Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

hello, hello!

Dani, n-am stiut ca si tu esti imparateasa, sa fii sanatoasa!

Poveste n-am, cadouri - da! mi-a placut ziua asta, c-a fost - hm, hm! sa zic asa...consistenta din acest punct de vedere. fu bine, lumea multumita!

Giani, imi placea sa ma uit la paprika, mergea acolo pe fundal, in bucatarie, mai ales ca erau dublate multe emisiuni -chestie pe care o urasc in alte conditii! da' aici mergea, ei vorbeau, eu imi faceam treaba, nu era musai sa fiu geana pe tv. en fin, cred ca omu' i multumit de chestia asta, ca nu era deloc de-acord sa-l tin pe salatzi si carne iasca, iar la tv sa se plimbe toate prajiturile si torturile din lume :biggrin: oricum, azi ma pun la cautat canale, mai ales ca mi-a disparut si discovery t&l si asta ma interesa.

da' boomerang cu ce este, e cu desene? scz daca zic vreo prostie.

azi am chef de plimbareala prin magazine, cu toate c-as avea si altele de facut. da' vreau sa ma revansez ptr saptamana trecuta, cam ocupata fu.

o zi glorioasa tuturor!

hello, hello!

Dani, n-am stiut ca si tu esti imparateasa, sa fii sanatoasa!

Poveste n-am, cadouri - da! mi-a placut ziua asta, c-a fost - hm, hm! sa zic asa...consistenta din acest punct de vedere. fu bine, lumea multumita!

Giani, imi placea sa ma uit la paprika, mergea acolo pe fundal, in bucatarie, mai ales ca erau dublate multe emisiuni -chestie pe care o urasc in alte conditii! da' aici mergea, ei vorbeau, eu imi faceam treaba, nu era musai sa fiu geana pe tv. en fin, cred ca omu' i multumit de chestia asta, ca nu era deloc de-acord sa-l tin pe salatzi si carne iasca, iar la tv sa se plimbe toate prajiturile si torturile din lume :biggrin: oricum, azi ma pun la cautat canale, mai ales ca mi-a disparut si discovery t&l si asta ma interesa.

da' boomerang cu ce este, e cu desene? scz daca zic vreo prostie.

azi am chef de plimbareala prin magazine, cu toate c-as avea si altele de facut. da' vreau sa ma revansez ptr saptamana trecuta, cam ocupata fu.

o zi glorioasa tuturor!

Si eu la fel il aud in fundal si dau fuga numai daca mi se pare ceva interesant,daca si discovery,clar umbla astia si schimba locul la canale (fregventa)si da boomerang e de desene animate da dintralea faine cu looney toonse ,tom & jery,scooby doo,dexter si flinstons ca celelalte programe dau numai cu roboti si tampenii,asa ca bub' se uita la asta dar recunosc ma mai uit si eu cu el :biggrin:

O zi faina sa ai :) si sa ma tii la curent daca mai ai programul :pupic:

Ps. pe travel & living imi place Tonia :)

http://www.youtube.com/watch?v=sQgxCahBQ70

Hello everybody, zi splendida si la noi, soare si caldutz. Eu imbracata de vaj :biggrin: desi imi zisa tati ca e cald (il puneam sa ii dea fetii hanorac si geaca :biggrin: ), noroc ca am biroul pe partea cu umbra, nenoroc ca nu face bine la moral sa fiu toata ziua fara pic de soare tot anul ... .

In alta ordine de idei, colegii mei din zona Modena sunt foarte afectati, colega mea mi-a povestit cu groaza aseara cum se crapau peretii si le curgea moloz pe ei si cand sa isi ia avant sa se ridice si sa aprinda lumina, booom zgomot infernal de au crezut ca a cazut casa pe ei ..tv a cazut de pe consola si s-a spart. Valeu maica si 3 bucati au avut, nu 1! Doamne eu habar nu aveam, daca nu ma uit la stiri ... Doar de pe topicul de Italia, dar nu pricepusem ca a fost ceva asa de urat! Am vazut aseara si eu la stiri! Doamne pazeste, ce-i acolo!!!

Dar zi Moatzo, nu ma fierbe, ce cadouri au adus imparatesei? Te duci la cumapraturi, bag seama ca trebuie sa asortezi ceva la cadourile primite ... Cand vine sotul in bucatarie schimba degraba canalul de pe bunataturi si baga pe Ce se intampla doctore sau similar .... :pupic: Meric de urari!

Ma bag la munci ca azi iar am treaba ca la balamuc, sa aveti o zi splendida!

Foxulino, mai scoate capul din trebi!

Koralino, dumneata nu mai zici nik?

Hello, si de la mine. eu am plecat disdemorgen rau di tat, si plouaaaaaaaaaaaa, si inca ploua, si e frigutz...bleah...parca n-ar fi nene sfarsit de mai.

va doresc o vreme mai insorita si mai de sezon :biggrin:

Ura! si aici este o zi frumoasa! :biggrin:

La mine nu este nimic nou "pe frontul de acasa". Sunt toate vechi si noi sunt toate, munca la scarbici si cam atat.

Si am inima cat un purice, Alex da primul examen, cel de limba italiana (asta a vrut el) peste 10 zile si am emotii mai mari ca el.

Pupici la toata lumea si o zi "faina" in continuare! :biggrin:

Buna , fetelor!

Am fost cu pitica la dr.....mi-a dat saculetze sa iau urina....acum i-am pus unul si sa vedem cand se trezeste daca are pipi. Dupa-masa merg cu urina la control.

Azi dimineatza a avut 39 , acum n-are febra , 37 si ceva. Si era bine dispusa inainte de a o culca. Mi-e teama de deseara!

Moatzo Travel & living se vede si la mine alb-negru :pupic:

Dany,ce mai face Bea?! :)

Giorgi' tinem pumnii la baiat! :biggrin:

Simo' multa sanatate lui Elenuta sa ne spui cum au iesit analizele!

Azi am facut un ghiveci de legume (am reciclat astfel si pastaile de ieri ,le-am adaugat la urma)am pus ceapa morcov,rosii ,ardei,cartof cuburele ,o conserva de mazare,carnaciori taiati rondele si la sf. pastaile de ieri,marar proaspat,fac o sala' si gata :biggrin:

Giorgi a invatat la scoala italiana? Nu avea emotii, ca Alex invata bine si sunt sigura ca o sa faca o figura foarte buna la examinari! Sa fii tare si sa nu eviti sa ii spui ca ai incredere in el ca va face treaba grozava ca e un baiat destept, un elev sarguincios si a invatat materia! Ajuta mult la moral sa ii spui ca e bun si ca ai toata increderea ca va lua note foarte bune. Ai igrija sa il stimulezi sa nu aiba emotii nici el: nu ajuta la nimic tracul!

Mutti, multa sanatate Elenei! Ai PM.

Geany, Bea e de o nazdravanie rar intalnita. Scormoneste peste tot. Nu pricepe ca NU E VOIE! Se catara pe masa (De pe scaun) sau pe mobila (De pe scaunel) de ajuns sa intorci capul 1 secunda. Deschide toate dulapurile, scoate tot, trage de tot. Doar de jucarii nu o intereseaza! In rest pune mana pe tot, baga in gura tot. Aseara i-am dat o palma la pampi si am strigat la ea, ca a bagat laveta uda de la bucatarie in gura, dupa ce tati i-a spus ca nu e voie si i-a luat-o. Daca ii spun ca nu e voie sa faca ceva, se pune pe plans si jale! Degeaba ii explic cu frumosul si cu calm, ca parca e turc! Apoi prinde in fuga ce nu.i voie si face niste mutrite si rade de te face si pe tine sa razi! E asa de grea meseria de parinte!

in rest bubele se usuca si cad, dar pt ca au fost buboaie mari si cojile sunt mari, cand cad raman gauri. Habar nu am dc o sa dispara semnele. Pe frunte are o gramada de gauri. TREBUIE sa dispara orice semn! Ii dau cu un gel cicatrizant cu aloe vera, mai stiti vreo solutie? Multumesc de intrebare! si Bub ? nu ai mai povestit nici o nazbatie, cred ca de acum e mare si cumintel, doar amuzant, in rest cred ca a devenit constient despre ce trebuie si ce nu, despre ce e voie si ce nu! Intr-un cuvant in doua ore cu Bea sunt pe butuci! isi toarna in curte apa pe ea, baga mana in pamant ... numai si numai nazdravanii! nu vrea sa stea singura si nici locului nici macar o clipa! zici ca e Duracell! curat Duracel! copilul asta nu oboseste! cred ca ii lipseste si gradinita! 2 saptamani in casa cu bronsita, acu alte 3 cu varicela si inainte 2 cu otita! ultimele 10 sapt au fost de groaza!

Pff! Bub' si cumintenia :biggrin: ti-ai gasit! M-am saturat sa tot stau cu gura pe ei :)

Cand ii spun imi raspunde :''Ieeii mai latzama-n pace'',sau fuge la tacsu' si ma paraste:''Mami ial ma cealttaa''si tacsu' ii ia apararea,azi mi-a spus:''Nu mai volbi cu mine ca un balaul''(balaur)eu ridicasem iar tonul la el nici nu mai stiu pt. ce :)

Lui Bea' s-ar putea sa nu-i ramana semne,spre deosebire de adulti copii au o putere mare de regenerare :pupic:

P.S Dany cred ca poti intreba si la farmacie,explici ce varsta are Bea ca a avut varicela,ii cad crustele si daca e vreo crema sau ceva care sa ajute la cicatrizare si sa nu ramana semne,cu siguranta o fi ceva de genu' :biggrin:

Sanatate Elenutei, Dani mare nazdravana de copila aveti voi acolo...cice NU e bine sa incepi o fraza cu negatie :biggrin:, ca e uman creerul si ia ca un ordin ...daca zici...* si NU tranti us(h)a* ...o s-o tranteasca, nu ca sa te exaspereze, ci ptr ca asa a inregistrat creerul...fara negatie...deci tranteste usa!!!

in rest bafta multa, si rabdare sa-i explici ca e periculos, cade si face buba ....

si da , meseria de parinte e grea si fara *plasa* , mai rau ca la circ..... in schimb dureaza toata viata :biggrin:

Buna , fetelor!

Am fost cu pitica la dr.....mi-a dat saculetze sa iau urina....acum i-am pus unul si sa vedem cand se trezeste daca are pipi. Dupa-masa merg cu urina la control.

Azi dimineatza a avut 39 , acum n-are febra , 37 si ceva. Si era bine dispusa inainte de a o culca. Mi-e teama de deseara!

Mutti, multa sanatate lui Elena si sa iasa analiza bine si sa nu aiba fata probleme! Tinem pumnii!

Giorgi a invatat la scoala italiana? Nu avea emotii, ca Alex invata bine si sunt sigura ca o sa faca o figura foarte buna la examinari! Sa fii tare si sa nu eviti sa ii spui ca ai incredere in el ca va face treaba grozava ca e un baiat destept, un elev sarguincios si a invatat materia! Ajuta mult la moral sa ii spui ca e bun si ca ai toata increderea ca va lua note foarte bune. Ai igrija sa il stimulezi sa nu aiba emotii nici el: nu ajuta la nimic tracul!

Mutti, multa sanatate Elenei! Ai PM.

Geany, Bea e de o nazdravanie rar intalnita. Scormoneste peste tot. Nu pricepe ca NU E VOIE! Se catara pe masa (De pe scaun) sau pe mobila (De pe scaunel) de ajuns sa intorci capul 1 secunda. Deschide toate dulapurile, scoate tot, trage de tot. Doar de jucarii nu o intereseaza! In rest pune mana pe tot, baga in gura tot. Aseara i-am dat o palma la pampi si am strigat la ea, ca a bagat laveta uda de la bucatarie in gura, dupa ce tati i-a spus ca nu e voie si i-a luat-o. Daca ii spun ca nu e voie sa faca ceva, se pune pe plans si jale! Degeaba ii explic cu frumosul si cu calm, ca parca e turc! Apoi prinde in fuga ce nu.i voie si face niste mutrite si rade de te face si pe tine sa razi! E asa de grea meseria de parinte!

in rest bubele se usuca si cad, dar pt ca au fost buboaie mari si cojile sunt mari, cand cad raman gauri. Habar nu am dc o sa dispara semnele. Pe frunte are o gramada de gauri. TREBUIE sa dispara orice semn! Ii dau cu un gel cicatrizant cu aloe vera, mai stiti vreo solutie? Multumesc de intrebare! si Bub ? nu ai mai povestit nici o nazbatie, cred ca de acum e mare si cumintel, doar amuzant, in rest cred ca a devenit constient despre ce trebuie si ce nu, despre ce e voie si ce nu! Intr-un cuvant in doua ore cu Bea sunt pe butuci! isi toarna in curte apa pe ea, baga mana in pamant ... numai si numai nazdravanii! nu vrea sa stea singura si nici locului nici macar o clipa! zici ca e Duracell! curat Duracel! copilul asta nu oboseste! cred ca ii lipseste si gradinita! 2 saptamani in casa cu bronsita, acu alte 3 cu varicela si inainte 2 cu otita! ultimele 10 sapt au fost de groaza!

Daniella, Alex nu a invatat la scoala italiana, a inceput sa invete italiana acum 5 luni de zile si se descurca, dar tot sunt ingrijorata. El si-a dorit asta, sa poata intra la clasa de bilingv italiana. Daca examenul de limba il ia cu bine si cu o nota buna este ca si intrat in clasa respectiva. De aceea este asa important pentru el. Of! Si normal ca eu il incurajez, eu si cu mama, suntem sustinatoarele lui.

Intr-adevar este grea meseria de parinte!

Si Alex tot un fel de Duracel a fost cat a fost mic si a facut o droaie de traznai, cred ca as putea scrie o carte cu cate boacane mi-a facut.

Sanatate lui Bea si sa scape cu bine de buboaie!

Oana, abia astept sa deschizi topicul despre uleiuri. ce ai mancat azi de ziua picei tale? te-am vazut cu clatitele in fapt ... :) si cu chinezul ... :) ce a spus cantarul a doua zi dimi?

Nu prea stiu unde sa deschid topicul despre uleiuri.. Chiar apropo de uleiuri, multe persoane au zis ca tenul meu arata super bine, chiar sunt si intrebata ce folosesc, sunt o minune uleiurile astea!!

Cantarul a fost suparat pe mine am un plus de 1.500kg :biggrin: , daca-s asa pofticioasa! Astazi am sa fac ziua si friptura :pupic: si sper maine dimineata sa se mai bucure cantarul pe mine :biggrin:

Nu am mai facut nimic pt Bebe, ca ma cam speriasem de cat am acumulat in plus la kg si vreau sa stau cuminte pana ma duc in RO, ca acolo nu am sa stau cuminte deloc, asta e! Nici de Inaltare nu mai fac nimic, ca am avut comenzi de cozonac, pasca...asa ca! pofta'n cui! ha,ha!!

Pupici!

Multumesc fetelor pt urarile facute fetitei mele :biggrin: Urez si eu la toate Elenele si Constantineii la multi ani! -cu intarziere dar mai bine decat deloc..

Pupici!

Oana, este o sectiune de SANATATE SI LIFESTYLE/moda si frumusete, unde poti deschide topicul de uleiuri, uite aici:

https://forum.artaculinara.ro/forum/35-moda-si-frumusete/

Arata tenul frumos si pt ca te-ai detoxifiat 3 saptamani fara faineturi si zaharuri, nu crezi?

deschide neaparat topicul cu uleiuri, te rog. Eu sunt f interesata!

Koral, ai cumparat ceva? n-am nici un plafar in drum .... :biggrin: dar nici nu as sti ce sa iau, pt ca sunt o multime .... :biggrin:

Oana, este o sectiune de SANATATE SI LIFESTYLE/moda si frumusete, unde poti deschide topicul de uleiuri, uite aici:

https://forum.artaculinara.ro/forum/35-moda-si-frumusete/

Arata tenul frumos si pt ca te-ai detoxifiat 3 saptamani fara faineturi si zaharuri, nu crezi?

deschide neaparat topicul cu uleiuri, te rog. Eu sunt f interesata!

Koral, ai cumparat ceva? n-am nici un plafar in drum .... :scratch: dar nici nu as sti ce sa iau, pt ca sunt o multime .... :unsure:

Tenul arata bine si dupa detoxificare dar de o saptamana arata si mai bine de la uleiuri.

Nu stiu cand voi deschide un topic despre uleiuri ca sunt destul de prinsa acum, debea mai pot sa citesc la Han si la Detox Dexter...

Multe uleiuri se gasesti la plafar in Romania, sora mea a fost si a gasit majoritatea uleiurilor acolo.

De cateva zile folosesc si uleiul de migdale dulci in jurul ochilor si incep sa-mi dispara punctele albe si pielea este mai fina, o aveam destul de uscata si ochii nu mai sunt asa de uscati, lacrimeaza mai bine...cel putin asa cred eu :rolleyes: si vecina mea a zis ca am ochii mai senini :thumleft: si ea nu stia ca folosesc ceva anume.

Daca ai uleiurile de argan, jojoba, catina, migdale dulci,ricin, cocos nu-ti mai trebuie nimic alceva pt piele si par, doar gel de dus :tongue3:

Te pup!

Edit: Uleiul de migdale dulci este bun si la demachiere.

Buna noapte si de la mine.

Sunt bine si foarte ocupata.

Vremea este in continuare instabila la mine, vreo doua ore cu soare , restul nor si vaj...

Nu mai suport caravanele de minciuni care imi agaseaza creierul si mai e o groaza pana la 10 iunie...

Cu gatitul stau bine, dulciuri in fiecare zi...In seara asta drop de pasare si spuma de capsune, a doua in interval de cateva zile.

Va las si voua spuma ca e parfumata rau, sa parfumeze si hanul.

post-1400-13377137484432_thumb.jpg

mmmm am venit dupa miros! ce parfumate sunt Gelutzaaaaaa si ce frumoase sunt castronelele! Dar sa stii ca eu din drobul tau ma infrupt cu "nadejde", ca-i preferatul meu! mai mult ca sigur e din pasari alergate in batatura si acesta!

am uitat sa zic: Stella tu in fiecare zi gatesti pentru o cantina acolo: colegii tai, colegii domnului Stella, colegii Valentinei, prietenii fiearuia si tuturor!

cam toate voi gatiti pentru multe guri... Altfel nu explic cum puteti sa gatiti la foc continuu ... :rolleyes:

Oana, cand si pe unde folosesti pe fiecare in parte?

mmmm am venit dupa miros! ce parfumate sunt Gelutzaaaaaa si ce frumoase sunt castronelele! Dar sa stii ca eu din robul tau ma infrupt cu nadejde, ca-i preferatul meu! mai mult ca sigur e din pasari alergate in batatura si acesta!

am uitat sa zic: Stella tu in fiecae zi mananci pentru o cantina acolo: colegii tai, colegii domnului Stella, colegii Valentinei, prietenii fiearuia si tuturor!

cam toate voi gatiti pentru multe guri... Altfel nu explic cum puteti sa gatiti la foc continuu ... :rolleyes:

Oana, cand si pe unde folosesti pe fiecare in parte?

Eu am facut mai multe feluri de gustarici sa fie acolo, pentru pachet, dar nu le pun pe toate ca mi-e lene...mai am si clatite cu pateu de ficat home-made si ciuperci.Si da, drobul este de la organele pasaricilor din curte sacrificate, biansiur!

Ce dor imi este sa vb. cu voi...pupaceli noctambule!

Yuuppii!! :scratch: Merge forumul!!! La mine nu a mers pana acum :( si mai aveam si o carutz' de nervi de la gradi de la bub' :thumleft: dimi' m-am trezit ca un fel de sedinta cu demonstratie de la engleza nush' ce' care a nu stiu a cata oara eu nu am fost anuntata(tuoata lumea stia numa' eu nu),a durat la nesfarsit copii stiau asa si asa :unsure: dar nu asta e broblema' aceeasi lectie ca anul trecut culorile fiecare copil sa spuie' culorile pe inglish' atat, nu un cantecel o poezie ceva nexam toti 26 de coptii si de la capat inca o data costul e cam mult in fiecare miercuri 20 de min,14 roni pe luna sincer la atatia coptii' atatea grupe e cam mult rezulatate cam nexam am vazut cu totii :sad4: ce m-a nervat e ca eram multi inghesuiala cald parea ca nu sa mai termina'si coptii s-or plictisit cascau se intindeau stranutau etc. parintii care nu au fost au fost barfiti pe la spate ca nu se intereseaza de coptii',si Atzilica' a fost pus la coltul rusinii de fata cu toti ca nu a stiut si ca nu era atent (parinte nu era cu el) asa de mila mi-a fost ca plangea,eu daca era copilul meu il luam de manuta si plecam ,sincer,pedepseste-i bre' nu zic' cand sunt doar ei intre ei dar nu ashea :sad3: is' pachet de nervi' bine ca merge forumul :tongue3:

P.S Deseara fac pizza ca-s nevricoasa..eeee!!! :rolleyes:

=)) =))

Ieeeei, in sfarsit, parca n-am avut o mana toata ziua fara forum....

Geany, si noi tot asa am patit la camin, dadeam 15 sau 20 de lei si nu s-a vazut absolut nimic, plus ca domnisoara de engleza se schimba in fiecare an (una singura a fost care a fost chiar buni si in plus si iubita de copii, in rest, apa de ploaie).

Gela, ma rasfat si eu cu spuma de la tine, hmmm, ce pofta mi-e.

Mutti, cum sunteti, ceva rezultate aveti?

Pupici tuturor!

Hello, nici la mine nu a mers, cand m-am intors , ca iar plecai disdemorgen.

Gianino, te inteleg perfect si sunt de acord cu tine, e neproductiv, si copiii trebuie sa fie atrasi sa faca ceva ludic...ai dreptate un cantecel, o poezioara, ca sunt slava DDD in engleza.

si sa pedepsesti asa un copil de fata cu toata omenirea...e penibil, si o mare prostie, total nepedagogic...eu as cere banii indarat de la tanti profa de *inglish*.

Dani, asa am invatat de acasa...la noi era *han* la care se poposea des, si se punea pe masa ce era...mai de o pruna, mai de doua...in functie de posibilitati :rolleyes:.

Ce fac donsoarele care au bolit ??

pupaciuni la toata lumea, si o zi insorita...in sfarsit e si la mine oleac de soare...da eu tre sa fug la sedinte alea alea...asa ca gradina mai va babo.

No' sincer,a fost o atmosfera asa de neplacuta ,apasatoare si negativa,imi crapa capul sincer!

Mnnee bine ca o trecut,dar nu mi-a placut deloc,deloc :rolleyes:

Mai bine ca m-am putut loga,ma enervez cumplit cand nu-mi iese...

De povestea asta cu ora de engleza se plange toata lumea pe care o cunosc si eu indiferent de zona de provenienta.Ora e optionala si parintii pot cere altceva daca nu sunt multumiti. Stiu pecineva care a reclamat la un moment dat ceva de genul si in anul urmator au cerut educatoarei altceva si nu s-a mai facut engleza de dragul de a se face.E foarte bine sa se invete de la varsta mica o limba straina si este chiar indicat, dar depinde cine ii invata.Interesul parintelui, de regula nu corespunde cu interesul profei si de aici, numaram, numaram, bani luam, bifam si gata...Daca asa fi parintele copilului pedepsit i-as da o lectie pedagogica lu' tanti aia asa zisa profa, rusine.

2Ut, hai la spuma, ca abia acum e mai buna ca s-a racit bine, noua si proaspat facut ne-a placut, am papat si in zori.

Cand ajung acasa ma apuc de multe bunataturi ca maine e Inaltarea. Nu stiu exact ce am sa fac, ma mai gandesc pana atunci.Avem un pic de soare , dar de la orele 15 cica 50-60 litri /mp, mi-e frica sa nu ma apuce chiar in trafic.