May 8, 201313 yr Author comment_196887 Foarte frumos, Any si foarte bun, sunt sigura. Multumesc mult de tot, Bia ! Any minunat din nou!Nu te mai laud, ca nici nu ma mai crezi ca in tabara n-am venit!! La salata de caracatita nu pui si ceva tip lamaie deasupra?? Pai nu trebuie sa ma lauzi ca nu de asta postez . Da, pun si lamaie, asa e, am uitat sa scriu. Report
May 8, 201313 yr Author comment_196906 Nu, tu postezi ca sa ne faci pofta si sa ne dai idei! Impecabil, ce pot sa spun mai mult? Multumesc Cris ! Report
May 8, 201313 yr comment_196928 Draga mea, Anyhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif ! Impecabil, cap coada! Fiind sorella ta, simt nevoia sa iti fac elogiul cuvenit, cu mai mult drag si admiratie decat oricine altcineva:Daca as fi iubitul tau m-as indragosti iremediabil de tine dupa primul pranz de dumnica si te-as venera tot restul vietii. Daca as fi soacra ta, as ramane muta de admiratie si gratitudine pentru soarta feciorului. Daca as fi sora ta, as fi o norocoasa sa te am in preajma si sa ma mandresc cu tine. Daca as fi prietena ta, as sta numai cu tine in bucatarie: as adora sa impartim ceasurile de creatie. Sunt sigura ca toti cei care iti calca pragul si raman la masa, sunt mereu coplesiti si cu simturile extaziate.Desi 2 tauri incapatanati in bucatarie ... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif posibil sa iasa cu scantei. Pranzul mi-a placut asa de tare de la afisarea primei panglici rosii cadrilate in ton cu tacamurile si trandafirii, ca nici nu mi-am dat seama ca e doar un pranz de duminica in 2 ... ca totul era prea ca la carte: de la fata de masa, cu servetelele la fel, pana la trandafirii in. Am dat reluare de vreo 2 ori sa vad mai bine meniul si abia la final am vazut ca-s doar doua farfurii.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Bravo, asa da, bun exemplu pentru toata lumea! Decorul spritat cu galben si fata de masa de la peste mi-au placut impreuna cu trandafirii si mai mult decat pranzul. Aceasta atentie la detalii (vezi snurul de la clopotul de prajituri) si timpii programati la fix ca sa ai timp sa le faci pe toate pana in ultima tusha imi plac la nesfarsit in ceea ce te priveste. Recunosc in tine taurul perfectionist si pasional in tot ceea ce face!Atunci cand cazi in somnic pe canapea meriti un masaj clasa 1! Eu poftesc asa: trandafirii galbeni, setul de masa nr 2- inclus platoruile cu filigram-, o pulpa si juma de piept din ratoi, salata de caracatita si multa salata verde. Christo de Campobello vreo 2 pahare pe putin https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif si tiramissul cel cu portocale daca mai pot respira! Dupa aia vin sa alerg si eu cu cateii vostri de la "tara" si in final cad si eu franta pe o pajiste la malul marii din Siciliahttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif Imi place totul Any! Te rog cand ai timp si chef sa postezi orice/fiecare https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif pranz si cina, imi incanti toate simturile... nu e gluma! Report
May 9, 201313 yr comment_196995 Dupa Daniella nu mai pot spune nimic, ca a spus totul, si a facut-o atît de frumos! Totusi nu ma pot abtine si tre' sa spun: "Any baby, you are the Queen!" Report
May 9, 201313 yr comment_197017 Asta imi place la tine mai papusa, esti o rafinata! La ora actuala este o explozie...solara de culinarii in lumea virtuala, dar de varf nu sunt multe. Ti-ai castigat locul printre cele de rang inalt absolut legitim si indubitabil! Excelent! Report
May 9, 201313 yr Author comment_197020 Felicitari Any! Elegant si rafinat ca intotdeauna. Aura iti multumesc foarte foarte mult . Daca as putea as face numai mese de astea deuna . Report
May 9, 201313 yr Author comment_197023 Draga mea, Anyhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif ! Impecabil, cap coada! Fiind sorella ta, simt nevoia sa iti fac elogiul cuvenit, cu mai mult drag si admiratie decat oricine altcineva:Daca as fi iubitul tau m-as indragosti iremediabil de tine dupa primul pranz de dumnica si te-as venera tot restul vietii. Daca as fi soacra ta, as ramane muta de admiratie si gratitudine pentru soarta feciorului. Daca as fi sora ta, as fi o norocoasa sa te am in preajma si sa ma mandresc cu tine. Daca as fi prietena ta, as sta numai cu tine in bucatarie: as adora sa impartim ceasurile de creatie. Sunt sigura ca toti cei care iti calca pragul si raman la masa, sunt mereu coplesiti si cu simturile extaziate.Desi 2 tauri incapatanati in bucatarie ... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif posibil sa iasa cu scantei. Pranzul mi-a placut asa de tare de la afisarea primei panglici rosii cadrilate in ton cu tacamurile si trandafirii, ca nici nu mi-am dat seama ca e doar un pranz de duminica in 2 ... ca totul era prea ca la carte: de la fata de masa, cu servetelele la fel, pana la trandafirii in. Am dat reluare de vreo 2 ori sa vad mai bine meniul si abia la final am vazut ca-s doar doua farfurii.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Bravo, asa da, bun exemplu pentru toata lumea! Decorul spritat cu galben si fata de masa de la peste mi-au placut impreuna cu trandafirii si mai mult decat pranzul. Aceasta atentie la detalii (vezi snurul de la clopotul de prajituri) si timpii programati la fix ca sa ai timp sa le faci pe toate pana in ultima tusha imi plac la nesfarsit in ceea ce te priveste. Recunosc in tine taurul perfectionist si pasional in tot ceea ce face!Atunci cand cazi in somnic pe canapea meriti un masaj clasa 1! Eu poftesc asa: trandafirii galbeni, setul de masa nr 2- inclus platoruile cu filigram-, o pulpa si juma de piept din ratoi, salata de caracatita si multa salata verde. Christo de Campobello vreo 2 pahare pe putin https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif si tiramissul cel cu portocale daca mai pot respira! Dupa aia vin sa alerg si eu cu cateii vostri de la "tara" si in final cad si eu franta pe o pajiste la malul marii din SiciliaImi place totul Any! Te rog cand ai timp si chef sa postezi orice/fiecare pranz si cina, imi incanti toate simturile... nu e gluma! Of, de unde sa incep...am citit mesajul inca de aseara, dar n-am vrut sa scriu pe graba. M-ai facut ko cu mesajul tau. Serios.Asa de frumos ai scris ca m-am emotionat .N-am ce sa zic, ma apreciaza toti si am de la toti numai cuvinte de lauda. Si ma lauda si pe la altii si daca sunt cumva prezenta si eu, mi-e rusine de-mi vine sa intru in pamant . Si-apoi soacra-mea zice la toata lumea ca am blog, ca sunt priceputa, ma cunoaste deja toata lumea si pe la ea pe la servici . Socru-meu anul trecut la o masa facea poze cu telefonul sa se laude si el la servici, nu l-am vazut in viata mea sa faca astfel de poze .De al meu sot nu mai zic, el ma lauda mereu si-mi face complimente . Ai si tu dreptate, 2 tauri in bucatarie...nu stiu ce-ar iesi. Ori scantei , ori cele mai bune bucate ever !Si da, sunt o perfectionista. Dar nu credeam ca dl. Any ma poate depasi. Insa ma depaseste! Setul de farfurii e de la Ikea, il si fotografiasem la topicul respectiv cand l-am luat. Pret mic si farfurii super. Numai ca alea de felul 2 trebuie sa le pun pozitia culcat in masina de spalat vase, sunt mari. Mai erau pe alb si pe roz. Faine toate. Multumesc din suflet pentru fiecare vorba buna . Eu nu pun poze sa ma laud sau sa invat pe cineva ceva sau mai stiu eu ce.Dar e un forum culinar la urma urmei, nu? Eu le fac cu drag si vi le-arat cu drag (fac munca dubla, pe blog pozele au o marime, apoi le micsorez din nou pentru forum si le semnez iar), iar daca cineva vede dragostea mea pentru tot ce fac in pozele mele, asta nu poate decat sa ma bucure. Am alergat de la o florarie la alta sa gasesc trandafiti galbeni. Si am gasit. Ca asa ma fixasem eu sa fac cu galben tura asta.Acum ma gandesc deja pe data viitoare cum fac . Report
May 9, 201313 yr Author comment_197032 Dupa Daniella nu mai pot spune nimic, ca a spus totul, si a facut-o atît de frumos! Totusi nu ma pot abtine si tre' sa spun: "Any baby, you are the Queen!" Iti multumesc din suflet, Maya ! Da-le incolo pe regine, mai bine pamanteni normali ca noi . Asta imi place la tine mai papusa, esti o rafinata! La ora actuala este o explozie...solara de culinarii in lumea virtuala, dar de varf nu sunt multe. Ti-ai castigat locul printre cele de rang inalt absolut legitim si indubitabil! Excelent! Trandafirii galbeni si-au facut efectul !Lori, multumesc mult mult de tot pentru asa aprecieri. Eu sunt convinsa ca daca te-ai pune tu serios la oale, cu timp la dispozite, fara teze, bac, etc, n-am putea rasufla in fata bunatatilor pe care le faci. Report
May 9, 201313 yr comment_197033 Any, asta-i meniu de nunta.Si nunta de aia "coi fiocchi"."Mise an place" de nunta.Chiar si serviciu fotografic de nunta. Report
May 9, 201313 yr comment_197034 Iti multumesc din suflet, Maya ! Da-le incolo pe regine, mai bine pamanteni normali ca noi . Ei, si tu acuma! Stii la ce ma refer Nu la alea cu coroane, ci la alea... taurite http://www.ferienwohnung-haldenwang.de/images/kuh-smilies-0005.gif Setul de farfurii e de la Ikea, il si fotografiasem la topicul respectiv cand l-am luat. Pret mic si farfurii super. Numai ca alea de felul 2 trebuie sa le pun pozitia culcat in masina de spalat vase, sunt mari. Mai erau pe alb si pe roz. Faine toate. Any, sper sa nu patesti si tu ca mine cu farfuriile culcate Aseara, din greseala, am observat ca sertarul de sus al masinii are doua botoane în parti, si apasind pe ele deodata pot transforma sertarul în lift. Coboara si urca, asa încît sa-mi încapa farfuriile mari jos si/sau paharele înalte/cu picior lung, sus! Si am masina asta deja de peste 2 ani... dar cine a deschis cartea? Report
May 9, 201313 yr comment_197036 Trandafirii galbeni si-au facut efectul !Lori, multumesc mult mult de tot pentru asa aprecieri. Eu sunt convinsa ca daca te-ai pune tu serios la oale, cu timp la dispozite, fara teze, bac, etc, n-am putea rasufla in fata bunatatilor pe care le faci. Asta este, imi dedic timpul altor scopuri, dar cine stie, poate intr-o zi o sa raspund la provocari Multumesc pentru eleganta raspunsului, draga mea! Esti prea indulgenta! Report
May 9, 201313 yr comment_197037 Any, sper sa nu patesti si tu ca mine cu farfuriile culcate Aseara, din greseala, am observat ca sertarul de sus al masinii are doua botoane în parti, si apasind pe ele deodata pot transforma sertarul în lift. Coboara si urca, asa încît sa-mi încapa farfuriile mari jos si/sau paharele înalte/cu picior lung, sus! Si am masina asta deja de peste 2 ani... dar cine a deschis cartea? B) Miha, m-am amuzat tare pe faza cu liftul! Report
May 9, 201313 yr comment_197041 Any, sper sa nu patesti si tu ca mine cu farfuriile culcate Aseara, din greseala, am observat ca sertarul de sus al masinii are doua botoane în parti, si apasind pe ele deodata pot transforma sertarul în lift. Coboara si urca, asa încît sa-mi încapa farfuriile mari jos si/sau paharele înalte/cu picior lung, sus! Si am masina asta deja de peste 2 ani... dar cine a deschis cartea? Ma duc sa o controlez pe a mea ca o am de 5 ani-Dar cine a citit cartea! Nu, am controlat, a mea are sinele fixe. Report
May 9, 201313 yr Author comment_197069 Any, sper sa nu patesti si tu ca mine cu farfuriile culcate Aseara, din greseala, am observat ca sertarul de sus al masinii are doua botoane în parti, si apasind pe ele deodata pot transforma sertarul în lift. Coboara si urca, asa încît sa-mi încapa farfuriile mari jos si/sau paharele înalte/cu picior lung, sus! Si am masina asta deja de peste 2 ani... dar cine a deschis cartea? Ce bine-ar fi fost sa fie asa! M-am dus si m-am uitat, n-am lift ! Asta este, imi dedic timpul altor scopuri, dar cine stie, poate intr-o zi o sa raspund la provocari Multumesc pentru eleganta raspunsului, draga mea! Esti prea indulgenta! Ei da, elegant, vezi de treaba, exact asta am gandit! Report
May 10, 201313 yr comment_197096 Cina de peste Setul tau de pahare e identic cu al meu si imi place extrem de mult. Numai ca ocaziile mele de a le folosi la mese festive se arata o data, maxim doua ori pe an Report
May 10, 201313 yr Author comment_197105 Cina de peste Setul tau de pahare e identic cu al meu si imi place extrem de mult. Numai ca ocaziile mele de a le folosi la mese festive se arata o data, maxim doua ori pe an Tin la el ca la ochii din cap, dl Any la fel, de aceea mi-a zis sa nu-l scot, sa pun alte pahare . Eu am si de sampanie. Toate pentru 12 persoane, mami si tati sa traiasca!Dar sa stii ca nici eu nu-l pun mereu, doar zile de nastere si Craciun. Report
May 10, 201313 yr comment_197132 Eu am doar de 6 persoane, dar mi-e suficient. Mesele "pretentioase", la masa, sint in 4, maxim 6 persoane. La intilnirile cu prietenele mele, care se string de la 13 in sus, folosesc pahare normale de sticla, ca n-am face fata altfel. Nici nu am avea pe ce le pune, neavind la indemina decit 2 masute. Report
May 11, 201313 yr comment_197189 Any, de mult ti-am admirat talentul, bunul gust si eleganta cu care stii sa-ti intampini musafirii. Nimic nu e in plus si nimic nu lipseste. Nu ma mir ca te asalteaza "paparazzi" ! Report
May 11, 201313 yr comment_197196 Anutza , wow si iar wow...ce pot sa mai spun dupa atatea elogii??doar atat sei una "stella" , da asa cu accentul lumbardo-torinese "ssstela" Maya/Miha, +1 , n-am citit veci o carte de instructiuni...ia sa ma uit si eu la botoane Report
May 11, 201313 yr Author comment_197206 Any, de mult ti-am admirat talentul, bunul gust si eleganta cu care stii sa-ti intampini musafirii. Nimic nu e in plus si nimic nu lipseste. Nu ma mir ca te asalteaza "paparazzi" ! Multumesc !Stii de ce ma bucuram cand vedeam ca face poze? Ca nu mai e atenta lumea la mine si la pozele mele, se concentreaza pe altcineva . Eu acum incerc cat de cat sa fac poze inainte sa vina invitatii, plus ca n-am timp cand vin ei, eventual la felul 1 si 2 le mai fac prin bucatarie cand le pregatesc, depinde de inspiratia si dispozitia de moment daca am sau nu chef sa le fac la masa. Ca nu e tocmai placut sa fac poze in timp ce ceilalti mananca. Dar fac asta numai cand sunt cu familia mea. Asa ca si sa vezi cum fug din bucatarie in salon ca uit unde am lasat aparatul, of e grele! Anutza , wow si iar wow...ce pot sa mai spun dupa atatea elogii??doar atat sei una "stella" , da asa cu accentul lumbardo-torinese "ssstela" Maya/Miha, +1 , n-am citit veci o carte de instructiuni...ia sa ma uit si eu la botoane Multumesc Stellina !Nici eu nu prea citesc cartile de instructiuni, cand si cand numai cand e nevoie . Report
May 11, 201313 yr comment_197214 [...]Totusi nu ma pot abtine si tre' sa spun: "Any baby, you are the Queen!" +1 Any, am retinut ideea de crusta pt. somon. de fapt altceva vreau sa te intreb: cum procedezi de-ti ies vol-au-vent asa inalte si frumoase dupa copt ? cam acum o luna in urma, am incercat si eu pt. prima oara sa le fac si mi-au iesit niste turnulete din Pisa ... fa-le vint imediat la gunoi ! unele au crescut strimbe intr-o parte, altele mai nesimtite nici nu s-au sinchisit sa se umfle macar 1 cm, desi toate fusesera puse la cuptor pe aceeasi tava. dupa macarons, vol-au-vent au fost un alt cosmar al vietii mele culinare. Report
May 11, 201313 yr Author comment_197221 +1 Any, am retinut ideea de crusta pt. somon. de fapt altceva vreau sa te intreb: cum procedezi de-ti ies vol-au-vent asa inalte si frumoase dupa copt ? cam acum o luna in urma, am incercat si eu pt. prima oara sa le fac si mi-au iesit niste turnulete din Pisa ... fa-le vint imediat la gunoi ! unele au crescut strimbe intr-o parte, altele mai nesimtite nici nu s-au sinchisit sa se umfle macar 1 cm, desi toate fusesera puse la cuptor pe aceeasi tava. dupa macarons, vol-au-vent au fost un alt cosmar al vietii mele culinare. Of, dac-ai sti...niciodata nu mi-au iesit atat de urate ca tura asta. Depinde de aluatul de foietaj si cred eu ca depinde si de cat de tare sunt unse cu ou. Daca sunt unse tare aluneca in timpul coacerii si de aia se coc strambe. Zic eu, ce-am observat la mine.Am facut o tura de 14, strambe ceva de groaza, apoi alte 14 si am ales ce-a fost mai putin stramb (da' tot strambe erau). Niciodata n-am patit asa ceva. In poza se vede ca-s strambe. Uita-te bine la poza nr 12 si se vede. Cele din dreapta sunt mai mult decat strambe,aproape culcate .Eu de ficare data folosesc foietaj "buitoni"". De data asta am luat "exquisa" pentru ca mi se pare bun si in plus costa si mai putin. Am impachetat somonul afumat o data in el si a fost excelent, s-a comportat bine.Ei de data asta n-a fost asa. Uite ca se vede diferenta, astea au iesit super, fata de cele din poza de la cina de peste. Report