Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Asa e, d-aia am zis sa ma concentrez sa nu aduc acuze, ca nu are rost, dar greu ma pot abtine, ca e vorba de copilul meu. Si ea zice ca are "prea multa grija" ...cand s-a taiat pe fata am zis: se mai intampla. Dar dupa ultimele intamplari nu mai pot sa zic la fel ca am sufletul terci, nasc un copil sanatos, bun, frumos si sa ajunga chisalita.

Nu Daniela, nu acuza!

O sa-ti spun eu ceva, si poate te vei simti în alt fel acuzata ( NU intentionez asta!!!), dar vreau sa te fac sa întelegi.

Copilul mereu se va lovi, si cel mai des o va face împrejurul persoanei cu care sta cel mai mult. Cu persoana cu care are cea mai multa activitate, si da, cu persoana care are foarte multa grija de ea. Doar de aia ti-ai încredintat copila pe mîna acelei persoane, pentru ca stii ca are grija, o iubeste si se îngrijeste de ea, cît poate de bine.

Daca Bea si-ar petrece toate zilele, saptamînile, lunile în mare parte cu tine, vei fi tu cea în preajma careia si-ar juli nasul, gura, ar da cu capul de coltul dulapului, ar cadea de pe canapea, trepte, hutulus, s-ar arde de fierul de calcat, si-ar strivi degetele la usa, sau si-ar trage usa peste degetele de la picior, si-ar prinde mînutele în sertare, s-ar curenta poate... , da toate aceste lucruri si multe altele se pot întîmpla. Asa cum nu putem acuza copilul nazdravan ca si-a spart nasul, la fel nu putem acuza persoana care l-a îngrijit (aici vorbim de o persoana care chiar supravegheaza copilul asa cum trebuie). Din pacate aceste accidente se întîmpla...

Denise, s-a împiedicat la 1 si 8 luni de covor, în casa unor prieteni, si a dat cu gura de coltul unui dulap mic. Buza de sus s-a spart în interior si sîngera ca în desene animate, un incisiv s-a rupt în jumatate, iar acea jumatate de dinte s-a împlîntat cu violenta în buza de jos, care a început si ea a sîngera de numa. Eram 4 adulti în jurul ei, dintre care noi doi. Niciunul nu eram mai departe de 50-100 cm distanta de ea, si totusi a cazut lînga noi. Printre siroiul de sînge, lacrimi si tipete, a trebuit sa-i scot bucata de dinte din buza! A ramas cu cicatrice în forma de X pe buza de jos.

Dupa doua luni, eram în tara, în casa parintilor mei. Denise era pe o canapea în bucatarie, între mine, mama si Dan. Tata era în fata ei. A picat din sezut direct pe gura în care avea suzeta! Si-a rupt si cealalta jumatate de incisiv (acum avea deja 2 dinti rupti!), buze sparte, sînge siroi! Deci trei dintre noi eram practic lipiti de ea, iar tata era la 50 cm în fata ei!!! Si te asigur ca nu sîntem dobitoci niciunu :rolleyes:

Ei, si din astea as mai putea sa-ti povestesc o gramada... dar trec. Mai ramîn semne, asta este. Învatam sa traim cu ele, sau daca nu, doar exista esteticienii :rolleyes:

Acum are toti dintii, sînt albi si frumosi (i-ai vazut în poza :D ), dar na, mai are o cicatrice pe ici si colo - pe fata, buza, picior, un deget strîmb, amintiri sîngeroase, curentate, cazute, zburate... astea o reprezinta, asta e ea :D

Gîndeste-te, ca tu puteai fii aceea care s-a întors o secunda, iar Bea îsi accidenta degetelele...

Salut!

Ma mai primiti si pe mine?

Dani, ce mai face Beutza?

Gelush, cum iti mai e?

Mie, din capsunile-alea, mi-a iesit gem! Mai am de lucrat pana-mi va iesi dulceata!

Ploua....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif Cica vara va veni pe 6 iunie!E-ntr-o miercuri!

Ajutooor!

Am facut salata de vinete, doar ca am facut, fara sa gandesc, o cantitate cam mare. Oare ar merge sa o congelez acum, in acest stadiu?

De obicei congelam vinetele coapte. Acum are si maioneza.

Ce ziceti? Se poate? Ma risc?

Ajutooor!

Am facut salata de vinete, doar ca am facut, fara sa gandesc, o cantitate cam mare. Oare ar merge sa o congelez acum, in acest stadiu?

Risca te caci altfel ce faci cu ea...o arunci?

Ca musaka cu vinete si maioneza nu am auzit!

Seara placuta!

PS poate dau si o cautare pe google caci poate mai exista ceva de facut cu ea...vreun fel de mincare ceva...

Alte idei nu am:((

Ajutooor!

Dap'! Am congelat eu tot asa deja facuta cu maio' tot din cauza ca era prea multa si a fost ok.!

Dar mai ai o obtiune,poti sa-mi dai mie excesul' :lol:

Si la strigatul de ajutor pot continua EU:

Se opreste votarea miine si nu stiu cum se da cceptul la javascript pt mozilla si deci..... nu votez

Si la naiba ca m am saturat....in plus hb meu e naspa ..il voi arunca caci nu se mai incarca cu energie (am cumparat tot ce trebuie 60E) dar in interior e defect, si in plus iarasi am scrisul mic si tot ce am facut ultima data nu mai merge acum

Deci facem o noua rubrica de diverse ajutoare

????

Multumesc fetelor!

Geany, iubita, te invit duminica la noi. Pe 19 mai Giulia a implinit 4 ani, iar pe 2 iunie Mara implineste 7 ani. Asa ca duminica le facem o petrecere la amandoua.

O congelez in seara asta si o readuc la viata duminica.

De fapt, care doreste e bine primit.

Bun venit la han Moftanescule, Sorina, sincer, nu am congelat decat vinetele coapte.asa facuta niciodata.

Dar incearca si ne spui ce si cum; petrecere frumoasa , frumoaselor tale.

Aaaa, cum sa nu. Si eu casc gura la topicele dumitale. Bine ai venit!

Si poti sa si deranjezi.

multumesc, am o multime de topice :lol:

dar deranjez lumea, asa mi-e felul, nu ma pot abtine -_-

Bun venit la han Moftanescule

multumesc, am mai fost o data, mi-a placut, dar sunt asa de timid incat mi-a trebuit o luna ca sa prind din nou coraj :lol:

Multumesc fetelor!

Geany, iubita, te invit duminica la noi. Pe 19 mai Giulia a implinit 4 ani, iar pe 2 iunie Mara implineste 7 ani. Asa ca duminica le facem o petrecere la amandoua.

Sa-ti traiasca printesele, Sorina!

Bun venit, moftanescule!

Da, anul asta, Gianny!Asa cica!

Plec acum, ca cica va umplu de pesimism!Asa zice lumea!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/103.gif

hmm, vreau sa va spun ca am avut la un moment dat o viata in maini, nu era cineva cunoscut, doar fiica-mea, noroc ca am invatat candva ce inseamna resuscitare, era sa moara intr-o piscina banala...

altfel era sa mor azi noapte, un betiv cu numere de bulgaria s-a proptit in carutza mea cu 150 la ora, mi-au pocnit o duzina de airbaguri in cap si pe restul corpului meu cel pretios, daca nu trageam de volan din instinct eram fezandat bine...

asa sunt fragezit oarecum si cu chef de vorba, o zi obisnuita :lol:

Multumesc fetelor!

Sa-ti traiasca printesele, Sorina!

Bun venit, moftanescule!

Da, anul asta, Gianny!Asa cica!

Plec acum, ca cica va umplu de pesimism!Asa zice lumea!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/103.gif

Dinpotriva iubita,tu nu umpli de pesimism pe nimeni,chiar m-ai amuzat de numa cu cata bucurie astepti vara pe 6 iunie :) speram sa vina,dar cum mai spuneam ma strange in spate cand ma gandesc la canicula aia mare :(

Mie mi-a stricat apele rau ploaia asta ,ca maine smulsesem promisiune de la sot ca mergem in oras si in piata mare la cumparaturi (aveam eu in plan niste cheltuieli :P )si mi-a zis ca se aproba daca nu ploua asa ca spre satisfactia lu' mnealui' a plouat si deja mi-a zis ca sa-mi iau gandul pe termen nelimitat :)

Mnee! S-o creada el ,tot il tarai eu acusi intr-o zi :) dar nu maine ce-i drept' :)

Multumesc fetelor!

La multi ani! multa sanatate sa-ti traiasca printesele :( :)

Bun venit la han Moftanescule

multumesc, am mai fost o data, mi-a placut, dar sunt asa de timid incat mi-a trebuit o luna ca sa prind din nou coraj :(

Eii, asi! pai nu esti diataimai' moftanescu?! nu o biata moftanita' :) ,ce-i cu atata timididate?!

Hai bre' ca nu te mananca nimeni,lasa timiditatea si mai socializeaza si pe aici pe la han cu cinstitele,doamne si hangite! :)

Moftanescule, cineva aclo sus te iubeste. Slava DD ca esti ok.

Tembeli nene cei ce se urca la volan cu paharu'n nas...macar daca ar risca doar viata lor, da uite ca risca pe a celorlalti :)

Refacere rapida si oposeste cand vrei la han, ca e mereu cineva sa stea la o mica sueta .

Toate bune si mult noroc copilei resucitate..e bine ca ai avut cunostinte si reflexe.

Eu am fost un copil care a *tentat* de nshpe ori sa se inece, si tarziu am invat cat de cat sa inot...dar tot nu ma aventurez, decat unde pot sta cu picioarele pe fundul marii.

o seara faina.

:) Eu desi ador apa ca un pestisor ce sunt (am fost ce-i drept,acum sunt un pestioi in toata regula :P )ma balacesc toata ziua dar nu reusesc sa invat sa inot ,imi imaginez prin ce ai trecut sa trebuiasca sa resuscitezi copila :) bine ca ai fost ''pe faza ''ca sa zic asa !

Cat despre incidentul cu masina ,sper ca esti bine sanatos si ca sperietura a fost mai mare ,cred si eu ca ai chef de vb. acum,eu cred ca inca mi-ar tremura planetarele serios .

Hm! Auzi la el ca o sa revina cand se intampla ceva mai semnificativ! :) Duoamne' feri'!

Sa vii sa te plangi si tu de treburi mai serioase asa ca noi: ca ploua,ca nu stii ce sa te mai faci cu atata sala' de vinete ,etc deshtia ashea :( :) (Sorinoo poate ma faci sa scot vanataile' de la congi ca mi s-a pus pata! :P )

Hop si eu pe aici!Buna diminata la tot hanul,la Sibiu s-a oprit deocamdata ploaia dar sa vedem cat tine.Oricum e asa urat afara parca ar veni toamna,e rece asa ca centrala merge de zor.Sper ca odata cu norii de pe cer sa dispara si "norii" tuturor celor care au probleme si sa iasa soarele.Tuturor celor bolnaviori(bolnavioare) insanatosire grabnica!(nu mai numesc ca sa nu uit pe careva).

Daniella sa se faca bine Beutza si sa nu mai aiba parte de asa incidente.Si subscriu ce a spus Maya deoarece si eu sunt 24 din 24 cu prichindeii mei(vladut-3ani si gemenele 1 an si 5 luni)si de multe ori se intampla cate un incident.Saptamana trecuta una din gemene i-a prins celeilalte degetelul la sertar si i s-a inegrit toata unghiuta,am crezut ca o sa ii cada dar am scapat.Cealalta gemanutza are o problema cu cataratul cum ai intors capull cum e ba in pat,ba pe scaun,in geam sau te miri unde de iti ingheata sufletul cand vezi.Ieri domnita care mereu se cocoata mi-a cazut din pat si s-a pricopsit cu un cucui in funte.Si sa nu vedeti cand ajunge taticutul acasa ca e prapad.El nu intelege ca asa sunt copii ca poti fi cu ochii tot pe ei si tot se pot lovi. Dar el stiti ce imi spune:cu mine de ce nu se lovesc?Si sa va spun de ce: -pentru ca cu el stau poate cate o ora si atunci ii tine pe toti pe langa el,dar eu cum as putea oare?ca pe langa copii mai trebuie si mancare facuta si curatenie,si haine de spalat si intins(zilnic spal 2 masini de rufe).Asta e stiti cum zicea o poezie "numai mama sa nu fii".Dar pe langa micile neplaceri cu aceste incidente nedorite nimic nu se compara cu bucuria de a fi MAMA si cea mai mare multumire e atunci cand copilasii sun bine si sanatosi!!!

Si daca tot am vorbit de mamici si puiuti va pun si cateva imagini cu animalute din ograda mea.post-1369-13382684103928_thumb.jpgpost-1369-13382684331243_thumb.jpgpost-1369-13382684504334_thumb.jpg

Multumesc fetelor!

Ooo, sarbatoare mare la voi in fameleon, aveti o tauroaica si o geamana, sa va traiasca si sa va bucurati de ele!!!!

Pupici dulci!!!! :( :) :)