January 23, 201214 yr comment_124373 Stella, superb! Mai mult de atat, nu pot sa zic. Ii invidiez pe musafiri, sincer! Report
January 26, 201214 yr comment_124930 Eu nu mai am ce sa zic...au zis fetele totul, arata fara cuvinte tot ce ati pregatit. Felicitari! Report
January 26, 201214 yr Author comment_124979 Eu nu mai am ce sa zic...au zis fetele totul, arata fara cuvinte tot ce ati pregatit. Felicitari! Multumim frumos Oana ! Report
February 11, 201214 yr Author comment_129291 Aseara am avut socrii cumnata si prietenul la masa Salamul de caracatita a lui Lili https://forum.artaculinara.ro/topic/1362-salam-de-caracatita/Iar nu am reusit sa-i fac poza ca si in Ajun de Craciun, asta e.Numai pe asta o am in timp ce fierbea.Foarte bun, pus in sticla, apoi congelat in asa fel incat sa-l pot taia felii subtiri.Deasupra ulei ev, lamaie, sare, piper.Eu nu am apucat sa gust nici macar o felie, a placut la toata lumea, am lasat sa-l manance ei. Zaiafetul lui Dexter pe felii de paine proaspata pe care am pregatit-o tot ieri https://forum.artaculinara.ro/topic/3520-zaiafet-de-creveti-in-stil-cajun/ Aici sunt cateva felii, a mai fost un platou mare pentru ca am facut portie dubla de zaiafet.A avut succes si asta. Supa crema de bobi cu frunze de sfecla fierte puse deasupra usor cu furculita, ulei ev, o langustina si un crevete rosu facuti la gratar.Servita cu crutoane de paine cu seminte de fenicul, fiecare recipient pus in dreptul fiecarei farfurii. https://forum.artaculinara.ro/topic/3553-supa-crema-de-bobi/ Aici in timp ce sotul meu le umplea cu crutoane Paine impletita, 2 bucati Peste friptCalamaretti (adica calamari extrem de mici, cat o bricheta sau chiar jumatate) 2 kg Triglie un pestiuc mic tot asa cat bricheta, tot 2 kg DulceCrema de ciocolata, crema de ricotta, pireu de pere, fistic, capsuna Socrii mei au adus minciunelele (vroiam sa fac eu castagnole, insa am renuntat pentru ca soacramea m-a intrebat "pai si eu ce aduc daca faci tu tot ?" ) care se mananc aici in perioada asta.Cumparate, cu miere de albine deasupra Am baut Vin Levantio de "Fazio" ( nu va zic cate sticle )Spumant Mionetto "Valdobbiadene"Whisky "Macallan" Gata. Nu manamc cred pana maine. Report
February 11, 201214 yr comment_129297 Any de data asta sunt fara cuvinte . Eu nu apuc sa fac o ompleta si tu trantesti o masa imparateasca! cum ai facut crema de cioco si crema de ricotta? si mai am o curiozitate: alea 4 kg de pestiuci si calamareti mici i-ai curatat bucata cu bucata de interioare etc? felicitari si sa mai faci, daca eu nu mai apuc sa fac nimic, macar sa imi bucuri tu retina!brava, brava, brava! totul super! vreau si eu Report
February 11, 201214 yr Author comment_129299 Any de data asta sunt fara cuvinte . Eu nu apuc sa fac o ompleta si tu trantesti o masa imparateasca! cum ai facut crema de cioco si crema de ricotta? si mai am o curiozitate: alea 4 kg de pestiuci si calamareti mici i-ai curatat bucata cu bucata de interioare etc? felicitari si sa mai faci, daca eu nu mai apuc sa fac nimic, macar sa imi bucuri tu retina!brava, brava, brava! totul super! vreau si eu Dani, pestiuci i-am curatat eu de chiar daca la majoritatea nu era nevoie ca erau asa mici ca ii mancai cu tot cu cap.Ceilalti, calamaretti, i-am spalat doar, nu e nevoie de curatat.Multumesc mult de tot ! Ricotta frecata la mixer cu zahar la 1 kg de ricotta 200 de gr de zahar, pana ce devine fina fina. Crema de ciocolata e o crema ganache. Report
February 11, 201214 yr comment_129301 Ricotta frecata la mixer cu zahar la 1 kg de ricotta 200 de gr de zahar, pana ce devine fina fina. Crema de ciocolata e o crema ganache. dintr-un kg de ricotta la cate persoane ai facut?da-mi si reteta de ganache, fii buna, ca nu am facut niciodata si nu am habar dc am mancat As avea cioco si frisca, dar nu am branza de vaci/ricotta in casa azi ... oare merge sa fac stratul 2 cu ceva mascarpone? deci calamaretti mici nu necesita curatare? de fapt ai dreptate ca si caracatita baby e curata ... merci !au fost incantati mutzafirii? dar ei nu te cheama pe la ei pe la mese? sa ne dai meniurile si de la ei ... mie mi-ar fi frica sa fac menu italienesc pe teritoriul lor ! de cati ani esti acolo ? Report
February 11, 201214 yr comment_129303 Any , Nu pot decat sa te aplaud .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif Daca sotul tau e italian ,atunci soacra ta a gasit cea mai italianca nora posibila !Adica cea mai buna !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Daca e roman ,atunci nu pot sa spun decat ca te-ai integrat perfect in tara de adoptie .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
February 11, 201214 yr Author comment_129314 dintr-un kg de ricotta la cate persoane ai facut?da-mi si reteta de ganache, fii buna, ca nu am facut niciodata si nu am habar dc am mancat As avea cioco si frisca, dar nu am branza de vaci/ricotta in casa azi ... oare merge sa fac stratul 2 cu ceva mascarpone? deci calamaretti mici nu necesita curatare? de fapt ai dreptate ca si caracatita baby e curata ... merci !au fost incantati mutzafirii? dar ei nu te cheama pe la ei pe la mese? sa ne dai meniurile si de la ei ... mie mi-ar fi frica sa fac menu italienesc pe teritoriul lor ! de cati ani esti acolo ? Eu am avut 500 de gr de ricotta de oaie (trebuie sa fie scursa bine de apa) la care am pus 100 de gr de zahar.A ajuns exact pentru 6 pahare, alea din poza, cate un strat in fiecare pahar.E aceeasi crema care se foloseste la umplut "cannoli". Crema ganache eu am facut din 250 de gr de ciocolata taiata fin (eu am macinat-o la termomix) peste care am turnat 250 de ml de smantana proaspata(din aia de facut frisca) pe care am incalzit-o pe foc mic pana ce incepe sa fiarba.Am amestecat bine cu telul pana ce a devenit neteda compozitia.Dupa ce s-a racit am bagat-o la mixer pana ce s-a transformat in crema.Am lasat-o in bucatarie, daca o pui la frigider se intareste si nu e buna pentru dulcele asta. Insa pe mine personal nu m-a satisfacut pe deplin ganache asta, data viitoare o sa fac o crema de patiserie cu ciocolata si o s-o pun ca baza. Calamaretti nu necestita curatare, numai trebuie spalati, astia erau foarte mici cam 4 cm fiecare. Daniela, cu ceva vechime la activ, inveti retetele si ajungi poate unele sa le faci mai bine ca ei. E chestie de practica. Any , Nu pot decat sa te aplaud .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif Daca sotul tau e italian ,atunci soacra ta a gasit cea mai italianca nora posibila !Adica cea mai buna !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Daca e roman ,atunci nu pot sa spun decat ca te-ai integrat perfect in tara de adoptie .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Lia , stand aici cu timpul te obisnuiesti si e normal sa preiei din gusturile, obiceiurile si traditiile lor.Numai daca esti incuiat la cap nu le accepti. Eu sunt o persoana deschisa si dornica de a invata cat mai multe de la ei si asta nu ma poate decat "imbogati". Chiar ieri ii spuneam soacrei mele ca eu am invatat foarte multe de la mama mea in bucatarie, de la ea (soacra) si nu in ultimul rand de pe forum.Ea a fost foarte incantata cand i-am spus chestia asta si mi-a zis "chiar? serios? si de la mine?"Sigur ca da, trebuie sa recunosc. Crema de bobi este un fel de mancare sarac pentru ca nu are decat bobi, ceapa si supa. Reteta veche de altfel.In varianata asta revizitata, cu verdeata si langustina deasupra, am mancat intr-un restaurant.Asa ca am incercat sa refac acasa. Am fost foarte incantata de rezultat. Asta e poza de la restaurant.Deci eu in seara aia m-am bucurat de cina cu sotul meu si in plus am pus o reteta deoparte . Lia, multumesc ! Report
February 11, 201214 yr comment_129330 Any, cum nu-ti place ganasche-a ca eu as minca-o non stop, dar e drept ca o fac mereu doar cu Lindt cu lapte, iese ca umplutura de la Lindor, cre ca am batut-o o singura data pentru un tort, in rest intotdeauna am lasat-o asa cum e. Ce ma termina pe mine e frittura di pesce, pentru aia as strabate acum nametii din mijlocul Italiei ca sa vin la tine Iar pentru ultimele fraze scrise te ador si mai mult decit pina acum Report
February 11, 201214 yr comment_129332 Cine m-a pus sa intru aici?? Any e absolut fantastic totul...eu las dulcele, si mananc supa si frittura ...pentru polipo vin alta data, si tunci vreau multe tarocco .... Report
February 11, 201214 yr comment_129338 Minunat Any!! Mi-ai facut mare pofta de peste, de fapt tu mereu imi faci pofta de mare!! Report
February 11, 201214 yr Author comment_129342 Any, cum nu-ti place ganasche-a ca eu as minca-o non stop, dar e drept ca o fac mereu doar cu Lindt cu lapte, iese ca umplutura de la Lindor, cre ca am batut-o o singura data pentru un tort, in rest intotdeauna am lasat-o asa cum e. Ce ma termina pe mine e frittura di pesce, pentru aia as strabate acum nametii din mijlocul Italiei ca sa vin la tine Iar pentru ultimele fraze scrise te ador si mai mult decit pina acum Eu am facut-o cu "Novi" 72% cacao. Dupa ce pun smantana peste cioco si amestec cu telul, e ok. Asa as manca-o si eu, e faina de tot.Dupa ce o bat cu mixerul se deschide la culoare si trebuie folosita atunci pe loc banuiesc ca sa-si pastreze consistenta.Eu am facut prostia de-a o pune in frigider cam 10 minute cred, s-a intarit imediat.Am scos-o, lasat-o la temperatura camerei si inainte de-a o pune in pahare am batut-o iar cu mixerul.Nu a mai avut consistenta aia fina, a devenit o crema grunjoasa, nu mi-a placut deloc.Ceva am gresit cu siguranta, dar deja mi-e antipatica Oricum s-au lins paharele! As fi vrut s-o las fara s-o bat, insa mi-a fost frica de faptul ca punind deasupra crema de ricotta care e mai grea, o sa se pleosteasca tot, n-o sa-mi mai vina randurile alea. Si pe mine m-a terminat frittura de peste si la propriu si la figurat, aveam ulei peste tot in bucatarie, acum aproape c-am terminat treaba .Grazie mille Cine m-a pus sa intru aici?? Any e absolut fantastic totul...eu las dulcele, si mananc supa si frittura ...pentru polipo vin alta data, si tunci vreau multe tarocco .... Multumesc mult de tot, eu chiar ma emotionez cand citesc asa cuvinte frumoase de la voi ! Ma crezi ca n-am luat tarocco anul asta? Oricum cam tarziu au iesit pe piata, in comparatie cu alti ani. Minunat Any!! Mi-ai facut mare pofta de peste, de fapt tu mereu imi faci pofta de mare!! Multumesc , de-acum nu mai fac peste fript pentru o luna! Report
February 11, 201214 yr Author comment_129347 any, nota zece cu coroniţă! Vai de mine, coronita, ce n-am luat eu niciodata ! Report
February 11, 201214 yr comment_129349 Vai de mine, coronita, ce n-am luat eu niciodata ! Mai dire mai Report
February 11, 201214 yr comment_129364 Any, jos palaria, clopu', cusma..... ce vrei tu! Esti gazda perfecta! Aplauze la scena deschisa! Nici nu stiu ce mi-ar placea mai mult....... totul arata extraordinar. Ii invidiez pe-ai tai.... (sot, socri......) Report
February 11, 201214 yr comment_129373 Merci mult Gela, scrumbia tre' sa fie afumata sau cum? Nu stiu daca ti s-a raspuns sau nu,dar eu de cand o stiu salata asta,e facuta cu scrumbie sarata. Report
February 11, 201214 yr comment_129374 Ce sa mai zic,decat ca se vede ca-ti place ceea ce faci(si-ti reuseste de minune) si sa te-mparti cu altii. au fost incantati mutzafirii? dar ei nu te cheama pe la ei pe la mese? sa ne dai meniurile si de la ei ... mie mi-ar fi frica sa fac menu italienesc pe teritoriul lor ! de cati ani esti acolo ? Mai,si eu am gandit la fel,cel putin,sper ca ai si tu noroc de mese intinse selecte.Nici eu nu am facut nimic din mancarea de pe-aici(chiar daca am de unde gasi retete)dar nu prea m-au inspirat cele mancate pe aici.Bucataria italiana insa,mmmmmmm Report
February 11, 201214 yr Author comment_129377 Any, jos palaria, clopu', cusma..... ce vrei tu! Esti gazda perfecta! Aplauze la scena deschisa! Nici nu stiu ce mi-ar placea mai mult....... totul arata extraordinar. Ii invidiez pe-ai tai.... (sot, socri......) Foxy multumesc !!!!!!!!!!!Socrelul meu numai peste ar manca.Aseara au ramas la noi pana la 2 jumatate noaptea si la plecare ne-a spus socru ca de fiecare data petrec seri frumoase acasa la noi . Merci mult Gela, scrumbia tre' sa fie afumata sau cum? Nu stiu daca ti s-a raspuns sau nu,dar eu de cand o stiu salata asta,e facuta cu scrumbie sarata. Scrumbie afumata aici nu gasesc.Scrumbie sarata adica conservata in sare?Merci mult . Ce sa mai zic,decat ca se vede ca-ti place ceea ce faci(si-ti reuseste de minune) si sa te-mparti cu altii. au fost incantati mutzafirii? dar ei nu te cheama pe la ei pe la mese? sa ne dai meniurile si de la ei ... mie mi-ar fi frica sa fac menu italienesc pe teritoriul lor ! de cati ani esti acolo ? Mai,si eu am gandit la fel,cel putin,sper ca ai si tu noroc de mese intinse selecte.Nici eu nu am facut nimic din mancarea de pe-aici(chiar daca am de unde gasi retete)dar nu prea m-au inspirat cele mancate pe aici.Bucataria italiana insa,mmmmmmm Multumesc mult Ellani ! Aici am noroc de mese super gustoase acasa la socrii si la restaurant (la fel, cand mergem in familie sau noi doi, deci nu cu prietenii care au alte gusturi). Atat. Pentru mine bucataria italiana e cea mai cea de pe globul pamantesc. Atat de variata, bogata, ingrediente fel si fel, mmmm, oriunde mergi in Italia, mananci bine. Ellani, mai scormoneste, trebuie sa aiba ceva bun si acolo unde esti tu.Eu nu stiu unde esti tu (banuiesc ca in nord), dar de ex mie mi-a placut mult ce am mancat in Danemarca. Report
February 11, 201214 yr comment_129394 Da,Any,e scrumbie intr-un maglavais de apa si sare(poate si ulei,ca nu stiu exact cum o fac industrial).E mai moale ca cea afumata(care e o idee mai uscata).La topicul cu revelionul nostru deschis de mine am pus si reteta cum o fac eu. Scrisesem ceva mai inainte la topicul cu fetele din Italia ca vazusem o emisiune-travel si acolo aratau si mancare,pai vai mama mea ce bunataturi,sa le mananci cu ochii.Mancarea de aici(banuiesti bine) traditionala..hmmm,mai bine tac.Adica mananc,cate-un pic de politete daca sunt in ospetie,nu fac mofturi,dar nu se compara nici cu cea cea cu care sunt obisnuita eu,nici cu celelalte renumite.Sa nu-ti mai spun ce e traditional la ei pe masa de Craciun,ca n-o sa ma crezi.Si nici nu gasesti multe femei(eu cel putin nu stiu multe) sa le placa sa petreaca mult timp la bucatarie.Stiu un caz in care o gospdina oboseste de la fiert paste si cremwursti,zicand ca vai,ce mult a mai muncit,deci poti sa-ti dai seama cam ce si cum. Eu oricum gatesc romaneste asa ca,no problem pentru mine.Alta e ca nu gasesc mereu si chiar tot ce-mi trebuie(ex.varza buna de sarmale),dar,ne descurcam. Report
February 12, 201214 yr comment_129448 Any, yamy yamy... pot sa vin si eu la tine? Atenta ganachul nu se baga sub nici-o forma in frigider... se pastreaza fara probleme la temperatura ambienta. Asta am invatat-o de pe forumul italian. Report
February 12, 201214 yr Author comment_129464 Da,Any,e scrumbie intr-un maglavais de apa si sare(poate si ulei,ca nu stiu exact cum o fac industrial).E mai moale ca cea afumata(care e o idee mai uscata).La topicul cu revelionul nostru deschis de mine am pus si reteta cum o fac eu. Scrisesem ceva mai inainte la topicul cu fetele din Italia ca vazusem o emisiune-travel si acolo aratau si mancare,pai vai mama mea ce bunataturi,sa le mananci cu ochii.Mancarea de aici(banuiesti bine) traditionala..hmmm,mai bine tac.Adica mananc,cate-un pic de politete daca sunt in ospetie,nu fac mofturi,dar nu se compara nici cu cea cea cu care sunt obisnuita eu,nici cu celelalte renumite.Sa nu-ti mai spun ce e traditional la ei pe masa de Craciun,ca n-o sa ma crezi.Si nici nu gasesti multe femei(eu cel putin nu stiu multe) sa le placa sa petreaca mult timp la bucatarie.Stiu un caz in care o gospdina oboseste de la fiert paste si cremwursti,zicand ca vai,ce mult a mai muncit,deci poti sa-ti dai seama cam ce si cum. Eu oricum gatesc romaneste asa ca,no problem pentru mine.Alta e ca nu gasesc mereu si chiar tot ce-mi trebuie(ex.varza buna de sarmale),dar,ne descurcam. Eu aici nu gasesc scrumbie decat proaspata si s-o fac eu parca nu ma-ncred. Any, yamy yamy... pot sa vin si eu la tine? Atenta ganachul nu se baga sub nici-o forma in frigider... se pastreaza fara probleme la temperatura ambienta. Asta am invatat-o de pe forumul italian. Hai !! Da vezi ca tre' sa mananci! Adio Monti! Trebuie sa-i mai dau o sansa si sa mai incerc o data. Report
February 12, 201214 yr comment_129557 Any, iar ai excelat! Bravo ptr cina, sunt sigura ca te iubeste toata lumea ptr care gatesti. Cum sa nu-ti placa ganache-ul? mie mi se pare cea mai grozava crema. Report
February 12, 201214 yr Author comment_129567 Any, iar ai excelat! Bravo ptr cina, sunt sigura ca te iubeste toata lumea ptr care gatesti. Cum sa nu-ti placa ganache-ul? mie mi se pare cea mai grozava crema. Moatza sarumana .Cu ganache-ul sigur am gresit pe undeva.Nu-mi explic de ce tare fiind si mixat apoi nu a mai avut consistenta initiala. Ps. maine am iar musafiri. Report