Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

'Neața lume! icon_cheers.gif

Moazta, iar te-am pomenit. La noi a plouat molcom și liniștit de la 6 după masa până la 6 dimineața, alaltaieri, și s-a răcorit binișor seara și dimineața. Te-am mai invitat să te muți la Sibiu. Precis ne-am împrieteni și real, nu doar virtual.

M-am apucat și de bulion, că roșiile se coc frumos la țară. Dacă nu e an ploios se fac multe roșii, dacă plouă se fac castraveții, fasolea, dovleceii. E bine oricum. rolleyes.gif

Azi aduc eu cafea.

Iced-Coffee-Recipes-19.jpg

Thank yee, foxy lady! Te-am vazut pe bancuta. mama, ca hot mai esti, aarrrrrrr!

Moazta, iar te-am pomenit.

:angryfire: ei, daca s-ar face mutarile astea asa repede! astept teleportarea :thumleft:

M-am apucat și de bulion, că roșiile se coc frumos la țară. Dacă nu e an ploios se fac multe roșii, dacă plouă se fac castraveții, fasolea, dovleceii. E bine oricum.

si la mine s-au facut puzderie. dar fiindca sunt doar ptr noi si nu le-am dat decat apa, s-au mai stricat, le-au atacat diverse...oricum au fost destule ptr toti! si am un soi minunat, mari, carnoase, dulci si cu coaja f subtire, de-aia nu sunt nici rezistente. deja s-au imputinat si mi-e teama de momentul cand vor disparea. la piata nici nu am vazut soiul asta.

succes scolarilor! pe la voi incep scolile, asa-i?

Neataz babiz and ladiz!

Up! A new days begins!

c095921c56e9aa30065c3307014a8f13.jpg

Pentru cei cu viata-amara, impart cu ei un drownie as in brownie affogato :angryfire:

e8a65bc0244b969e93688c5cb58caf9f.jpg

Sa aveti o zi frumoasa!

Cheers!

Neatzaaaa! Am inhațat o cafea Lori și fug la munca!

Pupaciuni tuturor!

Multumim de urari! O sa fie un an greu si plin de stres...mai ales pentru mine biggrin.gif

Ieri n-au facut ore, au avut un atelier despre cum se cauta un loc de munca, interviuri, tinuta, azi iar fac ceva practic, cred ca incep cursurile serios de luni

S-a-norat la loc, bate vantu' frunza-n dunga si cred ca vine ploaia. Era si timpul; n-a mai plouat de alaltaieri laugh.gif

Multumim de urari! O sa fie un an greu si plin de stres...mai ales pentru mine biggrin.gif

Ieri n-au facut ore, au avut un atelier despre cum se cauta un loc de munca, interviuri, tinuta, azi iar fac ceva practic, cred ca incep cursurile serios de luni

S-a-norat la loc, bate vantu' frunza-n dunga si cred ca vine ploaia. Era si timpul; n-a mai plouat de alaltaieri laugh.gif

Ce bine ca-i invata si lucruri practice, ca tare bine le prind. Trimite un nor si la mine, ca afara e crima si pedeapsa. In targ la mine e ultima zi de bâlci, asa ca e super aglomerat, praf si multa caldura.

Exact! Sper sa se inceapa si in tara cu asa ceva... Am venit cu capsa pusa rau. O fosta colega de facultate mi-a spus salariul de incepator al profilor: 500 euro...Incredibil!

Dar, sa schimbam: e 1 septembrie. E toamna. Azi aici intinecat, ploios, racoare.

Ca de toamna, poftiti:

1673dff0bc45346d2c7c473f6c79a48f.jpg

b49a7c49a4cb7bec69befdb85a87138b.jpg

Sar'mana de cafea, eu dau niste biscuiti! Si mai dau la schimb vreo zece grade, ca tot cald este si saptamana asta. Bine macar, ca s-a racorit noaptea!

post-343-0-61068700-1567332403_thumb.jpg

Edited by mino

vaaai daca te-ar auzi unul din Toscana ca le zici biscuiti s-ar supara tare de tot :occasion14:

astia sint cantucci si fiind tari ca piatra obiceiul e sa ii inmoi in vin santo care e un vin de-ala lichioros, mai alcoolic

de obicei se servesc dupa masa

ma duc citeva zile in Toscana, daca mi i-or da pe undeva ti-i pozez

aici tot cald tare e dar e drept ca noaptea se racoreste, acu ploua asa ca vara, nu cre ca o sa racoreasca deloc

vaaai daca te-ar auzi unul din Toscana ca le zici biscuiti s-ar supara tare de tot :occasion14:

astia sint cantucci si fiind tari ca piatra obiceiul e sa ii inmoi in vin santo care e un vin de-ala lichioros, mai alcoolic

de obicei se servesc dupa masa

ma duc citeva zile in Toscana, daca mi i-or da pe undeva ti-i pozez

aici tot cald tare e dar e drept ca noaptea se racoreste, acu ploua asa ca vara, nu cre ca o sa racoreasca deloc

Mi-ar place sa-i degust cu vin, cum zici tu! Pana una alta probabil mai iau o bataie, pentru ca mie imi plac si cu cafea si cu lapte! Acum serios, care este diferenta intre biscuiti si cantucci? In afara de faptul ca sunt mai tari?

Da' chiar, are vreo traducere cantucci asta?

Aici chiar e toamna...ca sa nu mai spun ca de cum am pus piciorul aici, zbang si alergiile. Dimineata imi curge nasu' de zici ca am dat la copca toata noaptea! N-ai vazut asa ceva...

Dar, in privinta temperaturilor sunt super happy, ca e racoaaaaareeee, racoare bine asa cum imi place mie. Doamne cat ami mai dus dorul la asta.

Eu am un inceput de job extrem de anevoios, cu sefie cretina, lipsita de orice soft skill...foarte multi au plecat din liceu din cauza asta, oameni super ok, competenti si cu spirit de echipa :occasion14: A venit un val de colegi tineri, ahtiati rau dupa cariera si care stau ca mata-n coada, deja cu dooj de secunde inainte de a bate sefu din palme ori a clipi o dorinta...infiorator cat se pot prostitua unii pentru un rahat de avansare in job. Bleax!

Una peste alta, a venit toamna...

Buna dimineata smile.gif

La mine racoare ...16 grade...ieri seara am dat drumul la caldura cateva ore. Vine iarna

Vineri au avut la scoala un speaker. Au povestit despre metode de studiu, organizarea studiului, au completat niste teste de aptitudini, au "visat" la meserii mai altfel si au schimbat impresii despre organizarea zilelor in timpul saptamanii si in weekend...buni speakerii astia! Imi bat gura de cativa ani spunandu-i sa-si faca patul dimineata inainte sa plece la scoala. Speakerul i-a zis o data si zici c-a avut bagheta fermecata 24.gif Cica incepi ziua cu un feeling mai bun.

Cea mare a plecat 5 zile la Alicante, acu o ora m-a sunat sa-mi arate unde-s cazate, e super incantata de conditii

hello, hello, cu mare bucurie va anunt ca maine e ultima zi cu 34C, de miercuri se domoleste treaba si sper sa scapam de caldura asta insuportabila din ultimele 7 saptamani - fara ploaie, cu praf si pamant dogoritor, cu cel putin 32C-33C ziua.

la mine totu-i uscat-uscat si molesit.

ma revigoreaza si gandul ca voi respira normal.

o saptamana glorioasa, ca a mea!

Hello si de la mine!

La noi sa racit binisor, n-am mai folosit aparatul de aer conditionat de ceva vreme, l-am si impachetat sa-l duc la beci.

Desi oficial este inca vara, frunzele au inceput deja sa-si schimbe culorile de vreo 3 saptamani deja.

Ieri am facut niste "beavertails" (langosi canadieni :D ), de mult asteptati de familion. Copiii isi pun deasupra Nutella si mini M&M, eu ii mananc fara "decor", ei sunt deja dulci si mai au si zahar cu scortisoara deasupra. Pentru sot i-am lasat si fara zahar. Astia din poza i-am facut mai mici, dar ceilalti au fost de 2 ori mai mari.

Azi avem liber ca e 1 Mai canadian :rolleyes: , ziua muncii cum ar veni. Asadar ceva organizare, curatenie, taiat boscheti pe-afara... si gata vacanta, de maine incep scolile!

post-192-0-11922400-1567432721_thumb.jpg

post-192-0-85704900-1567432750_thumb.jpg

Vaaai dar si canadienii nu-s in rind cu lumea :D sarbatoresc 1 mai pe 1 septembrie? :P

cum ziceam mai in urma, ciresul este primul caruia incep sa-i cada frunzele, semn ca vine toamna

post-4-0-16393800-1567437841_thumb.jpg

Ba pardon! Restul lumii nu e in rand cu canadienii! :P Si pentru ca inca nu a trecut: "Happy Labor day" tuturor canadienilor de pe aici!

Adriana poza ta are asa un miros de toamna :rolleyes:

Si pe aici am avut 30 de grade pana mai alaltaieri, de ieri s-a mai racorit iar noaptea e chiar frigulet, in noaptea asta se anunta 8 grade. Ziua e soare si frumos, 22-23 de grade.

Adi ce pofta de gogosi mi-ai facut :D

pai n-au ca asa ii cheama, asa cum pe tine te cheama Lapona :P

Ce dulcica ai fost la faza asta! Asa cum pe mine ma cheama Lapona. 6.gif

Lapona am fost de dinainte de Culi. Am adorat versurile de la prima citire si nu am uitat-o niciodata, o recitesc in mod frecvent. Pe atunci am scris un comentariu la poezie pe care foarte multi l-au copiat si invatat si luau 10 pe capete. Pana cand s-a saturat Cati, profa. Cred ca stia deja comentariul pe de rost. laugh.gif

Cati, Ecaterina, este una din profele de romana briliante, efectiv briliante. Era insa foarte elitista si academica. Ultima oara ne-am vazut la bac acum 21 de ani. Este timpul pentru o cafea impreuna, as zice :D

Tin minte ca vroiam neaparat o reteta de spaghetti bolognese, eram in SUA. Si am dat peste Culi :D M-am inregistrat automat si am pus reteta de pe pachetul de spaghetii pe care il cumparasem. Iti mai aduci aminte? laugh.gif

Hello si de la mine!

La noi sa racit binisor, n-am mai folosit aparatul de aer conditionat de ceva vreme, l-am si impachetat sa-l duc la beci.

Desi oficial este inca vara, frunzele au inceput deja sa-si schimbe culorile de vreo 3 saptamani deja.

Ieri am facut niste "beavertails" (langosi canadieni :P ), de mult asteptati de familion. Copiii isi pun deasupra Nutella si mini M&M, eu ii mananc fara "decor", ei sunt deja dulci si mai au si zahar cu scortisoara deasupra. Pentru sot i-am lasat si fara zahar. Astia din poza i-am facut mai mici, dar ceilalti au fost de 2 ori mai mari.

Azi avem liber ca e 1 Mai canadian :rolleyes: , ziua muncii cum ar veni. Asadar ceva organizare, curatenie, taiat boscheti pe-afara... si gata vacanta, de maine incep scolile!

Adiiiiiiii 6.gif Missed you , girl! Da si la Mandea retata la nebuniile alea, trai-tz-ar familia fericita! 71.gif

multumiri de urari!

toata america de nord serbeaza azi ziua muncii (adica Canada si USA unsure.gif ) e primul weekend din septembrie, nu are data fixa. martea dupa labour day incepe scoala in majoritatea județelor

beaver tail in traducere coada de castor, e o mincare nationala de renume mondial director.gif

ce mai maninca localnicii (adica eu) prin urbe, ramen cu karaage, la un restaurant autentic japonez, din ala gen pub de cartier unde cind intri striga toti bine ati venit

post-1215-0-41761600-1567530894_thumb.jpg

un clip de la alt restaurant local unde se maninca yakitori, sa vedeti intimpinarea si ramasul bun beer2.gif hello.gif

http://youtu.be/GgKDJNh_f3M

Prea misto!!!

Ador genul asta de restaurant, cred ca as merge o data pe saptmana. Ador tot ce are de-a face cu cultura gastronomica japoneza!

Dexu, ce e chestia aia rotunda?