Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reţete detox

Featured Replies

Astazi +100g =))

Pupici!

in saptamanile 2 si 3 mai ai si surprize din acestea cu cantarul! keep going, ca apoi dai deodata 500 g jos.

Astazi +100g =))

Pupici!

in saptamanile 2 si 3 mai ai si surprize din acestea cu cantarul! keep going, ca apoi dai deodata 500 g jos.

debea astept sa vad -500g =)) =)) ca sa trec de 55kg sa vad 54... =))

Nu ma las..

Bafta la mentinere!!

Pupici!!

Azi 57.3 Kg. Duminica termin primele 3 saptamani de mentinere si o sa introduc paste, orez, prosciuto crudo si alte minunatii. Vedem. Sincer, abia astept sa bag tura 2 de +/- detox din sapt 2 sau 3 din mai, sa vedem cum reusesc sa incep. E o dieta cu bune rezultate pe care o voi repeta pana ajung la greutatea dorita, dupa care voi tine de mentinere 12 saptamani. Apoi voi aplica dieta detox + mentinerea macar 1 data, daca nu de 2 ori / an.

Oana, cum a fost azi cantarul?

Koral, cum merge?

Laura, merci :rolleyes: ! Nu e putin ciudat ca fructoza extrasa chiar din fructe sa arate asa alba cristalina? ma tem sa nu fie o metoda de industrializare care sa o transforme intr-un aliment chimic.

Eu nu am avut cutia asta, dar parca tot ceva nemtesc, imi dadusera fetele de la monti modelul si o luasem de la kaufland. Apoi am vazut-o cam pe la toate hipermarketurile.

Fructoza dintr-un fruct nu e daunatoare pentru ca alaturi de fructoza, acel fruct contine o multime de antioxidanti, vitamine, minerale, fibre vegetale si enzime care amortizeaza foarte mult impactul fructozei asupra organismului, cu conditia sa nu consumi fructe in exces.

Sigur ca-i obtinuta prin procedee industriale. Altfel nu vad cum ar extrage ei fructoze si glucoze si zaharoze si alte substante pe care apoi le vand in forma de prafuri ori pastile ori lichide.

Cand n-avem incotro putem alege versiunea mai putin nociva, poate fi stevia ori fructoza (extrasa din fructe), depinde de finante sau de ceea ce se gaseste prin magazine. Fara astea chiar nu vad cum s-ar putea prepara o prajitura.

Eu am ajuns la concluzia ca daca e sa ne imbolnavim de cancer, hipertensune, diabet ori alte boli nu e din cauza ca mancam multe alimente procesate, e genetic. Ce ai in familie aia o sa te loveasca! Sunt atatea cazuri de cancer la vegetarieni, chiar am o prietena care a avut un atac cerebral la 36 de ani, faptul ca mananca doar din ceea ce produce ea in mod natural la ferma personala n-a scutit-o de suferinta si nici nu a amanat-o pe mai tarziu.

Motto-ul meu e: din toate cu moderatie si multa miscare. Mersul pe jos in ritm rapid minim o ora pe zi, 7 zile din 7, indiferent de vreme.

Spor la dieta tuturor! :lol:

Laura, asa e: echilibrul in toate e cel mai bun in orice domeniu!

Insa vegetarianul poate sa manance faina zi zahar alb, care-s declarate otravuri, deci nu musai un regim vegetarian e si sanatos.

Tu nu mai tii monti?

Nu am inteles eu exact daca exista de cumparat fructoza in stare naturala, in afara de a manca fructe.

sa va spun ce am mai mancat eu:

dumnica:

- la pranz: legume la cuptor, stevie, branza

post-685-13353677610746_thumb.jpg

post-685-13353678621807_thumb.jpg

- seara: legume la cuptor, 1 felie de cheesecake (Fara blat si cu fructoza)

post-685-13353677009251_thumb.jpg

luni:

- pranz: legume la cuptor cu branza

- seara: 220 creveti mici de coktail cu usturoi, balsamico, soia, rosii chery la tigaie si un fir de salata verde si de EV turnat la rece

post-685-13353688034214_thumb.jpg

ieri:

- la pranz o salata verde cu 1 conserva de ton, 2 oua fierte, zeama de lamaie, ulei EV si putina telemea

- gustare: o cutie de sprot in sos de rosii

- seara un castronel de spanac (fiert al abur cu putin EV, cu usutori verde si rosii despielitate) cu 30 grame de camembert

azi

- MD fresh 3 grepfruit (tb sa le termin ca vineri plec)

- pranz un castravete de ala lung, cu 100 g butterfish afumat si 50 g camembert, zeama de lamaie (faar ulei si f bun a fost)

- diseara cred ca spanac cu 2 oua. Daca mi-e foame imi fac si creveti

Eu nu m-am mai cantarit de 2 zile, ca nu mai am baterii la cantar, si normal ca nu tin minte sa cumpar. Poate reusesc vineri, cand merg la cumparaturi.

Eu folosesc miere ca sa indulcesc lichide( cafea, limonada, suc de soc,sucuri de fructe acrisoare, numai pentru copii mai pun).Ceaiul- ne-am obisnuit fara. La prajituri incerc sa pun zahar brun in compozitie, daca am. Daca nu, zahar obisnuit, ca oricum nu abuzam cu dulciurile.

Eu nu m-am mai cantarit de 2 zile, ca nu mai am baterii la cantar, si normal ca nu tin minte sa cumpar. Poate reusesc vineri, cand merg la cumparaturi.

Eu folosesc miere ca sa indulcesc lichide( cafea, limonada, suc de soc,sucuri de fructe acrisoare, numai pentru copii mai pun).Ceaiul- ne-am obisnuit fara. La prajituri incerc sa pun zahar brun in compozitie, daca am. Daca nu, zahar obisnuit, ca oricum nu abuzam cu dulciurile.

Eu pana acum aveam doar zahar brun/miere si faina integrala in casa, dar acum nu le mai folosesc nici pe alea, ca sunt in cumpana: cum sa fac sa nu ma ingras :) (nici eu nu abuzam de dulciiuri)! de fapt ce sa ma ingras :notworthy: , ca inca mai am de slabit ... :P si de aia vreau ceva si mai putin decat zaharul brun/mierea

Sa nu dati in mine!! Ieri mi-am facu de cap aseara, numai puteam de nervi si aveam o insuportabila pofta de dulce ca ma luase o durere de cap!! Mda...si am mancat o mana de alune in ciocolata, am baut putina cafea si apoi am mancat 1 mar - fruct extra la meniul de ieri.Asa sunt eu cand vine "perioada" lunii,am o pofta de dulce ca nimeni nu-mi poate sta in cale sa ma opreasca...mda...

Astazi +200g. Imi voi vedea iarasi de dieta detox si sper sa nu mai am scapari din astea nervoase :) si sa-mi treaca o data perioada asta :notworthy:

Bafta la dat toxina!!

Oana suntem uoameni' :) toti mai calcam stramb =)) eu luni cu 2 mici si o halboaca de bere,si acum cu corn umplut cu cascaval :D nush' ce mi-a venit :D dar l-am halit cu o salata mare cu de toate si era micutz'cornuletul :D

Va pupez si inca nu sunt ''pe serioaselea'' deaia nu m-am prezentat inca la apel,dar promit sa ma fac fata cuninti' :D

Dovada nemerniciei' mele :D

post-405-13353778679862_thumb.jpg

Da' nu mai fac :D Promis' :rolleyes:

• Author

dom' motan, nu fusei pe fază la prezentarea matale la locul de muncă da' să ştii că tinuta e obligatorie, business casual jos toxina, carneţel foaie dictando cu măsurile şi tabela de greutate şi voie bună in cuget şi'n simţiri[b]

maestre, [/b]unde-i voinţă şi determinare, nimic nu e imposibil :rolleyes:[b]

laura[/b], mulţumesc de lămuriri, nu ştiu de ce fructoza nu mă atrage de nici o culoare, mai repede aş încerca xylitolul

[b]

iulia[/b], nu am incercat dukan[b]

[/b]oana, te aşteptăm la raport în cîteva zile, dacă ţi-e poftă de dulce, papă proteină şi un pahar mare de limonadă, eu fac cu suc de lămîie, perrier şi stevia. cînd am poftă de ceva dulce, pap cîteva căpşuni cu stevia cu gust de ciocolată

koralina, brava pentru menţinere.

geany, ban, că ne făcuşi poftă :)

dani, să ai grijă in vacanţă, dacă nu te poţi abţine de la bunătăţuri, bagi ziua de friptură şi te imprieteneşti din nou cu cîntarul =)) unde te duci, dacă nu-i secret?

ca idee, zahărul brun nu e mult mai breaz ca cel alb, de multe ori este zahăr alb amestecat cu melasă

Oana, sfatul lui Dex e foarte valoros, incearca sa-l urmezi. Trebuie sa ma interesez si eu de unde pot procura stevia. Habar nu aveam ca exista si stevia cu gust de cioco.

Asta seara am fost deosebit de cuminte, am mancat doar spanac gol, nu tu oua, nu tu creveti.

Prin urmare ma astept ca dimi sa fie prietenos cantarul, adica sa-mi arate cea mai de jos greutate de pana acum 56,8kg.

Dex, plec in Sicilia =))

Vineri, sambata si duminica, pana inchei primele 3 sapt de mentinere, sper sa ma abtin de la paste, o sa-i dau cu grigliata mista di pesce, si voi consuma fara rusine prosciutisme si formagisme, pe care le vom procura de cum ajungem pentru bruch-ul luat in casa.

De luni incep si cu pastele, idee destul de fixa: cu fructe de mare, ceea ce nu e rau, ca le face mai putin ingrasatoare dupa cate am inteles. Poate de marti incolo sa gust si ceva dulce, dar nu voi face din asta un exces. De la alcoale imi propun sa ma retin pe tot sejurul, poate o exceptie- doua. :rolleyes:

Iulia, in ce consta dieta Dukan, cat dureaza si ce rezultate are pe termen lung?

geany, eu nu poftesc la cornuri ca au faina, dar poftesc la parjoale. Las' ca imi fac chiftele coapte, fara faina, sau hamburgheri detox cand ma intorc.

• Author
dani, cred că ai putea bea cîte un pahar de vin sec pe zi, dar nu cocktailuri sau chestii dulci

geany, ban, că ne făcuşi poftă :)

Hi hi! Am zis sa-mi iau rusinea in brate :rolleyes: si sa ma prezint totusi la raport :toothy6:

Salut, imi place ca e animat pe aici. De luni vreau sa incep si eu (mi-am facut curaj pana la urma) si nu mi-era foarte clar daca sunt 300g de carne pe zi sau la o masa si cantarite inainte sau dupa gatire. Poate s-a scris pe aici si mi-a scapat mie, rog nu dati cu rosii..

Ma cam incurca ca weekendul urmator mergem la Sovata, unde avem meniu fix si nu stiu cum sa fac si ce sa-mi duc de acasa ca sa ma tin de detox si acolo.

2ut, max 300g carne, cantarit crud, la o masa

x 2 mese /zi

in deplasare: 1 gratar piept pui/vita/peste/creveti cu salata verde (Sau de rosii, sau de telina, sau de ridichi, sau de spanac frunze evrzi crude - nu combinate, doar 1 leguma) cu sare si lamaie/balsamic (Fara ulei sau orice alt adaos). Ii rogi sa nu puna adaosuri pe carne (vegeta, ulei sau orice altceva).

meniul fix, renunti la el

eu azi doar -100g, dezamagire mare: 37.2 kg, desi ieri mai mult am legumit!

azi nu am papat decat 2 maini de migdale pana acum! uracios mai e cantarul cu mine! :thumleft:

2ut, max 300g carne, cantarit crud, la o masa

x 2 mese /zi

in deplasare: 1 gratar piept pui/vita/peste/creveti cu salata verde (Sau de rosii, sau de telina, sau de ridichi, sau de spanac frunze evrzi crude - nu combinate, doar 1 leguma) cu sare si lamaie/balsamic (Fara ulei sau orice alt adaos). Ii rogi sa nu puna adaosuri pe carne (vegeta, ulei sau orice altceva).

meniul fix, renunti la el

Mersi Dani, sper sa ma descurc, chiar sunt hotarata acum sa o tin, mai ales cand vad ce rezultate faine ati avut (te astept cu poze noi, poate dupa Sicilia)

azi am primit complimente de slabeala, ca aratat ca o copila, ca-s slabuta, ca-s frumoasa de la: tati, manichiurista, cosmeticiana, coafeza. Ma simt asa bine, imi cressc cornite :lol: .

Si sa va mai zic ceva ca nu am apucat, mi-a zis cosmeticiana de ma stie de 10 ani cum evoluez: am slabit frumos, uniform, am pielea si carnea ferma (nu tu muschi flasci sau atle bazaconii)! deci curaj! dieta propusa e super si da rezultate!

fortza 2ut!

Iulia, in ce consta dieta Dukan, cat dureaza si ce rezultate are pe termen lung?

E o reteta care se tine in 4 faze. Mai multe poti citi aici:

http://dietadukan.ro/

Eu trebuie neaparat sa slabesc cateva kilograme bune si ma bate un gand.

Problema mea cea mare e ca acolo,de exemplu, in prima faza se consuma doar lactate degresate.

Ori, in viata mea de copchil crescut la tara n-am pus in gura lactate fara nici un gram de grasime!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Astazi -100 g s-a suparat cantarul meu ca am papat alune trase in ciocolata :) Sper ca maine sa arate mai bine cantarul :-*

Dani, bravo!! Ma bucur ca primesti complimente, si eu primesc si ce bine e!! Multi mi-au zis ca m-am mai "indesat" la corpt, adicalea ca nu am carnea fleosca, fleosca!

Ma simt bine, sunt plina de energie dimineata si ma trezesc chiar f f devreme, pe la 5am , eu care debea ma trezeam la ora 7 am, ha,ha!!

Bine ca dorm noaptea si nu am insomnii, la alte diete aveam insomni.

Ieri dimineata am spalat masina mea, astazi masina sotului, tare harnica mai sunt!!

Acum am terminat de papat castravetii cu 2 oua fierte- asta mi-a fost pranzul. :)

La cina am carne de vita si salata verde.

Maine ma gandesc sa fac peste la cuptor si carne de vita tocata cu rosii. Ca sa am pe 3 zile, eu asa imi fac. Nu am timp tot sa gatesc la fiecare in parte. Asa ca la fete trebuie sa le fac mancarici, supe..etc..la sot alceva, ca el tine dieta Atkins :)..Toti avem meniu separat :)

2ut, bafta!! Nu o sa-ti para rau! E super dieta, inca ma bucur ca o tin, am calcat eu stramb dar m-am perfectionat :)

Geany, nici nu vreau sa vad ce ai acolo :lol: Bafta si tie cu dieta proprie!

Va pup si hai cu detoxificarea!!

Bravo celor care va tineti de treaba,spor celor care de-abia incep si bafta celor care deocamdata nu,dar sunt pe-aproape.

Nu dati cu rosii,oua sau altceva,dar ma lamuriti si pe mine,va rog?Vad ca va cantariti de pe o zi pe alta. :scratch:

Eu de cand stiu din ce mai stiu,se recomanda cantaritul nu mai des de 1 data pe saptamana,pentru ca doar asa se pot vedea fluctuatiile reale.Pana la urma,cum e mai bine?

cand te-am auzit cu 47, doar am zambit :scratch: , dar acu intru la ganduri cu tine: ai fixatie mare ptr slabit masiv :floare:

io cu drumurile mele la Focsani, cu mancare la mama, cu Paste si sfinti... :floare: tre sa iau iar masuri :drool: . ce repede se mai pun, of, of!

si cand ziceam Doamne-ajuta ca mai scapasem de tentatii, vine omu' aseara cu doua cutii de fursecuri, o bunatate, unele cu ciocolata, altele cu crema de lamaie...cado' de la un client care are o cofetarie. na belea!

Dani, spor la mentinere in vacanta! eu mereu ma-ntorceam mai supla, ca bagam marsuri kilometrice la greu!

cand te-am auzit cu 47, doar am zambit :scratch: , dar acu intru la ganduri cu tine: ai fixatie mare ptr slabit masiv :floare:

Dani, spor la mentinere in vacanta! eu mereu ma-ntorceam mai supla, ca bagam marsuri kilometrice la greu!

:) Ce m-ai prins iar in off_side :drool: . Sunt tare fixata pe 47, dar vad ca acum trag de target mai jos, ca sa ating ce mi-am propus. Eu din vacanta ma intorc mereu cu kg in plus, indiferent cat mars bag, pt ca sunt pofticioasa si tot ce vad as manca. :floare: De aceea pt mine, chestii gen all inclusive e exclus!

Spor la terminat treburile si obligatiile!

Fetele care vreti sa incepeti, curaj ca e usor si sunt rezultate frumoase!

Va doresc tuturor slabeala maxima si detoxifiere usoara, indiferent de dieta aleasa!

• Author

dani şi oana, complimente şi de la mine şi jos toxina!

2ut cîte zile stai la sovata? acolo faci tratamente gen saună, masaj, uns cu uleiuri, impachetări sau numai te plimbi. mă gîndesc dacă nu ar fi mai bine să începi cînd te intorci.

ellani, părerile sunt impărţite, la unii cîntăritul zilnic introduce un element de stres, pe alţii îi ajută să înţeleagă cum metabolizează alimentele, alţii nu se cîntăresc de loc şi se iau după haine ... fiecare după cum i se potriveşte mai bine.