Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Izuk imi place mult cum arata prajitura ta. Geany foarte frumoase ti-au iesit dungile in chec.

Izuk,ce bine arata prajitura!De n-ar fi macul o avere aici,mai mai ca m-as incumeta.Sa vad,poate gasesc vreo plantatie pe undeva....

Geany,tre' sa pun si checul tau pe lista.Mai ales la cum arata..parca-i cozonac.

Eu m-am 'jucat' cu un tort de clatite.N-a fost decorat cine stie ce,pentru ca nici inspiratie n-am avut,nici timp.Dar gustul si forma,l-au facut pe sotul meu sa manance aproape 1/4 dintr-un foc.

post-1267-13175002838962_thumb.jpg

Si sectiunea

post-1267-13175003197997_thumb.jpg

=)) Ellani! Ce frumos arata tortuletul tau! Ai folosit tigai de trei marimi diferite sau ai decupat clatitele?

Abia astept sa ma mut si eu si sa mai bucataresc cu poze :)

:) Ellani! Ce frumos arata tortuletul tau! Ai folosit tigai de trei marimi diferite sau ai decupat clatitele?

Dupa cum arata in sectiune, tind sa cred ca a pus din ce in ce mai putine clatite. Le-a umplut si apoi le-a pus una langa alta, formand cercuri din ele.

Ellani, foarte buna ideea ta. Chiar o s-o pun in aplicare cu prima ocazie! =))

Ellani, foarte frumos si ingenios tortuletul. Eu nu stiu ce fac, dar niciodata nu-mi ies clatitele, asa ca aceasta sarcina ii revine sotului, care spera sa n-am prea des pofte de astea.

Eu am facut o prajitura cu mere si bezea.

post-1290-1317553296647_thumb.jpg

tort cu 2 feluri de mousse: unul de afine si unul de nuca de cocos.

post-341-13175766824831_thumb.jpg

:drool: Ellani! Ce frumos arata tortuletul tau! Ai folosit tigai de trei marimi diferite sau ai decupat clatitele?

Dupa cum arata in sectiune, tind sa cred ca a pus din ce in ce mai putine clatite. Le-a umplut si apoi le-a pus una langa alta, formand cercuri din ele.

Ellani, foarte buna ideea ta. Chiar o s-o pun in aplicare cu prima ocazie! :thumleft:

Multumesc de incurajare!Trebuie sa recunosc ca e greu sa vii cu ceva intr-un loc unde se pare ca deja totul a fost inventat sau e stiut.Dar si ca ma stimuleaza spre ceva nou,fie ca adoptat de aici sau din proprie imaginatie.Nu zic c-am inventat motorul cu aburi,dar eu n-am mai vazut pe nicaieri metoda si ma bucura ca va fi preluata,pentru ca s-a nascut din intamplare.Si se pare ca mi-a 'secat' intr-atat imaginatia,incat am ramas fara ea la partea cu decoratul :D

Cristina,cum a identificat si Foxyy,sunt aranjate clatitele in cercuri.Neaparat sa fie unse doar usor cu gem,altfel va face inundatie si sa fie crema,sa le lipeasca bine.Mai am in plan clatite zilele astea si poate voi veni cu o exemplificare mai in detaliu.

P.S.Si eu astept sa am vesela mai diversificta si mai frumoasa,dar asta,cand apare casa,pentru ca acum nici loc sa le depozitez nu prea am,desi tare mi-ar place sa am teancuri si sa le folosesc in functie de dispozitie si necesitati.

Ellani, foarte frumos si ingenios tortuletul. Eu nu stiu ce fac, dar niciodata nu-mi ies clatitele, asa ca aceasta sarcina ii revine sotului, care spera sa n-am prea des pofte de astea.

Eu am facut o prajitura cu mere si bezea

Multumesc,dar nici cu prajitura ta nu mi-e liniste.Mai ales ca e cu mere...Si daca mai spui si de unde picaturile?Sau s-au facut cumva de la albus?

La clatite important sa fie oua in-deajuns in compozitie si tigaia foarte fierbinte.Dar daca ai norocul asta si le face sotul,mai bine de tine,te-ai scos.Poti sa nu te stradui mult :thumleft:

Mie a trebuit sa-mi cumpere sotul tigaie special pentru clatite,usoara,pentru ca mai ca facusem bataturi dupa vreo 2 ori de folosit o tava grea.De-atunci cand am lapte gata sa expire,devine clatite,de cele mai multe ori.

:thumleft:

Eu am facut o prajitura cu mere si bezea

Multumesc,dar nici cu prajitura ta nu mi-e liniste.Mai ales ca e cu mere...Si daca mai spui si de unde picaturile?Sau s-au facut cumva de la albus?

La clatite important sa fie oua in-deajuns in compozitie si tigaia foarte fierbinte.Dar daca ai norocul asta si le face sotul,mai bine de tine,te-ai scos.Poti sa nu te stradui mult :)

Mie a trebuit sa-mi cumpere sotul tigaie special pentru clatite,usoara,pentru ca mai ca facusem bataturi dupa vreo 2 ori de folosit o tava grea.De-atunci cand am lapte gata sa expire,devine clatite,de cele mai multe ori.

Cand incepe sa se raceasca apar picaturile. Nu stiu exact ce se intampla, transpira merele prin bezea, habar n-am.

Peste ce stie sotul sa faca nu prea ma bag, nu vreau sa-l invat rau :drool: Oricum noi gatim o saptamana unul si o saptamana celalalt.

Ellani , super idee , imi place tortul tau de clatite. Eu nu am mai facut clatite de mult timp , poate ar trebui sa fac si eu , mai ales ca sotul nu zice nu niciodata, indiferent de umplutura.

Am facut reteta prajiturii cu picaturi de ciocolata a lui Adriana,dar in loc de ciocolata am pus merisoare uscate(mirtilli rossi),in loc de lapte,apa minerala,si am incercat praful de copt cu sofran ,de la Dr Oetker.Rapida si buna.

post-162-13176643220898_thumb.jpg

post-162-13176643435081_thumb.jpg

Astazi se trezi moldoveanca din boala... si trebuia sa coaca ceva... aveam pata pusa pe-o foccace a la Maya ca prea ne-au plimbat-o fetili ashtea prin fata ochilor, dar se facu ca am vazut dimineata reteta asta asa ca am combinat azi: Red Velvet Cupcakes. (Foxxy, pentru asta imi trebuia sa stiu ce-i buttermilku' exact..).

http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/IMG_1824-1.jpg

Si-o sexiune:

http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/IMG_1830-1.jpg

Bune!

Ce bine arata cupcake-urile tale Ali!!! Pe mine nu ma prea atrag dulciurile in general, dar prajiturelele tale mi-au facut pofta. Cand ai timp ne scrii reteta te rog.

Astazi se trezi moldoveanca din boala... si trebuia sa coaca ceva... aveam pata pusa pe-o foccace a la Maya ca prea ne-au plimbat-o fetili ashtea prin fata ochilor, dar se facu ca am vazut dimineata reteta asta asa ca am combinat azi: Red Velvet Cupcakes. (Foxxy, pentru asta imi trebuia sa stiu ce-i buttermilku' exact..).

Si-o sexiune:

Bune!

Ahaaaaaaa.... Tre' sa scoti reteta la interval, ca mi-ai facut pofta! =)) Arata prea bine briosele! :pupic:

Reteta zice asa, pentru 12 cupcakes:

160 de gramde faina

60 de grame de unt

150 de grame de zahar

2 oua mari

120 ml de sana(am pus eu, ca zicea buttermilk in retept:P)

1 lingura de cacao(eu am pus nesquik ca nu aveam in casa cacao de nici o culoare:))

1 lingurita de praf de copt

1 lingurita de esenta de vanilie

un praf de sare

si.. colorant alimentar rosu spunea reteta, eu am pus extract de sfecla rosie.. e drept ca nu am obtinut culoarea care o voiam. Daca puneti colorant si nu va iese culoarea, mai adaugati putina cacao, tinde sa ii schimbe nuanta.

Ouale se bat cu zahar, se adauga untul foarte moale, apoi sana, apoi ingredientele solide amestecate se adauga treptat. Eu am pus extractul de sfecla la sfarsit ... cat am considerat eu necesar.Am pus in forme si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Faceti testul scobitorii.. :)

Pentru frosting reteta zicea asa:

300 g de zahar pudra

50 g de unt

125 g de philadelphia

Pentru ca mi se parea mult prea mare cantitatea de zahar eu am pus asa:

220 g de philadelphia

50-60 g de unt

200 g de zahar pudra.. si-am mixat bine. Crema devine... super lucioasa, de consistenta unei maioneze as zice... se lucreaza bine cu ea, isi pastreaza forma la decorare pare lichida insa.. nu curge ;)Si de la mine putere am adaugat putina esenta de rom. Se decoreaza dupa racirea cupcake-urilor.

Nu mai face nimeni nimic dulce?

Lasa ca fac eu: muffins cu migdale si portocale.

post-1290-13180118440979_thumb.jpg

Ba,Ela!

Tot zic ca fac pauza si nu mai fac nimic dulce si cine crezi ca urmatorul week-end le comite din nou?Pai cu atatea retete,parca poti sa nu faci ?

Asa ca noi azi am 'fumat' trabucuri grecesti,dar la cum se 'bat' turcii cu grecii in a detine dreptul de autor al retetelor,parca-mi aduc aminte c-am vazut asa ceva si pe la turci.

post-1267-13180156714632_thumb.jpg

M-ati ucis !

Abtine-ma Doamne !

Asta va fi rugaciunea pe care o sa o fac inainte de a intra pe topicul asta .

Ellani,Ela,Aura,Ramy,Alina,Foxy ,....Felicitari !

Doar la retetele voastre am rezistat sa ma uit.Inapoi nu am mai dat ca deja vreau sa mananc ceva dulce si asta nu e de bine .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif