Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Am facut galustele in supa. Fiasco: supa tulbure, galustele taricele in mijloc. Nici baza de supa nu era grozav de clara. Poate asa ca pe viitor o sa ma obisnuiesc sa fierb galustele separat. Oricum e cuiul lui pepelea pt mine. :crying:

Dani, eu una nu ma dau deloc in vant cu galustele...prefer taitei:) , si e si mai simplu.

supa cica trebuie fiarta la fioc mic , ca sa nu iasa tulbure...eiiiii cand esti pe graba, dai focul mai mare si bei supa tulburel...buna sa fie la gust.

Asa e Stella! eu m-am complicat in plus si cu grisul integral ... care probabil nimeni nu stie a-mi spune cum sa modific la cantitati, dat fiind ca eu la ochi nu ma pricep cum trebuie sa fie compozitia de galuste. :crying: Am zis ca macar 1 data pe an sa fac si eu supa de galuste, dar neh ... nu am reusit inca. Probabil ca si yoyo trebuie sa fac zeci de incercari pana sa invat ce e cu galustele acestea ... :crying:

Eu cred ca grisul integral trebuie pus mai putinfiind mai compact.

In plus cand faci maglavaisul tre sa fie relativ moale , caci prin sedere se mai invartoseste...

asa ca fa si tu linguritele rase de gris complet, in caz ca recidivezi. si oricum asta cu linguri, lingurite e destul de aleatoriu, caci sunt forme si marimi diferite , deci zic eu ca si volumul/greutatea difera de la o lingura la alta.

Noi sa fim sanatosi, ca galustele vin si pleaca...

Dani , imi pare rau sa citesc ce s-a intamplat cu Bea , sper sa treaca repede si fara prea multe semne vizibile . Iza nu a avut accidente cu urmari , doar cate o vanataie , o zgarietura , un nas ciobit ( asta cu nasul in perioada in care aveam o tanti sa se ocupe de ea ), in rest , cum ai zis si tu , eu sunt leoaica , poate prea exagerata cateodata , dar e spre binele ei . Cand e cu tatal ei , vine mai mereu julita , lovita - nimic grav - dar cand e cu mine e in maxima siguranta :crying:

Geany , buna ideea cu oul facut separat , dar atunci - din punctul meu de vedere - e doar un ochi indesat intr-o chifla :crying: , asa la cuptor e mult mai fain . Dar , cu siguranta , daca eram in Romania , la cuptorul pe gaz de acolo , nu mi-ar fi placut asa cum am facut eu pentru ca s-ar fi parlit prea tare chifla . Aici am noroc cu cuptorul electric , la care pot controla temperatura . Acum , cand ma intorc acasa , primul lucru pe care il voi cumpara , va fi un cuptor electric !

Hi hi! La cuftorul' meu de tot rasu' a durat vreo 40 min' la cuptorul preincazit sa se faca ,cat de cat oul deci chifla era crocanta rau,dar mie si mamii asa ne place,in schimb tata,sotul bub' si maroiu' vor gen paine calda ,asa ca ne adaptam :crying:

Deci ce credeti ca i-a cazut azi lui bub' la pufuleti cu surpriza?!!

Taaddaa!!!

post-405-1338131263679_thumb.jpg

Masina de spalat :crying: e inebunit!!...se invarte are butoane se deschide capacul si tot...deci calca si spala la ambele masini intr-o veselie :crying:

Ia sa faca o tura si la moa, ca am un munte de spalat

Hi hi hi! Eu cred ca ar veni cu mare drag Stelina draga,momentan are fixul asta cu spalat la masina, calcat pus la uscat destea sunt sigura ca-i va trece in timp dar acum asta e :D

Nu se aduna bine 2 lucruri ca vrea sa punem masina (stai bre ca costa apa dero alea.alea sa se mai adune),nexam ii place sa se urce pe scaun sa deschida sa puna el dero ,balsam sa programeze el cum ii spun eu ,si sta si asculta si-mi spune:mda! acuma tlage apa...immhhmm,se invalte,melge,melge!!...mmaammmii vino lepede ca stoalce!!! :) ...apoi el deschide si le scoate insirandu-le si tarandu-le dupa el pe jos pana in balcon,unde ne luptam cu carligele,apoi la strans are o placere cele a lu' tac-su sa i le dea in brate si a lui maroiu' sa le ascunda peste tot,pe sub pat etc...nu va zic.. :)

Se urca pe scaun la masina ca din lipsa de spatiu a mea e deasta..

post-405-1338134569456_thumb.jpg

Nu-i buna de nimik daca ma intrebati pe mine :D

Mult mai buna a mamii asta..

post-405-13381345763719_thumb.jpg

Am dat-o iar pe ariel ,voi ce folositi?! :D

Acum iar perla bub'

A gasit unul din albumele foto cand eram eu insarcinata si f. mandra imi aratam burtica...zice:'' mami ce bulta' male' ai,!!! Ai papat mult?!'' :o zic:''nuu!! acolo in burtica erai tu cand erai mic''.. :D aaa,m-ai papat pe minee?!!'' ''ci' cum am iesit afara?!'' ... :) Eii!! (zic) lasa-ma draga in pace ca am treaba ce ti-o venit acu' du-te la tac-tu'' :D M-a luat prin surpriza :D

Va salut si eu cu drag pe toti.

Ma bucur pentru vestile optimiste despre Beutza mica si neastamparata, de acum o vad la adapost sub ochii vigilenti ai atator bunici iubitori!

Eu am avut o zi, asa cum putea ea sa fie dupa o noapte ploiasa si o dimineatza mohorata; colac peste pupaza, am avut si un mester despre care don' Gelu nu-mi zisese nimic( vorbisem noi despre lucrarea respectriva dar nu stiam ca vine taman azi) si nu stiu unde-i gaseste el, ca numai betzivani mi-aduce, fac treaba cu paharul langa ei, bleahhh!

A plecat nenea pe la patru, am strans dupa el incruntata, l-am bestelit putin pe legitim pentru ca mi-a stricat duminica si am plecat la o prietena. M-a servit cu un dulce cu capsune si suc Mirinda, la vreo jumatate de ora am inceput sa ma scarpin, sunt intoxicata de nu mai pot si sub pleoape am basicutze,in puii mei si cei de la toata Avicola, daca asta a fost duminica! Am luat o pastiluta de tavegyl, sa vad ce se mai intampla.

Sorina, sanatate si multa putere sa rezisti acestui ritm iti doresc!

Ma duc sa-mi fac un ceai cu paine prajita, mor de foame!

Va doresc seara de duminica pe placul vostru!

Va las o socata.

post-1400-13381388568424_thumb.jpg

Gianino, e folosesc Xtra https://www.google.ch/search?rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&sugexp=chrome,mod%3D9&q=lessive+xtra&um=1&ie=UTF-8&hl=fr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=imTCT_6UIYSLswalt-2HCg&biw=1920&bih=965&sei=lGTCT4n1JsaQswaCl-m3Cg ,

eu ma impac bine cu detergentul asta, iau numai lichid.

Gelutza, da de la ce te-ai alergizat asa de tare ???

sanatate la toata lumea.la mine a fost o duminica linistita si placuta, ba chiar insorita.

Gianino, e folosesc Xtra https://www.google.ch/search?rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&sugexp=chrome,mod%3D9&q=lessive+xtra&um=1&ie=UTF-8&hl=fr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=imTCT_6UIYSLswalt-2HCg&biw=1920&bih=965&sei=lGTCT4n1JsaQswaCl-m3Cg ,

sanatate la toata lumea.la mine a fost o duminica linistita si placuta, ba chiar insorita.

Nu stiu, am plecat de acasa sanatoasa si m-am intors buboasa :)

Culmea e ca noi facem o cura de socata facuta cu miere, bem in loc de apa, am facut de doua ori pana acum si am pus de a treia, deja( vorbesc de socata) si de maine incolo nu mai mancam nici carne timp de trei saptamani, doar peste, o zi da, o zi nu, un fel de detox...cine stie ce-oi mai patzi la noapte, dar daca stau vreo ora si vad ca nu e bine , ma duc la urgenta la spital fiindca eu sunt pacataoasa rau la intoxicatzii si nu vreau complicatii, am destule pe cap de la nori si ploi, ca ma indoi de durere...

Ma bucur ca ai avut duminica frumoasa si cu soare, eu am si uitat cum mai e pe soare, v-am zis eu ca-l incui la mine daca-l prind! :)

Gela stiu ca e bun ceaiul de 3 frati patati , cel putin eu de asta beau cand am probleme deastea

Stelin' eu nu vad linciul' :) da' am dat cu gogu' Xtra' da asta... :) (is' moldoveanca descurcareata ,ma descurc io')

post-405-13381409583374_thumb.png

Nu stiu daca e pe la noi! :D ma refeream daca e vre-un detergent mai bun pe la noi ca in Italia imi placea dash'

post-405-13381411267997_thumb.jpg

Aici pernitele alea de ariel e apa de ploie pt. petele noastre si masina mea ,ala pulbere asa si asa nu mai stiu tide sau alte alea... :)

Gela, iti urez sa fie totul bine, sa nu ajungi pe la urgente.

Gianino, eu le mai *rotesc , mai iau si vizir, si altele ( de fapt le iau cand sunt la oferta :) )

si atunci iau cate 2-3 sticloante ....

:) Deci eu am urmatoarele 3 mari probleme!:

1- ai mei murdalaci rau deci pete de pete nu olea de rapanel acolo (eu prim' :) hainele si prosoapele de bucatarie e jale ..da' sa nu mai spuneti la nimeni :D )

2- Masina proasta :D

3- dau vina pe detergent si masina ca nu-s bune :D :)

Am trecut si eu pe la han, sa vad ce faceti, iar dati numai vesti bune!!! :)

Cu ajutorul nepretuit al lui Zozo am aflat ca sunt capsuni cu 5 lei la noi in piata si am luat si capsuni si cirese cu patru. Asa ca de cand am ajuns acasa, am fost in priza non stop. Nu sunt sigura cum imi iese dulceata si sunt un pic stresata.

In rest, mancare de dovlecei cu marar, snitele, paste, din astea!

Geluta, o noapte usoara si insanatosire grabnica! O fi de la capsuni?

Geany, ai dreptate sa dai vina pe detergenti! Am incercat pe toti din categoria persil, ariel, vanish. Si eu am aceeasi probl cu detergentii de la noi: toate retetele sunt modificate, astfel ca produsul vandut e apa de ploaie.

Am zis cand termin ceea ce am deja, o sa iau din targ ceva detergent adus de la nemti sau italieni.

Noi nu prea avem probl cu petele, plus nu sunt prea murdare hainele ca spal ca o nebuna, nici nu le imbracam bine ca le si pun la spalat.

Eu spal acum cu pernutele de la ariel + vanish, in general spal la 40 grade si program scurt de o ora, spalare zilnica. Daca am ceva patat dau cu ariel profesional pt pete (e unul in sticla verde) pe locul cu pricina.

Ale picei sunt mai patate si le spal cu detergenti mai inofensivi de bebi. Unele pete ies, altele nu. Dau si la ale ei cu ariel profesional pt pete daca sunt pete noi sau daca stiu ca toate sunt jeghi le bag la 40 grade bumbac (2h) si eventual pun si venish.

Intotdeauna pun la clatire suplimentara si pe ale noastre si pe ale ei.

Problema e ca masina ia prea putina apa si le invarte cam pe uscat la inceput, asa ca eu dupa ce trage ea apa initial, bag pe sus apa cu dusul pana vad eu pe hublou ca s-a strans ceva apa. Comparativ cu masina de la B&B din Sicilia, a mea spala mai bine, am putut compara. In schimb detergentii lor miroseau de la 1 km, am tot vazut cand spala cineva rufe, miroase toata strada. Ai nostri miros doar o parere...

Acum vreo saptamana m-am trezit ca masina mirosea horror. Nu'sh ce avea. i-am bagat un plic de bicarbonat de sodu la primul spalat si i-a trecut.

M-am enervat azi cu supa de galuste, arata asa de naspa ... Era facuta si fara legume (doar morcovi si o legatura de cepe verzi intregi) si fara verdeata ca sa manance si nelegitimul ... , care oricum nu a mancat cand a vazut ca sunt galustele negre din gris integral. In schimb picea se batura turcii la gura ei: ii pun morcovii si galustele separat pe o farfurie si le mananca ea cu mana, iar supa ii dau eu ... in acelasi timp ...cu lingurita. Daca nu o las sa manance si singura nu mananca deloc. Asa ca facem cum canta ... :) Trebuie sa mai insist cu galustele ... , doar ca ma oblig sa si mananc, asa ca prea des nu ...

Si noi o zi linistita. Beutzul linistit. Pe la pranz s-a plimbat cu tati cu masina vreo 2-3 ore , dar nu am reusit sa o adormim (nici ieri, nici azi) . Apoi pe seara am scos-o eu cu bicicleta, am dat cateva ture pe stradute pe langa noi. In parc intre copii/sau loc de joaca nu mergem inca, pt ca mai are vreo cateva cojite pe cap. Maine dimi ne ducem la pansat, apoi vin mamele, sa vedem ce iese ... :) A zis mama sa nu ma mai supar, ca area ea grija ... . Scumpa :D, maicuta.

In rest nadajduiesc cu multa speranta intr-o saptamana fantastic de buna pentru toata lumea. Ploile cica vor continua macar pana la 1 iunie. Dupa aia nu mai stiu care e prognoza?

Any, te-ai distrat bine? ai rupt pingelele?

Buna dimineata. Gela? la raport...cum te simti? sper ca e totul ok.

O luni si o saptamana faina. Aici sunt Rusaliile, si e liber si azi. dar am sa fac prin gradina ( sa scot muschiul din iarba ca esteeeeeeeeeeeeeeee hat cat lumea de la cat a plouat si de la umbra)

o cafelutza la cine doreste, un kelkesoz...

post-16-13381835525901_thumb.jpg

post-16-13381835750242_thumb.jpg

post-16-13381837338324_thumb.jpg

post-16-13381837585908_thumb.jpg

post-16-13381837893532_thumb.jpg

Buna dimineata la han

Multumim Stellina de tratatie, iau si eu niste fructe ca tare bine arata! Spor la trebi in gradina!

Sanatate multa Gelutza, pupaturi si imbratisari la Beutz neastamparat.

Oare Elena lui Mutti ce mai face?

Bub spor la spalat, aduc si eu ceva rufe, fa-mi o programare :)

Sa avem o zi de luni usoara si o saptamana buna!

Neata si de la mine!

Stella, bun-bun ce ne-ai adus, fix pe gustul meu de mara mancatoare de dulce...

Gelutzo, cum esti?

Dani, ma bucur ca sunteti mai bine, e tare nasol sa pleci de-acasa cu inima stransa de grija copilei! Culme e ca la noi, picea, care e extrem de nazdravana, spre deosebire de sora-sa cu care n-am avut nici o grija, si-a spart o data capul si si-a fisurat alta data un os de la tibie si de fiecare data s-a intamplat cand era cu mama cu ea, desi mama e exagerata de-a dreptul in grija ei fata de fete, dar asa a fost sa fie, noroc ca a trecut fara urmari.

Geany, cum stai cu checul?

Buna dimineata la tot Hanul!!!!

Nu se mai termina ploaia asta odata, m-am saturat de ea, au inceput sa ma doare oasele! :occasion15:

Eu in week-end am avut program administrativ, spalat doua masini de rufe dar am avut noroc ca s-au uscat toate pana seara, schimbat asternuturile, curat in casa, ajutat pa mama la mancare si am fost si cu Alex la ultima meditatie pentru examenul de limba italiana.

Verber, sanatate multa si din partea mea cu multi pupici!!!!

Daniella, imi pare tare rau ca treceti prin atatea necazuri si mai ales ca Bea trebuie sa sufere atata, draga lui mama! Dar este bine cand totul se termina cu bine!

Dar Bea nu este sinurul copil care a trecut prin asa ceva, Alex la varsta ei a trebuit sa-i smulga unghiile de la degetele mari de la picioare, avea o ciuperca si tot facea puroi si avea niste dureri groaznice, i-a cauterizat locul si a scapat de infectie, i-au crescut ungiile la loc, doar ca sunt putin deformate.

Si inainte de vacanta de Craciun din clasa a V-a, din joaca prosteasca, Alex si-a terminat trei degete de la mana stanga, a ajuns de urgenta la spital, tot la chirurgie plastica, i-a refacut degetele si dupa ce i-a scos firele a trebuit sa faca recuperare medicala ca sa poata sa-si refoloseasca degetele, daca nu risca sa nu mai poata folosi mana stanga. Asa ca mi-a facut si mie Alex o droaie de bucurii! Si acum este baiat mare, adevarat adolescent, s-a mai potolit din prostii, umbla fetele dupa el.

Ti-am povestit toate astea ca sa stii prin cate se poate trece cu copiii, dar necazurile se duc si viata este frumoasa si merge mai departe! :floare: :pupic:

Gelutza, sanatate si tie si sper sa-ti fi trecut buboaiele! S-ar putea sa fi facut alergie de la capsuni, ca de la socata in nici un caz sau poate de la ouale de Inaltare. :pupic:

Geany, mi-a placut enorm cum arata chifla aia cu ou, o sa fac si eu asa la un mic dejun de duminica, buna idee! Si sa-l intrebi pe Buc daca imi imprumuta si mie masina lui de spalat cand o sa am nevoie! :toothy9;

Stella, am smotocit pisoiul gradinar si am admirat pentru a nu stiu cata oara gradina, am gustat cate un pic din bunatatile tale si ma duc cu drag si spor la munca!

O zi buna va doresc si sa iasa soarele si pe strada noastra!

'neaţa la han.

Ioi ce vreme :toothy9; Plouă în continu de ieri dimineaţă. A plouat şi sâmbătă, dar nu chiar toată ziua. A fost o pauză de 2 ore seara, aşa că am apucat să o ducem pe Maia la concert la Voltaj. Pentru concert s-a pus chiar şi la somn după masă, ceea ce nu mai face deja de mai bine de 1 an. A fost aşa de încântată şi fericită că am fi stat şi în ploaie. Doamne, cum ştiu aştia mici să se bucure!!! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif

Mă bucur că Beutza e mai bine. Draga de eahttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif. Dani, bănuiesc ce a fost un sufletul tău. Pupuri şi îmbrăţişări şi pentru tine, că ai avut putere să suporţi tu suferinţa ei. Maia mea şi-a prins degetele in uşa de la maşină acu' vre-o 2 ani. Noroc că uşa are garnitura aceea de cauciuc şi nu s-au strivit. Dar durerea a fost mare şi sperietura şi mai şi. Până am cercetat degeţelele şi am văzut că e totul în regulă, am ajuns cu ea în casă, le-am pus sub apă rece, etc... am fost tare. După ce Maia s-a liniştit mie mi s-a făcut rău şi aproape am leşinat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif. De nu mai ştia soţul, săracul, de cine să se ingrijească.

Gela, multă sănătate şi ţie.

Trebuie să se termine cu ploaia asta şi cu veştile rele! Am zis!

Multă sănătate tuturor şi o zi cât mai frumoasă. :occasion15:

Buna dimineata la han

Stella mersi de mic dejun, arata delicios

Ploua,e urat afara ,e luni :occasion15:

Sa aveti o saptamana cu mult spor si cu multa,multa sanatate

Pe mine ma dor genunchii, anticipez o ploaie urata mai incolo, ca soarele nu are cum sa apara!

Salutare tuturor!