Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

Featured Replies

• Author

ce frumos e că ai ocazia să papi bucate alese, in decor de vis şi în compania celor dragi. da' marea, unde-i marea? dacă zici că-i peste drum, mă duc să leşin cu maya http://forum.lancerzone.com/style_emoticons/default/faint.gif

Nu-i chiar peste drum, dar se vede-n departare o bucata :floare: .

Luni mi-am dat seama ca apusul de soare vazut de acolo de la tara e superb, un peisaj extraordinar, un tablou!

La pranz am mancat gustarile afara langa gratar, asteptind sa se faca carnea.

Apoi am mancat carnea tot asa in mijlocul naturii :wub: , ba pe langa gratar, ba pe langa cuptor asteptind sa se incalzeasca pastele, ba cu un paharel de vin rosu.

Apoi am mancat ca oamenii la masa pastele :sad3: .

Seara, am mancat mai civilizat, la masa, de la cap la coada :105: .

Maya :floare: !

Si ce e mai frumos de asa? =))

Deci si palmieri si mare si ne tii in nestiinta?? Fata draga, noi dorim sa le vedem macar, darmite sa mancam la umbra lor!! Pune poze!

=)) Ei taci din gura, asta a fost meniu peizan vorba Stellei!

La pranz am mancat gustarile afara langa gratar, asteptind sa se faca carnea.

Apoi am mancat carnea tot asa in mijlocul naturii =)) , ba pe langa gratar, ba pe langa cuptor asteptind sa se incalzeasca pastele, ba cu un paharel de vin rosu.

Apoi am mancat ca oamenii la masa pastele :thumleft: .

Seara, am mancat mai civilizat, la masa, de la cap la coada :sleepy3:

ca-i in casa, ca-i afara, ca-i in buricul targului sau la tzara, la tine-s bucate multe , bune si grozav prezentate, felicitari!

Deci si palmieri si mare si ne tii in nestiinta?? Fata draga, noi dorim sa le vedem macar, darmite sa mancam la umbra lor!! Pune poze!

se pregateste tabara, bag seama :D

• Author

:thumleft: Moatzo ce ma bucur sa te vad, pe unde-ai umblat? Ai mesteri acasa sau am citit eu aiurea?

V-as servi cu drag pe fiecare :sleepy3: !

:headbang: Moatzo ce ma bucur sa te vad, pe unde-ai umblat? Ai mesteri acasa sau am citit eu aiurea?

am avut, gata! da' mereu sunt altele si altele si tot asa.

Mancarea este apetisanta, dar pozele cu natura mi-au mers la suflet! Ai mare noroc sa te bucuri de asa frumuseti! Poate de aia faci numai lucruri frumoase! :thumleft:

Nu pot sa nu subscriu,dar si sa mai adaug ca face si lucruri frumoase dar si ea e o frumoasa cu suflet frumos.Si m-am convins de asta doar dintr-un cm patrat de poza.

Mie mi-ai facut o pofta de numa' cu legumele alea la cuptor.As manca numai din alea(nu ca n-as indrazni si la mielul ala ).La anul te aduc la mine macar pentru vreo saptamana si-asa poate reusesc sa tin si eu post.

• Author

Mancarea este apetisanta, dar pozele cu natura mi-au mers la suflet! Ai mare noroc sa te bucuri de asa frumuseti! Poate de aia faci numai lucruri frumoase! :thumleft:

Nu pot sa nu subscriu,dar si sa mai adaug ca face si lucruri frumoase dar si ea e o frumoasa cu suflet frumos.Si m-am convins de asta doar dintr-un cm patrat de poza.

Mie mi-ai facut o pofta de numa' cu legumele alea la cuptor.As manca numai din alea(nu ca n-as indrazni si la mielul ala ).La anul te aduc la mine macar pentru vreo saptamana si-asa poate reusesc sa tin si eu post.

Am parte numai de cuvinte frumoase de la voi si va multumesc din inima B) !

Ellani, sa stii ca am mancat 2 farfurii de cartofi atat de buni au fost. Buni tare.

Si spre rusinea mea, post n-am reusit sa tin, ca tot mananc ba ceva branza sau dulce, deci cad in abatere.

Ellani B) :D !

Any, abia acum am vazut topicul, ca saptamanile trecuta nu prea am frecventat cu destoinicie.

Totul la superlativ, doar imi imaginez curtea, gradina, vegetatia mediteraneeana, soarele caldut, aerul de Sicilia si cad in lesin pana sa ma mai uit si la mancaruri. Esti extraordinara! Esti fantastica! Esti grozava!

cum faci minipizzele? (oare pot sa le fac cu coca de paine, cumaprata de la brutarie?) Vad ca pizzele nu le-ai bagat in cuptorul pe lemne, nu ai vrut sa ni-l arati? Dar ce fain e cuptorul asta electric cu 3 rafturi, zici ca e de bucatarie profesionala, sau chiar e?

Imi imaginez familia ta cu mare drag si atmosfera de la voi ... :blush: Cat si mandria alor tai si pasiunea ta pentru frumos si pentru gustos! Felicitari! :love7:

Ia feriti, ca eu apuc de niste ciozvarte de miel si stau la umbra palmierului sa le rontai ... :biggrin: !

• Author

Any, abia acum am vazut topicul, ca saptamanile trecuta nu prea am frecventat cu destoinicie.

Totul la superlativ, doar imi imaginez curtea, gradina, vegetatia mediteraneeana, soarele caldut, aerul de Sicilia si cad in lesin pana sa ma mai uit si la mancaruri. Esti extraordinara! Esti fantastica! Esti grozava!

cum faci minipizzele? (oare pot sa le fac cu coca de paine, cumaprata de la brutarie?) Vad ca pizzele nu le-ai bagat in cuptorul pe lemne, nu ai vrut sa ni-l arati? Dar ce fain e cuptorul asta electric cu 3 rafturi, zici ca e de bucatarie profesionala, sau chiar e?

Imi imaginez familia ta cu mare drag si atmosfera de la voi ... =)) Cat si mandria alor tai si pasiunea ta pentru frumos si pentru gustos! Felicitari! :71:

Ia feriti, ca eu apuc de niste ciozvarte de miel si stau la umbra palmierului sa le rontai ... :scratch: !

Dani asta e cuptor pe lemne si tocmai de aceea bucatele au iesit bune tare .

Uite cum e, in usita din mijloc se pun lemnele, iar cea de jos e un fel de rola unde se pun oalele sa stea la cald.

post-13-13348402772655_thumb.jpg

Merci Dani de aprecieri, chiar a fost frumos :lol: !

Pizzele le-am facut cu faina de grau dur remacinata, apa, 1 lingurita de zahar, drojdie proaspata, ulei extravirgin, sare.

si de la lemnele alea de jos de la usita maro se fac fripturile/pizzele tocmai sus pe grilajele alea la usita transparenta?

Deci tot faina de grau dur e secretul pizzei... :occasion14:

• Author

si de la lemnele alea de jos de la usita maro se fac fripturile/pizzele tocmai sus pe grilajele alea la usita transparenta?

Deci tot faina de grau dur e secretul pizzei... :occasion14:

Nu, am zis ca lemnele stau in usita din mijloc :violent1: .

Prima de jos e rola.

Friptura n-am facut, am facut-o pe gratar.

Am facut pizzele, legumele, anghinarea.

ah, scuze de neatentie! acu'pricipii!

si focul de la lemne nu vine in contact direct cu partea de sus, fiind izolat in acea caseta ...

• 1 month later...
  • Author

Lunea asta care a trecut, am avut invitati la cina pe prietenii nostrii de suflet.

Am pregatit o cina de peste (nu e nevoie sa mai precizez, mereu peste proaspat), nici o noutate, le cunoasteti, bucate pe care deja vi le-am aratat cu alte ocazii.

post-13-13392657494512_thumb.jpg

post-13-13392659137522_thumb.jpg

post-13-13392659887149_thumb.jpg

post-13-13392661426589_thumb.jpg

post-13-13392661527024_thumb.jpg

Aperitivele

- salata cu creveti, capsuni si zucchine pe care de data asta am servit-o in portii individuale

post-13-1339266318596_thumb.jpg

- tarta sarata cu zucchine si morcov

post-13-13392663420718_thumb.jpg

- paharele finger food cu salata de creveti a lui Uptown girl

post-13-13392663615582_thumb.jpg

- pecorino cu dulceata de smochine si dulceata de pere, ambele home made

post-13-13392663887035_thumb.jpg

post-13-13392664010221_thumb.jpg

- vol au vent umpluti cu crema de somon a Mayei

post-13-13392664154055_thumb.jpg

- pesto de rosii seci si migdale

post-13-1339266462807_thumb.jpg

- salata de vinete cu maioneza

post-13-13392664824652_thumb.jpg

- am facut si salam de caracatita pe care ca de obicei l-am uitat in congelator (la fel s-a intamplat si in Ajunul Craciunului)

Totul acompaniat de un Cuvée Chardonnay

post-13-13392665587021_thumb.jpg

Apoi am servit pastele, am ales paste cu calamari si din acest moment am schimbat si vinul, am trecut pe YRNM, vin alb DOC, sec, obtinut din struguri Zibibbo, produs in Pantelleria 2010.

post-13-13392665770739_thumb.jpg

post-13-13392665921258_thumb.jpg

La felul 2 am avut peste spada, pe care l-am facut la cuptor

post-13-13392666096834_thumb.jpg

Nu puteau lipsi dulciurile

- profiterol

post-13-13392666538292_thumb.jpg

- raffaello lui Izuk

post-13-13392666976632_thumb.jpg

- chocolate crinkles

post-13-13392667215969_thumb.jpg

Of,Any, ce frumos le-ai aranjat pe toate.De la masa,la bucate toate arata ca la restaurant si se vede ca sunt pregatite din tot sufletul. :rolleyes:

Acum, chiar daca lumea zice ca nu depinde de aparatul de fotografiat,eu nu stiu de ce cred ca pozele tale se pot deja incadra cu succes in sfera profi.Si inante le faceai frumoase,dar acum imi par atat de clare,incit imi vine sa cred ca le vad direct in fata ochilor.

Meriti toate laudele pentru tot!

• Author

Merci Ellani :rolleyes: !

Ma crezi ca n-am avut timp sa bibilesc aparatul de fotografiat? Il pun pe automat deocamdata, asa ca pana o sa ajung la profi mai e strada lunga. Daca o sa invat bine sa ajung la profi :floare: .

Si fac o multime de poze si apoi aleg.

Bun,chiar si-asa la automat,tu nu crezi ca exista diferenta intre cele dinainte ci cele de-acum?

Si eu fac cateodata si 30-40 de cadre la o farfurie si umblu cu farfuriile dupa mine prin casa,dar ce folos,ca tot ba imi ies albastre,ba neclare,ba prea lucioase.Si-asa pana ma enervez si-mi piere rabdarea si ma-mpac cu gandul ca daca n-am talent si rabdare,n-am!Si-asa le sterg pe toate din memoria aparatului(noroc ca-i digitala)

si nu mai postez nimic. Eeeeeh,ce sa mai zic,mai bine tac :rolleyes:

• Author
E diferenta, sigur ca da. Eu sunt foarte multumita si sper ca atunci cand voi avea timp sa-l bibilesc si sa invat, o sa fac poze mai frumoase.

Draga mea,

de data aceasta te-ai intrecut pe tine in decoruri mai ales. Imi place aranjamentul floral asortat cu tacamurile, dar si fata de masa cu servetele (achizitie noua?) asortate cu farfuriile! Imi place ca ai pus in farfurii negre, sa aveti mai putina pofta, caci altfel dupa mesele tale, le-ar crapa burtile musafirilor precum pisoilor care dau peste sirurile de carnati puse la uscat in pod.

Eu as servi din salata de creveti, calamarata :D si as incerca si spada ta. Nu m-as retine deloc de la profiterol :D

La spada ai reteta undeva ca nu retin? Dar la pesto de rosii uscate?

Nu am baut niciodata din vinurile acelea ... ( nu retin niciodata ce ar trebui sa comand, asa ca dau tot cu alea cunoscute ... ) cred ca sunt very special

Felicitari maxime Any! frumos de tot !

• Author

Dani ce ochi ai!

Te-ai prins ca fata de masa e noua, asa e! Am pus-o pentru prima data.

Am cumparat un vas pastrat de sticla, apoi m-am dus la florarie si am luat 7 gerbere, acasa le-am taiat si le-am aranjat frumos acolo-n vas. Aveam panglica rosie de la Pasti (o legasem in jurul painii, ca o facusem rotunda) asa ca am zis de ce nu, sa o leg in jurul vasului sa maschez un pic ce era inauntru.

La spada am pus reteta acum ceva timp in urma https://forum.artaculinara.ro/topic/3259-peste-spada-in-crusta-de-ierburi-aromatice-si-migdale/page__p__107847__fromsearch__1entry107847

La pesto am pus reteta la topicul Thermomix https://forum.artaculinara.ro/topic/616-retete-realizate-cu-ajutorul-thermomix-uluibimby/page__st__80__p__62920entry62920

Este a doua reteta, pesto cu migdale

Vinurile intr-adevar au mers de minune.

Multumesc mult de tot pentru complimente, ma bucur ca te regasesti in ceea ce fac.

Nu am luat la rand sa pomenesc ca imi place ca fiecare castronel si farfurioara sunt asortate alb-negru-transparent, dar pana si pahare ai gasit albe si negre Any... Chiar ma regasesc. Imi place mult de tot stilul tau! si food si decor!
  • Author

Nu am luat la rand sa pomenesc ca imi place ca fiecare castronel si farfurioara sunt asortate alb-negru-transparent, dar pana si pahare ai gasit albe si negre Any... Chiar ma regasesc. Imi place mult de tot stilul tau! si food si decor!

Paharele le aveam, din pacate am set numai de 6 persoane si deci nu le pot pune decat cand suntem maxim 6.

Cand le-am luat (au vreo cativa ani) , m-am dus dupa cateva zile sa mai iau cate 6, ca ma gandisem eu ca-i mai bine sa am de 12, insa nu mai erau.

Am si de sampanie, negre.

Farfuriile le aveam, cadou de la ai mei.

Castronelele alea mici negre de finger food, sunt de plastic, de unica folosinta.

Foarte frumos Any, mi-ar placea si mie sa fiu in stare de asemenea rezultate!