Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Danielo, ia si arunca un ochi aici. :headbang: =))

ma uitai! ca nu sunt doar pofticioasa , mai sunt si curioasa =)) ! grozave! exact asa le faceam si eu cand am invatat sa fac eu chiftele, aratandu-i mamei ce grozave le fac eu, diferit de ea

din pacatele mele, acu'nu mai am voie cartofi, morcovi fierti si faina ...Numai daca trisez. Dar si eu ma innebunesc sa aiba multe legume, macar jum. De aia zic, ideea jeannetei cu hribi e grozava si nu cred ca am mancat niciodata chiftele de carne+hribi =))

ps, Moatzo, parol ca am halit parjo-chiftele la greu...

Daniella, acasa le fac in cuptor, dar aici le-am prajit in tigaie .

oricum eram doar eu cu sosul, si am facut din 1/2kg de carne...si a fost si pranzul si cina =))

Stella cum procedezi tu sa faci chiftele/snitele la cuptor? Mai pui ulei? Le mai dai prin faina? :headbang:

=)) sunt devastata de pofta! =)) =)) faceti-mi ceva!

Nu stiu cum le face Stella, da' io personal nu pun nici un pic de ulei. Pun chiftelutele pe hartie de copt si le azvarl in cuptor. Le invart si apoi le scot. Gata! =)) Masa-i gata!

Foarte interesant Steluta si Fox :headbang: :) nu stiam o sa retin!

Domestos folosesc si eu dar nu stiu daca se gaseste la Ioana si daca e asa eficient in cazuri ''grave'' =)) ca eu tin din scurt...

Dani' nici nu mai comentez ca deja intru in polemici,eu nu urmaresc la tv. ''ce se intampla dr.?!'' cu atat mai putin mi-ar veni in cap sa-l dau mai tare ca mie pe moment imi sare tzandara si incep cu :''Nu ti-ar fi rusine?!...etc.etc.etc... =)) =)) Ci sa fac ,fata nu pot sha paci... =))

Thii,ci baba sunt! =))

Daniella, eu nu le dau prin faina oricum, le fac bile mai mari sau mai mici, dupa cat de grabita sunt cand le modelez.

Cand le fac la cuptor, le asez in tava acoperita cu hartie de copt...le intorc la un moment dat si apoile sot si le pun in castron.

Cand le prajesc in tigaie, le pun in uleiul incins, si le scot pe hartie de menaj ca sa mai abosarba din uleiul de la prajit.

reteta mea e simpla si variabila...musai usturoi pisat , oua, sare piper, eventual oleac de verdeatza...dar nu emusai.

carne amestec ( miel si vita , vita si porc, azi aveam vitel si porc )...azi de explu am ras o bucatade cartof pe

razatoarea mica, am pus pecorino si pesmet in compozitie, si niscai mirodenii mai orientale gen camun .amfacut biloaie mai maricele, dar nu ovale, ci rotunjoare.

am servit cu cartofi prajit la pranz, ardei cu ceapa si balsamic simili reteta geanina, iar seara cu o mare salata verde si una de rosii castraveti, ardei gras si ceapa....

oricum eram doar eu cu sosul, si am facut din 1/2kg de carne...si a fost si pranzul si cina =))

Stella cum procedezi tu sa faci chiftele/snitele la cuptor? Mai pui ulei? Le mai dai prin faina? :headbang:

Nu stiu cum le face Stella, da' io personal nu pun nici un pic de ulei. Pun chiftelutele pe hartie de copt si le azvarl in cuptor. Le invart si apoi le scot. Gata! =)) Masa-i gata!

am facut si eu o data parjoale/chiftele la cuptor si nu mi-au placut , Nu au acelasi gust cum le-ai face prajite...

oricum eram doar eu cu sosul, si am facut din 1/2kg de carne...si a fost si pranzul si cina :)

am facut si eu o data parjoale/chiftele la cuptor si nu mi-au placut , Nu au acelasi gust cum le-ai face prajite...

Daa!! Stii cum se spune ''si o talpa e buna prajita'' =))

ia inshearca matali de maine, ca esti singuratica acasa la ora aia sa asculti tare, in timp ce bucataresti ''ce se intampla dr.?!'' ... ca apoi in we sunt si ai casei si te vei obisnui cu emisiunea, ca da muuuulte sfaturi utile si de sezon si in general despre sanatate. Mie imi place tare

ia inshearca matali de maine, ca esti singuratica acasa la ora aia sa asculti tare, in timp ce bucataresti ''ce se intampla dr.?!'' ... ca apoi in we sunt si ai casei si te vei obisnui cu emisiunea, ca da muuuulte sfaturi utile si de sezon si in general despre sanatate. Mie imi place tare

Mnee! Eu sunt caz pierdut nu vreau sa ies din ale mele ...

merci de raspuns fetele.suna interesant cu otet.

stella.e depunere de calcar numai pe marginile cabinei de dus, in rest e ok.am sa incerc cu otet.

daniella nici eu nu le dau prin faina si tot asa ca fox le trantesc pe hartia de copt si la cuptor cu ele.eu rar le msi fac in tigaie.

geany.mare belea cu fumatul.eu mor cand vad ca fumeaza nepoata-mea.plus ca-mi venea sa-i bat si pe sor-mea si pe cumnata-miu ca au lasat-o sa-si puna piercing in buza

Daniella, eu nu le dau prin faina oricum,...

Cand le fac la cuptor, le asez in tava acoperita cu hartie de copt...

deci nici tu nu pui ulei?

eu le-am incercat de mai multe ori cu ulei si date prin faina, dar tot s-a facut fum in casa

in schimb am incercat snitele fara ulei si mi-au iesit tari

am facut si nuggets, date prin pesmet cu parmezan si tot in ulei

eu nu am pus niciodata hartie de copt, uleiul direct in tava teflonata. ce diferenta face hartia de copt?

de bune, sunt bune tare (pe gustul meu care chiar de imi place, refuz sa fac prajeli) si nu asa uleioase si cu prajeala ca si cele prajite in tigaie

de-aia mai doream niste idei ... va pup pe amandoua

Oana mie imi plac si alea la cuptor, doar snitelele

da, cand le face soacrella (de pui le face ea) si mi le aduce gata facute sunt cele mai bune: nici fum, nici nu ne putem opri din mancat :headbang:

cu salatele alea ale stellei ce v-ati mai salvat

pfoooaaaai ce incapatanata! atunci ce te mai miri de ficior? :headbang:

nu conteaza, fac eu pe picatura chinezeasca pe aici ... cativa prozeliti mi-oi face si eu =)) ca nu'sh ce ma fac cu pozele voastre de parjoale =))

daniella nici eu nu le dau prin faina si tot asa ca fox le trantesc pe hartia de copt si la cuptor cu ele.eu rar le msi fac in tigaie

asa nu iese fum? tu nici nu le intorci?

asa-i ca-s la fel de bune, dar mai sanatoase :headbang:

m-ati inteles: idei putine, dar fixe =))

Sa nu radeti de mine dar eram prea curioasa...cum sunt eu de felu meu... Am oprit 3 chifle integrale care asteptau sa fie date la cuptor si le-am prajit sa vad ce iese, foarte bune!! Pacat ca nu am gem de prunde fara zahar ca mergea de minune!!

Vin acusica cu poze, le-am dat si in poze. :headbang:

Sa nu radeti de mine dar eram prea curioasa...cum sunt eu de felu meu... Am oprit 3 chifle integrale care asteptau sa fie date la cuptor si le-am prajit sa vad ce iese, foarte bune!! Pacat ca nu am gem de prunde fara zahar ca mergea de minune!!

Vin acusica cu poze, le-am dat si in poze. :headbang:

adica ai facut un fel de papanasi?

pfoooaaaai ce incapatanata! atunci ce te mai miri de ficior? :headbang:

nu conteaza, fac eu pe picatura chinezeasca pe aici ... cativa prozeliti mi-oi face si eu =)) ca nu'sh ce ma fac cu pozele voastre de parjoale =))

Hi hi hi! Ci sa fac mai fata?! Eu stiu ca voi aveti mare dreptate..poate m-oi da si eu pe brazda...nush ce sa zic...dar cand oi face eu parjoale la cuptor mai bine dati-mi un telefon sa vedeti daca sunt bine si nu am luat-o pe alee cumva =)) nu ca nu ar fi corect sau ca vreau sa jicnesc pe cineva, doamne feri',dar nu-mi sta in puteri ,la propriu ,mai bine renunt si fac foamea,supa de varza,salate ,branza de veci ,macar stiu una si buna si-mi iau gandul de la parjoale ...Hi hi hi! Daca ar auzi bunica mea de parjoale la cuptor ,tare mi-ar place sa aud ce ar spune,sigur ar fi trantit ea ceva ca era o figura de numa..

Thii ce dor imi mai e de ea! =))

Vin acusica cu poze, le-am dat si in poze. :floare:

adica ai facut un fel de papanasi?

Gogosi integrali :hungry:

dovada

post-1297-13183647096638_thumb.jpg

si cele la cuptor

post-1297-13183647209935_thumb.jpg

daniella.nu nu le intorc drcat f rar.daca sunt mai mari si ma grabesc.

mie imi plac mai mult asa.nu ca ar fi mai dietetice, dar nu se usuca nici f tare, plus ca pe langa fum.nici nu tb sa stau in fata tigaii.fac altceva intre timp

Geany, noapte buna!!

Daniella,uite cum sunt gogoselele aceste de aici https://forum.artaculinara.ro/topic/3210-kreppel-gogosele-germane/. Am fost curioasa cum ies si cu faina integrala... la gust au iesit bune, cu gust de grau mai pronuntat dar gustoase, nu ca si gogoselele din faina alba...

Pupici fetelor!! Ma duc la plimbare cu fetitele.

Ioana, le-am si modelat ,acum stau frumusel la crescut in tava, astept sa le pun apoi la cuptor.

Arunca cateva si mai sus pe harta :drool:

dau la toata lumea numai sa iasa, e prima data cand fac chifle integrale simple..am mai facut dar cu branzeturi.

Vezi ce minunatii ti-au iesit?!

Cu chiftelele la cuptor le fac si eu (multumesc Adriana :hungry: ) si pana la urma depinde de fiecare cum isi trateaza stomacul, arterele si asa mai departe...deci Geany nu rade prea tare ca s-ar putea sa rada altii la urma :floare:

Pana la urma e minunat ca putem obtine un gust foarte asemanator cu ce am fost invatati, dar sa ne si protejam sanatatea..

Vezi ce minunatii ti-au iesit?!

Cu chiftelele la cuptor le fac si eu (multumesc Adriana :hungry: ) si pana la urma depinde de fiecare cum isi trateaza stomacul, arterele si asa mai departe...deci Geany nu rade prea tare ca s-ar putea sa rada altii la urma :floare:

Pana la urma e minunat ca putem obtine un gust foarte asemanator cu ce am fost invatati, dar sa ne si protejam sanatatea...

Uma tu: cu sau fara ulei? cu sau fara hartie de copt? cu sau fara a fi date prin faina? le intorci?

Si eu zic ca nu-s ca alea prajite, de parca am compara puiul la rotisor cu puiul la ceaun... ambele sunt bune in felul lor. Importanta ramane totusi sanatatea, ca pic cu pic se aduna si se vede mai incolo ...

Uma tu: cu sau fara ulei? cu sau fara hartie de copt? cu sau fara a fi date prin faina? le intorci?

Si eu zic ca nu-s ca alea prajite, de parca am compara puiul la rotisor cu puiul la ceaun... ambele sunt bune in felul lor. Importanta ramane totusi sanatatea, ca pic cu pic se aduna si se vede mai incolo ...

Corect! Eu sunt de principiu sa previi cat poti decat sa platesti mai tarziu...

Eu fara faina, in tava care nu se lipeste deobicei, dar ii mai pun si hartie de copt cateodata..sau le dau pur si simplu prin susan (imi place la nebunie gustul)

Si da, le intorc un pic la sfarsit

Si cu gustul ..eu foarte rar prajesc in ulei si nici nu duc dorul.

Si cu gustul ..eu foarte rar prajesc in ulei si nici nu duc dorul.

Idem si eu cu prajelile! O sa le incerc si eu fara ulei si cu susan in prima zi pe care o prind acasa.