Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

Featured Replies

• Author

Foarte frumos Any, mi-ar placea si mie sa fiu in stare de asemenea rezultate!

Coffe, nu ne nastem invatati. Eu am invatat de-a lungul anilor, incet incet :mad: . Si mai am multe tare de invatat. Merci :toothy6: !

Any, superb totul. Te intreci pe tine de fiecare data :sad3:

Multumesc mult de tot :sad3: , asa e si frumos nu? Ca de fiecare data sa facem mai bine. Dar e valabil in orice domeniu. Cel putin la mine.

Un aranjament foarte funky , Anne, demn de orice new-yorkez :toothy6:

Salata de vinete as manca-o intr-o suflare. Te rog sa spui cum ai facut volovanii si crema de somon a Mayei, ori sa pui linkuri. Multumesc mult si sa va fie de bine!

Un aranjament foarte funky , Anne, demn de orice new-yorkez :floare:

Salata de vinete as manca-o intr-o suflare. Te rog sa spui cum ai facut volovanii si crema de somon a Mayei, ori sa pui linkuri. Multumesc mult si sa va fie de bine!

Foarte frumos! Asta vroiam chiar sa intreb, daca stai in Romania, ca eu de pilda mai incerc chestii de astea dar lumea se intimideaza.

Le place tuturor ideea aranjamentelor total asortate pe masa, dar parca devin timizi si nu vor sa se mai atinga de masa ca sa nu strice vreo ceva.

Foarte fain Anne!

Am uitat: eu vreau reteta de Rafaelo sa o fac pt un Raphael mic cind implineste un anisor!
  • Author

Un aranjament foarte funky , Anne, demn de orice new-yorkez :(

Thanks Lori :( !

Ingrediente pentru 18 vol au vent:

2 pachete aluat de foietaj (55o gr)

1 galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte

Desfacem aluatul de foietaj si decupam cerculete cu o forma rotunda de 4,5 - 5 cm.

Ne trebuie o parte de cerculete intregi, iar altele decupate la randul lor inca o data cu o forma mai mica. Eu folosesc una de 2,5 - 3 cm.

Pe o tava acoperita cu hartie de copt, incepem sa punem cerculetele intregi si le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Pe fiecare cerculet punem cate 2 sau 3 cerculete decupate la mijloc, unul deasupra celuilalt si le ungem pe fiecare cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Le dam la cuptor la 180 de grade circa 20 de minute, pana ce se coloreaza frumos.

Daca vreti vol au vent-uri mai inalte, faceti 3 straturi de cerculete decupate la mijloc plus baza intreaga.

In acest caz, va vor iesi mai putine, circa 14 vol au vent-uri.

Crema de somon Maya:

180 gr de somon afumat

200 gr philadelphia

1-2 lingurite de suc de lamaie

1 lingura marar tocat fin

Se mixeaza ingredientele si se umplu vol au vent-urile cu ajutorul unui sac a poche.

• Author

Un aranjament foarte funky , Anne, demn de orice new-yorkez :(

Foarte frumos! Asta vroiam chiar sa intreb, daca stai in Romania, ca eu de pilda mai incerc chestii de astea dar lumea se intimideaza.

Le place tuturor ideea aranjamentelor total asortate pe masa, dar parca devin timizi si nu vor sa se mai atinga de masa ca sa nu strice vreo ceva.

Foarte fain Anne!

Am uitat: eu vreau reteta de Rafaelo sa o fac pt un Raphael mic cind implineste un anisor!

Liz, reteta de raffaello lui Izuk o gasesti aici https://forum.artaculinara.ro/topic/3252-bomboane-raffaello/

Nu, nu stau in Ro :(.

Multumesc frumos, ma bucur ca ti-a placut ce-ai vazut :( !

• 3 months later...
  • Author

post-13-13492710219726_thumb.jpg

Ca in fiecare an, vara, il sarbatorim pe tata aici la noi.

La mare, in aer liber, cu meniu neaparat de peste pentru ca ii place enorm de mult si nu in ultimul rand cu voie buna.

Cum toata vara am mancat gratar de peste, am hotarat sa nu facem gratar, in asa fel incat sa stea si barbatii linistiti la masa sa n-aiba de-a face cu focul.

post-13-13492710336334_thumb.jpg

Am inceput cu o gustare:

- tarta sarata cu ton, ardei grasi copti si cartofi, aluatul fiind facut cu rosii seci si masline

post-13-13492710676823_thumb.jpg

- vol au vent umpluti cu crema de ton si branza philadelphia

post-13-13492710893203_thumb.jpg

post-13-13492711178134_thumb.jpg

- salam de caracatita cu ulei extravirgin de masline, lamaie, sare, piper

post-13-13492712261686_thumb.jpg

post-13-13492712396466_thumb.jpg

post-13-13492712662442_thumb.jpg

- cocktail de creveti, guacamole cu tortillas, fileuri de ansoa marinate peste care am pus ulei de masline, rondele subtiri de praz si peperoncino. Portii individuale pentru fiecare comesean

post-13-13492752483355_thumb.jpg

post-13-13492713042889_thumb.jpg

- tartine cu zacusca de vinete si salata de vinete cu maioneza

- tartine cu icre de crap

post-13-13492713345504_thumb.jpg

Am fript apoi 3 kg de peste micut de tot

post-13-13492716059798_thumb.jpg

Am continuat cu supa de midii

post-13-13492714195437_thumb.jpg

Ca fel principal am pregatit file de peste sabie la cuptor, pe frigarui

post-13-1349271437375_thumb.jpg

Dulciurile - panna cotta cu vanilie naturala si cu garnitura de fructe de padure si tort mimoza

post-13-13492714607021_thumb.jpg

post-13-13492714765914_thumb.jpg

Asta a fost tot, binenteles nu a lipsit vinul sec alb si vinul spumant

LA MULTI ANI TATA!

Sa-ti traiasca sanatos si fericit! Frumoase rulourile de peste spada! La tarta sarata ma incumet si eu acum! La supa de midii nu, ca aici sunt destule de scumpe si mie-mi trebuie ceva sa ma satur, ce sa mai vorbim de musafiri :thumleft: !
  • Author

Sa-ti traiasca sanatos si fericit! Frumoase rulourile de peste spada! La tarta sarata ma incumet si eu acum! La supa de midii nu, ca aici sunt destule de scumpe si mie-mi trebuie ceva sa ma satur, ce sa mai vorbim de musafiri :thumleft: !

Multumesc mult de tot :drool: !

Rulourile sunt de peste sabie ("spatola" ii zice pe italiana).

Midii am avut o oala mare, enorma, in care au intrat 4 kg si pe care le-am curatat eu una cate una pentru ca la pescarie am uitat sa-i zic sa mi le curete :bounce: . Cand mi-am dat seama acasa imi venea sa plang de ciuda.

Am stat o ora aplecata peste chiuveta, m-a mai ajutat si mama, iar tata mai venea si-mi mai facea vant cu evantaiul din cand in cand ca era o caldura de te topeai .

Chiar si cand mi le curata main trec eu o data prin ele.

La Multi Ani tatalui tau Any!

Super pregatirile! Bravo!

Merci mult de tot Ralesule :sad3: !

Frumos si cu stil, Any! Asa cum ne-ai obisnuit :thumleft:

La multi ani tatalui tau. Sa-ti traiasca si sa fie sanatos :bounce:

La multi ani cu sanatate tatalui, any!

Prima dataam dat ochii cu meniul azi pe blogul tau, am admirat totul,

felicitari.

Cand ai timp detaliezi putin tarta cu ton te rog :notworthy:

• Author

Frumos si cu stil, Any! Asa cum ne-ai obisnuit :notworthy:

La multi ani tatalui tau. Sa-ti traiasca si sa fie sanatos :)

Merci Olguta :floare: , sa fim sanatosi cu toti si la fel iti doresc si tie!

La multi ani cu sanatate tatalui, any!

Prima dataam dat ochii cu meniul azi pe blogul tau, am admirat totul,

felicitari.

Cand ai timp detaliezi putin tarta cu ton te rog :notworthy:

Multumesc Carmen :floare: , iti scriu imediat reteta de tarta.

Sa-ti traiasca tatal si sa fiti sanatosi si fericiti! Felicitari pentru masa!

Multumesc mult de urari Redi :floare: , sanatate si tie iti doresc!

• Author

Reteta de tarta (din revista Sale e Pepe din mai):

Pentru aluat:

220 gr faina

100 gr unt

1 ou

6 rosii seci

8 masline (se scot samburii)

sare

piper

Pentru umplutura

2 ardei grasi galbeni

2 cartofi

2 ardei verzi mici ca ardeii iuti (eu n-am pus)

180 gr ton in ulei

patrunjel

2 oua

4 ansoa in ulei

200 ml lapte

ulei ev de masline

sare

piper

Se tai la mixer maslinele si rosiile seci si se pun deoparte.

Se amesteca la robot faina, untul, sarea, piperul si se amesteca pana ce aluatul devine nisipos. Se adauga oul, maslinele si rosiile seci tocate si in momentul in care se formeaza aluatul se adauga 2 linguri de apa rece de la congelator si se mai amesteca cateva secunde.

Se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se pune in frigider pentru o ora.

Ardeii grasi se coc, se curata de cotor si de samburi, se taie fasii, se sareaza si se pipareaza.

Cartofii se fierb, se zdrobesc cat sunt inca calzi, se adauga putin ulei de masline, sare, piper. Se adauga tonul scurs de ulei, ardeii grasi si patrunjelul tocat (se adauga si ardeii aceia mici pe care eu nu i-am pus, taiati marunt).

Se intinde aluatul intr-o tava de 24 cm unsa cu unt.

Se acopera cu hartie de copt, se pune fasole boabe cruda deasupra pe toata suprafata si se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 15 minute.

Se ia apoi hartia cu fasole si se pune umplutura.

Se bat cele 2 oua cu laptele, sare, piper si se pune deasupra peste umplutura, cu o lingura.

Se da la cuptor la 180 de grade timp de 45 de minute.

Se topesc fileurile de ansoa pe foc mic cu putin ulei si ianinte de a servi tarta se pensuleaza.

Iti multumesc din suflet pentru rapiditate :notworthy:

Musai sa pregatesc ceva pentru duminica, tarta ta e perfecta.

E ok sa o fac de sambata?

• Author

Iti multumesc din suflet pentru rapiditate :notworthy:

Musai sa pregatesc ceva pentru duminica, tarta ta e perfecta.

E ok sa o fac de sambata?

Nu vad de ce nu. O tii la frigider si-apoi o scoti din timp la temperatura camerei.

Mare grija cu aluatul ca mie mi s-a prins intr-o parte in tava. Sa ai o tava ori cu fund detasabil,ori una de care nu se prinde.

• Author

Splendid, frumos si fara indoiala si foarte bun totul.

Imi place la nebunie fata de masa :notworthy:

Multumesc Adriana :notworthy: !

In realitate culoarea e mai vie putin, la fata de masa. Noroc ca am luat doua sa am la fel ca vara intind si 2 mese cateodata, unite.

M-am dus cu mama sa-si ia si ea fantezia asta , dar nu mai erau :floare: .

Ce bine arata Any. Felicitari!

La multi ani tatalui tau!

La multi ani, tati lui Any!

Foarte frumoasa pregatire :notworthy:

Pupici la bucatareasa!

Nu vad de ce nu. O tii la frigider si-apoi o scoti din timp la temperatura camerei.

Mare grija cu aluatul ca mie mi s-a prins intr-o parte in tava. Sa ai o tava ori cu fund detasabil,ori una de care nu se prinde.

Multumesc, o sa ma prezint cu rezultatul oricare ar fi el :notworthy:

eu am tava cu fund detasabil, dar cred ca am invatat "un pont" sa nu se prinda aluatul: dupa ce se asaza aluatul in tava il bagam la congelator pentru 15-20 min.

La superlativ totul Any !:notworthy: si La Multi Ani tatalui!:notworthy: