Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Daniela aratati minunat, aveati pe voi aceleasi culori ca noi in noaptea de rev :tongue3:

Geany cred ca v-ati distrat minunat! Bub e chipes de numa', iar de tine nu mai zic :105: !

Moatza, felicitari, ti-am mai zis prin alte parti, bravo, arati superb :hug: !

Cerra foarte faina masa voastra de rev, imi face placere sa te vad si pe tine :71: , ptiu ptiu nu fi deochi :-* !

Daniela aratati minunat, aveati pe voi aceleasi culori ca noi in noaptea de rev :105:

Geany cred ca v-ati distrat minunat! Bub e chipes de numa', iar de tine nu mai zic :71: !

Moatza, felicitari, ti-am mai zis prin alte parti, bravo, arati superb :-* !

Cerra foarte faina masa voastra de rev, imi face placere sa te vad si pe tine :) , ptiu ptiu nu fi deochi :) !

Sar-na! Anutza :tongue3: :hug:

P.S Bub' e bine,a jioi' di numa a mancat un castronel de bors cu perisoare de la mama si nu mai are febra...

Multumesc Laponel vin cu impresii cand oi presta :tongue3: :105: Am eu un filing ca o sa-mi placa :hug:

Pt. asta sa-mi spui daca te-am nimerit in asta seara (aveam alceva' in plan dar m-am luat cu ziua targului :71: )

Nuci coapte pe plita...

post-405-1325537511516_thumb.jpg

Presarate cu sare grunjoasa si frecate intre palme ca sa se ia cojita,cu vin rosu de tare si o felie de paine neagra (ca asa manca bunica mea,asa mananca si tata si sotul)

post-405-13255375774263_thumb.jpg

M-ai nimerit! Imi iau castronu' si ma bag la un film, ca am muncit toata ziua de mi-a intepenit ceafa! Vin nu mai iau rosu, ca am inceput cu alb si mi-am jurat ca ma las de beutura .

Fain de tot tortul Cerra, eu nu-s cu dulciurile, dar din ăla tot aş lua o felie...

Multumesc!

Serveste`te cu o felie :tongue3:

Multumesc Laponel vin cu impresii cand oi presta :tongue3: :105: Am eu un filing ca o sa-mi placa :-*

Pt. asta sa-mi spui daca te-am nimerit in asta seara (aveam alceva' in plan dar m-am luat cu ziua targului :) )

Nuci coapte pe plita...

post-405-1325537511516_thumb.jpg

Presarate cu sare grunjoasa si frecate intre palme ca sa se ia cojita,cu vin rosu de tare si o felie de paine neagra (ca asa manca bunica mea,asa mananca si tata si sotul)

post-405-13255375774263_thumb.jpg

M-ai nimerit! Imi iau castronu' si ma bag la un film, ca am muncit toata ziua de mi-a intepenit ceafa! Vin nu mai iau rosu, ca am inceput cu alb si mi-am jurat ca ma las de beutura .

Bun si alb :hug: :71: :-*Vizionare placuta...

Faine rau lanternele alea, Any, am apucat sa le vedem si noi la un revelion in Austria.

ce pofta mi-ai facut cu masajul relaxant, intuneric, lumanarele si muzica japoneza.... si doar sa ma gandesc si ma arunca in tranquility ... :tongue3:

Daniela aratati minunat, aveati pe voi aceleasi culori ca noi in noaptea de rev :105:

Multumim ... am fost gand la gand cu tinutele... :tongue3:

Daniela aratati minunat, aveati pe voi aceleasi culori ca noi in noaptea de rev :hug:

Multumim ... am fost gand la gand cu tinutele... :105:

Am dansat si noi dar pana pe la 2 jumatate.

Ma ardeau talpile de nu puteam sa stau in picioare :tongue3: .

Cerra foarte faina masa voastra de rev, imi face placere sa te vad si pe tine :105: , ptiu ptiu nu fi deochi :hug: !

Da, si mie mi a placut desi nu am papat din toate alea ce erau .

DA, ptiu, ptiu sa nu ma deochi ca ma doare capu :tongue3:

Un desert virtual pentru voi, eu l-am mancat pe 1 seara.

Ciocolata, crema de ricotta dulce binenteles si piure de pere. Deasupra fistic. Cel mai bun dulce mancat in ultima vreme.

post-13-13255399816543_thumb.jpg

Bun venit Anutza...fisticul ala este cel faimos di bronte?

Ma bucur ca Bubul e bine si a mancat ceea ciorba de verisoare...faine nucile tale geanino. am si eu de la fratello, si le mananc asa ca pe seminte...cum am gorgonzolla mascarpone...o sa-mi fac o tartina cu nuci deasupra.

noapte buna. or plecat musafirii...le-am imorovizat un chawder cu somon si creveti, somon si macrou afumat , zacusca , anghinare in ulei , zacusca ...si un tiramisu , mandammi giu :tongue3:

12 noaptea ne-a prins pe terasa hotelului, de unde fiecare copie a lansat spre cer cate o lanterna, lanterne volanti se cheama (lanterne zburatoare) . I se da foc cand tesutul se umfla ca un balon lanterna se poate lansa.

Foarte frumos, era cerul plin de lanterne, cine stie pe unde or fi ajuns.

Hehe, si la revelionul nostru am avut lampioane identice cu cele din poza ta de pe net, dar noi ne-am scris pe ele dorintele "secrete", cica... asa de secrete ca le mai vedeau 100 de persoane prezente in jurul nostru :tongue3: Dar e o idee faina de tot, mi-a placut.

Bun gasit Stella :tongue3: !

Da, el e, preferatul meu, dulce sau sarat !

12 noaptea ne-a prins pe terasa hotelului, de unde fiecare copie a lansat spre cer cate o lanterna, lanterne volanti se cheama (lanterne zburatoare) . I se da foc cand tesutul se umfla ca un balon lanterna se poate lansa.

Foarte frumos, era cerul plin de lanterne, cine stie pe unde or fi ajuns.

Hehe, si la revelionul nostru am avut lampioane identice cu cele din poza ta de pe net, dar noi ne-am scris pe ele dorintele "secrete", cica... asa de secrete ca le mai vedeau 100 de persoane prezente in jurul nostru :105: Dar e o idee faina de tot, mi-a placut.

Eu am pus poza de pe net ca din poza mea nu se intelege nimic. Ia

post-13-1325541566502_thumb.jpg

Ma bucur ca Bubul e bine si a mancat ceea ciorba de verisoare...faine nucile tale geanino. am si eu de la fratello, si le mananc asa ca pe seminte...cum am gorgonzolla mascarpone...o sa-mi fac o tartina cu nuci deasupra.

noapte buna. or plecat musafirii...le-am imorovizat un chawder cu somon si creveti, somon si macrou afumat , zacusca , anghinare in ulei , zacusca ...si un tiramisu , mandammi giu :71:

Ma bucur Steluto ca ati pitrecut' frumos :-* spui sincer pi mini paharu cela di vin ros m-o doborat di tat ,am un somn di dorm pi mini :105: somn usor si vise dulci si de la mine si de la bub' ce deja duoarme' in shezut... :tongue3:

Pupici si pe maine :hug:

Buna dimineata...am fost tare vrenica :105: disde...de acum pot sa ma lalai oleaca, si dupa aia ia oi fi vrenica :tongue3:

o cafelutza, un kelkeshoz??

post-16-13255778097599_thumb.jpg

'Mneatza buna!

t

Stella , merci de cafelutza :tongue3:

i

Geany , Elena e bine , de ieri a inceput la cresa , chiuia de bucurie cand a intrat pe usa la cresa. Azi tragea tzantzosha de un buchet de flori ( a fost ziua Silviei in vacantza , o educatoare). Asa-i place sa imparta lucruri....cadouri , flori...se lumineaza toata!

Daniella , mie mi-e din ce in ce mai rau , mainile amortzesc tot mai des....Ieri n-am pútut sa gasesc dr , era tot ocupat , mai incerc si azi :105:

Simonic, du-te la doctor, nu mai sta, cu cât ajungi mai repede se va găsi o metodă mai uşoară şi mai eficientă...

Hai, că plec şi eu imediat la job( pfuaaaai am de făcut statistici, le urăsc cu patimă!!!! :tongue3: )

La doctoritza la care voiam eu am primit programare pe 28 februarie :tongue3:. Tocmai am sunat. Sa vedem , poate vorbesc cu prietena mea si merg la ea la clinica daca stie vreun medic in care are incredere.

Stella , sunt EXACT aceleasi simptome ca in graviditate , doar ca nu-s asa de intense. O sa caut pe net despre cubitale ceva.

Corina , daca e ce am mai avut , atunci singura solutzie e operatzia , sau sa portzi sine de metal la maini si sa nu mai faci nimic :).

Dar operatzia e mica , nu-i cine stie ce...

Stella , am citit repede , asta de care spui tu e la cot , nervul. Si cand ai sindromul asta ( de tunel cubital) amortzesc inelarul si degetul mic. La mine cu amortzeste degetul mic , la sindromul tunelului carpian nu amortzeste degetul mic . Doar celelalte , pe rand....

Stella , am citit repede , asta de care spui tu e la cot , nervul. Si cand ai sindromul asta ( de tunel cubital) amortzesc inelarul si degetul mic. La mine cu amortzeste degetul mic , la sindromul tunelului carpian nu amortzeste degetul mic . Doar celelalte , pe rand....

Parerea mea daca imi permiti: un EMG (electromiografie) rezolva problema. Se vede exact daca este un nerv incarcerat si binenteles se vede si care este.

Uite putin dintr-un material poate ca asa se intelege mai bine.

Mana este inervata de 3 nervi: nervul median, ulnar si radial. Fiecare dintre acestia prezinta componente senzitive si motorii. Variatii ale distributiei clasice a nervilor sunt mai degraba o regula decat o exceptie. Pielea antebratului este inervata median - de nervul medial antebrahial cutanat si lateral - de nervul lateral antebrahial cutanat.

Nervul median este responsabil pentru inervarea musculaturii implicate in miscarile fine si functia de prindere a mainii. Acesta isi are originea in fibrele laterale si mediale ale plexului brahial (C5-T1). La nivelul antebratului, ramurile motorii inerveaza muschii pronatori si flexori ai mainii. Ramura anterioara interosoasa inerveaza, de asemeni, muschii flexori si pronatori. Proximal fata de articulartia pumnului, ramura palmara cutanata ofera senzatii eminentei tenare. Pe masura ce nervul median trece prin canalul carpian, ramurile motorii recurente inerveaza musculatura tenara. De asemeni, inerveaza musculatura indexului si a degetelui mediu. Ramurile digitale senzoriale inerveaza policele, indexul, degetul mediu si maginea radiala a inelarului.

Nervul ulnar este responsabil pentru inervarea musculaturii implicate in functia de apucare a mainii. Isi are originea in fibrele mediale ale plexului brahial (C8-T1). Ramurile motorii inerveaza muschi flexori ai inelarului si degetului mic. Proximal fata de articulatia pumnului, ramura cutanata palmara ofera inervatie eminentei hipotenare. Ramura dorsala, care trimite ramuri spre antebratul distal, si trunchiul principal, inerveaza portiunea ulnara a fetei dorsale a mainii si degetului mic si o parte a inelarului. La nivelul mainii, ramurile superficiale formeaza nervii digitali, care inerveaza degetul mic si latura ulnara a inelarului. Ramurile motorii profunde trec prin canalul Guyon alaturi de artera ulnara. Inerveaza musculatura hipotenara, toti muschii interososi, muschii adductori si flexori.

Nervul radial este responsabil pentru inervarea extensorilor pumnului, care controleaza pozitia mainii si o stabilizeaza. Isi are originea in fibrele posterioare ale plexului brahial (C6-C8). La nivelul cotului, ramurile motorii inerveaza muschii brahiradiali si extensorul brahial al carpului. La nivelul antebratului proximal, nervul radial se divide in ramuri superficiale si profunde. Ramurile posterioare profunde interosoase inerveaza toata musculatura compartimentului extensor. Ramurile superficiale inerveaza senzitiv portiunea radiala a fetei dorsale a mainii, fata dorsala a policelui si cea a indexului, degetului mediu, jumatatea radiala a inelarului proximal fata de articulatia distala interfalangiana.

Oricum un EMG. Zic EMG ptr ca RMN nu vede incarcerarile de nerv. Are alt rol.

Cerra , eu nu cunosc denumirile astea , stiu ce trebe sa ma curenteze :) , asa a facut si data trecuta cand m-a diagnosticat cu CTS.

Curenteaza putzin si masoara , iar curenteaza , iar masoara , nush cum se numeste chestia asta.

Dar pt asta am programare la sfarsitul lui februarie.

Cerra , eu nu cunosc denumirile astea , stiu ce trebe sa ma curenteze :) , asa a facut si data trecuta cand m-a diagnosticat cu CTS.

Curenteaza putzin si masoara , iar curenteaza , iar masoara , nush cum se numeste chestia asta.

Dar pt asta am programare la sfarsitul lui februarie.

Da, procedura se face la acel aparat cu ace sau cu plasturi. Depinde cit de superficial sau de profunda este problema. Electromiografie (EMG).

Vroiam sa iti arat un material de al neuroloagei mele doar ca materialul incepe cu ceva operatie si este mai traumatizant ptr cei care nu suporta sa vada operatii si de astea.

Sunt sigura ca ai programarea ptr EMG.Sa nu iti fie frica nici chiar de interventie.Nu este grea.