January 2, 201214 yr comment_119081 Geany , insanatosire grabnica la Bub !Baga-l in pat la caldurica ! Report
January 2, 201214 yr comment_119083 Sunteti niste frumoase. Toate! Eu de azi trec la regim normal de mancare. M-am saturat de carneturi, plus ca am luat 3 kile de ma strang pantalonii... Azi fac caneloni cu branza si sos de rosii. Report
January 2, 201214 yr comment_119084 Geany , insanatosire grabnica la Bub !Baga-l in pat la caldurica !Merci Simo' acum ne bagam in pat la caldurica Ce mai face Elena?! Report
January 2, 201214 yr comment_119086 Sunteti niste frumoase. Toate! Eu de azi trec la regim normal de mancare. M-am saturat de carneturi, plus ca am luat 3 kile de ma strang pantalonii... Azi fac caneloni cu branza si sos de rosii.Si eu trec la normal(nu de slabeala inca) deseara am in plan o salata asa:salata verde,morcov ras si mar ras,miez de nuca si cuburele de cascaval(ca asta am)dresing din iaurt,zeama de lamaie ulei de masline,putin zahar si mustar...sau o felie de panetone iaurt o clementina ciocolata...vad eu una din astea 2...nu-i de slabeala inca ,ca e sarbatoare si ma mai bucur dar cand termin toate bunatatile astea tre' sa intru si eu la dieta si sport Report
January 2, 201214 yr comment_119089 Geany ai gija de Bub insanatosire grabnica! Mutti te simti mai bine? Fetele cu maselele si racelile? Moatza esti mai bine cu piciorusele? Au trecut toate tamponarile? Da, Aura, si eu sunt de parere ca trebuie sa trecem la food lejer ... Doar sf Ion ce ne mai impiedica ...apoi pana la 14 februarie cumintenie ... Report
January 2, 201214 yr comment_119098 Ce food lejer ?Eu azi iar merg la chef , iar mancare ... Sau ma duc la sora-mea si ii spun ca nu mananc nimic ca-s la dieta?!! Dar de maine , lacat la gura , ca mi-e rusine sa spun cate kg am in plus . Si toate-s puse pe piept , burta si dorsal , de nu ma mai cuprinde paltonul , tre sa-i mut nasturii Geany , sanatate multa puiului tau . Report
January 2, 201214 yr comment_119101 Geany, suna bine salata aia. Fac si eu una pentru maine. Eu zic sa alegi varianta 1, salata adica cu toate ca varianta 2 e mai tentanta Daniella, imi place ca vezi lucrurile in perspectiva Am si uitat ca ziua indragostitilor e atat de aproape. Report
January 2, 201214 yr comment_119102 Ce food lejer ?Eu azi iar merg la chef , iar mancare ... Sau ma duc la sora-mea si ii spun ca nu mananc nimic ca-s la dieta?!! Dar de maine , lacat la gura , ca mi-e rusine sa spun cate kg am in plus . Si toate-s puse pe piept , burta si dorsal , de nu ma mai cuprinde paltonul , tre sa-i mut nasturii Geany , sanatate multa puiului tau . Nici eu nu am inceput, de pe 9 (dupa Sf Ion - ca-i ziua lui taticul meu) sper sa am destul elan, de aia va tot indemn si pe voi Report
January 2, 201214 yr comment_119103 Geany, suna bine salata aia. Fac si eu una pentru maine. Eu zic sa alegi varianta 1, salata adica cu toate ca varianta 2 e mai tentanta Daniella, imi place ca vezi lucrurile in perspectiva Am si uitat ca ziua indragostitilor e atat de aproape. si eu zic salata dar taie zaharul si pt ca e sarbatoare iti poti permite si 1/2 feliuta mica de panettone (Esti incredibila ; mi-ai facut poftaaaa!) si 2-3 patratele de cioco black Aura, pai nu stiti deja ?... eu 10 mutari in avans tot timpul ... Cum au iesit canelloni Bine ca m-a lasat stomacul, nu am mancat nik pana la ora asta ca aveam niste dureri de zici ca ma taia cu fierastraul. Acum am mancat ... sa vedem dupa masa ... Mamaie nu vrea sa mai vina la datorie, cica are trebi acasa, asa ca tb sa ducem picea la ea ... Nu ma incanta prea mult sa stea acolo, dar asta e ... Report
January 2, 201214 yr comment_119106 am primit un mesaj cu talc pe mail si m-am gandit ca e vremea de relax si cujetare: [b][center]Ieri mi-am facut aceasta fotografie pentru CURRICULUM. Crezi ca ma vor angaja ? [/b] [b]DOAMNELOR,Amintiţi-vă că un strat de praf protejează lemnul mobilelor... O casă se transformă în cămin când poţi să scrii "Te iubesc" pe praful de pe mobilă. Eu singură munceam cel puţin 8 ore la fiecare sfârşit de săptămână pentru a lăsa totul perfect, "pentru cazul că vine cineva". In final, am înţeles că "nu venea" nimeni, pentru că toată lumea îşi trăia viaţa petrecând-o bine !!! Acuma, dacă vine cineva, nu trebuie să explic în ce condiţii este casa: sunt mult mai interesaţi să mă asculte despre lucrurile pe care le-am făcut ca să-mi trăiesc viaţa şi să mă distrez. Dacă nu ţi-ai dat seama... Viaţa este scurtă, petrece-o bine ! Fă curat, dacă e nevoie... Dar ar fi mai bine să pictezi un tablou sau să scrii o scrisoare, să faci o prăjitură sau un desert, să plantezi o sămânţă, să te gândeşti la diferenţa între "a vrea" şi "a trebui". Fă curat, dacă e nevoie, dar nu afecta mult timp... Cu atâtea plaje pentru înotat şi munţi de escaladat, râuri de navigat, o berică de băut, muzică de ascultat, cărţi de citit, prieteni de iubit şi viaţă de trăit... Fă curat, dacă e nevoie, dar... Lumea de afară: cu soarele pe faţă, aerul în păr, zăpada care cade, o răpăială de ploaie... Ziua asta nu se mai întoarce... Fă curat, dacă e nevoie, dar... Ţine cont că bătrâneţea va sosi şi nu mai eşti ca acuma... Şi când îţi va veni rândul să pleci, te vei transforma tot în praf... [/b][/center] Report
January 2, 201214 yr comment_119107 woaw cerra ce frumos ati pregatit si ieri. Nu ai mai facut tortul cu funda de cadou ci cu trandafirasi, dar ti-a iesit frumos si asa! Poi asta nu l`am facut asa cu funditza. Daca trebuia ala patrat/dreptunghi ma gindeam la funditza. eu am o durere de stomac de zici ca am mancat ceva otravit. Stau cocosata de durere. Nu am mai patit niciodata. nu stiu ce o fi? Ai luat ceva ptr stomac? bea un ceai caldutz de galbenele si daca ai si arsuri un pansament gastric ceva: omez/omeran, nexium, controloc ... Imi pare rau ca esti asa. Tu si sotzul meu sunteti cu urmari dupa petrecerea de revelioane. Report
January 2, 201214 yr comment_119108 Daniella .... m-ai descris pe mine . prefer sa fac de mancare pentru un batalion de oameni, decat sa fac curat sau sa calc sanatate Bubului. si in continuare o zi faina...eu azi am spalat in draci( aka maritza , masina) ca miercuri vine doamna cu curatenia, si sa aiba materie prima la calcat Report
January 2, 201214 yr comment_119112 Gata cu maseaua, doar Stefan mai tuseste, da-i trece lui!Sanatate multa la bolnaviori si bolnavioare!Is franta, cred ca ma bag si eu langa Bub si Geany, sau langa Stellina la un somnic!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Report
January 2, 201214 yr comment_119114 Hi hi hi! Aici e salata mea si o fac ezact,da ezact ashea....https://forum.artaculinara.ro/topic/1168-o-salata-pe-zi/page__st__80...stiti voi piticu' acrutul ala de la iaurt,picantul de la mustar cere musai si stropul ala de dulceag ca sa fie dresingul perfect in plus nu-i de slabeala ...Cine vrea sa nu puie da' io' pun. Bub' s-a trezit se uita la desene ,nu are febra Acuma iar eu cu piticul meu am o intrebare mai ales pt. Stelina sau cine pune mar in salata buf de pui(stiu ca Steluta a zis ca ea pune sper sa nu ma insel) Cum eu nu mananc multe treburi si mai ales nu de la oricine ca nu-mi place gustul,am avut experiente cu salata buf' de pui asa,de exemplu,mananc la mama la matusa si la mine in rest pe unde am mancat(si de sarbatori s-a intamplat sa manac pe la prieteni,vecini si alte rude)era rea la gust,ori prea multe legume mai ales cartofi carne cam nexam,prea dulce fara acritura in ea (gen castraveciori) sau prea acra ca pusese gogosari de la otet in ea,cu multa mazare etc...unde vreau eu sa ajung si deaici si intrebarea mea,am gustat la o vecina de-a mamii femeie tare vrednica dealtfel si mare cofetareasa(reteta de cozonac si de pateuri cu branza e de la ea)dar salata buf' oribila,era f. curgatoare ca sa zic asa,efectiv curgea prin furculita,iar insista saraca sa mananc,si o lauda ca a pus si mar in ea,deatunci eu am mai auzit ca se pune mar la salata buf'(noi nu punem) si vreau si eu sa incerc (ca sunt deschisa la incercari daca spuneti si voi ca se potriveste,ca si mielul lui Dex jur ca-i dau o sansa ),cum am inceput sa imi placa marul ras in salata verde sau de varza cu morcov(cea ce alta data nu asi fi conceput) ,vreau sa incerc si in salata buf'...Acum eu am avut un mar mare cu coaja rosie dar miezul dulce si zemos,am facut cantitate mare de salata (cam trei platoaie mari ar fi iesit,din doi piepti mari de pui cu os,2 teline,2 pastarnac,4 morcovi,5 cartofi ,10 castraveciori,1 borcan de mustar ca nu era iute deloc de data asta,si maio din 4 galbenuse fierte ,3 nefierte,asta ca sa va dati seama de cantitate)am pus 1/2 mar mare ras pe razatoarea cu ochiuri mici(nu l-am stors de zeama) si nu am simtit la final nimik nici o diferenta...O fi fost prea putin sau trebuie alt tip de mar?! Deci in concluzie intrebarea mea este:''pt. o salata buf' cantitate dintr-un piept de pui,1 radacina mica de telina,1 de pastarnac 2 morcovi,2-3 cartofi mici,cat mar sa pun?! ras pe randeaua cu ochiuri mari sau mici?! stors?! si de care soi(mai acru,cu coaja rosie,sau cu coaja verde,alea galbene rapanoase sunt dulci )?! Report
January 2, 201214 yr comment_119115 Zic si io , nu dati cu parul ....un mar verde , taiat cubulete mici Nici eu nu am pus niciodata in salata buf mar , dar am mai auzit la diversi , totusi nu am intrebat modalitatea de taiere / razuire . Report
January 2, 201214 yr comment_119117 Zic si io , nu dati cu parul ....un mar verde , taiat cubulete mici Nici eu nu am pus niciodata in salata buf mar , dar am mai auzit la diversi , totusi nu am intrebat modalitatea de taiere / razuire . cubuletze mici Report
January 2, 201214 yr comment_119118 Fain de tot tortul Cerra, eu nu-s cu dulciurile, dar din ăla tot aş lua o felie... Şi ca să răspund întrebărilor, eu nu sunt slabă, chiar dacă vă sperie pe câteva nr. 52 din greutatea mea. Sunt mică de înălţime şi am oase uşoare, aşa că încape destulă cărniţă pe ele, nu arăt deloc slabă, dar nici plină, dacă e să vă spun părerea mea, conform modestiei mele deja proverbiale, sunt perfectă! Dacă vă uitaţi pe la pozele mele de la artişti, o să-mi daţi dreptate, am de toate, , şi mănânc tot aşa, cam de toate.Am ajuns greu la această greutate, pentru că după 40 de ani, metabolismul scade şi mai mult decât între 30 şi 40, iar eu sunt cam sedentară, aşa că mănânc puţin , pentru că nu am consum energetic prin mişcare multă, deşi fac exerciţii acum pentru menţinere.Tatăl meu a fost un om slab, dar mama nu, iar eu sunt cam între ei. Spre diferenţă de sora mea, care seamănă tatei şi poate mânca orice, oricât, şi are 50 de kile.Încerc să-mi menţin greutatea pentru sănătate, în familia mamei sunt multe cazuri de AVC, tensiune mare, probleme de sănătate cauzate de o greutate necontrolată şi de o alimentaţie nesănătoasă. Mama a făcut AVC la 57 de ani, şi nu vreţi să vă povestesc câtă suferinţă... Report
January 2, 201214 yr comment_119119 Adevarat ce se zice in mail,Daniella,atat ca poza nu e corecta.Eu ma confrunt cu lipsa unor perechi de maini uneori si suntem doar 2,nu stiu ce va fi cand vom fi mai multi.In fine,si eu ca Stella, as face mancare 24 din 24 numai sa curete cineva toate cratitele,oalele,farfuriile,castroanele dupa.Si daca ar mai face si ordine in toata casa ce bine ar mai fi.Dar astea-s vise,eu fac taraboiul in bucatarie,eu il si strang,cu ordinea-la fel,asa ca,bine ar mai fi daca am avea 4 maini.Si mai bine ar fi sa faci ce scrie acolo.Cine poate,bine face! Geany,ti-as raspunde eu,dar nici n-am pus,nici n-am auzit si nici n-am mancat vreodata mar in beof.In altele,da,si-mi place. Report
January 2, 201214 yr comment_119121 Curatenie numai daca e nevoie? Aoleu...Si cu piticii din cap ce facem? Piticii care vad scamele de pe covor, praful de peste tot, petele de pe frigider si cate si mai cate.... Report
January 2, 201214 yr comment_119123 Curatenie numai daca e nevoie? Aoleu...Si cu piticii din cap ce facem? Piticii care vad scamele de pe covor, praful de peste tot, petele de pe frigider si cate si mai cate.... Piticii ii trimitem la Albacazapada'' daca nu le convine Ai mei sunt cu mancarea...i-asi trimite da' nu vor... Report
January 2, 201214 yr comment_119125 Multumesc fetelor deci voi spuneti mar verde taiat cubulete,la un platou de salata portie dintr-un piept de pui (1 telina mica,2 morcov 2-3 cartofi ca si cantitate) cam cat sa pun sa fie gustul asa si asa,nici prea prea nici fuoarte' fuoarte' ?! Report
January 2, 201214 yr comment_119129 Geany, eu nu pot sa-ti spun nimic de mere in salata boeuf pentru ca nu am pus niciodata. Eu nu pun nici carne nici mazare Report
January 2, 201214 yr comment_119130 Geany, eu nu pot sa-ti spun nimic de mere in salata boeuf pentru ca nu am pus niciodata. Eu nu pun nici carne nici mazare Draga Aura (apropo' te-am pupat de ''la multi ani''?! )mie cred ca mi-ar place numai cu legume da' aici nu vrea sotu' si nici parintii mei,mazare nu pun nici eu in opinia mea se pupa cu salata facuta cu carne de vita,dar la pui mai putin (e doar opinia mea normal)dar chestia cu marul ma intriga...daca ii exalta gustul?! Mama a mancat la mine salata (verde asortata) cu mar si i-a placut si acum pune si ea,deaia zic... Report
January 2, 201214 yr comment_119134 Eu am timp sa citesc prima si ultima propozitie pe toata pagina. Am vazut ceva despre mar si salata de boeuf: puneti un mar crud idiferent de soi, insa dulce, dat prin razatoare si o bucatica de radacina de telina data prin razatoare. Va jur ca nu o sa va para rau, ba din contra! Si inca un tip: incercati sa renuntati la mazare si muraturi in aceasta salata si puneti gogosari si castraveti la otet. Gustul iese mult mai fin. Gata, ma duc la treaba! Report
January 2, 201214 yr comment_119140 mai ce ziceti voi nu mai e salata boeuf sunt alte salate ...io stiu de la mamuca mea care face cea mai buna salata din lume ca se pun radacinoase fierte, cartofi, castraveti (de care pune mama, adica in saramura), gogosari (De care pune mama, adica in otet), carne de vita, mazare, o maioneza gustoasa/acrisoara sa nu fie deloc gretoasa sa o poti manca si goala asa de bun gust sa aiba, oleak de sare si mustar picant. Mama pune toate cantitatile ca la carte, nu divagheaza si intotdeauna are cea mai buna salata buf. Am mancat si eu in multe locuri, dar care nu sunt bune (prea dulci, nepicante, prea acre), care sunt moi de nu se tin, care lasa zeama (a socrellei - nu lasa la scurs muraturile). Dar ce-ti veni Geaninoooo cu salata buf cu mar acu? e taticul tau Ion si te apuci de alte pregateli? Report