March 13, 201214 yr comment_136153 cum arata alea negre? astea pe care le folosesc eu au coaja alba cu mov uite aici eu nu gasesc tot timpul.abia abia am gasit cand am fost racita si am facut sirop. Report
March 14, 201214 yr comment_136196 Aseara, mamaliga, smantana,carnaciori, cotlet de porc , muraturi, Report
March 14, 201214 yr comment_136205 urate, da bune.mie-mi plac si salatadeci se pot minca si crude, sunt destul de nu's cum sa le zic, fragede?eu nu-mi amintesc sa le fi vazut pe aici Report
March 14, 201214 yr comment_136217 urate, da bune.mie-mi plac si salatadeci se pot minca si crude, sunt destul de nu's cum sa le zic, fragede?eu nu-mi amintesc sa le fi vazut pe aici Sigur ca se pot manca si crude. Asta ar fi prima optiune.Spre sfarsitul iernii sunt mai iuti si au o aroma asemanatoare cu ... branza veche de burduf zisa "usturoaie". Spre deosebire de ridcihile de luna (rosii) si cele lungi si albe (daikon) sunt mai dense desi crocante si au gust mai pronuntat, nu pastelat. Marimea medie ar fi cea a unei sfecle rosii, cam 500 g. Mi-ai facut Ma duc sa-mi tai o felie. Report
March 14, 201214 yr comment_136218 Si mie imi place sa le mananc crude cu otet si ulei, noroc ca eu de alergii am simtul mirosului cvasi atrofiat, deci mie imi place doar gustul, nu stiu cum miros! lucky me, daca e adevarat ce spuneti! Report
March 14, 201214 yr comment_136219 Boni pt tine sau pt familion? Intreb pt ca ridichia noi o consumam cruda, nu? Sau are acelasi regim ca gulia?Na, ca m-ai bagat in ceata! eu in engleza o stiu de "radish" si am gasit-o cu IG=15 pe site. nu zice de ea cruda sau gatita, ca la morcov, de ex.oricum nu am gatit-o niciodata pana acum. Chiar sunt curioasa?E vorba de o radacina, nu? Si nu se ajunsese la concluzia ca orice e radacina se consuma cruda?Sau am inteles eu gresit? Report
March 14, 201214 yr comment_136235 Boni pt tine sau pt familion? Intreb pt ca ridichia noi o consumam cruda, nu? Sau are acelasi regim ca gulia?Na, ca m-ai bagat in ceata! eu in engleza o stiu de "radish" si am gasit-o cu IG=15 pe site. nu zice de ea cruda sau gatita, ca la morcov, de ex.oricum nu am gatit-o niciodata pana acum. Chiar sunt curioasa?E vorba de o radacina, nu? Si nu se ajunsese la concluzia ca orice e radacina se consuma cruda?Sau am inteles eu gresit? Nu stiu unde se ajunsese la concluzia asta, dar eu numai cruda, sau sirop am mancat-o! ca-mi dadeau si mie cand tuseam si eram pitica.Insa nu vad de ce nu ar putea fi gatita. Report
March 14, 201214 yr comment_136245 Nuuuu... normal ca poate fi gatita! Era vorba despre montignac. Report
March 14, 201214 yr comment_136250 Cre ca ar trebui intrebat la Montignac, sorina, ca acolo intra fetele experte si vad intrebarea, nu? Report
March 14, 201214 yr comment_136267 Cre ca ar trebui intrebat la Montignac, sorina, ca acolo intra fetele experte si vad intrebarea, nu? Ai dreptate... doar ca nu a mai intrat nimeni de ceva timp pe acolo (inclusiv eu)...Cam orice discutie, relativ la monti, a urmat cursul topicului respectiv.Chestia cu radacinile mi-e bine intiparita in minte, era doar o nelamurire de moment. Report
March 14, 201214 yr comment_136268 Cre ca ar trebui intrebat la Montignac, sorina, ca acolo intra fetele experte si vad intrebarea, nu? Ai dreptate... doar ca nu a mai intrat nimeni de ceva timp pe acolo (inclusiv eu)...Cam orice discutie, relativ la monti, a urmat cursul topicului respectiv.Chestia cu radacinile mi-e bine intiparita in minte, era doar o nelamurire de moment. Pai, remediaza problema! Oricum, chiar recent a postat Moatza o reteta, asa ca.... e ceva miscare pe acolo! Report
March 14, 201214 yr comment_136280 No, ca m-ai facut curioasa... eu de ce nu am primit instiintare pe e-mail? Ma duc sa vad despre ce e vorba! Report
March 14, 201214 yr comment_136288 eu in engleza o stiu de "radish" si am gasit-o cu IG=15 pe site. nu zice de ea cruda sau gatita, ca la morcov, de ex.oricum nu am gatit-o niciodata pana acum.Chiar sunt curioasa?E vorba de o radacina, nu? Si nu se ajunsese la concluzia ca orice e radacina se consuma cruda?Sau am inteles eu gresit?regula cu radacinoasele era asa, ca regula generala, ca sa fie mai usor incepatorilor. probabil ca mai sunt si exceptii. dar daca nu suntem siguri de ceva mai bine evitam.eu am sa fac o data ca sunt curioasa cum e gatita cruda, in salata, imi place foarte mult. ca sa nu fiu offtopic de tot:ieri am facut mancare de praz cu masline si tocanita de ciuperci. Report
March 14, 201214 yr comment_136292 La noi e f. cunoscuta ridichea neagra ,se gaseste toata iarna peste tot ,ai mei fac salata,o curata o dau pe randeaua cu ochiuri mari,presara cu sare ,piper, ulei si otet.(var-miu cand era mic a spus :''miroase a imputzit ..da-i buna'' si mereu se rade in familie pe chestia asta ) P.S Daca ar fi sa o compar cu ceva imi vine in minte salata de varza murata cu piper si ulei ,si aia miroase de-ti intoarce nasul da' e buna Report
March 14, 201214 yr comment_136294 Salata de vanatai,luati cu incredere ca am facut ditai castronu' Report
March 14, 201214 yr comment_136296 Salata de vanatai,luati cu incredere ca am facut ditai castronu' io, io, ca n-am mai mancat de mult. anul asta nu mi-am pus la congelator, am facut doar vinete cu rosii la borcan...sar'na pentru masa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Report
March 14, 201214 yr comment_136298 Salata de vanatai,luati cu incredere ca am facut ditai castronu' salata de vinete e preferata mea ! ti-am luat eu castronul si am lasat celorlalti feliile gata facute... doar stii cu cine ai de-a face ... Nu, nu, paine nu doresc, doar de rosie iti mai fac paguba ! O sa o fac si eu curand, mai am vreo 2 pungi cred.Pot sa mananc salata de vinete intr-una. Vad ca si picei ii place! Am sa iau rodie si poate ii fac un sosulet ca la libanez. Oare cum se face? Report
March 14, 201214 yr comment_136303 Mie nu mi-e pofta ca deabia am facut-o. Inca mai am vreo cateva linguri ramase intr-un castronel. Asa ca sac, nu mi-ai facut pofta. Report
March 14, 201214 yr comment_136305 Sa va fie de bine si la pofticiosi si ne... lasa Sorino' ca nu ai mancat de la je' s-apai la gramada stii ca mancarea e mai buna asa ca ia si tu o felie,nu te mai codi Report
March 14, 201214 yr comment_136306 Hai ca nu ma mai codesc, iau si eu, asa de pofta, da' daca-mi dai si niste branza de aia de care ai capatat si de care ai zis ca tie nu-ti place. Ei, cu aia mi-ai facut pofta la maxim... Report
March 14, 201214 yr comment_136309 Hai ca nu ma mai codesc, iau si eu, asa de pofta, da' daca-mi dai si niste branza de aia de care ai capatat si de care ai zis ca tie nu-ti place. Ei, cu aia mi-ai facut pofta la maxim...Cu mare drag! Hmm! o sa trebuiasca sa te lupti su sotul pe ea,dar nu cred ca ar fi o problema ca lui oricum nu-i place sa manance singur la masa ,asta doar sa-ti placa branza de oi mai ''puternica''daca pot sa o numesc asa ,adicalea miroase a oi de te indoaie Report
March 14, 201214 yr comment_136312 Nu am probleme de miros si nici sa dau din coate... Anunta sotul ca am coate ascutite, sa se fereasca.Uite, sa nu zici ca vin cu mana goala, aduc si niste bocconcini din piept de pui de-i facui aseara... Report
March 14, 201214 yr comment_136314 Hi hi! Astia-s preferatii lui maroiu' si ai lui bub' asa ca-ti fur vreo 2-3 ...mai multi Report