December 8, 201213 yr comment_173854 Un spectacol! Felicitari!!! +1! si cand te gandesti ca asta-i o masa obisnuita, de duminica in familie. f frumos, Any, felicitari! Report
December 8, 201213 yr comment_173879 Un spectacol! Felicitari!!! +1! si cand te gandesti ca asta-i o masa obisnuita, de duminica in familie. f frumos, Any, felicitari!Pai ea asa isi face incalzirea pentru mesele cu musafiri! Any, felicitari, totul e superb! Report
December 9, 201213 yr comment_173890 Un spectacol! Felicitari!!! +1! si cand te gandesti ca asta-i o masa obisnuita, de duminica in familie. f frumos, Any, felicitari!plus eu!!bravos Any! frumos ,rafinat,nou si fff gustos! Report
December 9, 201213 yr Author comment_173923 Rafinat, ca de obicei. Felicitari! Multumesc frumos Cristina ! Un spectacol! Felicitari!!! Multumesc mult de tot Cristinica ! Elegant si atent aranjat ca de obicei. Multumesc mult Cerra ! +1! si cand te gandesti ca asta-i o masa obisnuita, de duminica in familie.f frumos, Any, felicitari! Pusa Multumesc!Azi mai putin ca am mancat mult aseara. Paste la cuptor ca cele de deasupra si tiramisù. Pai ea asa isi face incalzirea pentru mesele cu musafiri! Any, felicitari, totul e superb! Da!!! Inca n-am hotarat ce fac, dar imi pregatesc lista Merci mult Foxulino . nemaipomenit si rafinat, ca de obicei - felicitari! Redi ma bucur sa te vad, multumesc mult ! plus eu!!bravos Any! frumos ,rafinat,nou si fff gustos! Verb, merci frumos ! Report
December 17, 201213 yr Author comment_175441 O cina in familie, nu va asteptati la absolut nimic deosebit. Doar placerea de a sta impreuna.Masa am aranjat-o pe moment, sa arate cat de cat a sarbatoare, ca doar ne apropiem de Craciun. Am inceput cu o gustare compusa din: - tarta sarata cu zucchine si morcov, buna intotdeauna si se poate face linistit cu o zi inainte si e chiar mai buna. - masline de la noi de la tara, preparate de socrul meu (adica: zdrobite si apoi puse in apa cu sare la borcan) - caponata siciliana - tartine cu zacusca de vinete - ridichi proaspete - nu se vad in poza: branza feta si branza brie (brie-ul servit cu dulceata de smochine) - madeleine cu fistic pe care le-am pus la centrul mesei. Reteta am gasit-o intr-o revista ("Sale e pepe" se numeste). Nu va pun reteta pentru ca nu a fost la inaltime. Adica. Foarte bune abia scoase din cuptor, insa apoi se intaresc si abia coboara pe gat. Am trecut apoi direct la felul doi si anume: pulpa de porc la cuptor si cartofi facuti in felul urmator: cartofii taiati cuburi cum se vad in poza si apoi amestecati cu 4 linguri de mustar, 3 linguri ulei extravirgin de masline, 3 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, oregano, maghiran. Am dat la cuptor la 200 de grade pana ce au prin o culoare frumoasa.Carnea evident am pozat-o mai intai si apoi am taiat-o felii, am pus deasupra ceva sos, am pus-o pe un platou si apoi am dus-o la masa. Anghinare la cuptor, facuta in felul urmator. Am curatat-o de petalele din exterior, am taiat-o in doua, scos puful, taiat capetele si varful (avea ceva tepi) si am pus-o in apa cu lamaie stoarsa sa nu se innnegreasca.Am pus jumatatile de anghinare scurse de apa intr-o tava, am sarat, piparat si am turnat un fir de ulei extravirgin de masline deasupra. Am dat la cuptor la 200 de grade pana ce s-au colorat frumos. Se vede cand sunt gara., inima sa fie moale.Le-am mancat cu mare pofta, ca asa ne place anghinarea cel mai mult, frunza cu frunza rasa pur si simplu (deci frunzele cele mai dure nu se mananca, se rad cu dintii si apoi incet incet inaintaind catre inima e mai moale si se mananca toata cu tot cu frunze). Ca desert am ales sa fac un profiterol, place la toata familia, suntem pur si simplu innebuniti dupa el. Noi suntem mari ciocolatosi, deci crema dupa cum observati e din plin. Daca nu ati incercat inca reteta va invit s-o incercati, e ceva de vis, binenteles choix-urile pregatite de mine cu o zi inainte si frisca din smantana proaspata pregatita pe moment. Minunat! Vin rosu (adus de socrul meu), bomboane de ciocolata si asta a fost cina de sambata seara! Report
December 17, 201213 yr comment_175446 O cina in familie, nu va asteptati la absolut nimic deosebit. Doar placerea de a sta impreuna.Masa am aranjat-o pe moment, sa arate cat de cat a sarbatoare, ca doar ne apropiem de Craciun.Daaaaaaaaa, sigur.... nimic deosebit! Eu nici cand pregatesc totul la "tol festiv" nu reusesc sa fac asa (sau atatea) si ea zice ca-i ceva obisnuit.... Any, jos palaria! Totul e superb, ca de obicei, iar preparatele sunt deosebite! De revista, ce sa mai discutam...Aplauze la scena deschisa! Report
December 17, 201213 yr comment_175448 Cu desertul m-ai nimerit si pe mine, cu anghinarea nu prea stiu cum e, n-am gatit niciodata proaspata.Dar cu maslinele, caponata si vinul rosu, cerseam si eu un loc la masa voastra! Report
December 17, 201213 yr Author comment_175464 Daaaaaaaaa, sigur.... nimic deosebit! Eu nici cand pregatesc totul la "tol festiv" nu reusesc sa fac asa (sau atatea) si ea zice ca-i ceva obisnuit.... Any, jos palaria! Totul e superb, ca de obicei, iar preparatele sunt deosebite! De revista, ce sa mai discutam...Aplauze la scena deschisa! :appl: Uite-asa risc eu sa par ceea ce nu sunt , adica infumurata si cu nasul pe sus, ceea ce nu sunt absolut deloc.De fapt si de drept am vrut sa zic ca n-am facut noutati, sunt chestii pe care le-am tot facut, de aia ziceam ca nu e nimic special. Sarumana Fox ! Cu desertul m-ai nimerit si pe mine, cu anghinarea nu prea stiu cum e, n-am gatit niciodata proaspata.Dar cu maslinele, caponata si vinul rosu, cerseam si eu un loc la masa voastra! Desertul a fost foarte bun, ce sa zic, am lins farfuriile.Multumesc frumos, ai fi fost binevenita ! Report
December 17, 201213 yr comment_175466 Uite-asa risc eu sa par ceea ce nu sunt , adica infumurata si cu nasul pe sus, ceea ce nu sunt absolut deloc.De fapt si de drept am vrut sa zic ca n-am facut noutati, sunt chestii pe care le-am tot facut, de aia ziceam ca nu e nimic special. Sarumana Fox !Nuuuuu, nici pomeneala de asa ceva! Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! Report
December 17, 201213 yr Author comment_175468 Nuuuuu, nici pomeneala de asa ceva! Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! Stiu Fox, am inteles perfect ce-ai vrut sa zici !E usor, e foarte usor. Hai sa-ti zic: caponata si zacusca facuta as' vara , branzeturile cumparate, numai puse pe farfurioare, tarta sarata facuta cu o zi inainte pentru ca e chiar mai buna , se aseaza gusturile, ridichile doar curatate, maslinele scoase de la borcan , madeleinele facute cu o zi inainte.Cojile de la profiteril facute cu o zi inainte, crema dupa amiaza inainte de cina, la fel frisca si umplutul.Carnea facuta sambata dupa pranz, apoi avand in vedere ca era cuptorul cald am bagat anghinarea (apoi am reincalzit-o dupa ce am scos cartofii).Cartofii i-am bagat la cuptor exact cand au venit socrii.Gata. "Castravete" (il tii minte pe Florin Piersic cu cucurbitaceele? ) Report
December 17, 201213 yr comment_175470 Nuuuuu, nici pomeneala de asa ceva! Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! Stiu Fox, am inteles perfect ce-ai vrut sa zici !E usor, e foarte usor. Hai sa-ti zic: caponata si zacusca facuta as' vara , branzeturile cumparate, numai puse pe farfurioare, tarta sarata facuta cu o zi inainte pentru ca e chiar mai buna , se aseaza gusturile, ridichile doar curatate, maslinele scoase de la borcan , madeleinele facute cu o zi inainte.Cojile de la profiteril facute cu o zi inainte, crema dupa amiaza inainte de cina, la fel frisca si umplutul.Carnea facuta sambata dupa pranz, apoi avand in vedere ca era cuptorul cald am bagat anghinarea (apoi am reincalzit-o dupa ce am scos cartofii).Cartofii i-am bagat la cuptor exact cand au venit socrii.Gata. "Castravete" (il tii minte pe Florin Piersic cu cucurbitaceele? )Care are 98% apa? Report
December 17, 201213 yr comment_175508 Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! Foxu, hai sa traim! Any, bravo, ce sa zic, de cate ori pui tu masa, trag si io cu ochiu', doar-doar s-o prinde ceva! Report
December 17, 201213 yr comment_175546 Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! Foxu, hai sa traim! Any, bravo, ce sa zic, de cate ori pui tu masa, trag si io cu ochiu', doar-doar s-o prinde ceva! Cu totii sa traim! Report
December 18, 201213 yr comment_175578 Uite-asa risc eu sa par ceea ce nu sunt , adica infumurata si cu nasul pe sus, ceea ce nu sunt absolut deloc.De fapt si de drept am vrut sa zic ca n-am facut noutati, sunt chestii pe care le-am tot facut, de aia ziceam ca nu e nimic special. Sarumana Fox !Nuuuuu, nici pomeneala de asa ceva! Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! Da Any (mai sti povestea cu modestia )esti toata un suflet cand pui masa. La tine fiecare masa e o sarbatoare. Report
December 18, 201213 yr comment_175588 Any, si eu te admir pt.tot ce faci!Si sa faci si din masa de duminica o masa de sarbatoare, mi se pare ceva nemaipomenit!Mi-ar place sa fiu musafirul tau, duminica. Report
December 18, 201213 yr comment_175869 Mai Any mai, ma impresionezi profund!La tine fiecare masa arata ca o sarbatoare!Bravo! Report
December 19, 201213 yr Author comment_175975 Care are 98% apa? Da, da! Any, bravo, ce sa zic, de cate ori pui tu masa, trag si io cu ochiu', doar-doar s-o prinde ceva! Sa traim si sa-nflorim !Sarumana Moatza ! ANY...ca de obicei jos palaria!Cuvintele sunt de prisos Merci Verb ! Da Any (mai sti povestea cu modestia )esti toata un suflet cand pui masa. La tine fiecare masa e o sarbatoare. Multumesc Carmen , incerc. Asa mi-a zis si soacra-mea cand am serbat pe dl.Any de ziua lui: la tine tot timpul e Craciunul ! Any, si eu te admir pt.tot ce faci!Si sa faci si din masa de duminica o masa de sarbatoare, mi se pare ceva nemaipomenit!Mi-ar place sa fiu musafirul tau, duminica. Giorgi multumesc frumos !Eu vreau sa fac asa si tin neaparat, duminica de ex, noi suntem mereu acasa, daca as fi mai aproape de mama, as fi si eu invitata, dar asa fac in asa fel sa simtim ca e duminica, sa ne alintam si noi sufletul. Mai Any mai, ma impresionezi profund!La tine fiecare masa arata ca o sarbatoare!Bravo! Multumesc , multumesc, ma bucur ca-ti place ! Report
March 21, 201313 yr Author comment_190459 Primavara bate la usa. Se simte in aer. Cel putin aici.E anotimpul meu preferat si evident ca verdele ce il caracterizeaza e una din culorile care imi plac. O dorinta imensa de primavara, dupa atata frig. Si de verde. Si de aceea nu mi-a fost greu deloc sa aleg culoarea care a caracterizat cina de ieri.Maya, iubitele noastre lalele, au fost si ele prezente! Am inceput cu o salata de creveti, capsuni si menta. Stiu ca nu-i sezonul capsunilor, dar de-o pofta merg, ca n-o fi foc. Salam de caracatita, care place intotdeauna, servit cu cu pepene galben ( e valabil ce am scris la capsuni). Zacusca de vinete Caponata siciliana Cocktail de creveti, iar alaturi paine prajita cu seminte de fenicul, pentru crema de bobi care a urmat dupa. Portii individuale pentru fiecare comesean. Crema de bobi Peste fript ("triglie") File de somon in crusta de foietaj. Am pus fiecare bucata de somon pe o bucata de aluat foietaj, am sarat, piparat, am pus ceva oregano, am uns cu ou marginile aluatului asa incat cand l-am inchis sa nu se desfaca, deci am inchis foietajul, am l-am intepat cu furculita din loc in loc, am uns din nou cu ou si am dat la cuptor la 200 de grade pana ce a prins o culoare frumoasa. Anghinare la cuptor Profiterol Cosulete de ciocolata amara pe care le-am umplut cu crema tiramisù (de fapt crema fara albus, adica doar galbenusuri, zahar si mascarpone). Am topit ciocolata amaruie la bainmarie si am decorat interiorul unor forme de silicon. Am pus apoi formele la frigider sa se intareasca. Cand ciocolata s-a intarit, am mai facut un strat cu ciocolata si le-am pus din nou la frigider. Inainte de a le servi, le-am scos din forme, in fiecare cosulet am pus o lingura de crema, apoi bucatele de tort de ciocolata si din nou crema. Am presarat cacao si voilà! Socrii mei au adus un dulce fript pe baza de orez facut de soacra mea si apoi alt dulce tipic de pe aici care se manaca pe 19 martie, aluat fript umplut cu crema de ricotta. Report
March 21, 201313 yr comment_190464 Any, minunat e totul, iarasi, m-au cucerit total cosuletele tale de ciocolata! Report
March 21, 201313 yr comment_190466 Any, felicitari! Esti o artista desavarsita. E intotdeauna o mare placere pentru mine (dar cred ca si pentru altii) sa-ti vad creatiile. Totul e la superlativ si parca stateam si eu la masa cu voi. Bravo si jos palaria pentru tot! Poze, preparate, aranjare, descriere. Report