July 17, 201214 yr comment_157589 Eram frumosi si tineri si ne mai facem!!!! Aha, deci "doamna si vagabondul" si tu nu i te-ai alaturat la mancatul spaghetelor, ca aici in poza: Report
July 17, 201214 yr comment_157590 A mancat cu mana , am lasat-o sa se distreze.Doamne, e "topitoare" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif Giorgi, tu eşti neschimbată! Da, ştiu, scorţisoară https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Report
July 17, 201214 yr comment_157596 Buna ! Giorgi! Ha ha! ce dulce e Iza' Simo' si la mine aceeasi problema cand vine sorica acusi cu nepotelul din Italia eu sunt si bucatareasa eu servesc eu strang si spal vase eu sunt dadaca,bub' nu sta decat cu mine,asa ca si cu nepotelul tot eu stau in timp ce ei umbla pe la cumparaturi ,prin oras pe la terashi' cu diverse trebi' pe care si le tot gasesc,ca numa la masa se aduna in rest si ei aceleasi probleme,indigestie,bubite,ca-s tantarii mai infectiosi aici ,ca o fi apa,sinuzite si raceli de la aerul conditionat din masina etc,etc etc,lasa milioane pe la farmacie Dar cu toate astea abea astept sa vina! PI IES ''! Eu fac un bors bun de pui dres cu smantana,acusi e gata! Report
July 17, 201214 yr comment_157601 Giorgi , nu mi-a trecut prin cap Boni , Geany Eu faceam asa cu Alex cand era mic si ii facea placere si se amuza, radea cu o pofta.Acum nu cred ca ar mai fi de acord! Eventual, cu o mandra! Report
July 17, 201214 yr comment_157603 Dulce foc Izuka Mi-a adus aminte de copilarie - nu stiu daca voi faceati asa, dar noi cand mancam macaroane cu branza (eu cu fratele) lasam cate o macaroana lunga, ne rasuceam urechile si in acelasi timp "aspiram" macaroana ) Mutti, pe mine ma scot din minti persoanele mature care folosesc cuvantul "rau" la copii. NU EXISTA COPIL RAU! Exista maturi care nu au rabdare sa ii inteleaga, sa accepte ca fiecare pici e diferit, unul mai energetic, altul mai molcom, unul mai curios si vorbaret, altul mai tacut si asa mai departe. Cum poti sa crezi ca un copil poate fi rau? Un copil e natural, incearca, descopera, are energie nelimitata (pana pica cu ochii crucisi de somn)dar un copil nu poate fi RAU. Ala e apanajul maturilor. Report
July 17, 201214 yr comment_157607 De acord cu Uma! Nici un copil nu e rau, cel mult sunt unii care sunt foarte dificili, dar nu ca vor ei sa fie rai! Report
July 17, 201214 yr comment_157611 Cat am invidiat toata viata pe mamele care au rude si pot lasa putin copii cu ele. A mea se ducea pe la casele prietenelor din alee, sau o lasam la un salon de petreceri de copii si cand venea acasa sau ma duceam dupa ea, primeam numai plangeri si reprosuri de imi crapa obrazul.In casa, fii-mea era ascultatoare si nu imi dadea probleme, dar cand trecea de poarta casei devenea uragan si distrugea ce-ntalnea in cale! Era hiperactiva si foarte imaginativa.Eu stiam in casa ce sa-i dau ca sa se fie ocupata si interesata dar cand scapa din mana mea, intrecea masura. Treaba s-a rezolvat usor caci nu am mai lasat-o la petreceri cu pretextul ca mamele intra in panica cand aud de ea. Si cred ca a decis singura sa schimbe comportamentul.Nici eu nu cred ca exista copii rai, ci copii neintelesi.Nu toti sant la fel si deci nu toti trebuie educati la fel. Ceeace stiu precis e ca LIMITELE si CONSECVENTA sant baza educatiei. Daca un copil nu stie ca exista limite devine tiran, in primul rand cu mama. Teoria asta de ca sant prietena copilului e gresita, dupa mine. Un copil nu are nevoie de prieteni ca ii gaseste peste tot, ci o mama care sa il indrumeze si sa ii puna limite.Asa cum ii limitezi spatiul cand e mic ca sa nu se accidenteze.Fara limite se simte neprotejat si neghiat. Limite si consecventa. Daca ai promis o pedeapsa, nu da inapoi niciodata. Tu poate uiti ca ti s-a inmuiat inima dar El NU UITA si concluzia lui e ca mama promite dar uita... Uite a propós de Limite. Cand Ingrid avea 18 ani eu devenisem prietena cu ea, mai ales ca ramasesem vaduva si considerasem ca nu mai sant necesare limitele. A iesit cu un prieten la dans. Eu nu i-am spus sa vina devreme caci stiam cum o educasem doar.La intoarcere, pe la 12 vine la mine in camera si imi zice: de ce nu ma suni ca toate mamele si dece nu imi spui si mie sa vin devreme acasa. Nu te intereseaza? Eu am ramas surprinsa si i-am spus ca am incredere in ea pur si simplu. Si ea mi-a raspuns : PAi eu le invidiez pe Lorena si Karla ca ele spun mereu cand petrecerea e mai in toi ca mama nu le lasa dupa 12.Si toti baietii lasa tot si plecam. Lor le place ca mamele fetelor nu le dau permis. De aia ma intreaba daca ca tu de ce ma lasi si daca tu esti evreica (??!!??) (asta o fi fost poate echivalentul libertinajului in capul lor ) Report
July 18, 201214 yr comment_157654 Buna dimineata la han. de acord cu uma si yandira.mereu trebuie luat timpul necesar de a discuta, si mereu e bine de avut o *marge* de timp, sa nu trebuiasca sa abandonati, caci va preseaza timpul.clar ca daca "amenintati" cu o pedeapsa, si nu o faceti , va minati autoritatea; la mame alta *minare* e vesnica...las ca vine tactu si-i spun ce ai/atifacut....clar ca mesajul e perceput rapid...autoritatea e *tactu* , mama e un subaltern care poate fi manipulat usor.Eu una, am vorbit normal fiimei, ca si cum vorbeam cu un adult , si asta de cand avea o zi...niciodata nu i-am vorbit cu ghili-ghili si in diminutive sau si mai rau stalcit precum copiii....mi se pare mie ( parerea mea) ca un copil cat de mic trebuie respectat ca un adult, si i te adresezi ca atare.odata s-a suparat pe mine, si mi-a zis..."mama, nu vrei sa te duci in camera ta sa citesti ceva? " , si am gasit ca are dreptate ;am incercat sa-mi tin mereu promisiunile...si sa nu-mi calc cuvantul, si sper ca am reusit O zi faina la tulemond; acum e bine dimineata, e inca racorel, sunt doar 26° Report
July 18, 201214 yr comment_157656 Buna dimineata!!! In sfarsit zile mai suportabile si nopti in care se mai poate si odihni omul! Va doresc o zi buna si va poftesc la masa! Report
July 18, 201214 yr comment_157664 Buna dimineata! Intradevar e racorica O zi minunata tuturor! Report
July 18, 201214 yr comment_157671 Fetelor, eu tocmai am aflat ca plec de vineri pana duminica la un curs la Poiana Brasov, complex Poiana Ursului. Report
July 18, 201214 yr comment_157684 Georgiana , esti o fericita! Da, ma duc sa ma destind putin, plec si cu colegii de servici si familionul ramane acasa. Report
July 18, 201214 yr comment_157689 Felicitari Giorgi'! Iar bibilesc o praji' simpla Si-mi fierb porumb! Report
July 18, 201214 yr comment_157692 Geany, sa dai amanunte de prajitura, mai ales daca este simpla! Report
July 18, 201214 yr comment_157693 Fetelor, eu tocmai am aflat ca plec de vineri pana duminica la un curs la Poiana Brasov, complex Poiana Ursului. Bravo, fetica!Meriti! Distractie multa si placuta! Te duci singura? Report
July 18, 201214 yr comment_157695 Geany, sa dai amanunte de prajitura, mai ales daca este simpla! Vin imediat cu amanuntele! P.S Amanunturile' https://forum.artaculinara.ro/topic/3971-prajitura-rapida-alla-geany/page__gopid__157696&?do=findComment&comment=157696 Pana atunci cine vrea porumb fiert fierbinte cu sare?! Report
July 18, 201214 yr comment_157704 Fetelor, eu tocmai am aflat ca plec de vineri pana duminica la un curs la Poiana Brasov, complex Poiana Ursului. Bravo, fetica!Meriti! Distractie multa si placuta! Te duci singura? Nu, cu colegii de servici si cred ca vine "monsierul" sa ma ia duminica. Report
July 18, 201214 yr comment_157706 Vin imediat cu amanuntele! Pana atunci cine vrea porumb fiert fierbinte cu sare?! Vazui si prajitura si amanuntele, super bine arata!Porumbul fiert il duc lui Alex, lui ii place tare mult si fiert si copt. Report
July 18, 201214 yr comment_157710 Ziua buna .Scurt in vizita la han , apoi fug sa fac putina dulceata de coacaze negre , am resusit sa adun vreo 2-300 g. O sa spuneti ca am luat-o razna , dar nu ma pot abtine , o sa car si borcane cu dulceata in Romania Eu una, am vorbit normal fiimei, ca si cum vorbeam cu un adult , si asta de cand avea o zi...niciodata nu i-am vorbit cu ghili-ghili si in diminutive sau si mai rau stalcit precum copiii....mi se pare mie ( parerea mea) ca un copil cat de mic trebuie respectat ca un adult, si i te adresezi ca atare. Stella , perfect de acord cu tine . Asta am incercat si eu sa fac , dar a venit sotul si m-a luat in suturi "vorbesti cu ea ca si cum ar avea 18 ani , are doar 3 , adreseaza-te ca unui copil de 3 ani , coboara-te la nivelul ei ". Report
July 18, 201214 yr comment_157721 Mai, nu vreau sa ma bag in teritoriu necunoscut, dar am avut un numar de verisoare si verisori cu care am avut posibilitatea sa convietuiesc cand ei erau mici, si eu eram mare( a se citi, 13-14 ani) ma lasau sa fac baby sitting. Cu cat le vorbeai mai direct, mai ca la adulti, cu atat se simteau mai implicati si mai luati in serios, erau mai cuminti si invatau mai multe. Asta e experienta mea directa, alta n-am, ca n-a vrut Dumnezeu! Report
July 18, 201214 yr comment_157724 Izuk, asa cum zice si zerda, cu cat le vorbesti mai normal, cu atat mai bine.Copiii sunt extrem de agili si inteligenti, si e mai bine sa-i ridici la un nivel *de la om la om* decat sa te cobori si sa-i tratezi ca pe BB.Ei au o putere de absorbtie si de adaptare incredibila, si sunt convinsa ca Iza e mai *magulita* cand ii vorbesti ca unui adult, decat ca unul copilas mic...parerea mea. Report
July 18, 201214 yr comment_157731 Izuk, asa cum zice si zerda, cu cat le vorbesti mai normal, cu atat mai bine.Copiii sunt extrem de agili si inteligenti, si e mai bine sa-i ridici la un nivel *de la om la om* decat sa te cobori si sa-i tratezi ca pe BB.Ei au o putere de absorbtie si de adaptare incredibila, si sunt convinsa ca Iza e mai *magulita* cand ii vorbesti ca unui adult, decat ca unul copilas mic...parerea mea.Corect Stella Eu ii tratez pe pici cu respect - nu suport adultii care uita cum e sa fi copil! Nu e usor! Ai problemele tale, inveti o gramada, ai nedumeriri si hormoni nebuni la un moment, ai nevoie de intelegere. Eu cu ai mei vorbesc mereu ca si cu adultii si mor de dragul lor asa cum sunt ei, nebunatici, plini de personalitate si adorabili (zise cioara de puii ei). Nu as schimba nimic din cine sunt - da, ii ajuti sa-si formeze o idee despre bine si rau, despre respect si valoare, dar personalitatea lor e perfecta pentru mine Report