Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Saraca mititica rau a mai patit-o!! Eu mi-a desprins o unghie acum vreo 2 luni si a fost cumplit, incepuse sa se infecteze, i-am dat cu ungunente cu antibiotic.

Gela noroc de dulceata ta ca-mi aduc aminte periodic ca am pofta! :rolleyes:

Si eu inghiteam in sec pana sa o fac.Am oprit un borcan sa pap si maine la micul dejun si restul am dat-o pe mana legitimului sa o duca in pivnita, ca altfel, fac prapad! :rolleyes:

Ce poze frumoase! :rolleyes:

ce poze frumoase si ce bine arata totul!

Azi, daca am avut putin soare si pozele au iesit mai frumoase.

Va pup, va salut si va multumesc de grija si de ganduri bune/consolari.

E bine, vesela, activa, zglobie ca de obicei, manuta bandajata, peste 7 zile ii scoate firele si abia astept sa o duc la gradi, ca sunt ingrozita cum o gasesc cand vin acasa de la serviciu. Isi mai aminteste cand si cand si zice au cand se uita la bandaj.

Aseara la interventie, desi ea e f cuminte mereu la dr, desi i-au facut anesezie locala, a urlat jum de ora, a iesit desfigurata de acolo. Dar azi dimi la control si schimbat de pansament nu a zis nici pas, desi ceilalti copii urlau pe acolo.

Koral, nici unul dintre cele 3 cazuri grave mentionate, privind siguranta si integritatea copilului, nu s-au intamplat cu mine, sau tati, ci cu mamaie-sa. Dar am zis ca nu condamn, pt ca asa e cum spuneai, cand e sa fie ceasul rau, intr-o clipita se poate intampla o nenorcire sub supravegherea oricui. Io sunt eu obosita, dar sunt mereu ca o leoaica: nici frunza sa nu cada pe ea! Insa cu toate astea si cu mine a mai luat cate o vanataie, dar astea trec, cicatricile si unghiile strivite lasa urme pe viata (+complexe). De aia imi vine sa ma jelesc!

Dumneata te-ai ales cu cicatrice? Ce evenimente ai avut?

Nu la usa a prins degetele, i-a cazut un de fier pe mana, in curte. Ma-sa-mare era pe terasa sucea rufele spalate pe uscator.

A spus medicul de la chirurgie plastica, cel care i-a facut interventia, ca semne raman, la orice traumatism sever cum este si acesta, dar posibil sa fie minore, insa tot asa posibil sa creasca unghiile concave, deoarece si patul unghial a fost strivit. Insa e bine ca s-a intervenit si ca au cusut-o. La unul din degetele a fost mai rau si a cusut-o. La ambele au scos juma de unghie, ca erau sparte de la jumatate. Varful falangelor terminale de la degetele 3-4 mana stanga au fost afectate, dar osutele nu, unghiile si patul unghial. Offf, micuta!

Am dus-o azi la ferma animalelor din Pantelimon si s-a distrat, a dat sa pape la ponei, am multe poze cu animalutele, dar nu gasesc cablul de transfer al foto din telefon.

Sanatate multa tuturor, merci de ganduri bune si numai bine!

Of Daniella ,ce mila mie de mititica,draga de ea

Am avut si eu o experienta din asta cand avea Cristi vreo 6 luni si a ramas intr-o zi cu soacra-mea, doar o zi, si in loc de zahar ia dat zahar vanilat in gris sau orez cu lapte nu mai retin exact dar stiu ca s-a intoxicat mititelul de am stat in spital o saptamana.

Ma uit la Eurovisin , of ce fals e !!! A castigat Suedia :rolleyes:

Koral, Regina supelor de galuste! urgent, am nevoie de ajutor!

deci mi-a facut mamaie supa din carne de curcan, sunt in oala morcovi si dovlecei, am extras carnea cu care am facut un pilaf sarbesc. Ok, cum fac galustele?

Mai merge sa o reincalzesc sa pun galustele la fiert? eu nu as fierbe galustele in apa ...parca nu ma inspira ca vor avea gustul ala bun de supa de pasare.

Sau singura solutie daca am deja supa fiarta e sa fac galustele de la supa imperiala?!

Si inca ceva, imi trebuie reteta ta exacta de galuste (cu cantitati, nu cu la ochi, consistenta de smantana, cat cuprinde ...) :rolleyes: ! Nu ma pricep la galusti?! O singura data mi-au iesit bine, dar nu mai stiu dupa ce reteta am facut. In plus acum le fac din gris integral si nu stiu exact ce trebuie sa modific la cantitati :rolleyes:

Astept consiliere de urgenta la prima ora, va rog!

Of Daniella ,ce mila mie de mititica,draga de ea

Am avut si eu o experienta din asta cand avea Cristi vreo 6 luni si a ramas intr-o zi cu soacra-mea, doar o zi, si in loc de zahar ia dat zahar vanilat in gris sau orez cu lapte nu mai retin exact dar stiu ca s-a intoxicat mititelul de am stat in spital o saptamana.

Da, te inteleg, si a mea le face toate pe dos, de am inceput sa am deja paranoia. De aia spuneam ca nu vreau sa condamn, sa nu mai chem evenimente nefericite.

Din pacate nu am alternative. Am incercat cu gradinita, dar uite ca e tot bolnava si tot acasa sta... Nu vad ora sa o duc mai repede. Era asa bine, cand mi-a mers la gradinita, ca venea franta, de la activitati, se culca devreme, dormea bine, acum este atomica ... de aia tot felul de nazbatii ... Dar un adult ar trebui totusi sa aiba un minim de inteligenta sa prevada majoritatea pericolelor. Cand am intrat in casa joi si ea bea din sticluta de sapun lichid, ma-s mare era la 3 metri mai incolo si se uita la ea si nu o vedea ce face! ce naiba sa mai zic! nu mai am nici o incredere, ma ia durerea de cap sa plec la serviciu. Maine trebuie sa vorbesc cu mama, la 73 ani ai ei si cu tata de 82 (abia se descurca si se taraie sa aiba grija de ei insisi) ii pun sa vina si ei aici de acum cat nu merge ea la gradinita, ca nu stiu ce sa mai fac!

Ferice de voi fetelor, care ati putut sta acasa cu copiii pana la varsta de gradinita.

Eu pana la 8 luni am stat acasa cu Cristi apoi am inceput munca si l-am dus la cresa,neavand incotro .

E drept ca nu am avut probleme mari cu el si nici cu Andreea ,mai faceau rosu in gat,mai raceau sau cand aveau bolile copilariei dar in rest multumesc lui Dumnezeu n-a trebuit sa imi iau concediu medical prea des.

Incepe lupta lui Bute :rolleyes: :rolleyes:

E 2 noaptea si eu bantui pe la han si am obosit ca toata ziua am muncit azi , am gatit ciorba de perisoare , pilaf cu pui, am facut tarte cu fructe si a nu stiu cata oara cornuri cu mere .Cristi ar manca in fiecare zi cornuri cu mere.

si eu sunt obo, ca am facut dimi smothie si omlete, la pranz pilaf sarbesc cu carne de curcan, salata de vinete, salata de ardei copti, cheesecake cu fructe, am spalat, am fost la ferma animalelor. Astea in conditiile in care Bea nu a dormit la pranz si eu nu "lucrez" decat cand doarme ea. . Mi-au ramas pt maine de facut galustele la supa. Astept consiliere, ca habar nu am sa fac galuste pufoase doamnelor!

Din pacate nu te pot ajuta cu galustile.Alor mei nu le place supa cu galuste, eu cand fac supa fac cu taitei de casa si astia nu sunt greu de facut.

Si eu pe langa gatit am mai spalat , facut curatenie ,mi-am pregatit umplutura pentru ciuperci, pe astea le fac maine la cuptor umplute

fetelor am gasit reteta asta de galuste de gris, adaptare dupa cea a zerdei, si cred ca o sa fac dupa ea:

2 oua, 6 linguri gris (integral), 1 lingura parmezan, 1 praf sare, 1 praf piper proaspat macinat

Singura nehotarare e daca clocotesc supa si le dau drumul in ea, sau sa le fierb in apa cu sare.

Ar mai fi galuestele de la supa imperiala,, dar nu am 7 oua...cred ca doar 2 ... Aceea... cred ca ar fi cea mai ok, avand in vedere ca am supa gata facuta. :rolleyes:

Daniella, eu am stat cu Vale pana la 7 luni, apoi la lucru...dar asa e cand e sa fie ceasul rau.

E drept ca inlaturam tot ce era potential primejdios...dar e greu sa fii mereu cu ochii pe ei.

Prietena mea , fiisu la un an jumate a reusit sa darame peste el un dulap de pantofi...

Eu una stiu ca am dat drumul la placa de aragaz si inainte sa fie incinsa, i-am aratat ca daca pune mana e ouch rau de tot.

Dani, am vazut ca ai dat o raita pe topik-ul cu galuste.

eu le fac ochiometric, ou intreg batut cu putina sare, apoi adaugat grisul , lasat la hodina, si puse la fiert in supa care fierbe la foc mic.eu le *tai* cu furculita, si le dau drumul in supa.

:rolleyes:

- Mamico mamico , am vazut cocosul pe gaina de zece ori de azi dimineata!

- Du-te si spune-i lui taicatu el o sa inteleaga.

- Taticule mi-a zis mamica sa iti spun ca am vazut cocosul pe gaina de zece ori de azi dimineata!

- De zece ori cu aceeasi gaina, dragul meu?

- Nu!

- Atunci du-te si spune-i si mamicii ea o sa inteleaga!

e buna rau:))))

Buna dimineata,

Imi pare bine ca Beuta noastra s a mai intremat!!

pupici multi la fetita!!

==========================

Am facut tzatziki dar in ultima instanta l am stricat'...pusesem prea mult usturoi si am adaugat alt yaourth care era prea apos deci ...totul e lichid

Dal dreg eu,mai fac o pasta cu oua si feta si izma proaspata,niste pasta de masline si ceva peste frecat cu unt(nu e pt mine)

Apoi nimic ca dupa aia se merge la papa

==================================

Ieri am recoltat zeama de castravete si am amestecat o cu ului de masline si cu ulei de nuca si mi am dat pe fata....azi am ten de bébé...merita repetata experienta

V pup si ma bag la o cafea chioara(precautia obliga)

O zi incintatoare!

A primit mama de la o vecina de pomana acum de inaltare un chec tare bun,mi s-a parut ciudat ca era des asa dar totusi f. crescut ,semana cu cozonacul,am pus sa-i ceara reteta a zis ca o sa i-o dea ,in mare e un chec cu aluat oparit ,12 oua (pt. 2 checuri deci din 6 unul) 500 gr. de zahar ,etc,cumva zaharul il topeste pe foc nu stiu daca un sirop cu apa sau in albuse la baie de abur ,astept sa vad daca da reteta :rolleyes:

2- Am vazut ieri in piata la femei castraveti in borcan pusi la murat destia noi se vedea ca sunt destia noi ca erau verzi ,sunt ieftin 2,5 roni kg. oare sa ma risc sa incerc?! parca stiam ca astia de sera nu sunt buni de murat :rolleyes: Hmm!!

Azi daca nu o ploua o sterg iar la mama zicea ca facem mici! :D

Ma bucur sa aud de Bea' ca e mai bine ,speram sa nu ramana cu semn si sa se vindece repede,cum mai spuneam copii se refac mult mai repede si mai bine decat adultii :)

Koral, Regina supelor de galuste! urgent, am nevoie de ajutor!

deci mi-a facut mamaie supa din carne de curcan, sunt in oala morcovi si dovlecei, am extras carnea cu care am facut un pilaf sarbesc. Ok, cum fac galustele?

Mai merge sa o reincalzesc sa pun galustele la fiert? eu nu as fierbe galustele in apa ...parca nu ma inspira ca vor avea gustul ala bun de supa de pasare.

Sau singura solutie daca am deja supa fiarta e sa fac galustele de la supa imperiala?!

Si inca ceva, imi trebuie reteta ta exacta de galuste (cu cantitati, nu cu la ochi, consistenta de smantana, cat cuprinde ...) :rolleyes: ! Nu ma pricep la galusti?! O singura data mi-au iesit bine, dar nu mai stiu dupa ce reteta am facut. In plus acum le fac din gris integral si nu stiu exact ce trebuie sa modific la cantitati :rolleyes:

Astept consiliere de urgenta la prima ora, va rog!

Draga Daniella , eu fac asa : 1 ou batut bine cu telul, un vf. cutit sare, apoi pun 9 lingurite pline cu gris si 1 vf cutit praf de copt. Amestec cu lingurita, las castronelul la frigider si pun pe foc apa cu sare in vas separat, eu nu le fierb in supa. Cand fierbe apa, dau mai incet focul si scot compozitia. Pun doar o galusca, sa vad ca nu se imprastie. Daca nu se imprastie ( cxaz in care mai pun o lingurita de gris) la pun pe toate apoi. Uneori ies mai tari, ca poate depinde de marimea oului, sau de cat de pline am nimerit linguritele, dar nu-mi fac probleme, le fierb pana devin moi si pufoase, verific cu o furculita, cand intra usor in una, sting focul si pun capac si las asa inca 5 minute. Apoi le iau cate una cu un polonic cu gaurele si le pun in supa calduta.

Dar poti lua supa sa o incalzesti pana devine fierbinte tare, iar galustile sa le pui sub capac in supa, dupa ce au fiert separat.

Eu le fierb separat pentru ca mi se pare ca supa se pastreaza mai limpede, dar poti face si in supa.

Sa-mi spui daca ti-au iesit. :)

Buna dimineata la hangitele frumoase!

Dau si eu raportul pe ziua de azi.

CA orice om 'normal' m-am trezit la 5 dimineata... imi venea sa-mi dau palme. Asa ca am hotarat sa ma apuc de treaba.

Cum aseara nu aveam chef de nimic, am lasat balta spalatul vaselor, asa ca la 5 dimineata am inceput cu ele.

Apoi am copt o tava de vinete. Am facut prajitura rapida (clafoutis) cu cirese reteta lui Alexandru.

Am incalecat pe bicicleta si am dus umedul... nu era nimeni pe strada, doar eu si gunoiul.

Am papat un kil de cirese, v-am citit.

Am hotarat sa bag si ceva la spalat. Nu mare mi-a fost mirarea sa gasesc masina plina cu rufe spalate. Se vede treaba ca oi fi spalat acum vreo doua nopti si am uitat de ele... geamana ametita!!! Asa ca am golit masina si am bagat alta la spalat.

Acum s-au trezit fetele. Ma duc sa le pregatesc micul dejun, sa spal iar vasele, ca deja se va umple iar chiuveta. Apoi ne apucam de teme.

Si lista e luuungaaaa rau de tot cu ceea ce ar trebui sa fac azi. Cu calm voi vedea ce voi reusi sa fac, daca nu, asta e, ramane pe data aviatoare.

Va pupacesc dulce! Mi-e tare dor de voi!

Gata despre mine, sa vedem ce-mi mai aduc aminte...

Pupacim Bea... imi pare rau! La varsta asta se poate intampla orice...

Mutti, Elena mai are febra? Cum mai sta?

Gella, bafta multa cu carliontata! Si eu sunt de acord cu tine. Tot inainte!

Izuk/Geany nu stiu ce si cum, dar m-a dat gata poza chiflei. Cand voi avea o picatura de timp am sa ma informez, ca tare ochioasa e.

In rest, m-am pierdut pe drum, cer scuze... da' va pupacesc pe toate. :rolleyes: :rolleyes: :)

Gata, ma duc la treaba!

Hello la han. Eu m-am trezit disdemorgen rau, aka pe la 3h...dar la 5h m-am dus iar la nani, si m-am trezit acum.

Carmen, eu tzatziki il fac mereu cu iaurt lasat sa se scurga ( gen labnah) si castravetii rasi si scursi, apoi ii marit imreuna cu restul...eu pun si usturoi si oleac de sare si marar, iar castravetii ii pun cu un pic de otet , si-i storc bine...e "al modo mio" , dar place mereu...ba chiar mai fac si fantezii, cu cateva migdale taiate marunt, ratacite peste tzatziki. asa ca parerea mea este sa-l pui intr-o sita sau un tifon, sa se scurga lichidul *en trop*.

Gianino, nu-i prea mult 500 gr de zahar la 2 kekuri ??? eu scad vertiginos zaharul din retetele autohtone, ca mi se par lesinat de dulci.

Sorina mama, faci cat poti, si restul cand se mai poate. O zi faina cu fetele, si numai bine.

Stelin' a zis 500 gr. la 12 oua pt. 2 checuri acum nu stiu ce sa spun textura era f. faina si nu mi s-a parut exagerat de dulce dar daca fac eu poate nu mi-o placea,stii cum se spune ca la altul pare mai bun,eu de obicei nu mananc de la altcineva dar atata a insistat mama atunci sa gust sa vad numa' ce fain e ca m-am lasat convinsa si intradevar era deosebit ,ceva intre chec si cozonac :crying: acu' ma bantuie si voi stiti cum sunt eu cand ma bantuie ceva :crying: sa vedem daca da reteta !

Sorina am recidivat cu chifla azi am facut altfel,am scobit-o ,am pus inauntru un amestec din branza de capra (tata i-a trimis sotului ca mie nu-mi place ,nu halesc eu asa ceva :crying: )si cuburi de salam frantuzesc (asa se chiama el dar e romanesc toata ziua si toata noaptea ,e de la Marcel ,firma si asta-i place sotului ,e gen mezel),piper,am dat chifla la cuptor doar cat sa se incalzeasca bine si sa se moaie branza ,oul l-am facut ochi la tigaita si postat fierbinte deasupra,fulgi de cilli, ,in felul asta daca ieri chifla se facuse crocanta ca dureaza pana se face oul la cuptor 30 min.iesise la textura precum painea prajita azi era doar o chifla calda,frageda.Sotul o prefera asa,mama nu ,o vrea crocanta cu oul facut la cuptor,mnea,gusturile nu se disputa'! :crying:

post-405-13381028892255_thumb.jpg

Cu riscul de a ma repeta fug sa povestesc si la mic dejunul' poate mai intrenseaza'si inspireaza' pe cineva... :crying:

Brava Gianino, faci si tu variatii pe tema de acasa :crying:. arata fain, dar si eu ca mamutza ta , prefer painea tare crocanta.

eu de fapt prajesc painea ( nu toast, ci felii de paine ) si o tai felii mci ( inguste) dau cu unt si ma servesc ca o linguritza ca sa iau din oul moale...à la coque...cam asa ceva.

post-16-13381034380144_thumb.jpeg

Si mie imi place painea crocanta prajita,si sotul mai mananca dar in cazul chiflei umplute o prefera frageda :crying: eii multumim noi toti carcotasii ca doar nu-i greu!

Oauu ce pofta mi-ai facut cu outul ala moale!!!! :crying:

Dar nu-mi fac, o sa halesc vreo 2 mici cu mustar la mama :crying:

va pupez!

duminca frumoasa tuturor!

merci de retetele de galuste! ma duc acum sa fac o compilatie

stella, ala e oul meu preferat - cu galbenusul lichid si portocaliu ... miamyyy ce pofta mi-ai facut!

de maine vine si mami meu pentru integritatea si siguranta copilei, paznic mai atent si cu mintea mai rapida pentru prevenirea pericolelor ...in rest nu se descurca ca are operatie dubla sa care bebeul sus / jos in brate ... In doua acum, sper sa fie Bea in siguranta. Cu mama am mai putina grija ca daca spun sa se faca un lucru, apai asa se face! Cu mamaie nici o siguranta, zice da-da si face tot cum vrea ea! Si apoi cand insist zice ca sunt pretentioasa (si probabil si afurisita!).

Daniella, e normal ca mami al tau sa fie mai pe faza si sa te asculte...soacra oricum ar fi , tot tre sa fie independenta si sa nu faca cum zice *aia* ...si a mea e la fel...ca doar ele au stiut sa creasca bine copilul lor...ceeeeee atatea mofturi :crying:.

Oricum, ai sa fii si tu mai linistita, si intre ochi prevazatori, si brate bunicesti, Beutza voastra o sa fie ca in sanul lui Avram.

Duminica frumoasa.

Dani , imi pare rau sa citesc ce s-a intamplat cu Bea , sper sa treaca repede si fara prea multe semne vizibile . Iza nu a avut accidente cu urmari , doar cate o vanataie , o zgarietura , un nas ciobit ( asta cu nasul in perioada in care aveam o tanti sa se ocupe de ea ), in rest , cum ai zis si tu , eu sunt leoaica , poate prea exagerata cateodata , dar e spre binele ei . Cand e cu tatal ei , vine mai mereu julita , lovita - nimic grav - dar cand e cu mine e in maxima siguranta :crying:

Geany , buna ideea cu oul facut separat , dar atunci - din punctul meu de vedere - e doar un ochi indesat intr-o chifla :crying: , asa la cuptor e mult mai fain . Dar , cu siguranta , daca eram in Romania , la cuptorul pe gaz de acolo , nu mi-ar fi placut asa cum am facut eu pentru ca s-ar fi parlit prea tare chifla . Aici am noroc cu cuptorul electric , la care pot controla temperatura . Acum , cand ma intorc acasa , primul lucru pe care il voi cumpara , va fi un cuptor electric !