Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

Featured Replies

Salamul de caracatita a lui Lili https://forum.artaculinara.ro/topic/1362-salam-de-caracatita/

Pot sa-l mananc... cred, ma duc dupa aia sa verific in detaliu...

Zaiafetul lui Dexter pe felii de paine proaspata pe care am pregatit-o tot ieri

https://forum.artaculinara.ro/topic/3520-zaiafet-de-creveti-in-stil-cajun/

Si pe asta, cred, verificam imediat... da' fara paine.

Supa crema de bobi cu frunze de sfecla fierte puse deasupra usor cu furculita, ulei ev, o langustina si un crevete rosu facuti la gratar.

Servita cu crutoane de paine cu seminte de fenicul, fiecare recipient pus in dreptul fiecarei farfurii.

Asta nu, ma refer la bobi, da' nu ma impiedica nimeni sa pap langustina cu frunzele de sfecla fierte...

Paine impletita, 2 bucati

[i]Aici m-ai omorat... cat de frumoase sunt... da' nu pot.

Iar nu-i bai, nu mananc multa paine, m-am dezvatat deja. Asa ca sunt mai multe solutii:

1. nu mananc si gata, nu moare nimeni

2. mi-o aduc eu de acasa

3. aduc Wasa cu mine[/i]

Peste fript

Calamaretti (adica calamari extrem de mici, cat o bricheta sau chiar jumatate) 2 kg

Triglie un pestiuc mic tot asa cat bricheta, tot 2 kg

M-ai mai ingropat un pic... as putea sa-i mananc daca-i tavalesti prin faina integrala si/sau tarate de ovaz... Ce deliciu!

Dulce

Crema de ciocolata, crema de ricotta, pireu de pere, fistic, capsuna

[i]Crema de ciocolata ai facut-o fara sa vrei monti... eu consum exact Novi min 72% cacao. Singura chestie care nu o pot papa e ricotta. Asa ca e de ajuns sa pui fructoza la pireutul de pere... asta daca nu ai mai pus altceva pe langa pere. Nu-mi mai aduc bine aminte, trebuie sa ma duc sa verific...

Da' oricum crema de ciucalata cu fistic si capunici la mine ajunge.

[/i]

Socrii mei au adus minciunelele (vroiam sa fac eu castagnole, insa am renuntat pentru ca soacramea m-a intrebat "pai si eu ce aduc daca faci tu tot :) ?" ) care se mananc aici in perioada asta.

Cumparate, cu miere de albine deasupra

Crimaaaaa, asta nu, da' oricum sunt prea satula... minciunelele cu miere cu tot vi le las voua. Vezi de draguta sunt?

Am baut

Vin Levantio de "Fazio" ( nu va zic cate sticle :) )

Spumant Mionetto "Valdobbiadene"

Whisky "Macallan"

Tu da-mi vin linistita, ai sa vezi ca nu zic NU! Whisky nu serveam eu nici inainte, asa ca iar nu sunt probleme... va ramane mai mult voua!

Gata. Nu manamc cred pana maine.

Nici eu...

Ai vazut ca pot sa vin la tine la masa? Basta sa ma inviti!

Te pupacesc! :)

• Author

Ps. maine am iar musafiri.

:) Astept ... :) spor in toate ... :)

Nu cred ca fac nimic,ne vedem la o pizza sa discutam una alta.

Asa a propus al meu sot si cred ca a facut bine :) .

• Author

Ai vazut ca pot sa vin la tine la masa? Basta sa ma inviti!

Te pupacesc! :)

Sorinaaa :) :) :) Ti-am mai zis eu ca ai vointa de fier!

Da' nu mai bine ma pregatesc si cu ceva Monti?

Doar nu poti sta sa te uiti la noi!!

Stai calma... un gratar cu o salata pt mine e de ajuns. Daca dai si un pahar de vin, arta culinara scrie pe tine...

Nimeni, repet nimeni niciodata din afara familiei nu a pregatit ceva gandindu-se la mine.

M-am obisnuit sa nu creez probleme.

Daca vreau sa mananc impreuna cu ei ma interesez cam despre ce e vorba si ma aranjez in consecinta:

1. mananc acasa... si apoi acolo ma joc cu copiii. Cel mai frumos program.

2. pizza... mi-o comand de unde stiu ca mi-o face special pt mine si mi-o duc eu.

3. mananc ce se poate... intre carne si branza nu am murit niciodata de foame

4. dulcele oricum il aduceam eu, asa ca mi-l fac monti.

Iar familia, aici ma refer la mama si soacra, nu s-au incumetat pana acum sa-mi faca mie ceva de mancare fara sa ma omoare cu intrebarile. Asa ca, daca au reusit-o mananc, daca nu sa traiasca branza si carnea. Astea nu lipsesc de la nimeni... sunt universal valabile...

La inceputuri ma mai stresam, acum stiu ca de foame nu voi muri niciodata...

Ultimul exemplu, am mers la o pomana (a murit un bun prieten de-al nostru) si Eugen pe drum ma intreaba 'da' tu ai mancat ceva?'. M-a busit rasul... ei lasa ca voi gasi eu o bucata de branza in frigider...

De data asta am gresit, nema branza, da' am mancat carne de pui umpluta, mici si o salata uriasa... a, si am baut cateva paharele de vin.

Coliva nu am mancat-o, da' sunt iertata ca am facut-o eu si a fost apreciata de meseni... asa ca mi-am spalat pacatul.

Au fost multe mancaruri, da' eu asta am putut manca, asta am mancat si mi-a fost mult prea bine. Sa stii ca uneori la mese de genul asta, sunt poate singura care se ridica mai usurica de la masa...

Am scris un roman... scuzeeee.... da' tot vin la tine la masa...

Oau, Any, arata totul minunat, ca de obicei (eu poftesc tare la cupele cu desert...).
  • Author

Sorina, noi avem o prietena care-i vegetariana (dar mananca pui. Nu stiu cum vine asta :lol: ), altii care nu mananca ciuperci (sot sotie), alta care nu mananca iepure, curcan, rata, gasca, alta care nu mananca branza.

Eu le cunosc gusturile de-acum si de fiecare data fac in asa fel sa fie toti multumiti. Cred ca asa e normal.

• Author

Oau, Any, arata totul minunat, ca de obicei (eu poftesc tare la cupele cu desert...).

Mai am de muncit un pic la crema de ciocolata ;) .

Multumesc mult de tot :lol: .

Ce ma termina pe mine e frittura di pesce , pentru aia as strabate acum nametii din mijlocul Italiei ca sa vin la tine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif

Io viu desculta .

Iau o tava in brate si-i mananc ca pe popcorn . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy1.gif

Berea o aduc eu .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Sorina, noi avem o prietena care-i vegetariana (dar mananca pui. Nu stiu cum vine asta :lol: ), altii care nu mananca ciuperci (sot sotie), alta care nu mananca iepure, curcan, rata, gasca, alta care nu mananca branza.

Eu le cunosc gusturile de-acum si de fiecare data fac in asa fel sa fie toti multumiti. Cred ca asa e normal.

Pai vezi tu, de asta-mi place de tine, ca esti ca mine... si mie mi se pare normal sa fie asa...

Da' nu toata lumea intelege alegerea mea.

Imi tot zic, ca daca tot am slabit, gata acum sa reincep sa mananc 'normal'... proceseaza cam greu informatia ca asta e si va fi normalul meu pt toata viata. Imi respecta dorinta... dar atat.

La masa se merge la Sorina, daca fac ceva acasa la ei de obicei e pizza. M-am invatat de mult cu situatia.

Chiar imi convine, mai putina bataie de cap pt toata lumea, atat pt ei cat si pt mine.

Si apoi nu la toata lumea place sa stea in bucatarie... lasa ca-mi place mie, iar ei o stiu.

• Author

Io viu desculta .

Iau o tava in brate si-i mananc ca pe popcorn . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy1.gif

Berea o aduc eu .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Tocmai de pestele fript nu m-am bucurat eu cat trebuie.

Stand atata la bucatarie la fript, am mancat eu la masa dar nu cu prea mare pofta.

Ma saturasem numai cu mirosul ;) .

Pai vezi tu, de asta-mi place de tine, ca esti ca mine... si mie mi se pare normal sa fie asa...

Da' nu toata lumea intelege alegerea mea.

Imi tot zic, ca daca tot am slabit, gata acum sa reincep sa mananc 'normal'... proceseaza cam greu informatia ca asta e si va fi normalul meu pt toata viata. Imi respecta dorinta... dar atat.

La masa se merge la Sorina, daca fac ceva acasa la ei de obicei e pizza. M-am invatat de mult cu situatia.

Chiar imi convine, mai putina bataie de cap pt toata lumea, atat pt ei cat si pt mine.

Si apoi nu la toata lumea place sa stea in bucatarie... lasa ca-mi place mie, iar ei o stiu.

Din respect pentru persoanele pe care le invit eu intreb totdeauna cand vreau sa pregatesc ceva mai deosebit, intreb intai daca mananca.

Ca doar nu toti avem aceleasi gusturi.

Nu poti chiar sa te doar la basca, ca doar se presupune ca faci invitatii ca sa se simta bine cu totii.

Daca nu, nu inviti.

Eu ador sa stau la bucatarie si sunt singura din cercul nostru de prieteni :lol: .

Din respect pentru persoanele pe care le invit eu intreb totdeauna cand vreau sa pregatesc ceva mai deosebit, intreb intai daca mananca.

Nu poti chiar sa te doar la basca, ca doar se presupune ca faci invitatii ca sa se simta bine cu totii.

Daca nu, nu inviti.

Eu ador sa stau la bucatarie si sunt singura din cercul nostru de prieteni :lol: .

any, nu pot sa spun decat: plecaciuni https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Daca nu, nu inviti.

Total de acord si la fel fac si eu si cercul meu de prieteni.

Singura exceptie o fac cu soacra-mea :lol: careia ii fac si varza si ardei si chestii afumate desi stiu ca nu-i plac, doar ca, culmea culmilor la mine le maninca ;)

Adriana :lol: si soacramea la mine mananca de toate ;) , chiar si ce nu suporta=)).

Si eu la fel ca voi , fac diversificat pentru toate gusturile, mai ales cand suntem multi, si fiecare are alte preferinte, placeri culinare.

Any, iar ne torturezi? :lol:

Am trecut prin Valdobbiadene si m-am gandit la tine. ;)

Culmea e ca cunosc pe cineva care sta acolo si produce vin...Merlot! ;) Spumosul il cumpara!

Eu n-am mai cumparat vin ca nu mai am loc in beci. ;)

• Author

any, nu pot sa spun decat: plecaciuni https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Boni :) !

Singura exceptie o fac cu soacra-mea careia ii fac si varza si ardei si chestii afumate desi stiu ca nu-i plac, doar ca, culmea culmilor la mine le maninca :D

:) :) Inseamna ca ii plac, se face numa' ca nu-i plac!

Adriana si soacramea la mine mananca de toate :) , chiar si ce nu suporta.

Si eu la fel ca voi , fac diversificat pentru toate gusturile, mai ales cand suntem multi, si fiecare are alte preferinte, placeri culinare.

Asa e si frumos, ca doar n-o sa facem numa' ce ne place noua gazdelor :) !

Any, iar ne torturezi? :)

Am trecut prin Valdobbiadene si m-am gandit la tine. :)

Culmea e ca cunosc pe cineva care sta acolo si produce vin...Merlot! Spumosul il cumpara!

Eu n-am mai cumparat vin ca nu mai am loc in beci.

Ei, numai putin asa!

Vai ce-mi place mie Valdobbiadene :) ! Si nu l-am luat de mult, am mai luat vinuri noi sa le probam.

Nu mai ai loc in beci? Woww! Imi inchipui ce colectie ai!

Singura exceptie o fac cu soacra-mea careia ii fac si varza si ardei si chestii afumate desi stiu ca nu-i plac, doar ca, culmea culmilor la mine le maninca :lol:

:lol: :lol: Inseamna ca ii plac, se face numa' ca nu-i plac!

Asa e si frumos, ca doar n-o sa facem numa' ce ne place noua gazdelor :lol: !

Apoi bine ca nu le place unora ceva,dar le mai place totusi altceva.Atunci poti sa mai diversifici,cat de cat si sa le intri in voie macar cu ceva,dar ce te faci cu cei carora nu le place nik,nik,nik si tre' sa- ti dai cu :headbang: ca sa inventezi ceva.Stiti voi ca am eu o 'buba' mai veche,asa ca nu ma bagati in seama,ma plang si eu...... :rolleyes:

P.S Any,nu stiu daca merge scrumbia aia cu sare,ma gandesc ca poate fi prea uscata.So ,in cazul asta poate incerci daca vrei mult de tot cu scrumbie afumata,dar ii pui un pic mai multa maioneza,sa un pic de ulei pe stratul de cartofi(sau unt moale)

• Author

Aseara pizza.

Luata de-a gata.

post-13-13292132206371_thumb.jpg

Am pregatit rapid un aperitiv

naut crocant, cu aperitiv facut din: aperol, spumant, felie de portocala si maslina pe scobitoare

post-13-13292133087716_thumb.jpg

Am facut bibanesii astia buni ai lui Eataly https://forum.artaculinara.ro/topic/202-bibanesi-grisine-babane/page__p__4519__hl__bibanesi__fromsearch__1entry4519

cu salam finocchiona pe care l-am taiat felii, apoi bucatele

post-13-13292134315604_thumb.jpg

Apoi a venit pizza.

Vinul l-au adus oaspetii. Rosu.

Eu oricum aveam si bere, dar n-a vrut nimeni.

post-13-13292134784093_thumb.jpg

Dupa care fructe

post-13-13292135189601_thumb.jpg

Castagnole

post-13-1329213552322_thumb.jpg

Si gata.

Rapid nu :floare: ?

Mi-ai confirmat suspiciunea ca nu te lasi tu doar cu o pizza,si-am avut dreptate.Bibanesi,castagnole,aranjamente.Deloc n-ai facut nimic :floare:
  • Author

Mi-ai confirmat suspiciunea ca nu te lasi tu doar cu o pizza,si-am avut dreptate.Bibanesi,castagnole,aranjamente.Deloc n-ai facut nimic :rolleyes:

Pai ca sa zic ca tot am facut ceva :lol: !

• Author

:lol: , Anutza sei grande =))

Stella, diseara la restaurant :lol: .

Asa s-a nimerit, merg socrii cu niste prieteni si au insistat sa mergem si noi.

Eu ma bucur, abia astept :rolleyes: !

Chiar, nu ai putut sa stai cuminte deloc? Stiam eu... Te manca varful degetelor daca nu faceai nimic, asai?

Petrecere placuta la restaurant!

• Author

Chiar, nu ai putut sa stai cuminte deloc? Stiam eu... Te manca varful degetelor daca nu faceai nimic, asai?

Petrecere placuta la restaurant!

Si dl.Any la fel mi-a zis: " nu mai fa nimic!".

Nu mergeam nicaieri, dar am primit invitatie asa ca n-am putut refuza :lol: .

Abia asteptsa vad ce menu e, poate mai vin cu vreo idee, ceva :lol: .

Merci Sorina :rolleyes: !

• 1 month later...
  • Author

In Italia, pe 19 martie se sarbatoreste ziua tatalui.

Noi ieri l-am sarbatorit pe socrul meu, acasa la noi si pot spune ca i-am facut o mare surpriza.

Nu a stiut nimic pana in ultimul moment.

Pot spune ca am petrecut o seara minunata in familie.

M-am pregatit cu cate ceva, retete mai vechi pe care le facusem deja, dar si retete noi.

Ca gustare am facut salata de legume cu maioneza, vol au vent umpluti cu salata de ghebe cu maioneza, tarta sarata cu zucchine si morcovi, masline.

post-13-13322454746054_thumb.jpg

post-13-13322454811724_thumb.jpg

post-13-13322455068492_thumb.jpg

post-13-13322455956625_thumb.jpg

post-13-1332245659279_thumb.jpg

Apoi ca fel principal, bibilica cu sos de ciocolata, rata la cuptor cu garnitura de varza rosie si prune uscate a lui Lili.

post-13-13322456852478_thumb.jpg

post-13-13322456929478_thumb.jpg

post-13-13322457170693_thumb.jpg

In ceea ce priveste dulcele, am avut tiramisù, salam de ciocolata al Liei, iar soacra mea a adus un dulce fript pe baza de orez "le fritelle di riso di San Giuseppe".

post-13-13322458084542_thumb.jpg

post-13-13322458199215_thumb.jpg

post-13-13322458300339_thumb.jpg

Am acompaniat totul cu un vin rosu foarte bun Pinot Nero Cavit Trentino DOC.

post-13-13322458482676_thumb.jpg