Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Pup la fete! Mi-a luat doo zile sa revin din mahmureala! De-acu' fara alcool, doar jogging, ciocolata si ... :occasion14: las la imaginatie fiecareia!

Any, tare as vrea sa vorbim nitel, de un biznis. Ai un ID Mess pe yahoo?

Cu placere scumpa mea!

Lapo, iti scriu pm cand intru iar la computer in seara asta, acum locul i-l dau la al meu sot, vrea sa vada meciul pe computer ca la tv nu-l da.

Geany , cum facusi parjoalele , fata? Si , le tocasi sau numai le taiasi?

Draga mea,am luat niste carne tocata,din care am facut bors cu perisoare ,dar mi-a ramas vreo 2 pumni de carne tocata,prea putina,am taiat 2 cepe julien(sau pestisor deci pe lung),le-am calit in putin ulei sa devina aurii si am aruncat deasupra ghebe (ce au fost la congi in punguta,le-am decongelat si scurs)ghebele intregi,si am tocat prajeala asta pe masina de tocat carne aia antica si veche de demult cu manivela,tot am murdarit-o am tocat si vreo 2 fire de ceapa verde ,1 leg. de marar verde si patrunjel,curatat ''tot(masina de tocat ma refer) cu 2 felii mari de paine veche,in rest legat cu 2 oua de tara ,sare piper,mujdei de usturoi,putina faina ca de la ghebe e mai umed .Asa face mami meu,se poate face si doar din ghebe fara carne.Mai poti inmulti' cu un cartof si o bucata de morcov data pe randeaua mica si stoarse in maini,suvitele alea le leaga mai bine si inmulteste compozitia.De la ghebe sunt mai dulci si mai pufoase mai fragede asa ca grija mare la menevrat cat is' fierbinti sa nu se rupa .Sunt excelente in opinia mea... :occasion14:

Mai pun o data poza.

post-405-13027585209956_thumb.jpg

Buna dimineata fetelor,va las niste cafea (cu sclipici :toothy9; ).

Azi ma urc si eu calare pe maturoi ca am niste comisioane de facut. =))

O zi minunata va urez =))

post-405-13027586981061_thumb.gif

Hop si eu la o cafea .

Am revenit din "excursia " la Bucuresti , am fugit si pana la Timisoara sa-mi scot firele si sa ridic niste colete si astazi sunt din nou la parinti.

La Bucuresti am avut o aventura neplacuta luni seara.Am mers in Afi Palace Cotroceni , am facut ceva cumparaturi , apoi am mers pana la Real-ul din incinta mallului sa luam cate ceva de-ale gurii pentru dimineata urmatoare.Am luat ce am avut nevoie si pitica mea a cerut in mod repetat apa.Nu aveam la mine , dar credeti ca-i pasa ei?Nu.Asa ca , decat sa o aud urland pana ieseam din magazin , am avut proasta inspiratie sa iau o sticla de apa plata , sa o desfac si sa-i dau fetei sa bea din ea , apoi am pus-o in cos si m-am indreptat spre casa de marcat.Dupa cativa pasi, ne trezim ca ne striga un domn , de la securitate , care ne ia la rost , ca de ce consumam produse in incinta magazinului , apoi ne-a tarat ca pe niste infractori la raionul de produse preparate (nu stiu cum se cheama , acolo unde se pot servi produse facute de ei) sa platim sticla de 1/2 l de apa plata desfacuta. :toothy9; M-am simtit ca un rahat , scuzati expresia , dar ...mi s-a parut penibil comportamentul , doar dadusem unui copilas care tipa ca vrea apa sa bea 2 guri din sticla.Am ramas cu un gust amar rau.

In rest , toate bune si frumoase , micuta mea e bine , operatia a dat roade.Din pacate , ar trebui sa poarte ochelari si nu vrea.E asa incapatanata ...

Hello, izuk, ce oameni tembeli...aici mereu iau sticla si consum apa ( chiar si eu ) din moment ce o platesc ii doare la basca pe ei daca o beau in incinta magazinului sau nu.

m-am intors din mini deplasarea mea spaniola. obositor, dar fain, barcelona stiam ca e super , madrid vazut doar din goana caluluio, dar valencia, merita facut o excursie sa-l vad mai pe indelete. va urez o seara placuta tuturor.

Geany , cum facusi parjoalele , fata? Si , le tocasi sau numai le taiasi?

Draga mea,am luat niste carne tocata,din care am facut bors cu perisoare ,dar mi-a ramas vreo 2 pumni de carne tocata,prea putina,am taiat 2 cepe julien(sau pestisor deci pe lung),le-am calit in putin ulei sa devina aurii si am aruncat deasupra ghebe (ce au fost la congi in punguta,le-am decongelat si scurs)ghebele intregi,si am tocat prajeala asta pe masina de tocat carne aia antica si veche de demult cu manivela,tot am murdarit-o am tocat si vreo 2 fire de ceapa verde ,1 leg. de marar verde si patrunjel,curatat ''tot(masina de tocat ma refer) cu 2 felii mari de paine veche,in rest legat cu 2 oua de tara ,sare piper,mujdei de usturoi,putina faina ca de la ghebe e mai umed .Asa face mami meu,se poate face si doar din ghebe fara carne.Mai poti inmulti' cu un cartof si o bucata de morcov data pe randeaua mica si stoarse in maini,suvitele alea le leaga mai bine si inmulteste compozitia.De la ghebe sunt mai dulci si mai pufoase mai fragede asa ca grija mare la menevrat cat is' fierbinti sa nu se rupa .Sunt excelente in opinia mea... :wub:

Mai pun o data poza.

post-405-13027585209956_thumb.jpg

Merci , Geany.

Am nush cate pungi de ghebe la congi si vreau sa mai fac putzina curatzenie :hug:. In WE oricum voiam sa scot masina sa toc niste carne ( si mie mi-e dor de perisoare ,eu le acresc cu zeama de pe acstravetzi. Aia de pe varza am aruncat-o )

Izuk , ce tampitzi!!!!!!

Eu faceam asta foarte des cand eram gravida , intram , luam o apa , o desfaceam , beam si plateam sticla. Am platit si stanioale de dulciuri , ca terminasem contzinutul :wub:

Si ale mele fete mananca cate o pizzeta sau beau un pic de apa cand facem cumparaturile... stiu ca nu e frumos, dar apoi platesc, asa ca nu vad unde-i problema?!

A, Stellina zi-mi si mie, te rog frumos, cam la cate grade pui cuptorul pt zucchinele umplute? Si timpul aproximativ, daca se poate... Este vorba de poza care ai pus-o acum cateva pagini. Mi-a placut tare mult ideea. Acum am zucchinele la fiert.

Multam mult!

Vaiii,Izuka ce tampiti! Astia nu au copii acasa oare?! Sotii mame,?! :wub: Te pupez fata :hug:

Simo :( eu iti mai dau ideii daca imi permiti,poate te inspira...Sunt sigura ca stii ,da na'...Mai poti face prajite cu usturoi(calesti o ceapa si le pui si pe ele sa se prajeasca acolo langa ceapa,pui sare piper) le condimentezi cu mujdei de usturoi,faci o mamaliguta si un ou ochi.Omleta cu ghebe,calesti ghebele si torni deasupra ouale batute cu sare piper,si marar verde tocat.Ghebe cu smantana(procedezi exact ca la puiul cu smantana ,ciulama,doar ca in loc de carne pui ghebe),servit cu mamaliguta.Daca-ti mai raman pungute pastreaza-le ca acusi poti face zacusca cu vinete si ardei rosii,stii tu si pui si ghebe,tocate.La drob cum ii zic eu desi nu e drob din ficat de pui (stii tu tot asa dat pe masina de tocat cu ceapa verde si verdeturi si tot,la ceapa calita pun si ghebele cum ti-am zis la parjoale)in rest normal legat cu oua,pus ouale fierte pe mijloc.Iese f. bun.Musaca normal cum o faci tu doar ca la carnea din mijloc pui si ghebe,vaiii ce gust bun ii da.Ghebe cu maio si usturoi etc...Sper ca ti-am fost de ajutor avand in vedere ca ai asa multe,m-am gandit ca poate te inspir.

Sa pupi printesa. :o

Stelutaaa!!! Ce dor mi-a fost de tini' faattaa... :o

Izuk , ce tampitzi!!!!!!

Eu faceam asta foarte des cand eram gravida , intram , luam o apa , o desfaceam , beam si plateam sticla. Am platit si stanioale de dulciuri , ca terminasem contzinutul :wub:

da, e aiurea cum s-au purtat cu voi. chiar daca asta e politica lor nu trebuie sa te trateze ca pe un infractor. mai ales ca te-a vazut ca pui sticla in cos.

si noi consumam apa si chiar alte produse, punem staniolul sau alt ambalaj pe banda si platim frumos. nu are nimeni nici o treaba cu noi. e drept ca noi cumparam la Kaufland si Carefour. am auzit si ca la noi din Real te-ar atentiona daca desfaci produse pana sa le platesti. mi-a povestit o colega, dar au atentionat-o frumos, i-au spus ca o roaga sa plateasca produsele la raionul special si atat. totul tine de "zelul" exagerat al unor angajati. of https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gif

pupaturi la toata lumea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif ca m-am ;uat cu vorba si am uitat :hug:

Salut!

Simo, daca tot nu mai stii cate pungi cu ghebe ai, nu dai si de pomana? N-am mai mancat ghebe de vreo 15 ani! Nu glumesc, aproape ca le-am uitat gustul...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Salut!

Simo, daca tot nu mai stii cate pungi cu ghebe ai, nu dai si de pomana? N-am mai mancat ghebe de vreo 15 ani! Nu glumesc, aproape ca le-am uitat gustul...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Mai vb. la telefon,sa-mi spui un' sa le arunc la toamna cand or iesi :wub:

Salut!

sa-tzi arung o punga ? :wub: :hug:

Mi-a venit asa o nostalgie si un dor de casa.....de ai mei..

Se apropie sarbatorile si cred ca de aia.

Imi lipseste atmosfera de acasa de Pasti :wub: .

salutari :hug: si pupaturi :wub: la toata lumea!!!

Geany si eu am o mare pofta de parjoalele tale! mie e de ajuns sa imi arati chiftele si snitele ca sun t :o Daca mai sunt si cu ciuperci salivez si mai tare!

Mutti si eu am ceva pungi de ghebe la congi si uscate. Lui tati nu-i plac ciupercile decat alea proaspete umplute ...asa ca le tot strang dar nu le fac ...ca nu-mi vine doar pt mine ... Va trebui sa le ascund in tocaturi cum zice Geany, desi mie imi plac asa ... sa simt tot gustul: ciulama, ciuperci cu sos de smantana, ciuperci cu maioneza, ciuperci trase la tigaie ca garnitura, rizzotto cu ciuperci, paste cu ciuperci ... :( :o

Azi nu am mancat decat la 12 o salata ...am avut iar o fantoma de zi ... de nici chef sa mananc nu am mai avut! :o

dar mi-a fost dor de voi!!! :o

Sorina, daca dovleceii sunt fierti, si in umplutura nu e carne, doar cat sa se rumeneasca frumos :wub: deci in maxim 25-30 min de cuptor sunt gata.
Sar-na Stelina! Sper...La mine e una din zilele alea'' cand toate merg pe dos...Jur pe rosu',vi-l dau pe sot sa va zica daca nu ma credeti...Era plecat eu singura cu bubuletul,mi-a sarit siguranta la curent,deschid frigiderul intuneric,nimik grav se arsese becul(dar eu m-am speriat ca am crezut ca nu mai merge frigiderul),eram cu toti in bucatarie si mancam cu bubuletul, in sufragerie nu era nimeni si a cazut o veioza care se invarte cu lumini,s-a facut zob(era in functiune ca-i place la bubulet) ,a peticit-o sotul i-a pus alt bec dar e una din zilele alea'' zau asa... =))

Sar-na Stelina! Sper...La mine e una din zilele alea'' cand toate merg pe dos...Jur pe rosu',vi-l dau pe sot sa va zica daca nu ma credeti...Era plecat eu singura cu bubuletul,mi-a sarit siguranta la curent,deschid frigiderul intuneric,nimik grav se arsese becul(dar eu m-am speriat ca am crezut ca nu mai merge frigiderul),eram cu toti in bucatarie si mancam cu bubuletul, in sufragerie nu era nimeni si a cazut o veioza care se invarte cu lumini,s-a facut zob(era in functiune ca-i place la bubulet) ,a peticit-o sotul i-a pus alt bec dar e una din zilele alea'' zau asa... =))

Hai sus cu moralul, las' ca si mie imi sare siguranta cand am in priza masina de spalat, phon si altele la un loc, cand mi-e lumea mai draga =))ù

Intr-o zi eram in bucatarie si am auzit o bubuitura pe hol, un bec din lustra a pocnit, era imprastiat bucati bucatele peste tot.

Any nu aveam nici masina de spalat nici nimik,eu sunt de fapt nervoasa ca in ultima vreme toate parca-mi merg pe dos.Nu am facut nici curatenie de paste nimik... =))

Any nu aveam nici masina de spalat nici nimik,eu sunt de fapt nervoasa ca in ultima vreme toate parca-mi merg pe dos.Nu am facut nici curatenie de paste nimik... =))

Nici eu n-am facut, n-avem timp draga daca stam pe forum =)) !

Eu n-am facut pt ca am alte planuri.