Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Postul intermitent sau intermittent fasting

Featured Replies

Buna ziua,

reactualizez si eu si eu dupa 2 luni si o zi.

Am scapat de aproape 9 kg cu dieta mea. Adica aia pe care mi-a dat-o doctorita.

Mai am de dat jos 200 de grame pentru a ajunge la greutatea ideala pe care mi-a scris-o doctorita pe prima pagina a dietei.

Dar eu mai vreau sa scap de maxim 2 kg. Pentru ca pot. Deci continui cred eu luna asta.

Azi dimineata lapte cu cereale.

La pranz paste cu rosii tip smochina oparite di dezpielitate, apoi taiate marunt si amestecate cu putin oregano, sare, o lingurita de ulei ev . Am fiert pastele, am pus rosiile si o lingurita de parmigiano razuit.

Apoi am avut o dorada la vapori, plus o lingurita de ulei ev. Un castron de salata verde cu o ceapa verde, plus 2 ridichi(pe astea le-am pus de la mine), o lingurita de ulei ev si sare. Ah si otet (asta tot de la mine).

Apoi paine 30 de gr.

Fructe n-am mai putut.

Totul cantarit. Nu e mult, dar e suficient.

Edited by any_annette

bravo, Ani, f determinata esti! tine in continuare daca simti ca poti!

Ma simt slaba si ma vad slaba.

Nu pot sa zic ca e foarte greu, dar nici usor. Nu e niciodata usor sa renunti la aia si la aia. Dar sincer, mananc bine cu dieta

Pe duminica am luat de azi carne. Sase frigarui cu carnati, carne de porc, ceapa si ardei gras. Apoi un rulou de pui de 1.2 kg. Ceafa de porc, carnati.

Se vede ca-s nemancata!!! Dar pe ei nu-i pot pedepsi. Acum daca eu sunt la dieta nu inseamna ca tre sa faca si altii . Sunt fata de treaba.

Nu stiu cat vom face din toate astea, dar mi-era mie pofta de gratar afara si zic ia hai sa iau "putina" carne.

Dar totul pleaca de la cap, n-ai ce-i face.

Dieta asta pe care o fac eu ar trebui sa ma invete sa mananc ponderat, sa nu ma ridic de la masa cu burta plina de sa nu mai pot, ar trebui sa ma invete sa consum ulei (crud) cu moderatie. Ca sincer la un castron de salata o lingurita de ulei ar ajunge.

Numai ca atunci cand ne vedem slabi, nu te mai gandesti cat ai patimit cu dieta si o iei de la capat, ca si asa esti slaba si-ti poti permite una alta, ailalta.

Acum eu sper sa ma tina obiceiul. Merg inainte ca a venit primavara, vitrinele sunt deja pline de haine colorate cum ziceai tu pe la alt topic, mai mare dragul cand oi proba ?si ma voi simti bine in pielea mea.

Acum ma duc sa mananc minestronele cu apa chioara (diverse verdeturi si legume congelate pe care le-am fiert si peste care am pus numai sare) si un ou.

Oricum, astea 2 -

3 saptamani pe care vreau sa le mai tin, vor fi cele mai grele. Ca luna a noua de sarcina, care parca nu se mai termina si abia astepti sa nasti ?

Poftiti dava aveti curaj ?.

post-13-0-47996700-1552072126_thumb.jpg

Edited by any_annette

eu sigur n-as putea manca la o masa ce zici tu, dar pb e ca am nevoie - creierul cred! - sa mai gust ceva intre.

iar lipsa dulcelui...tragic! la 15.30-16 imi scade asa de tare glicemia ca-ncep sa tremur. asta doar daca nu am avut carbs suficienti pana atunci.

in plus, un mic-dejun consistent ma face sa uit de mancare pana la 2-3 dupa-amiaza.

de-ale noastre!

ce de rochii frumusele sunt, mi-am luat si io 3, ca si-asa ma duc rar la cumparaturi, hi, hi!

Edited by moatza

eu sigur n-as putea manca la o masa ce zici tu, dar pb e ca am nevoie - creierul cred! - sa mai gust ceva intre.

iar lipsa dulcelui...tragic! la 15.30-16 imi scade asa de tare glicemia ca-ncep sa tremur. asta doar daca nu am avut carbs suficienti pana atunci.

in plus, un mic-dejun consistent ma face sa uit de mancare pana la 2-3 dupa-amiaza.

de-ale noastre!

ce de rochii frumusele sunt, mi-am luat si io 3, ca si-asa ma duc rar la cumparaturi, hi, hi!

Si eu sunt la fel, exact pe la ora aia imi vine sa ma bag cu totul in dulap. Dar....imi fac repede o cafea si trece.

O data pe zi (in afara de pranz si cina) am fructe. Ori dimineata pe la 10, ori dupa amiaza pe la 5. Dar mai uit.

Aha, deci nu te-ai intors cu mana goala acasa, bine ai facut!

Iti multumesc pentru incurajari, am nevoie de sustinere :floare: :pupic: .

• Author

Buna ziua,

Mai am de dat jos 200 de grame pentru a ajunge la greutatea ideala pe care mi-a scris-o doctorita pe prima pagina a dietei.

Dar eu mai vreau sa scap de maxim 2 kg. Pentru ca pot. Deci continui cred eu luna asta.

La pranz paste cu rosii tip smochina oparite di dezpielitate, apoi taiate marunt si amestecate cu putin oregano, sare, o lingurita de ulei ev . Am fiert pastele, am pus rosiile si o lingurita de parmigiano razuit.

Apoi am avut o dorada la vapori, plus o lingurita de ulei ev. Un castron de salata verde cu o ceapa verde, plus 2 ridichi(pe astea le-am pus de la mine), o lingurita de ulei ev si sare. Ah si otet (asta tot de la mine).

Apoi paine 30 de gr.

Fructe n-am mai putut.

E atat de inspiranta propozitia asta din trei cuvinte! Poti, sigur ca poti! Si si eu pot! Si oricine isi pune in cap si stie ce vrea, poate! Asa ca, fete, regruparea!!! director.gif

Eu azi:

- 2 felii wasa cu ceva unt

- la pranz sunca , m-am gresit cu ceva salam si o felie de paine de comert

- curcan cu cartofi la cuptor

Inchis pravalia la ora 18.

Buna ziua,

Apoi paine 30 de gr.

Fructe n-am mai putut.

E atat de inspiranta propozitia asta din trei cuvinte! Poti, sigur ca poti! Si si eu pot! Si oricine isi pune in cap si stie ce vrea, poate! Asa ca, fete, regruparea!!! director.gif

Eu azi:

Asa e Lori. Toti putem. Numai ca trebuie lucrat putin la "bostanel". De acolo pleaca tot.

• Author
Da si nu...eu nu am crezut ca tratamentele cu anumite substante iti pot afecta intr-atat metabolismul si ca, orice ai face, mancat disciplinat plus alergat, efectiv nu dai jos sad3.gifMi-am recapitulat pe app numarul de kilometri alergati afara de cand am inceput sportul...deci fara banda de la sala si celelalte programe la sala...sute de kilometri! Altii in locul meu scapau lejer de cel putin 10 kilograme cu asa program...

Buna ziua,

Apoi paine 30 de gr.

Fructe n-am mai putut.

Eu azi:

Asa e Lori. Toti putem. Numai ca trebuie lucrat putin la "bostanel". De acolo pleaca tot.

Acum doi ani slabisem frumos cu dieta low carb si tae-bo, apoi am revenit la obiceiuri proaste si acum am mai multe kg ca la inceput. Din cauza unor probleme de sanatate am renuntat la sala si asta imi lipseste mult, mie dor de gasca de acolo. Si mie dor de kilele pe care le aveam atunci. Sper sa ma motivez si sa incep musai lupta cu kilele.

Edited by mino

Hai Mino, nu mai amâna!

Mie de exemplu nu-mi place la sala, cu toate ca as avea nevoie sa ma mai intaresc un pic pe ici pe colo. Eu mai bine fac dieta decat sa merg la sala.

Salutari tuturor. Modelul meu de intermitent fasting e după modelul lui gin Stephens, nu maninci nimic ce ar putea ridica insulina in perioada de post.16 ore minim. Adică nu apa cu lămâie, etc indiferent că e o calorii. Doar cafea neagra, ceai verde sau apa . Incredibile schimbări fizice, claritate mentala. Kg în minus nu dar o diferita distribuție a grăsimii. Excese de energie. Constipație. Însă când treci la 48 de ore fara sa îți fie foame atingi un alt punct spiritual, eliberator, privești altfel nutriția și obiceiurile alimentare.

Nu,nu mori daca 48 de ore bei doar apa și ceai verde. Nu ceai din fructe. Chiar nu mori !ți se curata pielea incredibil de frumos. Și în interior șunt modificări. Autofagie se cheamă procesul, consuma celulele vechi.

Edited by floricica

Hai Mino, nu mai amâna!

Mie de exemplu nu-mi place la sala, cu toate ca as avea nevoie sa ma mai intaresc un pic pe ici pe colo. Eu mai bine fac dieta decat sa merg la sala.

Any, nu reusesc sa tin un regim curat oricat as incerca sau poate nu am gasit dieta adecvata. Sunt gurmanda si o mare pofticiosa ...recunosc. Imi infrang poftele uneori dar nu ma tine mult ambitia.

Any, jos palaria! Bravo tie!!!!

Eu nu pot sa spun ca am acum vreo tinta anume. Daca dau jos 20 kg si apoi vad ca mi-e bine, aia e. Daca dau jos 30 kg si parca ar merge.... mai incerc. Nu vreau sa-mi impun nimic. In momentul in care orice-as face, greutatea ramane pe loc, acolo ma opresc. Nu are rost sa insist, sa visez la cine stie ce kilograme aiurea-n tramvai.

Am mai dat jos nitel, dar s-a mai incetinit ritmul. Aproape 1 kg. Ceea ce nu e rau deloc. ?

Bafta multa tuturor!!!! :occasion15:

Nu,nu mori daca 48 de ore bei doar apa și ceai verde. Nu ceai din fructe. Chiar nu mori !ți se curata pielea incredibil de frumos. Și în interior șunt modificări. Autofagie se cheamă procesul, consuma celulele vechi.

Cat a durat cel mai lung fast pe care l-ai tinut?

Autofagia se declanseaza la 72h de fast. Bineinteles ca variaza de la persoana la persoana- unii mai repede, altii mai tarziu.

Am auzit ideea ca posturi de pana la 7 zile ( 1 data sau de mai multe ori pe an) ar putea preveni boli precum cancerul. Ideea e ar fi ca toate cazurile de cancer ar putea fi corelate cu afectarea functiei mitocondriei si ca intrarea in stare de ketoza ar fi o modalitate de a imbunatati aceasta functie si in anumite conditii de a distruge celulele canceroase.

Mi se pare plauzibila ipoteza si mi-ar placea sa imi incerc puterile cu ceva posturi mai lungi, doar ca mental inca nu sunt pregatita...

Edited by Wowerful

• Author

Buna dimineata la toata lumea!

Eu am intrat la disciplina alimentara. Pe langa postul intermitent, am inceput sa umblu si la mancare si sa imi controlez si cantitatile de grasimi.

In total cred ca am luat din cauza tratamentelor cam 6 kilograme - sa nu va imbatati cu apa rece ca daca tineti dieta, faceti sport, etc., va puteti controla garantat greutatea cand faceti tratamente din astea pe lunga durata...eroare.

Asa ca, volens-nolens, am eliminat treburi din alimentatia zilnica, insa nu mari schimbari. Mai degraba mai important este felul de a gati, respectiv nu parjit, nu mancarici, etc.

Buna dimineata si de la mine.

De cateva zile am o stare de tot rahatu' Cred ca iar imi bat hormonii pas de defilare. Si uit...da' uit de nu ma mai opresc! Daca nu-i de la hormoni, Alzheimer urmeaza. Vineri seara am pus alarma de la telefon sa sune pentru sambata la 7.30. Am salvat si am vazut ca scrie - alarma e setata pentru 1 zi...ore...minute. Ma gandesc: trebuie sa setez sa sune si SAMBATA. Si m-am culcat. M-am trezit sambata pe la 8 si incep sa injur telefonul, dis-de-dimineata. Apoi mi-am adus aminte cum am gandit ca trebuie sa setez ziua si cum am uitat in secunda doi!

La munca trebuie sa scriu tot. Daca ma opresc din facut ceva si vorbesc la telefon, cand termin nu mai stiu ce faceam si incep altceva. Azi ma mai doare si bostanu', ca sa fie treaba treaba!

Nu m-am cantarit saptamana asta, dar am fost ok in weekend, am mancat cum trebuie. Weekendul asta e St Patrick's Day weekend, asa ca o sa fie des-tra-ba-la-re. Ma voi bucura si voi savura fiecare strop de Guinness si evident, voi manca tot ce voi dori si pofti smile.gif Voi avea si un musafir pentru festivitati

Alpha, gandeste si altfel, poate-o avea si uitarea asta partile ei bune! :hug:

ps: daca vrei, iti mai amintim noi ca in we ai musafiri

:-*

Edited by moatza

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif vine chiar de Paddy's Day, duminica. A refuzat sa-si asume riscul sa ma duc eu la aeroport dupa ea. A zis ca vine cu taxi direct la barul in care-oi fi la vremea aia

Sigur, imi face placere sa scriu, mai ales daca va intereseaza

Pot sa scriu la "de prin lume adunate"

Sau un subiect cu ziua nationala

Edited by alpha

Si noi sarbatorim St Patrick. Cred ca e mai ceva ca in Irlanda, cu parada si apoi baut bere. Toata lumea poarta verde- palarii, trifoi, margele, ochelari.

Cica au si bere verde :hug:)

Duminica o sa fie parada mare in NYC.