May 15, 201214 yr comment_148763 Fetelor, multumesc frumos pentru toate gandurile bune si urari!!!! Lui Gelutza in special un mare pupic pentru asa muzica! Melodiile mele preferate sunt: "Sotia prietenului meu", varianta in romana si franceza (Adamo)si "Daca te-am pierdut am pierdut totul", nu mai tin minte cine o canta, dar in romana o canta Jean Paunescu. In gradina lui 2ut vreau si eu, bineinteles, se mai pune problema! Tortul lui Any arata de milioane! Stella, spor la treaba si sa-ti traiasca tauroaica! Prajitura am terminat-o, este un fel de tortulet, dar din pacate am constatat ca nu am aparatul foto azi acasa, asa ca poze maine si va spun si cum a iesit prajitura ca nu am taiat-o inca, diseara cand se strange tot fameleonul. Aici a plouat de a rupt si zici ca a venit toamna. Report
May 15, 201214 yr comment_148773 Any , talmes-balmes-ul ala cu dude imi place tare . Nu am mai mancat dude din copilarie Report
May 15, 201214 yr comment_148779 Fetelor, multumesc frumos pentru toate gandurile bune si urari!!!! Lui Gelutza in special un mare pupic pentru asa muzica! Melodiile mele preferate sunt: "Sotia prietenului meu", varianta in romana si franceza (Adamo)si "Daca te-am pierdut am pierdut totul", nu mai tin minte cine o canta, dar in romana o canta Jean Paunescu. Draga mea, de acum stiu ce sa-ti dedic...uite sa dansezi cu dl. Giorgi in seara asta minunata! Report
May 16, 201214 yr comment_148820 Buna dimi'! La noi e intunericios' si urat azi afara! Am facut din nou fursecele'va las si voua sa aveti la cafe'! O zi faina tuturor! Report
May 16, 201214 yr comment_148822 Neata la tot hanul!!!La mine e soare si cald in sfarsit!Geany sarumana de fursecuri, servesc cu drag la cafeluta ! Report
May 16, 201214 yr comment_148824 Buna dimineata!!!! Am venit in sfarsit cu prajitura, a iesit foarte buna, mai ales crema, Eugeniile i-au dat un gust excelent.Si am facut si clatite cu flori de salcam, de care chiar ne era pofta. Report
May 16, 201214 yr comment_148825 Bravo Georgi, arata bine, buna si cremoasa praji!Florile de salcam le-ai fript? Report
May 16, 201214 yr comment_148826 Era sa uit sa va povestesc ce am primit cadou de la sontul meu scump si drag: un ghiveci cu trandafiri pitici, rosii si parfumati; o cutie de bomboane cu ciocolata neagra (cum imi place mie) si trei feluri de lichioruri si o stcla de vin demidulce care are o eticheta pe care eu nu am mai vazut pana acum - plina cu inimi si scris mare TE IUBESC MULT! - efectiv m-a zapacit! Report
May 16, 201214 yr comment_148827 Stellina mea, ziceai ca Vale sarbatoreste azi cu pretenarii. La multi ani cu sanatate Vale!!!!!E ii fac urari si azi si maine ! Report
May 16, 201214 yr comment_148828 Era sa uit sa va povestesc ce am primit cadou de la sontul meu scump si drag: un ghiveci cu trandafiri pitici, rosii si parfumati; o cutie de bomboane cu ciocolata neagra (cum imi place mie) si trei feluri de lichioruri si o stcla de vin demidulce care are o eticheta pe care eu nu am mai vazut pana acum - plina cu inimi si scris mare TE IUBESC MULT! - efectiv m-a zapacit! Bravo sotului Georgi! Frumos! Report
May 16, 201214 yr comment_148829 Bravo Georgi, arata bine, buna si cremoasa praji!Florile de salcam le-ai fript? Nu, spal florile de salcam sub un jet de apa si le amestec in aluat, ar trebui sa ramana si codita, dar nu s-a putut.Ma bucur ca iti place prajiturica mea! Report
May 16, 201214 yr comment_148830 Interesanta chestia cu florile de salcam, n-am mai auzit pana acum ca se pot face asa.Daca as avea de unde lua, chiar ca le-as face. Report
May 16, 201214 yr comment_148835 Any, si eu tot de dude le stiu, avea bunicul un copac maaare si mincam ca spartii, le puneam in canita de baut apa de la fintina si le spalam, pe cele cazute in iarba, erau negre.Dar sunt si albe rozalii, or fi alt soi.Tre sa-mi caut si eu un dud sa-l plantez primprejurul casei, aici cindva era plin de duzi dar acum cred ca am vazut doar unul dar nu m-am oprit niciodata sa vad daca mai face dude. Report
May 16, 201214 yr comment_148838 Buna dimineata!Si mie mi se pare interesanta papica cu flori de salcam, n-am mancat niciodata, e ceva dulce, nu? Si prajitura arata foarte apetisant, cum ai facut crema, Georgi?Stella, sa ai spor, gata cu pregatelile?Sa aveti o zi frumoasa! Report
May 16, 201214 yr comment_148841 hello, hello! Any, cate amintiri ai rascolit cu dudele tale!Mi-amintesc de prima zi de vacanta de dupa clasa intai, la scoala mea, o scoala micuta de cartier, veche - generatia mea a fost cea care a serbat centenarul scolii - iar in curticica din fatza, pe la intrarea profesorilor, era o gradinita cu trandafiri si doi duzi pletosi. nu stiu cum am ajuns acolo si m-am cocotat intr-un dud cu fructe zemoase, negre, parca le simt si-acuma gustul. duzii erau si ei batrani si crengile dese, tunse de multe-multe ori formau niste scaunele din care puteai sa mananci tot copacul. nu stiu cat am stat, pana mi-am facut plinul, iar cand am sarit din dud, am vazut rochita mea roz, din sifon chinezesc, plina de broderii, patata toata de zeama fructelor. chiar si sosetele albe, in pantofiori grena de lac, erau pline de pete. ce suparare! dar ce zmotoceala a urmat acasa, inca mi-o amintesc iar flori de salcam am mancat si anul asta, asa - crude! sunt parfumate si usor dulcege, tot in dorul copilariei am facut-o! hello, hello! Report
May 16, 201214 yr comment_148844 Buna dimineata!Si mie mi se pare interesanta papica cu flori de salcam, n-am mancat niciodata, e ceva dulce, nu? Si prajitura arata foarte apetisant, cum ai facut crema, Georgi?Stella, sa ai spor, gata cu pregatelile?Sa aveti o zi frumoasa! Clatitele cu salcam sunt dulci, mama imi facea in fiecare primavara cand eram copil, de abia le asteptam!Coca de clatite este putin mai groasa, in rest se fac la fel ca toate clatitele.Daca tot am fost dupa flori de soc am luat si flori de salcam. Si socata este gata in vreo doua zile si pe ea de abia o asteptam. Este cea mai buna bautura racoritoare! Crema am facut asa:• 15 pachete (30 buc., am gasit la kilogram de la Bifa)de biscuiti lunguieti cu crema• 8 linguri zahar• 1 pachet unt• 2 linguri cacao• 1-1/2 pahar lapte fierbinte• o esenta de rom Pui laptele fierbinte peste cele eugeniile fărâmiţate şi omogenizezi amestecul. Freci pachetul de unt cu zahăr, până se topeşte zahărul. Adaugi în castronul cu eugenii untul frecat cu zahărul, cele 2 linguri de cacao şi esenţa de rom.Amesteci bine şi întinzi crema peste blatul uşor însiropat. Report
May 16, 201214 yr comment_148853 'neata lume. la noi a turnat cu galeata toata noapte. acu' s-a mai oprit dar e cam mizerie pe drum, asa ca sunt iar sofer Giorgi, te intrebam la dulciuri de prajitura. am gasit raspunsul aici crema e ca a mamei, doar ca ea mai punea si o lingura de gem acrisor, daca imi amintesc bine. iar deasupra batea spuma albusele ramase de la foi si radea ciocolata. ea o face cu foi gen biscuit. mi s-a facut dor de praji. am sa-i amintesc de ea, poate o mai face flori de salcam si noi mancam cand dam de ele pe drum. clatite nu le-am facut niciodata. Report
May 16, 201214 yr comment_148869 Moama Any, nu pot sa cred ca ne torturezi cu asa ceva!Gata imi pun bikini si vin inot. Report
May 16, 201214 yr comment_148871 Moama Any, nu pot sa cred ca ne torturezi cu asa ceva!Gata imi pun bikini si vin inot. 3 felii generoase pleaca la Torino! Report
May 16, 201214 yr comment_148887 'neata lume. la noi a turnat cu galeata toata noapte. acu' s-a mai oprit dar e cam mizerie pe drum, asa ca sunt iar sofer Giorgi, te intrebam la dulciuri de prajitura. am gasit raspunsul aici crema e ca a mamei, doar ca ea mai punea si o lingura de gem acrisor, daca imi amintesc bine. iar deasupra batea spuma albusele ramase de la foi si radea ciocolata. ea o face cu foi gen biscuit. mi s-a facut dor de praji. am sa-i amintesc de ea, poate o mai face flori de salcam si noi mancam cand dam de ele pe drum. clatite nu le-am facut niciodata. Si blatul este pandispan, iar deasupra am pus frisca si ciocolata rasa, dar se poate pune si glazura de ciocolata.Sa incerci sa faci la anul clatite, acum nu mai sunt flori de salcam, sa vezi ce bune si parfumate sunt. Report
May 16, 201214 yr comment_148901 salutare la tutlemond. Stelluta s-a patentat expresia!va doresc o zi frumoasa cu realizari in tot ce va propuneti! Giorgi, sa-ti fie de bine serbarea si bunataturile! eu nu vad, nu vad nu vad! habar nu aveam ca florile de salcam sunt comestibile boni, tarta ta cu spanac ar merge fara blat, ca si pasca fara blat??? ce procent spanc/branza ai folosit? ehehe .... cocotatul in dudul de la tara de la poarta si mozolirea toata mov pe la gurita, pe maini, pe hainute ... ùIn clasele 6-7 ne cataram in parc in duzi sa culegem frunze pt viermii de matase de la scoala. Ati crescut?Ulterior am vreo 2 duzi in spatele blocului la mama care imi murdarea masina si zeama aia era acida, matuia vopseaua .ehehe ... nu mai erau copiii de alta data sa maanance dude.la fel tin minte pentru timpul asta si cocotatul in corcodusii din spatele+fata blocului si mancat toate corcodusele verzi Abia steptam sa cada florile sa incepem vanatoarea si indestularea cu acrituri ... Report
May 16, 201214 yr comment_148904 boni, tarta ta cu spanac ar merge fara blat, ca si pasca fara blat??? ce procent spanc/branza ai folosit?da, eu zic ca ar merge. dar jongland putin cu proportiile. eu acum am facut la ochi, cam cu ce si cat aveam. nu stiu sa-ti dau procente.tinand cont ca branza se intareste bine cand se raceste precis se poate face fara blat tarta asta. si cred ca la urmatoarea tura de "frunze" am sa o fac asa, ca-i buna ideea si oricum nu mai am aluaturi congelate ca ai pomenit de stela, am uitat sa-i urez de dimineata: La multi ani! pentru Vale multa sanatate si multe bucurii Georgi, multumesc pentru amanuntele despre praji. sa vad cand ii fac si ei loc in program. intre timp raportez soare la orizont asa ca mi-a adus sotul bicicleta si am facut schimb de "vehicule". i'm happy https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif Report
May 16, 201214 yr comment_148914 azi e ziua lui Vale? nu pe 18? La Multi Ani Vale! Stella sa-ti traiasca fetita, sa fie norocoasa si sa te bucure mereu! boni, ce branza ai zis ca ai pus? stiam ca spanacul merge cu ricotta in tarte, dar eu n-am decat niste branza de capra si niste pecorino/parmezan disponibile. o fi ok? La ochi la ochi, dar ce proportii? 1/4 din spanac sa fie branza? spor la pedalat si soare in pupa! Report
May 16, 201214 yr comment_148917 Of Dani, iar nu esti atenta !Ziua lui Vale e maine, dar Stella a zis ca sarbatoreste azi cu prietenii! Adriana, eu nu le mai spalam, le mancam direct asa din copac.Moatza, incerc sa mi te imaginez cat puteai fi de eleganta! Doamne cat erai de cocheta ! De fapt esti si-acum asa ca nu ma mir ! Acum sa va spun un secret!E alta viata sa le mananci direct din copac si altceva e sa le mananci acasa cu lingurita!Au alt farmec acolo la locul faptei sa fie clar! Report