Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Da fata e pe Bacau ca e ofiter :rolleyes:

ar fi bun, da' nu se muta mandra asta a mea la Bacau. :violent1:

pai da, vezi nici tu nu-i pui maio pe deasupra tot de aia. Am vase de se videaza, dar si cu folie intinsa bine nu se ingalbeneste daca nu e strat gros.

hai ca imi place asta cu petitul, continuati ... ca asa de mult mi-a placut cum l-a prezentat geany pe baiet :rolleyes:

ar fi bun, da' nu se muta mandra asta a mea la Bacau. :violent1:

sa se vada ca copiii, :rolleyes: ca apoi de s-or placea distanta nu mai conteaza ... dragostea muta si muntii din loc ...

am io impresia ca nu-s chiar copii. n-a zis Giani catzi ani are.

Ba da 30... :rolleyes:

aaa, a mea-i mai purie. nu tine! :violent1:

am io impresia ca nu-s chiar copii. n-a zis Giani catzi ani are.

Ba da 30... :sm2:

aaa, a mea-i mai purie. nu tine! :o

Asta-i asa de frumusel si cuminte,rusinos de numa(io's duoamna) :rolleyes:

Daca-l chemam la orice ora sa ne duca cu masina unde avem treaba atunci vine nu cracneste,cand il suna sotu e numa cu nasu-n calculator acasa cu maica-sa :violent1: repara calculatoare si destia la tuoata lumea din familion,el ne-a luat calculatorul si l-a invatat si pe sot tot ce stie in materie de p.c

Da e prea rushnos,n-am vazut... daca vb. cu el de fete se inroseste pana-n vf. urechilor ,da in balbaiala,si nu se ezista fara :''sarumana,sarumana,sarumana ...''la el... :D

Daca-l chemam la orice ora sa ne duca cu masina unde avem treaba atunci vine nu cracneste,cand il suna sotu e numa cu nasu-n calculator acasa cu maica-sa :violent1: repara calculatoare si destia la tuoata lumea din familion,el ne-a luat calculatorul si l-a invatat si pe sot tot ce stie in materie de p.c

Da e prea rushnos,n-am vazut... daca vb. cu el de fete se inroseste pana-n vf. urechilor ,da in balbaiala,si nu se ezista fara :''sarumana,sarumana,sarumana ...''la el... :sm2:

Doamne fereste sa puna vreo matracuca mana pe el, ca astia cuminti/rusinosi asa au norocul ...

Da e prea rushnos,n-am vazut... daca vb. cu el de fete se inroseste pana-n vf. urechilor ,da in balbaiala,si nu se ezista fara :''sarumana,sarumana,sarumana ...''la el... :D

Doamne fereste sa puna vreo matracuca mana pe el, ca astia cuminti/rusinosi asa au norocul ...

Asa am zas sha io' fatta! Acu' ca a plecat ma-sa e pierdut in spatiu total saracu'...il suna de una pe sot sa-l intrebe toate cele :sm2:

Eu om asa simtit rusinos si binecrescut nu am mai vazut zau ashea...

eee, n-ar fi pb, ca l-ar da pe brazda asta a mea! :rolleyes:

Hi hi hi! Eu cred ca e mai bine ca a trebuit sa plece maica-sa acu',poate asa iese si el din carapace :violent1:

Asa am zas sha io' fatta! Acu' ca a plecat ma-sa e pierdut in spatiu total saracu'...il suna de una pe sot sa-l intrebe toate cele :rolleyes:

Daca tot a plecat ma-sa, de ce nu il iei la un instructaj? baga-l in sedinta, cursuri, scolarizare ... ceva ... animeaza-l ca nici fetelor nu le plac mutzi si molai ... Cu una cuminte si tot tacuta ce sa faca, sa stea in tacere?

Buna seara tuturor si LA MULTI ANI FERICITI!

Buna Any! La Multi Ani fericiti si tie si celor dragi tie! Sa va iubiti, sa aveti pace in suflet, sa fiti sanatosi si sa aveti parte de multe bucurii!

Povesteste: v-ati distrat? fu bine? frumos? te-ai intors relaxata? scurtut, asa-i?

Hi hi hi! Eu cred ca e mai bine ca a trebuit sa plece maica-sa acu',poate asa iese si el din carapace :rolleyes:

sigur! da' nu-i ma fa tu de toate, ca sa fie el nevoit sa-si caute o mandra.

Any, la multi ani! gata, sosisi? cum fu masajul, ca numai la asta m-am gandit.

Asa am zas sha io' fatta! Acu' ca a plecat ma-sa e pierdut in spatiu total saracu'...il suna de una pe sot sa-l intrebe toate cele :rolleyes:

Daca tot a plecat ma-sa, de ce nu il iei la un instructaj? baga-l in sedinta, cursuri, scolarizare ... ceva ... animeaza-l ca nici fetelor nu le plac mutzi si molai ... Cu una cuminte si tot tacuta ce sa faca, sa stea in tacere?

Eu asi vrea da nush daca ma lasa sotul,il las pe el sa incerce intai ca intre barbati :violent1: da stii cum e, in trebi destia e mai bine sa nu te bagi :sm2: ca dupaia nu sa stie :D

:sm2:

Ma scuzati, as dori episodu 2 , va rog... la telenovela , cum la ce? :D

De coma sunteti, da voi de unde stiti ca le trebuie vreo schimbare? Ia, baietului ii e bine, Geany ii face mancare, fetii ii e bine, ca nu trebuie sa faca mancare... :rolleyes: da voi, nu si nu! :o

PS:Va arde de nasit, cred ca vi-e clar ca daca iese ceva , pe voi doua va cheama... :violent1:

Daniella , sunt tarate de grau, de la sanovita , pana-n 2 lei pachetul de 250 de grame.

Hi hi hi! Eu cred ca e mai bine ca a trebuit sa plece maica-sa acu',poate asa iese si el din carapace :violent1:

Asa e Moatzo' da nu m-a lasat inima acu de sarbatori ca ne-a rugat :rolleyes:

:D

Ma scuzati, as dori episodu 2 , va rog... la telenovela , cum la ce? :o

De coma sunteti, da voi de unde stiti ca le trebuie vreo schimbare? Ia, baietului ii e bine, Geany ii face mancare, fetii ii e bine, ca nu trebuie sa faca mancare... :violent1: da voi, nu si nu! :o

PS:Va arde de nasit, cred ca vi-e clar ca daca iese ceva , pe voi doua va cheama... :sm2:

Daniella , sunt tarate de grau, de la sanovita , pana-n 2 lei pachetul de 250 de grame.

Hi hi hi! Cata dreptate ai ...dar eu sunt o romantica incurabila :rolleyes: vad amore,amore peste tot :o :o

Fete, hai sa va spun cum fac eu salata boeuf -vorba vine, ca salata noastra boeuf are doar numele aleia originale. Intotdeauna se cearta lumea pe ea.

Geany, chiar daca e cu gogosari si castraveti din otet, nu se simte urma. Secretul e sa o faci si sa o lasi la lighean la frigider sa traga bine aromele.

Eu pun asa:

- cartofi (mari, pentru salata, de regula mai dulci la gust. Aici sunt foarte multe soiuri. Cautati sa luati cartofi cultivati local, aia sunt cei mai buni la gust.)

-radacinoase: telina, radacina de patrunjel, morcov mai mult si pastarnac. Morcovul si pastarnacul îi dau o aroma deosebita si prin dulceata lor anihileaza otetul.

Cele de mai sus le fierb in coaja lor, niciodata curatate, caci asa isi pastreaza aroma mai bine.

- carne de pui ori curcan. De ani de zile nu mai fac nici cu vita si cu atat mai putin de porc si zau ca nu regret.

- 1 mar mare, dulce si aromat, dat prin razatoare abia cand ati taiat toate celelalte pentru salata si le amestecati.

- 1 bucata de telina cruda, data prin razatoare. Cei cu alergii trebuie sa fie atenti la telina si mar crud...daca aveti alergici, nu mai puneti.

- un borcan de gogosari la otet si doua de castraveti la otet.

- 1 manunchi de patrunjel

-eventual masline

- maioneza facuta din doua galbenusuri fierte si cate e nevoie de crude. Eu maioneza o indoi cu iaurt foarte gras.

Taiati totul cuburi, amestecati bine, potriviti de sare. Daca e maioneza sarata bine nu mai puneti si in compozitie sare. Apoi adaugati cele date prin razatoare, amestecati cu maioneza si dati la frigider pentru o noapte. A doua zi decorati cu maioneza si gogosari, albus de ou etc.

Geany, cand mai faci, incearca intr.un castronel si asa si vezi cum iti place.

La multi ani!!Anutza' :hug: :-*

Buna Any! La Multi Ani fericiti si tie si celor dragi tie! Sa va iubiti, sa aveti pace in suflet, sa fiti sanatosi si sa aveti parte de multe bucurii!

Povesteste: v-ati distrat? fu bine? frumos? te-ai intors relaxata? scurtut, asa-i?

Hi hi hi! Eu cred ca e mai bine ca a trebuit sa plece maica-sa acu',poate asa iese si el din carapace :105:

Any, la multi ani! gata, sosisi? cum fu masajul, ca numai la asta m-am gandit.

Fetelor, ne-am intors in seara asta, dar ma dor picioarele de mor, abia astept sa ma bag in pat.

Imi fac prima data un lighean de apa fierbinete cu sare (pentru picioare of course).

A fost foarte frumos, sa va povestesc cu masajul.

Atmosfera super relaxanta, aproape intuneric, erau cateva lumanari parfumate aprinse (suficienta lumina cat s-o vad pe donsoara care ma masa), muzica japoneza pe fundal.

Masaj relaxant, se cheama de fapt "tranquillity", deci nu m-a masat puternic ci mai lejer asa, pe tot corpul, 50 de minute.

Cand am iesit de-acolo imi venea sa ma duc direct la culcare :71: .

Seara la revelion, am gasit restaurantul cu luminile stinse, cu lumanari aprinse pe mese.

Apoi evident s-au aprins luminile cand au inceput sa aduca farfuriile.

Multi tineri, media de varsta 35 -40 de ani cred.

Meniul de peste , foarte rafinat, doar un fel a fost de carne file de purcelus la cuptor cu sos de vin rosu (nero d'avola) cu garnitura de mere si morcov. Si binenteles lintea si cotecchino.

12 noaptea ne-a prins pe terasa hotelului, de unde fiecare copie a lansat spre cer cate o lanterna, lanterne volanti se cheama (lanterne zburatoare) . I se da foc cand tesutul se umfla ca un balon lanterna se poate lansa.

Foarte frumos, era cerul plin de lanterne, cine stie pe unde or fi ajuns.

Va pun o poza de pe net

post-13-13255369410519_thumb.jpg

Apoi pe 1 adica ieri, fetele de la masaj aveau liber asa ca am facut sauna, jacuzzi, din astea.

Am fost si la biserica de dimineata.

Azi la shopping, de aia ma dor picioarele :tongue3: .

Multumesc Laponel vin cu impresii cand oi presta :tongue3: :105: Am eu un filing ca o sa-mi placa :hug:

Pt. asta sa-mi spui daca te-am nimerit in asta seara (aveam alceva' in plan dar m-am luat cu ziua targului :71: )

Nuci coapte pe plita...

post-405-1325537511516_thumb.jpg

Presarate cu sare grunjoasa si frecate intre palme ca sa se ia cojita,cu vin rosu de tare si o felie de paine neagra (ca asa manca bunica mea,asa mananca si tata si sotul)

post-405-13255375774263_thumb.jpg

Geanino, am citit rapid in diagonala, ca am musafiri :tongue3:

eu pun un mar mic taiat cubulete , indiferent , verde rosu...daca e acrisor si mai bine :105:

Geanino, am citit rapid in diagonala, ca am musafiri :105:

eu pun un mar mic taiat cubulete , indiferent , verde rosu...daca e acrisor si mai bine :hug:

Sar-na!!! Nuci coapte cu sare paine neagra si vin rosu de tara iti place?! Daca da' serveste :tongue3: