May 24, 201115 yr Author comment_89994 Si pentru ca am foarte multe branzeturi in frigider...unele care chiar expira curand am rugamintea sa-mi dati ceva ideii pentru utilizarea lor. Tipuri de branzeturiexistente in frigiderul din dotare: 1. telemea de oaie2. branza de vaca-urda3. branza de oaie framantata4. cas-cascaval afumat luat de la stana5. cascaval normal, simplu luat din comert6. parmezan7. Grana padano8. branza de vaca cu smantana9. weichkase zubereitung peperoni de la Cavabel10. Camembert 45% si unul cu verdeata11. branza tartinabila 12. Vajkrem - tot un fel de branza tartinabila Report
May 24, 201115 yr comment_90004 Yoyo, ai strans nu gluma! Ma gandesc la un fondue chiar si mai original asa apoi o mamaliga cu 304 feluri de branzeturi langa sau prin eacascavalurile merg bine dimineata pe paine si facute sub grilapoi ceva paste cu sos de cateva branzici+smantana dulce Report
May 24, 201115 yr comment_90006 Topeste în olecuta de smîntîna subtire sau lapte cîteva feluri de brînza,adaugi un praf de nucsoara,piper...si gata un sos pentru paste Report
May 24, 201115 yr Author comment_90050 Citind ce ati scris mi-a venit ideea ca din branza de vaca sa fac papanasi fierti si eventual ceva tort cu blat de biscuiti. Branza de oaie framantata cred ca o pot folosi si la acel sos, in omleta, in mamaliga. Am invatat inca ceva de la voi: sosul de branzeturi (sper sa combin bine branzeturile) Multumesc pentru ca imi sunteti de un real ajutor!!! Report
May 25, 201115 yr comment_90167 yoyo, cu placere! daca iti iese ceva deosebit, poate ne zici si noua combinatia, sa ne inspire. si sigur poze (ce nu apuc eu sa fac ever!) Report
May 25, 201115 yr comment_90213 Yoyo,la putinul ce ma pricipesc si eu,uite mie imi plac pachetelele lui Maya,te poti juca cu ce branza vrei parerea mea,si sarata si dulce... https://forum.artaculinara.ro/topic/2746-pachetele-cu-branza-si-stafide/Alte placinte am si eu la imagini si cu aluat fraged si altele(cu foi si poale-n brau) dar nu-ti cunosc gusturile.Daca faci sos cu branze poti condimenta cu el si gnochi (galustele din cartofi) si face si pizza cu mai multe feluri de branze si placintele crete a lui Piscotel,gogosi cu branza,clatite cu branza,cu branza de oi poti face mamaliguta in paturi la cuptor deastea imi vin mie acum in minte,macaroane cu branza,multe dar cum am zis nu-ti cunosc gusturile si daca te intereseaza ceva din ce ti-am scris iti pun linkurile ca sunt toate deaici de pe forum. Asa Edit: ca mi-am cam prins urechile peaici Ia' ce zice ma-ma-Maya (bllee ca dau si in balbaiala deacu' )https://forum.artaculinara.ro/topic/1405-pasticcio-cu-rosiiceapa-si-scamorza-afumata/merge si cu cascaval ca am facut eu dar si cascaval pane cu sote de ciuperci sau salata sau langa mazarea alba a lui Any ,cam astea sunt gusturile mele ... Report
May 25, 201115 yr Author comment_90234 Te pup de mii de ori pentru cate ideii mi-ai mai dat......reteta lui Maya e numai buna pentru cascavalul ala afumat de la stana .Multumesc. Report
May 25, 201115 yr comment_90235 Hi hi hi! Ce ma bucur ...Eu de idei nu duc lipsa,ba chiar mai dau peafara uneori Report
June 18, 201115 yr comment_93154 Am caise f dulci si bune si foi filo subtirele de placinta. As vrea cu caisele sa fac o prajitura si cu foile un fel de placinta sarata. Aveti idei? Report
June 18, 201115 yr comment_93158 Cu foile ceva branza sarata , ou, apoi facute triunghiuri sau ce forma vrei, in cuptor, sau prajite in ulei.sau reteta asta a moatzeihttps://forum.artaculinara.ro/topic/1439-placinta-cu-branza-sarata/caisele ori prajitura ori dulceata Report
June 18, 201115 yr comment_93166 Cu foile ceva branza sarata , ou, apoi facute triunghiuri sau ce forma vrei, in cuptor, sau prajite in ulei.sau reteta asta a moatzeihttps://forum.artaculinara.ro/topic/1439-placinta-cu-branza-sarata/caisele ori prajitura ori dulceata Merci Stela! Placinta o sa iasa excelenta! Minunata reteta Moatzo!Si unde pui ca am gasit la magazinul rusesc telemea Dorna, de mi-au iesit ochii ca la melc si la servici se uitau toti la mine ca la urs cind le-am zis ca am gasit brinza din tara mea:)) Acum astept si o reteta de praji buna! Era ceva cu aluat farimitat pe deasupra dar nu stiu daca se preteaza la caise. Report
June 18, 201115 yr comment_93168 Cu foile ceva branza sarata , ou, apoi facute triunghiuri sau ce forma vrei, in cuptor, sau prajite in ulei.sau reteta asta a moatzeihttps://forum.artaculinara.ro/topic/1439-placinta-cu-branza-sarata/caisele ori prajitura ori dulceata Merci Stela! Placinta o sa iasa excelenta! Minunata reteta Moatzo!Si unde pui ca am gasit la magazinul rusesc telemea Dorna, de mi-au iesit ochii ca la melc si la servici se uitau toti la mine ca la urs cind le-am zis ca am gasit brinza din tara mea:)) Acum astept si o reteta de praji buna! Era ceva cu aluat farimitat pe deasupra dar nu stiu daca se preteaza la caise. Crumble de caise? Ma tem ca fructul e prea fragil ca sa suporte preparatia. În locul tau, as încerca mai degraba un [b]clafoutis[/b] Report
June 20, 201115 yr Author comment_93405 Retete de prajituri si dulciuri cu caise: Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda - KikenHanahttps://forum.artaculinara.ro/topic/1769-prajitura-parfumata-cu-caise-si-flori-de-lavanda/page__p__48963__hl__Prajitura%20parfumata%20cu%20caise%20si%20flori%20de%20lavanda__fromsearch__1entry48963 Prajitura cu branza ricotta si caise - Cristinicahttps://forum.artaculinara.ro/topic/1723-prajitura-cu-branza-ricotta-si-caise/page__p__46908__hl__Prajitura%20cu%20branza%20ricotta%20si%20caise%20__fromsearch__1entry46908 Report
July 4, 201115 yr comment_94762 Am un borcan de unt de arahide care sta singurel si suparat in dulap , nu-l vrea nimeni , desi a fost cumparat cu intentia de a fi consumat .In ce-l pot baga , sa ma scap de el? Report
July 4, 201115 yr comment_94763 uite niste prajiturici ce le-am facut eu, gasita pe net, tot pt reciclare ca nu-l mananca nimeni, nu stiu de ce l-am cumparat 1 cup (260g) crunchy peanut butter 1 cup (200g) brown sugar 1 tsp bicarbonate of soda 1 egg, lightly beaten 1 cup (185g) dark choc bits Preheat oven to 200°C. Lightly grease two baking trays and line with non-stick baking paper. Combine peanut butter, sugar, bicarbonate of soda and egg in a bowl. Stir in choc bits. Roll teaspoonfuls of the mixture into balls and place on the prepared tray. Press lightly with a fork. Bake for 8-10 minutes or until light golden. Leave to cool on the trays then place into an airtight container. ada nu a mancat ca nu-i plac alunele deloc, sara si D au mancat. mi-au placut si mie chiar daca nu-mi place peanut butter poate mai iti da si altcineva idei, erau si niste cornuri care se faceau cu asta parca?????...nu mai stiu Report
July 4, 201115 yr comment_94781 Am un borcan de unt de arahide care sta singurel si suparat in dulap , nu-l vrea nimeni , desi a fost cumparat cu intentia de a fi consumat .In ce-l pot baga , sa ma scap de el? eu nu stiu decat fursecuri/biscuitei daca vrei iti pot trimite cartea Martha Stewart's cookies pentru inspiratie. Si inca o reteta care nu e in carte, dar pe care am facut-o si stiu sigur ca e buna: amestecul 11/4 cup (50 g) zahar1/4 cup (65 g) unt arahide1/4 cup (57 g) margarina (merge si mai putin)1/4 cup (50 ml) sirop artar1 ou amestecul 23/4 cup (100 g) faina1/2 lingurita praf de copt1/2 lingurita bicarbonat de sodiu se omogenizeaza amestecul 1 si se adauga peste faina cu praful de copt si bicarbonatul. o sa rezulte ceva ca o crema groasa sin care se ia cu lingurita si se pune in tava. pentru ca la copt gramajoarele se latesc, eu am bagat crema la frigider pentru 15 min si am incins bine cuptorul la 350F (foc potrivit). gramajoarele se pun la distanta unele de altele ca sa nu se lipeasca.cand se scot din cuptor se lasa sa se raceasca in tava. Report
October 18, 201114 yr comment_107388 Help! Am urmatoarele:- 200gr somon afumat extra calitate- 100gr rucola Ma bate gandul sa fac niste paste... calesc niste usturoi, apoi somonul si apoi pun pastele peste cu puina apa iar la sfarsit pun si rucola ce parere aveti? am nimerit vreo reteta sau o sa fie un esec total? as putea pune si boabe de porumb... ar iesi ca o salata calda? Report
October 18, 201114 yr comment_107391 cu ingredientele tale eu stiu doar salata: pat de ruccola, deasupra feliutele de somon afumate, stropite cu maslins si balsamic si scaglie (fasii) de parmezan, daca ai si un avocado il tai si pe ala feliute . cu somon afumat stiu paste tagliatelle cu sos alb (calesti putin usturoi si eventual ceapa), o cutiuta de smantana de gatit, arunci acolo somonul si mirodeniile de-ti plac, de tipul piper, oregano/salvia si capere. Tu care nu folosesti smantana cred ca poti sa pui un pic de sos de rosii in loc. Daca vrei rucola numai dupa ce iei de pe foc zic eu. Dar eu nu am incercat paste cu ruccola, dar stiu ca la pizza se pune la sfarsit dupa ce o scoti din cuptor. Report
October 18, 201114 yr comment_107483 Eu personal n-as amesteca rucola cu somonul afumat, sunt 2 chestii cu gusturi mult prea pronuntate.Poti face pastele cu somon, sau tartine cu somon si rucola o pui in salata Report
October 19, 201114 yr comment_107580 Mersi Adriana, nu m-am atins inca de ele si bine am facut Report
October 19, 201114 yr comment_107635 Sau poti sa folosesti la un tort cu pumpernickel(paine neagra,neagra de tot,de secara),reteta La Chef-A de la ultimul concurs.Sau o varianta mai rapida ungand cu crema Philadelphia,punand bucatele de somon si rucola intre felii.Eu folosesc des combinatia rucola-somon afumat,pentru ca la noi merge,dar recunosc,nu am mari cunostinte in 'ce se combina cu ce',pentru ca si rucola am descoperit-o recent,fiind cam sceptica fata de ea la-nceput. Report
October 19, 201114 yr comment_107646 Mersi Ellany, uite o idee f faina. Mai trebuie sa fac rost de paine de secara. Report
November 15, 201114 yr comment_110869 May day, mayday!Am somni(pesce gatto) vii ce fac cu ei dupa ce-i asasinez? Report