Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

da' AC de ce nu va puneti?

in tara nu reprezinta o cheltuiala majora si-ti fac viata suportabila.

Cand casa in care locuiesti nu.i a ta, nu stiu daca merita cheltuiala

confortul meu personal merita orice cheltuiala. am zis!

si-apoi poate te intelegi cu proprietarul si-ti scade investitia din chirie.

Crezi ca nu am incercat? nimic de facut

Si cand azi esti aici si maine nu stii unde te poarta papucii... nu ma stresez, ma adaptez

Edited by bristena

Buna dimineata

La mine au fost cateva zile frumoase, 18-20 grade, saptamana trecuta, a plouat dar temperatura s-a mentinut la caldut, apoi vineri a tras o ploaie ca la tropice si s-a racit. Azi dimineata cand am pleacat de-acasa erau 13 grade Se-arata a fi o zi ok, poate un pic de ploaie mai tarziu

Lori, tu esti tot in Romania? Iti petreci vacanta acolo? Da...cred ca imbatranesc eu (it's actually a fact biggrin.gif) dar de fiecare data cand ma duc in Romania mi se pare ca e mai cald decat data trecuta. In Petrosani mai adia o boare, mai ploua din cand in cand, puteai sa respiri. Am prins cateva zile in oras, nu se misca nici panza de paianjen! Mergi pe ulita principala precum camila prin desert. Nu mai e nici un pic de umbra. A plouat intr-o seara...abia a ridicat praful

La munte in schimb, a fost superb

Moatza si Mino va multumesc ca v-ati gandit la mine. Tornada a fost in pic mai la sud de unde locuiesc eu, la mine a fost doar foarte intuneric si ploaie ca la potop. Am auzit si vazut toate masinile de interventie din zona indreptandu-se spre sud si chiar ma gandeam ca o fi fost vreun accident mare de trimit atatea masini insa nu am stiut ca a fost asa nenorocire. Abia dupa cateva ore au inceput sa apara videouri online si am aflat ce s-a intamplat. Din fericire nu au fost fatalitati, 12 persoane totusi au fost spitalizate, 100 de case au ramas fara acoperisuri.

In alta ordine de idei, vacanta placuta celor care sint inca sau planuiesc sa plece in vacanta, cei/cele care s-au intors deja sper ca au avut parte de vreme buna, relaxare si distractie cat sa isi incarce bateriile pana data viitoare.

Miercuri ajung si eu o tura prin Romania, se pare ca la fix ca sa fentez caldurile alea mari. :P

Ma bucur ca sunteti bine Black!

Abia acum am cautat si-am vazut ce ravagii a facut tornada. N-am stiut nimic. Drept e ca la stiri nu m-am uitat demult si in masina mi-am pus muzica pt ca m-am saturat de Brexit

Sar-na Alph' :) :-* ...am o gramada pe jumatate folosite,pe 3 sferturi ,da ce spun eu?! mai bine va fac poza :)

Daca asta nu mai inseamna client fidel eu nu mai stiu :rolleyes:

post-405-0-65599500-1562060994_thumb.jpg

Si daca asta nu mai inseamna buba la cap(buba mare la cap) :P =))

post-405-0-79254200-1562061041_thumb.jpg

In fine azi canicula mare,neatza' mai pe la amiaza ashea(cam asa arata io) =))

post-405-0-50471800-1562061106_thumb.jpg

Glumesc'!..stau la umbra,sunt singura cu Ale' asa ca Paarrttyy!!! ,pepene rece inghetata,aer conditionat,facut sectoarele si prin casa si in rest( baie lunga ,vopsit ,epilat ,mani-pedi'' etc =)) )

O zi minunata tuturor! :P

Ce m-am mai distrat cu postarea ta, Geany! Ma'c sa-mi fac si eu un "mani-pedi", m-ai convins! ?

Hi hi hi! Cristinico m-ai convins si pe mine tre' sa fac si eu din nou sectoarele :)

Ma intorsei pt. scurt timp ca o sterg iar la mare ,va pun la repede asa cateva poze de prin preumblarile mele =)) (sa stiti ca mi-ati lipsit f.f. mult :P ..si bucatareala :rolleyes: )

post-405-0-08202200-1566384775_thumb.jpg

post-405-0-04176100-1566384784_thumb.jpg

post-405-0-86794600-1566384798_thumb.jpg

post-405-0-57590600-1566384807_thumb.jpg

post-405-0-21626100-1566385074_thumb.jpg

post-405-0-98845400-1566385113_thumb.jpg

post-405-0-40904200-1566385131_thumb.jpg

post-405-0-10823800-1566385145_thumb.jpg

post-405-0-87833600-1566385315_thumb.jpg

Geany, ce frumosi sunteti, mai ales shefu Alex! Vacanta frumoasa in continuare! Eu astept sa intru la dentist. Nu intru in detalii ca ma apuca frica. Afara e cald de mori si pana martea viitoare tot asa arata prognoza. :headbang:

Edited by mino

Geany, ce frumosi sunteti, mai ales shefu Alex! Vacanta frumoasa in continuare! Eu astept sa intru la dentist. Nu intru in detalii ca ma apuca frica. Afara e cald de mori si pana martea viitoare tot asa arata prognoza. :headbang:

Saru-mana! :lol: :-* Merci frumos,intr-adevar shefu' e o figura.. :lol: ..f. cald si la noi!

Vacanta placuta Geany! Ai timp de bucatareala restul anului, acu' e vremea relaxarii occasion14.gif

La mine 17 grade, ieri dimineata au fost 13, chiar ma gandeam sa fac focul cand ajung acasa de la munca. Pana seara s-au facut 18, asa ca am renuntat.

La mine 17 grade, ieri dimineata au fost 13, chiar ma gandeam sa fac focul cand ajung acasa de la munca. Pana seara s-au facut 18, asa ca am renuntat.

Sunt verde de invidie! :headbang:

Merci mult draga Alph'! :headbang: :-* ...racorica si la noi 20 de grade ,innorat si vanticel,fain rau,am profitat si am copt,...despre conced'+ bucatareala m-am amuzat de numa cu domnul Geany despre cum fac unii la hotel ciorba in camera si alte alea :lol: http://vacantalamare.stirileprotv.ro/stiri/turistii-de-pe-litoral-isi-lasa-camerele-devastate-pregatea-masa-pe-noptiera-cu-zarzavat-cu-oala.html :lol:

Sunt verde de invidie! :headbang:

+1, si pe alocuri neagra!

hello, hello, noi tocmai am aterizat si m-am dus si la munca!

nasol, inca sunt depresata, va zic mai multe cand mi-oi reveni :lol:

si asta nu e tot!

ptr artistele care nu-s in tara: bugetarii primesc vouchere de vacanta la valoarea salariului brut minim, adica 2080lei, neimpozabili, cadou, bani care pot fi folositi ptr achizitionarea de pachete de vacanta doar in tara.

adica guvernul da din banii platiti de ceilalti salariati, non-bugetari, cate-un cadou aparatului propriu.

si pe langa oameni de calitate, apar f multi care nu si-ar fi permis o vacanta altfel, si carora le e greu sa inteleaga conceptul de turism civilizat.

de aici, si mai multa degradare sigura si continua a vacantelor in tara.

sunt destule unitati de turism care nu accepta aceste vouchere - in primul rand ptr ca decontarea se face mai tarziu - dar ce folos? drumuri, statiuni, plaje, apa marii sunt aceleasi.

Pe mine m-a amuzat comentul asta (desi poate nu ar fi trebuit :headbang: )... "Am avut un turist care ne-a anunţat că nu are apă la baie, am venit cu instalatorul, am probat chiuvetă, am probat duşul, am probat bazinul la veceu şi i-am spus văd că aveţi apă, la care zice ”aaa de aici se apasa...”

si asta nu e tot!

ptr artistele care nu-s in tara: bugetarii primesc vouchere de vacanta la valoarea salariului brut minim, adica 2080lei, neimpozabili, cadou, bani care pot fi folositi ptr achizitionarea de pachete de vacanta doar in tara.

adica guvernul da din banii platiti de ceilalti salariati, non-bugetari, cate-un cadou aparatului propriu.

si pe langa oameni de calitate, apar f multi care nu si-ar fi permis o vacanta altfel, si carora le e greu sa inteleaga conceptul de turism civilizat.

de aici, si mai multa degradare sigura si continua a vacantelor in tara.

sunt destule unitati de turism care nu accepta aceste vouchere - in primul rand ptr ca decontarea se face mai tarziu - dar ce folos? drumuri, statiuni, plaje, apa marii sunt aceleasi.

pai cind se intra in hotel te inregistreaza cu buletinu'

cu voucheru esti no name no document?

daca nu controleaza camera inainte ca ei sa plece le trimit acasa contul reparatiilor si curateniei, nu? sau cer datele cardului si ii ard

concluzia ar putea fi, daca acele situatii se intilnesc la cei cu vouchere, bugetarii sint badarani needucati in halul ala?

am ramas fara cuvinte dupa ce am citit tot articolul :headbang:

Parerea mea(s-ar putea sa ma insel,dar eu asa cred) inainte sa aiba aceste vaucere ,multi nu-si permiteau sa mearga la hotel,veneau la mare dar stateau la gazde.La gazde le puneau la dispozitie si bucataria si sunt invatati sa gateasca acolo ca acasa,nu mananca la restaurante .S-au vazut la hotel (pt. ca la gazde nu pot folosi vaucerele) si se comporta exact ca la gazda.Noi mergem si la hotel si la matusa mea tanti' Lili ,care cu asta se ocupa,in timpul sezonului estival inchiriaza camere turistilor,sta la casa pe malul marii si asta e sursa lor de venit si ea isi pune la dispozitie bucataria cu frigiderul tot,are clientii ei fideli ce vin an de an si ii vad cum vin cu porbagajul plin de acasa cu lazi frigorifice,dimineata sunt galagiosi pe terasa casei,isi fac cafele ,fierb sau prajesc oua si carnati,scot borcanele cu zacusca aduse de acasa,taie rosii etc,si coboram si noi din camera sa mergem la plaja si mereu insista sa ne invite la masa,refuzam politicos si ne vedem de drum,apoi la amiaza fierb ciorba,pe seara fac gratar in curte,in jar isi coc vinete :lol: ..Domnul Geany nu e deacord cu asa ceva :headbang:

Despre hotelieri cu siguranta au toate datele din buletin si daca paguba e mare cu siguranta poate interveni chiar politia daca e cazul!

cu voucheru esti no name no document?

voucherele sunt nominale si netransmisibile, da' ghiolbanul e greu de civilizat.

:headbang: Mino, asta-i ca-n bancul ala in care soacra intreaba de matura si giner'-su ii zice sa stea linistita, ca o duce el cu masina.

Hello, prea cald si prea munca la mine, zenu'i prabusit :lol:

Edited by moatza

:headbang: Mino, asta-i ca-n bancul ala in care soacra intreaba de matura si giner'-su ii zice sa stea linistita, ca o duce el cu masina.

Hello, prea cald si prea munca la mine, zenu'i prabusit :lol:

Daa, cam asa :lol:

Nu mai spune de caldura ca si saptamana viitoare nu vad nici o schimbare....deși aseara din senin s-a starnit un vant si era chiar racoare.