prins o furtuna teribila urmata de ploaie cu piatra cat oul de porumbel; am crezut ca mor de frica in masina oprita pe o lunca nelocuita intre doua localitati, wawww, nu am trait asa ceva in viatza mea si nici ca mai vreau sa aud...am avut norocul sa am o patura in portbagaj pe care am pus-o repede pe parbriz, altfel cred ca se facea praf...Din aceasta cauza cand am ajuns acasa nu am mai scos sandalele din geanta, acum mi-am adus aminte de ele si parca nu-mi mai plac asa de mult ca la magazin, dar nu am incotro, a trebuit sa aleg toc mai mic si stabil fiindca se umfla picioarele. Duminica frumoasa, dragilor !

Duminica placuta si tie Gela draga, si sunt convinsa ca sunt super sandalle.

Multumesc, privind pisicuta ta haioasa am uitat de furtuna aia si chiar vreau o duminica frumoasa...

Ma chinui sa invat sa pun lnk ascuns si nu-mi iese, m-am nervozat...cum naiba sa fac sa spun ca reteta e "aici"si cand dai clic pe cuvantul"aici" sa apara linkul...stiu ca asta nu se invatza la han, dar eu la han dezleg limba si spun tot, cui nu-i place ce ma framanta sa nu ma ia in seama, sa nu-si strice duminica cu pasul meu spus la popasul de la han...o sa pozez sandalele mele luate pentru munca( nu pentru ocazii festive), d'alea nu mai cumpar deloc fiindca imi ajunge ce e pe stoc:))

Help, cum sa pun link ascuns?

Stella, ce as mai smotoci pe fioco pe pajistile acelea proaspat tunse si dexburuienate!

Gelutza, bine ca ai scapat din furtuna fara damage.

Ia sa vedem daca ma descurc aici

edit ca m-am descurcat, faci asa:

Cand esti pe mesaj dai insert link (Semnul ala infinit), care e sub Marimi. Iti apare o fereastra cu doua campuri:

- In primul camp de sus URL stergi ce este si dai tu URL de la ce vrei sa faci trimitere, adica http: ....

- In al doilea camp STERGI LINKUL MEU si scrii doar cuvantul "aici"

si gata apesi Inserare link

Ok, sper ca azi imi aratati multe flori, fetele de pretutindeni, care aveti gradini sau va ies in cale parcuri/flori frumoase :scratch:

Stella, ce as mai smotoci pe fioco pe pajistile acelea proaspat tunse si dexburuienate!

Gelutza, bine ca ai scapat din furtuna fara damage.

Ia sa vedem daca ma descurc aici

edit ca m-am descurcat, faci asa:

Cand esti pe mesaj dai insert link (Semnul ala infinit), care e sub Marimi. Iti apare o fereastra cu doua campuri:

- In primul camp de sus URL stergi ce este si dai tu URL de la ce vrei sa faci trimitere, adica http: ....

- In al doilea camp STERGI LINKUL MEU si scrii doar cuvantul "aici"

si gata apesi Inserare link

Ok, sper ca azi imi aratati multe flori fetele de pretutindeni care aveti gradini sau va ies in cale parcuri/flori frumoase :)

Multumesc mult, nu-mi iese si fiindca nu vreau sa ma enervez nici nu mai incerc azi...la mine bate vantul groaznic, au cazut toate fructele verzi din pomi, nu e de plimbarit, e de culinarit! Eu am o groaza de poze cu flori superbe din gradina mea, dar nu am chef de micsorat, postat...e ceva in aer care ma molesheste...ascult muzica asta si scriu poezii.

http://www.youtube.com/watch?v=LnrTDS85rC8

Buna! La noi dimineata batea un vant rece si era f. inorat acum s-a mai potolit ,merg la unchiul ca e ziua lui ,schimba prefixul asa ca o facem lata :)

Geluta vad ca tu stii sa pui link deci nu-ti mai explic de la inceput,cand dai clik pt. a posta link ti se deschide o fereastra cu doua casute in prima(url) lipesti adresa (ceea ce vrei sa postezi)asta stii ca asa faceai si pana acum in a doua (dedesupt unde scrie link text e tot shmenu')pozitionezi cursorul dai clik si cu tasta backspace stergi ceea ce scrie (scrie ''linkul meu'' acolo) si tastezi cuvantul pe care il vrei ''aici''de exemplu asta-i tot...

aici

Gelutza, ai incercat cum am scris si nu iese? sau nu ma fac eu inteleasa?

Va aduc smoothie facut de je dimi pt mine si tati, sa-i mai arat ce are de facut :) :

[center]post-685-13368986761283_thumb.jpg

post-685-13368989268726_thumb.jpg[/center]

wowww, Danooo! da unde-ai fost in vacantion? Sicily? unde?

frumoase florile, dar "floricica" ta le intrece in frumusete

si ce a crescut!

merci Bris, merci Stella!

da, in Sicilia, Taormina :) . Am facut repetir, ca ne place mult de tot. Nu stiu daca mai e un loc asa de frumos in Sicilia cu munte, mare, isola Bella, riviera dei ciclopi, Castelmolla, Forza d'Agro, si tot ce inconjoara Taormina, dar noi ne.am indragostit de zona asta.

Acum de 27 aprilie- 1 mai, in timp ce pe plaja era lume mai multa decat pe 4 septembrie, cand te sufocai de cald si era considerata alta stagione, pe Etna era inca zapada, doar ce o vedeai din Taormina:

[center]

post-685-13369027155727_thumb.jpg

post-685-1336902736358_thumb.jpg

iar Bea e disperata dupa paste, oricat ar fi de satula cand le vedea intra in fibrilatii. Zici ca e copila nascut la mama pastelor:

aici ii zicea tati sa pape mai incet ca nu i le ia nimeni, ca isi umplea gura pana nu mai putea mesteca:

a mancat pana si din cele cu nerro di sepia, desi initial s-a speriat de ele, cand a gustat si a vazut ca sunt tot paste nu o mai puteam opri sa picteze tricoul ... se uitau niste englezi oripilati la ea ... :D

[/center]

mai am multe poze faine, dar nu vreau sa monopolizez topicul. Poate am timp o data sa le pun la topicul de Sicilia. Daca ne tine DD sanatosi si putem ne ducem si la final de august, inainte sa faca Bea 2 ani, cat mai are gratuit pe avion, dar cred ca tare cald trebuie sa fie atunci. :D Acum, cu protectie de 50 si ne-am parlit, stand la plaja numai sub umbrela.

Dani , faina vacanta , loc superb . Superba picea papacioasa de paste , mi-a facut ziua frumoasa . Pup obrajorii aia frumosi

Edit ca-s curioasa : ce cautai tu in farfuria aia , erai atat de prinsa de ceva de acolo :)

Dani , faina vacanta , loc superb . Superba picea papacioasa de paste , mi-a facut ziua frumoasa . Pup obrajorii aia frumosi

Edit ca-s curioasa : ce cautai tu in farfuria aia , erai atat de prinsa de ceva de acolo :D

multumim, pupam inapoi Iza pe obrajorii ei de domnisoara frumoasa!

eu primisem prea prea multa mancare si ma simteam full (dupa dieta nu mai pot manca precum pe vremuri cantitati gargantuelice), asa ca selectam ce nu pot rata :) ganganiile de mare :D . Ce spirit de observatie! :D

Daniela, ce poze splendide, ce Biutza dragalasa si mancacioasa, bravo, totul la superlativ!

Geany, pana sa revin pe topic sa-ti vad postarea am dat de cap, dar cu dureri de cap...sar'na si tie si Danielei inca o data!

Pe mine m-a luat o pofta de carnati home made cu mamaliga si mi-am facut la doua ore dupa ce am pranzit, simt ca plesnesc...si acum m-a sunat fiul meu sa-mi spuna ca face clatite si poftesc si la clatitele lui cu toate ca eu am prajitura fanta...draga-mi-s!