Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Rau, nu primesc aer, behai... din lipsa de aer, simt ca am o copita pe "chept", iar in git parca am un burete sugrumat!

Maya, fa-ti o doza de antibiotic al fantanii.Ala cu lamaia si usturoiu si vezi ca te simti mai bine. :notworthy:

Rau, nu primesc aer, behai... din lipsa de aer, simt ca am o copita pe "chept", iar in git parca am un burete sugrumat!

Maya, fa-ti o doza de antibiotic al fantanii.Ala cu lamaia si usturoiu si vezi ca te simti mai bine. :pupic:

Sau o inhalatie si un ceai de ghimbir, miere si lamaie...

Sanatate. esti si tu alergica?? sau e doar o stare gripala?

bun venit Geluta si sa iti tihneasca sederea printre noi! sa fie cat mai placuta si indelungata! suntem prietenoase si ne cam place sa intindem mese si sa depanam povesti cu de astea zilnice sau amintiri...

LA MULTI ANI SANATOSI!

Bine v-am gasit!

Si eu pierd timpul cu intinsul meselor dar si cu taifasuitul, asa ca, sper sa imi priasca atmosfera!

Multumesc frumos pentru urari!

va pup pe toate,ma duc la fantana sa-mi spun dorinta,poate va functiona

Destiny, am trecut si eu pe la fantana sa duc vreo doi gologani. tin pumnii sa se indeplineasca dorinta. bafta multa.

De miine, cica, ne ia vintul si ne palesc ploile reci, furtuna... ce stiu eu. In orice caz, la Radio ne-a avertizat sa adunam Terrasse si balcoane, ca altfel riscam sa ne culegem lucrurile de prin vecini :hello:

Sper ca voua sa va mearga mai bine. Va pupez si ma'c sa va cetesc, nevorbitelor! :hello:

Bun venit, Gelutza! :pupic:

Maya, fiica mea era cam la fel cand a venit in vacanta de Craciun si am doftoricit-o cu ceai de busuioc, bineinteles indulcit cu miere( de la stupii mei)si pentru ca si tusea, sirop facut in ridiche neagra, tot cu miere.I-a trecut foarte repede, saatate multa!

Maya draga ...tot andreea si la voi?? ca aici au anuntzat pe maine mare furtuna mare andreea cica la munte va sufla intre 140-180 km/h , brrrrr , si bleah.

http://www.tdg.ch/suisse/Jeudi-une-tempete-devrait-eloigner-les-skieurs-des-pistes/story/22209957

[color=#800080][b]stella,

Unde se anunta andreea? avem prietenii nostri care sunt in RO si pleaca inapoi Duminica in Germania.

Ei locuiesc in Sttutgart.

[/b][/color]

Cerra , Andreea asta vine din anglia, si au anuntzat-o pe maine aici in elvetia, dar cum germania nu e deperte ...nu-s ce sa-ti spun.

Aici la ses va fi vant moderat 70-80 km/h , dra la munte va fi mai violent,

si sfatuiesc schiorii sa sada linistiti maine, in nici un caz sa nu schieze inafara pistelor balizate( sau mai bine sa stea la gura sobei ) :pupic:

si ca sa revin la leacuri stramosesti...eu fac sirop de ...ceapa la tuse.

presar zahar pe o ceapa taiata felii...si beau siropul pe care il produce.

bre, dacă v-aţi prins de vreun virus, nu ajută nici mama cepii, nici ridichea curcubee, tot la antibiotic tre'să ajungeţi. din păcate.

cerra, am vazut caisele umplute si arata bine, acum depinde cum sunt la gust.Subscriu la sfaturile stellei.

Hai, da-mi idei ca vine si ziua soatzei mele saptamana viitoare care e si ziua casatoriei, vreau sa pun de un tort cat roata carului!

Si pe urma se asterne linistea pana la Florii.

Aaaa, mai e o masa mare la Lasata secului la sfarsit de februarie, pe 26...

Spor la pregatiri!

Cerra , Andreea asta vine din anglia, si au anuntzat-o pe maine aici in elvetia, dar cum germania nu e deperte ...nu-s ce sa-ti spun.

Aici la ses va fi vant moderat 70-80 km/h , dra la munte va fi mai violent,

si sfatuiesc schiorii sa sada linistiti maine, in nici un caz sa nu schieze inafara pistelor balizate( sau mai bine sa stea la gura sobei ) :pupic:

Multumesc!

bre, dacă v-aţi prins de vreun virus, nu ajută nici mama cepii, nici ridichea curcubee, tot la antibiotic tre'să ajungeţi. din păcate.

Eu ma tratez preventiv cu vin fiert, e bine???

cerra, am vazut caisele umplute si arata bine, acum depinde cum sunt la gust.Subscriu la sfaturile stellei.

Hai, da-mi idei ca vine si ziua soatzei mele saptamana viitoare care e si ziua casatoriei, vreau sa pun de un tort cat roata carului!

Si pe urma se asterne linistea pana la Florii.

Aaaa, mai e o masa mare la Lasata secului la sfarsit de februarie, pe 26...

Spor la pregatiri!

Ce tort ai vrea sa faci? dc nu, chiar roata carului. Blaturi subtiri de rulada in tava mare de la aragaz cacao si altele galbene si crema eu pun de vanilie. Se fac fasii cam de un lat de palma,poate si mai bine (cat vrei de inalt) se pune crema cu grija apoi alta fasie de alta culoare(se ruleaza exact ca si mersul rotii) si tot asa si te opresti cind crezi ca iti ajunge roata. Se pune pe platou ca un tort normal.Deasupra se pune crema sau frisca.Cand se taie arata frumos. Binenteles ca se poatepune si alta crema. Cand o sa`l fac o sa`l pozez.

Tinind cont de evenimente, o sa faci un tort mult mai elegant. Dar, aducand aminte ca vrei un tort cat roata carului mi `am adus aminte de roata carului a mea.

Caisele, mie mi`au palcut la gust chiar si prietenei mele (ptr sotul ei pregatim)

salata de deasupra caiselor

telina rasa

mere rase

ridiche neagra rasa

peste ele se stoarce repede zeama de la 2 lamaii si se amesteca bine si se presara si putina sare. Se lasa la zemuit vreo 15 min apoi se storc bine si se adauga morcovul ras, piper (putin)si smintana grasa dulce cit sa lege. Se aseaza deasupra caiselor/piersicilor jumatati si stoarse de zeama iar deasupra salatei se presara nuci macinate/bucatele. Sa sti ca nu are gust rau ptr ca are ridichea neagra chiar au un gust foarte bun.

M`am enervat pe piersicile de la restaurant (nu am mancat din ele ) prietena mea a papat si zice ca numai stie cu ce erau.Dar face m da dar nu stim cu ce fel de salata franceza erau. Alea nu aveau morcov.

Gata au gustat si sunt bune le facem.

O sa mai facem:

salata caesar

salata coleshaw

rulada din muschiuletz de porc cu fructe uscate (prune si caise)

rulada din muschiuletz umpluta cu bacon, praz si cascaval

ficatei inveliti in bacon

chiftelutze cu susan

si numai stiu ce idei vor venii.

dulce: tiramisu

Eu am facut duminica un tiramisu...dar cum am pitici pe cerebel cu ouale crude, eu frec galbenusurile cu zahar pe bain marie, apoi adaug si albusurile, si mixez pretz de cateva minute bune totul pe bain marie.

apoi pun la racit, si amestec cu mascarponele. fac o cafea tare, in care adaug cointreau sau grand marnier, si cu amestecul asta vars cu lingurita peste piscoturi ( nu le inmoi, ca sa nu am accidente de rupere etc) apoi adaug crema , re piscoturi, re crema si cacao neagra abundenta :pupic:. cantitatilée la crema sunt la fiecare ou o lingura rasa de zahar si 100 gr mascarpone...reteta pe care o am de la o italianca de cel putin 30 si de ani :hello:

Eu am facut duminica un tiramisu...dar cum am pitici pe cerebel cu ouale crude, eu frec galbenusurile cu zahar pe bain marie, apoi adaug si albusurile, si mixez pretz de cateva minute bune totul pe bain marie.

apoi pun la racit, si amestec cu mascarponele. fac o cafea tare, in care adaug cointreau sau grand marnier, si cu amestecul asta vars cu lingurita peste piscoturi ( nu le inmoi, ca sa nu am accidente de rupere etc) apoi adaug crema , re piscoturi, re crema si cacao neagra abundenta :pupic:. cantitatilée la crema sunt la fiecare ou o lingura rasa de zahar si 100 gr mascarpone...reteta pe care o am de la o italianca de cel putin 30 si de ani :hello:

deci: sunt sigura ca este buna crema cum zici tu si sigur nu este risc sa iese subtire. Cacao pui si peste crema? intre piscoturi.

Eu o sa fac doua portii si la asta pun 10 galbenusuri crude,1kg de mascarpone,2 albusuri spuma, 50 ml amaretto,zahar 300gr si moi bine piscoturile`n coffe tare. Le iau si le bag repede in farfuria cu cafea si deasupra cern cacao neagra.

Nu pun cacao decat deasupra :pupic:. mie nu-mi plac deserturile foarte dulci...asa ca lingura de zahar la mine e rasa :hello:

Nu pun cacao decat deasupra :pupic:. mie nu-mi plac deserturile foarte dulci...asa ca lingura de zahar la mine e rasa :hello:

am inteles io gresit cu cacaua. Pi ma faci de o sa masor lingurile rase sa vad cite incap in 150 de gr .Am zis 300gr la 2 portii si cofeul ii amar.crezi ca io am 15 linguri de a tale in 150g?

Nu mi se pare prea dulce nici al meu.

Eu asa am reteta dupa un pachet de savoiardi si eu o fac de multa vreme tot asta. Am vazut la tv o italianca facea in farfurie tiramisu si era cu cacao tot si punea asa straturi pina a umplut farfuria. II zicea ea cumva dar numai retin eu. Poate si in italy se fac mai multe feluri nustiu.

Va pup!

Merg la nani.

Hi hi!painea asta calda ar merge beton cu zacusca ta... :pupic: da nu-i de post :hello:

post-405-13256792485358_thumb.jpg

post-405-13256792587878_thumb.jpg

Poate bagi si o reteta!!!

am inteles io gresit cu cacaua. Pi ma faci de o sa masor lingurile rase sa vad cite incap in 150 de gr .Am zis 300gr la 2 portii si cofeul ii amar.crezi ca io am 15 linguri de a tale in 150g?

Nu mi se pare prea dulce nici al meu.

Eu asa am reteta dupa un pachet de savoiardi si eu o fac de multa vreme tot asta. Am vazut la tv o italianca facea in farfurie tiramisu si era cu cacao tot si punea asa straturi pina a umplut farfuria. II zicea ea cumva dar numai retin eu. Poate si in italy se fac mai multe feluri nustiu.

Merg la nani.

si eu fac tot reteta de pe pachetul de tiramissu (nefiert nik). Zahar pun si eu 4 linguri la 500 g masarpone, pt ca nici mie nu plac deserturi dulci si-mi place cafeaua aia sa fie expresso tare aromata, eu ii pun romm havana club sau similar. Si eu le inmoi scurt pe ambele parti

am vazut si eu ieri un youtobe prezentat de o italianca si nici ea nu punea nimic pe foc si punea cacao cernuta dupa fiecare strat de mascarpone

tiramissu sunt mai multe variante si la ei

Eu tot ocupata...acum cu plecarea socrilor, imi vine sa plang cand vad ca mai sunt 12 zile si pleaca..

Aura, reteta se gaseste pe arta culinara aici : https://forum.artaculinara.ro/topic/248-patiserie-austro-ungara/page__st__20 - trebuie sa te duci mai in jos pe pagina si vei gasi tortul, se cheama Flódni, este foarte, foarte bun se merita incercat, am mancat 2 porti in seara asta si nu am asteptat sa se raceasca de tot, l-am taiat caldut, pun cateva poze dar nu am mai apucat sa fac si la sectiune. Orcum era destul de caldut tortul si debea il taiam, voi reveni maine cu sectiunea.

post-1297-13257267733517_thumb.jpg

post-1297-13257267929397_thumb.jpg

[b]

Geluto[/b], bine ai venit!!!!!!!!!!! ma bucur tare mult ca ai venit la noi, te asteptam de mult sa faci pasul asta. Debea astept sa ma incanti iarasi cu bunataturile tale si priceperea ta in bucatarie.

Pupici!!

Mai vorbim maine fetelor, ma asteapta ai mei la un joc.

Geladumi bine ai venit aici....cit despre "priit"....nici o grija fetele sunt prietenoase ,fara hartzag,fara ranchiuna dar cu calm si diplomatie.

;)