May 23, 201214 yr comment_149681 Am vazut ca am tastat cu greseli, nu mai editez, stelluta, mai bine le predai tu la copilasii aia ca stii ce inseamna ludicul in viatza unui copilas, brava! Si sa ma iertati ca nu am salutat, va tzuc acum pe toti sa va treaca si gata, v-am salutat! Report
May 23, 201214 yr comment_149682 Nici la mine n-a mers forumul, azi noapte nu ma simteam bine si m-am trezit de pe la 3 si credeam macar cu fetele de dincolo sa ma conversez, cu oana, cu uma, lizura, dar nimic, m-am uitat in reluare la nush ce film si azi sunt capie de cap! Geany, cand eram in facultate faceam meditatii cu un copil din vecini in franceza, va zic sincer ca pana am ajuns sa-l invat sa numere mi-am iertat toti profesorii din scoala. Dar partea pozitiva este ca a invatat, a scapat de corijenta si pe cand ma straduiam eu sa-l invat sa treaca in clasa a 6-a i-am mai vorbit de multe altele ca sa-i captez atentia, ca nu era dispus sa se ocupe de franceza, neam!Acum ma gandesc ca mai mult a invatat din discutiile aditionale, ca-i vorbeam de originea unui cuvant, despre expresii, in ce imprejurari se folosesc, faceam mici scenarii etc.Deci profesoara aia , e mai bata ca mine care nu aveam nicio calificare, ma rugase o vecina ca ala mic era sa pice corijenta! Report
May 23, 201214 yr comment_149683 Deci ce sa mai spun?! Nu mai spun nimik! Bine ca merge forumul! Eu pot sa-l ajut pe bub' la english' pana la nivelul clasei 5 sau daca ma incordez cu manualul pana la 8 nu asta-i problema, bub' de altfel stie f. bine si culorile si-si scrie tot ce vrea sa vada pe calc. in engleza ,atitudinea m-a suparat pe mine Report
May 23, 201214 yr comment_149685 Ce bine ca merge forumulGeany,si cand erau ai mei mici la fel se facea engleza,cica optional,dapai daca facea toata grupa normal ca i-am lasat si eu pe ai mei ,dar mare lucru nu au invatat ,au invatat engleza mai bine de la televizor de la desene sau filme si vorbesc chiar cursiv si gramatical ca sa zic asa.La noi e inorat si bate vantul ,cred ca vine o ploaie zdravana.In rest ma dor toate cele , zici ca am 100 de ani Report
May 23, 201214 yr comment_149687 hello, hello! O zi faina sa ai si sa ma tii la curent daca mai ai programul raportez, am cautat, am gasit, am fixat iar canalele. merci de incurajare! Ps. pe travel & living imi place Tonia mie-mi place A Bourdain -No reservation si ala de la bizzare foods, Andrew Zimern De cateva zile folosesc si uleiul de migdale dulci in jurul ochilor si incep sa-mi dispara punctele albe Oana, ce-s alea puncte albe in jurul ochilor? de obicei sunt de colesterol, sper sa nu fie cazul tau. Dani, o sa fie bine cu Bea, se va reface perfect pielea. Si al meu a avut niste gauri de ma speriasem, dar acum are un ten ca o fata ingrijita - gena buna, ha, ha! Eu am fost multumita de orele de engleza de la gradinita, de-al meu se lipise ceva. dar mare influenta au avut vizionarile de desene, stia expresii destul de lungi si le stia si intelesul. Giorgi, ce emotii am avut si eu, la randul meu! dar a fost bine pana la urma, asa va fi si la Alex! Gela, eu m-am hotarat: voi sarbatori ziua de maine cu inaltare sufleteasca , niciun cozonac, nimic! ca s-a pus tot de la Sfintii astia! Dar pe tine te si admir, te si invidiez, recunosc. Io-s oleac' dezamagita, c-aveam prevazuta o plimbareala saptamana viitoare si vad pe net ca va ploua in toata tara. Asa ca sunt nevoita sa mai amanam . Nu-i prea confortabil, mai ales ca stateam cu gandul la plecare. In schimb omu' a acceptat f usor situatia, cu gandul la King, care incearca sa faca primii pasi-ma rog, tzopaieli. Si el e antrenorul personal. daca am fi plecat, ar fi tb sa ducem zburatoarele la Focsani si-acolo aveau regim de colivie...cam nasol! Nu ma mai gandesc la nimic, toate se aranjeaza in vreun fel, sunt zen Ceea ce va doresc si voua! ps: deci de-aia nu mergea forumul! eu ma speriasem, ma gandeam ca iar au blocat IT-istii nostri accesul pe ici-pe colo. Report
May 23, 201214 yr comment_149693 Hello la toate doamnele!Bine ca merge forumul ca nu puteam intra deloc. Moatzo, las' nu fi suparata, o sa iasa si soarele! Ia partea buna a lucrurilor, tre' sa stati cu King, nu poti pleca in lume sa-l abandonezi ca pe urma sunt sigura ca numai cu gandul la zburatoare ati fi, oricum!Si mie-mi place chiar foarte mult Andrew Zimern, insa pe Bourdain nu pot sa-l sufar!!!!!!!!!!!!!!! Gela, ce bunatati pregatesti? O zi insorita va doresc la toata lumea, la mine e urat, nori negri, a si plouat. Report
May 23, 201214 yr comment_149694 Moatza, e bine si asa sa te inalti doar sufleteste, uite ca acum te invidiez io pe tine! Any, nu stiu inca, ma mai gandesc, tot la ceva cu capsune mi-e gandul, fiindca am culese de aseara ...pana atunci va las doar capsunele.Va asigur ca sunt bune , bune (bio) Report
May 23, 201214 yr comment_149695 Si eu am crezut ca se intampla ceva cu calculatorul meu, dar observ ca a fost o defectiune da sistem, domne'! Se mai intampla si de astea, noi sa fim sanatosi! Geany, si la Alex a fost aceeasi poveste cu engleza optional, predata si la gradinita si in clasele primare. Bani aruncati pe fereastra. A inceput sa invete cat de cat engleza de abia din clasa a 5-a. Si de bine ce a invatat-o a optat pentru limba italiana. Dar asta ii place foarte mult. Si daca o sa intre la liceul care isi doreste el foarte mult o sa i se predea toate materiile in limba italiana, adica o sa ajunga un "italiano vero". El nu are emotii pentru examenul de italiana, este sigur pe ce a invatat, emotiile le am eu si incerc din rasputeri sa nu i le transmit. Sanatate la bolnaviori/oare!Si o zi buna in continuare! Va las cate ceva bun, ca tot imi este foame! Si dupa asa o masa o binemeritata odihna! Report
May 23, 201214 yr comment_149698 of, ce ma mai oftic, printre picaturi, am scris in 4 ore un mesaj mare cat capul meu, bucuroasa ca imi merge siteul dadeam si io exemple cu inglishu', dar se duse pe prapastii. Cand am dat send- eroare si nici back nu a mai mers! se vede treaba ca in alea 4 ore o fi intrat un gandac pe fir! na ca iar am uitat: ziua buna si frumoasa! azi tati se duce la meci, deci la 19 cel tarziu tb sa fiu acasa, sa stau cu terorista, vorba lui Mutti!Mutti, any news? Report
May 23, 201214 yr comment_149706 Buna noapte si de la mine.Sunt bine si foarte ocupata.Vremea este in continuare instabila la mine, vreo doua ore cu soare , restul nor si vaj...Nu mai suport caravanele de minciuni care imi agaseaza creierul si mai e o groaza pana la 10 iunie...Cu gatitul stau bine, dulciuri in fiecare zi...In seara asta drop de pasare si spuma de capsune, a doua in interval de cateva zile.Va las si voua spuma ca e parfumata rau, sa parfumeze si hanul. Report
May 23, 201214 yr comment_149707 Georgiana, imi vine sa mananc monitorul cand vad bunatatiile puse de tine!Apropo, n-am nici cea mai vaga idee ce mai gatesc la familion in seara asta.Mai am sarmale dar cum le-am pus azi la servici sarmale in seara asta clar vor altceva.Si sunt in ceata ,azi n-am inspiratie Report
May 23, 201214 yr comment_149708 Oana, cand si pe unde folosesti pe fiecare in parte? Uleiul de Catina il folosesc pe fata si ma dau seara.Se poate bine folosi si pe corp..Uleiul de argan il folosesc dimineata sau la amiaza , ma dau pe fata , pe corp si inainte de a ma spala pe cap imi masez parul cu ulei si-l las cat am eu chef 1-2 ore. Il folosesc si dupa ce-mi spal parul, pe parul uscat ma dau cu cateva picaturi si imi place cum se aseaza, mai ales ca eu am parul des, aspru si cu fir gros...toate calitatile Uleiul de cocos, tot asa pe fata , pe corp si pe par.Uleiul de ricin, cand ma dor muschi si oasele ma masez in zona aia si apoi sunt mai ok. Il mai folosesc pt par, imi aplic ininte de a ma spala.Uleiul de migdale, ma dau dimineata si seara in jurul ochilor,imi hidratez buzele cu el. Se folosesc si la demachiere.Uleiul de jojoba, pt fata , corp si par. Pupici! Report
May 23, 201214 yr comment_149709 Yuuppii!! Merge forumul!!! La mine nu a mers pana acum si mai aveam si o carutz' de nervi de la gradi de la bub' dimi' m-am trezit ca un fel de sedinta cu demonstratie de la engleza nush' ce' care a nu stiu a cata oara eu nu am fost anuntata(tuoata lumea stia numa' eu nu),a durat la nesfarsit copii stiau asa si asa dar nu asta e broblema' aceeasi lectie ca anul trecut culorile fiecare copil sa spuie' culorile pe inglish' atat, nu un cantecel o poezie ceva nexam toti 26 de coptii si de la capat inca o data costul e cam mult in fiecare miercuri 20 de min,14 roni pe luna sincer la atatia coptii' atatea grupe e cam mult rezulatate cam nexam am vazut cu totii ce m-a nervat e ca eram multi inghesuiala cald parea ca nu sa mai termina'si coptii s-or plictisit cascau se intindeau stranutau etc. parintii care nu au fost au fost barfiti pe la spate ca nu se intereseaza de coptii',si Atzilica' a fost pus la coltul rusinii de fata cu toti ca nu a stiut si ca nu era atent (parinte nu era cu el) asa de mila mi-a fost ca plangea,eu daca era copilul meu il luam de manuta si plecam ,sincer,pedepseste-i bre' nu zic' cand sunt doar ei intre ei dar nu ashea is' pachet de nervi' bine ca merge forumul P.S Deseara fac pizza ca-s nevricoasa..eeee!!! hm...naspa tare!vreau si eu pizza!! Report
May 23, 201214 yr comment_149710 Mai bine ca m-am putut loga,ma enervez cumplit cand nu-mi iese...De povestea asta cu ora de engleza se plange toata lumea pe care o cunosc si eu indiferent de zona de provenienta.Ora e optionala si parintii pot cere altceva daca nu sunt multumiti. Stiu pecineva care a reclamat la un moment dat ceva de genul si in anul urmator au cerut educatoarei altceva si nu s-a mai facut engleza de dragul de a se face.E foarte bine sa se invete de la varsta mica o limba straina si este chiar indicat, dar depinde cine ii invata.Interesul parintelui, de regula nu corespunde cu interesul profei si de aici, numaram, numaram, bani luam, bifam si gata...Daca asa fi parintele copilului pedepsit i-as da o lectie pedagogica lu' tanti aia asa zisa profa, rusine.2Ut, hai la spuma, ca abia acum e mai buna ca s-a racit bine, noua si proaspat facut ne-a placut, am papat si in zori.Cand ajung acasa ma apuc de multe bunataturi ca maine e Inaltarea. Nu stiu exact ce am sa fac, ma mai gandesc pana atunci.Avem un pic de soare , dar de la orele 15 cica 50-60 litri /mp, mi-e frica sa nu ma apuce chiar in trafic. debea astept sa vad ce bunataturi faci Report
May 23, 201214 yr comment_149711 hello, hello! De cateva zile folosesc si uleiul de migdale dulci in jurul ochilor si incep sa-mi dispara punctele albe Oana, ce-s alea puncte albe in jurul ochilor? de obicei sunt de colesterol, sper sa nu fie cazul tau. eu am mici puncte albe de grasime care imi mai ies in jurul ochilor si nu puteam sa ma dau cu nimic ca sa-mi treaca, ca acolo e zona sensibila, doar mi le scoteam cu acum si tot apar dupa o perioada, dar acum am vazut ca imi dispar pur si simplu...Eu stau bine la colesterol. Te pup!! Report
May 23, 201214 yr comment_149712 of, ce ma mai oftic, printre picaturi, am scris in 4 ore un mesaj mare cat capul meu, bucuroasa ca imi merge siteul dadeam si io exemple cu inglishu', dar se duse pe prapastii...fix asa si io https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif m-am straduit sa scriu printre picaturi ca n-am mai scris pe aici de 100 de ani, of, si la send mi-a dat eroare. da' io's mai jmechera, am dat "back" si am copiat fain frumos tot ce am scris si am salvat intr-un fisier. ma gandeam ca pana ajung acasa se repara. si s-a reparat. dar eu am uitat la birou fisierul cu salvarea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/075.gifnu mai stau pana maine, incerc sa-mi amintesc ce si cum. pupaturi la tulemond, si sanatate bolnaviorilor. sa stiti ca m-am gandit la toata lumea, ca v-am mai citit asa, in graba. cu inglishu si noi tot asa optional de musai l-am avut la gradi. ca vorba lui lili, nu aveam cum sa n-o las ca facea toata grupa. de lipit s-au lipit de ea si cuvinte si poezii si cantecele. poeziile s-au lipit si de noi, parintii, pentru ca repertoriul era limitat la fiecare serbare (6 serbari in 3 ani) erau aceleasi poezii, doar rotite intre copii. asa ca unu' cu o memorie mai buna le retinea usor. Maia oricum le stia pe toate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifam patit-o grav de tot cu optionalele de musai, cum am ajuns sa le spunem. ne anunta educatoarea ca a venit cutare si le-a facut demonstratie de nu stiu ce, ca apoi sa vina si pe bani https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/director.gif daca sunt amatori. normal, copiii incantati, vor toti. 5 lei sedinta. am platit teatru de papusi (nu spectacol ci curs de manuire), am platit dans popular (cred ca am si pus la vremea respectiva o poza cu "tarancuta" mea). cand a mai venit si dans modern am zis stop, ca nu suntem banca. am intrebat-o pe educatoare unde se tine activitatea, a spus ca undeva, in gradinita, unde ii aduna din toate clasele pe cei care vor sa participe, ca nu sunt prea multi. ok, atunci, nici noi nu vrem. apoi s-a tot amanat ca domnul era foarte ocupat... ca intr-o zi ca-mi iau copilul acasa de la gradi plin de jale. era plansa Maia mea de mi s-a rupt sufletul cand am vazut-o. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif ca sa aflu ca a venit domnul de la dansuri in ziua aceea, din grupa Maiei au mers toti copiii, iar ea a ramas in clasa singura, pentru ca pentru ea nu am platit. s-a simtit pedepsita, rusinata, ranita in tot ce se putea rani https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif. am crezut ca lesin acolo de jalea ei si a mea, ca imi venea sa bocesc iar ea abea se oprise. am spus atunci tare, in gura mare, sa auda toti copiii si si educatoarea, ca orice activitate se va mai face Maia va participa, chiar daca in ziua aceea nu are bani la ea. sa-mi spuna doar si platesc cand merg dupa ea. doar sunt bani in fondul clasei.vai cat am putut fi de mahnita. nu am fost furioasa pe educatoare, dar m-a durut sufletul de parca as fi facut cea mai mare nedreptate copilului meu. stiu ca eu sunt subiectiva, dar asa, ca o parere, nu vi se parea totusi normal sa o ia si pe ea si sa-mi spuna apoi cum a stat treaba. normal ca as fi platit. mai ales ca aveam o relatie foarte buna cu educatoarea, era femeie cu capul pe urmeri si cu drag de copii. doar faza asta eu nu am putut s-o inteleg. uf, ca mi-am amintit si iar imi vine sa bocesc. doamne, cum va fi cand (daca) va avea suferinte adevarate in viata ei... bietele mame. si biata mama mea , ce bine o inteleg acum. da' nu vroiam sa scriu atat despre asta. se vede ca-s nevorbita https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif va pup inca o data pe toate, fur capsunile de la Gelutza si imi pun niste muzica mai saltareata, sa ma mai inveselesc nitel. Report
May 23, 201214 yr comment_149713 Ia sa vad daca reusesc sa va fac si eu ziua, pe langa bunataturile pe care vi le-a adus Giorgi si capusnile de la Gelutza! Report
May 23, 201214 yr comment_149714 Uleiul de Catina il folosesc ... .Oana, iti multumesc mult ca ti-ai facut timp sa imi scrii , stiu cat esti de ocupata in perioada asta! Dupa ce dai pe fata, nu iti ramane tenul uleios si lucios? sau stergi cu un tonic, ceva? merci Report
May 23, 201214 yr comment_149721 Ia sa vad daca reusesc sa va fac si eu ziua, pe langa bunataturile pe care vi le-a adus Giorgi si capusnile de la Capsuni!da, da, da, ce faineeee pozeee! intre timp la noi e soare frumos au plecat norii Report
May 23, 201214 yr comment_149722 Uleiul de Catina il folosesc ... .Oana, iti multumesc mult ca ti-ai facut timp sa imi scrii , stiu cat esti de ocupata in perioada asta! Dupa ce dai pe fata, nu iti ramane tenul uleios si lucios? sau stergi cu un tonic, ceva? merci Daniella..ce pozici frumoase...pupicei dragei noastre BeaEu las uleiul qa intre in piele.)) Report
May 23, 201214 yr comment_149723 Hello, tzucam copila umblata la sicilieni, si sa stiti ca nu mai aveti capsuni, le-am halit pe toate am reusit sa ma spal rapid pe cap, ca diseara concert, abia am venit de la o sedinta ...infine, asta este.copila mea facea pe la 4 ani engleza odata pe sapt , dar cu o kiwi ( nouazeelandeza) care-i invata nenica tot felul de canticele si poezioare...si le canta de ma-nebunea acasa plus ca astia aici ii invata jde canticele si la scoala materna si primara...venea de la scoala si mereu zicea...*mama...azi am invatat 3 cânticele, pe care ti-l cant...primul*...ca musai mi le canta pe toate...si copila mea are jde calitati, dar ursitoarele, au uitat-o cu cantatul , nu prea e first class ... Report
May 23, 201214 yr comment_149725 continuam, ca de fapt la mancacioasa am vrut sa ajung, ca astea sunt amuzante: Report
May 23, 201214 yr comment_149727 continuam, ca de fapt la mancacioasa am vrut sa ajung, ca astea sunt amuzante: Ce ti as mai minca o si eu:))) Report
May 23, 201214 yr comment_149728 Frumoase poze si noroc ca e pofticioasa!! Dar ca tot ati vorbit de uleiuri, mai bine dai piticutza pe cap cu ulei de ricin, n-o mai tunde!!pliiiiiiiiiiizzzz! Report
May 23, 201214 yr comment_149731 Pup pe toata lumea, incepand cu puiutii scumpi!!!!!Mutti, sper ca Elena e mai bine.Geany, cred ca ai dreptate cu engleza si cu tot ce se face in gradi in plus, inclusiv logopedia.Din pacate , nu prea ai ce face in Romania, daca nu te aliniezi modei impuse de gradinita, risti ca puiul tau sa fie marginalizat, si nu cred ca merita suferinta copilului, cred ca lucrurile trebuie schimbate altfel. Eu pot da ca exemplu cursurile de logopedie pe care le-am platit acum 10 ani pt. cel mare, nu era o suma imensa, cam 7 roni pe luna ar veni la banii de acum, si nu a avut nevoie decat de o jumatate de an, dar ulterior am aflat ca,de fapt, gradinita era arondata la scoala din apropiere, care avea logoped platit, care avea in norma 2 ore la gradinita, dar directoarea gradinitei avea o cunostinta logoped, pe care a ajutat-o finaniar in acest mod. Acum , sincer, nu ma pot plange de rezultate, domnisoara a lucrat excelent, dar ca principiu, nu a fost corect, nu? Gradinita care apartine de scoala mea, cu program de la 8 la 13, beneficiaza de serviciile gratuite ale profesoarei de engleza ( 2 ore pe saptamana), logopedei( 2 ore) si psihologului( 2 ore), adica moi! Am intrebat o cunostinta care are copilul acolo daca i s-au cerut bani pentru aceste cursuri si mi-a spus ca nu. Dar e adevarat ca directoarea e o adevarata lady, si am vazut-o cum face inclusiv dansuri populare si gimnastica cu copiii, deci Dani, Elena seamana cu tine, abia acum am remarcat! Foarte frumoasa si dulce!!!! Report