Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Si cine nu dispune de bani de flori + cadou + haine noi?

se imbraca toti la fel?

Nu stiu, ca pe mine deja m-au luat durerile de cap.

Si observ ca nu ii mai intereseaza ca dau examene, ci cum se imbraca, cu ce si cum o sa fie la banchet. Of!

asta vroiam sa spun, ca noi (sau mai bine vorbesc in nume propriu, eu) ne cacariseam pe noi de frica examenului, banchetul a fost doar asa ca si alte licee faceau ... , dar nu erau la noi fribrilatii si pregatiri deosebite. Dar, cum spuneam liceu de tocilari medicinisti ... , nu de fitze.

Si generatia mea eram altfel si examenele erau foarte importante si tratate ca atare. Iar banchet am facut la terminarea liceului, la un coleg acasa, avea o curte mare si frumoasa, de mancare ne-am ocupat singuri si de sucuri si cam atat. Fara atatea fitze si figuri.

Insa la astia fac toate clasele a 8-a la un loc, adica trei clase de cate 25 elevi + profesori. Si fiecare are cate o fitza in cap. Ca nu asa, ca nu pa dincolo. Sunt foarte multi copii cu parinti cu posibilitati financiare substantiale si astia au cele mai multe figuri in cap.

In fine, o sa trecem si peste asta! Si imi doresc din tot sufletul ca al meu sa se concentreze pe examen, nu pe altceva.

Oricum i-a speriat ca nu au voie nici sa intoarca capul spre fereastra sau sa se uite in sus, in jos, ma rog, ceva de genul asta. Doua ore trebuie sa intepeneasca pe scaunul ala si sa stea numai cu ochii in foaia de lucru.

Ca daca nu, se uita dupa aceea pe camera si daca a facut vreun gest din cap, din mana, din picior, mai stiu eu ce, le anuleaza lucrarea.

Si eu cand am terminat a12-a in 1987 am facut banchetul la o colega la casa si nu ne-a costat prea mult ,am adus de acasa fiecare cate ceva si am facut noi niste aperitive, salata de beof, oua umplute si gratar ,cartofi prajiti , am cumparat un tort si niste saratele parca sau ceva de rontaiala si de baut nu mai tin minte exact ce am avut,oricum eu m-am imbatat prima data si ultima data dupa banchet ca na trebuia sa sarbatorim ca a iesit bine totul :rolleyes:

Noi am fost o clasa foarte unita si dupa intalnirea de 10 ani am continuat sa ne vedem destul de des ,cam la 3-4 ani ne intalnim .Ultima oara ne-am intalnit in 2010 si spre bucuria mea au venit si doua colege care traiesc acum in alte tari + diriginta.Ne-am distrat pe cinste si am depanat o gramada de amintiri

O rochita am avut si eu cu flori verzi imi aduc aminte ca acum si sandale cu toc inalt ,doamne ce mandra mai eram si primisem de la o matusa o pereche de blugi,primi mei blugi din viata mea ,doamne zici ca toata lumea era a mea , ce vremuri .....fara griji si fara bani.

Of , sa ma bucur inca de varsta fetei , ca daca ma gandesc ce ma asteaptaaaa...-_-

Pe vremea mea nu erau atatea nebunii , dar a fost si avantajul de a trai intr-un oras micut , fara prea multe fite si pretentii . Acum , s-au schimbat toate , mai ales daca traiesti la capitala . Si cand ma gandesc ca omului meu ii ardea sa ne mutam la Bucuresti la un moment dat :rolleyes:

Bun , acu' sa va arat ce crestem noi pe balcon :)..."floarea" fiica-mii - fasolea

post-780-13378643228113_thumb.jpg

Sper sa nu i-o manance pasarile , ca azi dimineata dadeau tarcoale la ghiveci pitigoii .

Of , sa ma bucur inca de varsta fetei , ca daca ma gandesc ce ma asteaptaaaa...:)

Pe vremea mea nu erau atatea nebunii , dar a fost si avantajul de a trai intr-un oras micut , fara prea multe fite si pretentii . Acum , s-au schimbat toate , mai ales daca traiesti la capitala . Si cand ma gandesc ca omului meu ii ardea sa ne mutam la Bucuresti la un moment dat :rolleyes:

Bun , acu' sa va arat ce crestem noi pe balcon -_-..."floarea" fiica-mii - fasolea

Sper sa nu i-o manance pasarile , ca azi dimineata dadeau tarcoale la ghiveci pitigoii .

Aveti si voi o grija si un "copil" de crescut! Dar si cand o face pastai. :)

Of , sa ma bucur inca de varsta fetei , ca daca ma gandesc ce ma asteaptaaaa...:)

Bun , acu' sa va arat ce crestem noi pe balcon -_-..."floarea" fiica-mii - fasolea

Iza si vrejul de fasole :)

Are treaba de-acuma, sa o ude, sa o prashasca hehe

Si o sa fie cea mai gustoasa mancarica de fasole din lume

Pupam fetita frumoasa :rolleyes:

Cristos s-a inaltat!

Sa raportez si eu dupa ce am citit ce mai facurati voi azi...

Am avut o zi in care mi s-au intamplat foarte multe lucruri frumoase, chiar daca vremea e urata si deprimanta iar durerile groaznice, noroc cu pielea ca nu mi se imprastie oasele de atata durere!

Nu stiu cat de telegrafica pot fi sa va insir macar cate ceva din ce am facut astazi. Am insotit o trupa de teatru pentru copii prin cateva scoli rurale, toate pe aceeasi ruta,ocazie cu care m-am indragostit de o carliontata mica aflata in plasament.Asta nu e nimic, vreau sa o infiez, numai la asta ma gandesc de cand am vazut-o, l-am sunat pe d-l Gelu de la fatza locului si i-am adus la cunostinta ce vreau...Am ajuns apoi la parastasul de pomenire a eroilor din satul de bastina al legitimului pe care l-am facut impreuna cu cateva prietene alaturi de care fac voluntariat, am rezolvat si oarece probleme la serviciu, m-as culca acum ca prea ma simt obosita... Cateva poze

Marele teatru:))

post-1400-13378665521021_thumb.jpg

Aia mica si creatza

post-1400-13378669062193_thumb.jpg

Monumentul unde s-a tinut slujba pentru parastas( bunicul legitimului este mort pe front)

post-1400-13378666737493_thumb.jpg

Coliva noastra,

post-1400-13378670197484_thumb.jpg

Ar mai fi multe de zis, dar predau stafeta cu tot cu nori, daca s-ar putea. La mine intra in vigoare cod portocaliu incepand de acum, nu stiu ce poate fi mai rau...au inflorit macii si trec pe langa ei ca si cand nu ii vad... e in drumul meu, pe langa manastire un lan feeric de rapitza, nici p'ala nu l-am pozat tot din cauza de nor si tot asa, toate mi se trag de la nori.

Soare pe carari si-n suflet va doresc tuturor!

Gela :) o papusa de fetita

Dumnezeu sa iti dea sanatate si tot ce iti doresti

Ai grija Gela ca am inteles ca procedurile sunt lungi, vezi cum reusesti sa-ti implinesti visul! E draguta micuta, va urez mult noroc!

Tiiii, ce frumoasa e blonda carliontata! Zici ca e o papusa cu par din acela lucios-matasos de plastic! Si dumneata ce inima ai!!!!!!!!!!!!! Sa-ti dea DD sanatate! Nici nu vreau sa mai aud ca te mai doare cevaba pe colo, ba pe dincolo, sau ca mai ai vreo suparare, ca parca simt si eu durerea!!! cu dintii ce facusi?

ai adus la cunostinta fratilor mai mari ca vor avea inca o surioara :)

Gela si imensitatea ei de suflet. Dulce tare cretzulina ta.

Iti trimit de la mine cateva raze de soare, ca e in sfarsit si aici soare.

Am sa va pun niste videouri gasite pe net, cu cei de anul trecut ( clasele de bac) , printre care si fiimea...

ca sa vedeti ce zuzi sunt...tot la 3 luni cca faceau ceea ce ei numeau JDF ( jornée des fous)...organizate de elevii de cl 4a...care decideau si tema ...bataie cu bombe de apa, etc etc etc...

incepe cu ziua VIP...inainte de bac cu vreo 10 zile...

http://www.dailymotion.com/college-de-stael#video=xite88

Hristos s-a-naltat!

Va pup, asa , printre picuri!

Dani, pacat ca ma vezi asa pesimista!Nu stiu ce ti-a inspirat asta!

Gelutza, ce-a zis dl Gelu? Zi ca-i de acord!Te roog!Tin pumnii!

M-am saturat de ploaie!La Bolintin iar a fost furtuna!Si noi suntem in cod portocaliu pana maine la 9 dimineata!

Pup Enenuta bolnavioara!

Si pup Beutza-cheliuta, care-i o frumoasa oricum!

Si pup Bub, mai hatru decat Klonc...cum ii zice el din Cucuesti!

Si va pup pe toate!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Va sarut si eu pe toate , si nu cred ca pot sa tin minte ce am vrut sa zic la tulmond , dar o sa incerc macar sa dezbat chestiunile esentiale. ini

Multumesc tuturor pentru gandurile bune pe care mi le-ati adresat.

Cheltuielile acestea mari despre care vorbiti,la terminarea unui ciclu de invatamant, sunt , partial, vina parintilor care le accepta. Va vine sa credeti ca se fac albume scumpe la terminarea gradinitei si la terminarea clasei a IV-a?????

Desigur ca educatoarea sau invatatoarea propune, si, daca nici un parinte nu spune nimic, de jena, se cheltuie o gramada de bani.Eu am spus clar ca nu vreau album nici la terminarea gradinitei nici la terminarea clasei a IV-a. Apoi au zis si alti parinti la fel, dupa mine. Pentru cadou am cotizat,ca am avut noroc de profesioniste care au meritat o amintire, dar nu a fost vorba de sume exagerate .

De banchet in clasa a VIII-a vom vedea anul viitor, sper sa nu mi se ceara luna de pe cer!

In primul meu an de invatamant, am primit cadou de la o clasa de a VIII-a un set de pix + stilou scump, pe care eu nu mi l-as fi permis sa-l cumpar, si va rog sa ma credeti ca m-am simtit umilita sa primesc ceva atat de valoros cand eu eram, de fapt, platita pentru munca mea. N-am vrut sa supar copiii si sa le inapoiez cadoul, dar am realizat atunci ca aveam si eu vina mea, cauzata de lipsa de experienta.

Ca atare, in urmatorul an am avertizat dirigintii si elevii ca, in afara de flori si , eventual, un obiect/colaj/felicitare facute de mainile lor, sau pur si simplu un gand scris cu drag si sinceritate, pus intr-un plic, nu primesc nimic!

Mi se pare frumos ca diriginta, dupa 4 ani de eforturi, sa primeasca un dar care sa-i aminteasca, peste timp, de clasa ei, dar restul profesorilor - un buchet de flori si atat.

PS: multi dintre fostii mei elevi sunt in lista mea de facebook, pentru mine acesta e cel mai valoros cadou- ca-mi impartasesc intammplarile noi din viata lor, ca-mi cer sfaturi sau imi transmit ca le e dor de mine.

Gela, ia blonda! e adevarat ca sunt lungi procedurile, dar pana la urma tot se termina cu bine. Ma inclin in fata ta. :)

Sa avem o zi faina si sa se opreasca ploaia! :)

hai vino tu cu o raza de soare/optimism ceva! ca tu si Giorgi sunteti optimistele de la han!

Oana, sa ne aduci soarele de la tine!

din pacate si la noi ploua dar din fericire de maine o sa fie frumos afara,soare mult- cum zice Jasu, si ce ma amuza cel mai mult cum zice ea :" eu foamea mama!" adica ei ii este foame...ha,ha!!

Pupici!

:D :D

Perla bub':''duoamna ne-a tzpus o poveste de Klon-klenc''... :D Haa??!! :)

Aha :D = Ion Creanga

:D :D

scumpul de el!! :D si Jasu mai vine cu din astea si ce comica e! Imi mai zice mie : mami comic!; ascuta la eu; sau lasho in pace pe eu :D :D

Pup lui Bub!

Hristos s-a-naltat!

Da Stellina stiu ca-i Inaltarea azi! Tocmai de aceea am facut cozonaci dupa reteta Geaninei, pasca si oua rosii, de ieri :) !

Va servesc pe toti cu mare drag!

post-13-133785579283_thumb.jpg

post-13-13378558305623_thumb.jpg

post-13-13378562618341_thumb.jpg

unghit in sec! ce bine arata!

Eu nu am facut, m-am pedepsit! ce sa-si faci?! asa-i cu mentinerea!

Pupici!

Anutz! Arata supeerr!!

Eu nu am facut destea din cauza de criza (am o gaura in buget cat china' :D )

Am luat doar vreo 2 capsuni si am facut eclere cu crema de vanilie ,capsuni si frisca,poza naspa ca e prea cald si in bucatarie ,trebuie sa se mai raceasca toate :)

post-405-13378569442426_thumb.jpg

m-ai dat gata! Ce bine arata!