Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Daniella sa ti traiasca mica sirenuta...pupicei pe cheliuta la greu,GEANNY BUBULETUL TAU VREA SA FIE MAESTRU CULINAR SAU SCAFANDRU

La mine s au schimbat planurile in viteza ......plec mai rapid dar si revin...gelutza scuza ma dar nu am cum sa ma tin de promisiune

pupicei la han ...citesc la greu ca tot imi place lectura :floare:

Buna ziua, intr-un final! :pupic: Intai scriu si mai apoi salut! :floare:

Am citit tot ce-ati scris in ultimele zile, eu am cam absentat de la calcularet, asa ca am avut de recuperat.

Vineri, daca tot n-am mai plecat nicaieri, am picat :-* in pat la 6 jumate (seara) si m-am dat jos dupa doar 15 ore :) :)..... adicatelea sambata dimineata, la 9 jumate. Da, stiu.... saraca pisicaaaaaaaaaa....... :pupic:

Mai bine ca n-am plecat nicaieri, pana la urma, nu stiu cum as fi aratat dupa un drum cu trenul, un oares'ce nani peste noapte si apoi vreo 700 km de condus...... :hug: Bine, daca se rezolvau lucrurile cu omuletii nesuferiti..... era alta poveste. In fine, n-are rost sa-mi bat capul cu cine nu trebe. :hug:

Azi-dimineata a reusit jupanu' sa agate un microbuz, asa ca luni la 11 face o vizita la service, sa ne cremuiasca omuletii o bucata din portiera spate si ceva din aripa (dreapta). Nimic grav, aripa e un pic infundata. Mai nasoale sunt zgarieturile. No, daca-l mananca-n...... nu stiu exact unde si se baga pe udne n-are loc.... acu' e nervos si-si roade gheroantele ca nu si-a dat seama cum a reusit bucuria.

Azi am de facut o multime de drumuri. Sper sa am timp si sa ma tina si picioarele / nervu'. :)

hello,hello! salutam toate lumile!

Beuta e-o dragalasa, se vede ca i-a placut tare. S-o mai duci! Si-i nostima tare cheala, mititica!

Ce-i la cazan? io tot apio si morcov dimineata.

Omu' ma saboteaza permanent, ieri m-am trezit c-un kil jumate de smantana, buna-buna! eu care voiam o cina din verzituri si ceva ou/branza, am fost deturnata catre mamaligi, ochiuri, cas afumat.

S-a dus naibii planul meu :floare:

Altfel, ce fac eu cu atata smantana? - a fost de dar, aia e, a luat-o!

Mi-a adus si lapte, p-ala il bag in congelator, da' smantana? as conserva-o, da' nu cred ca merge congelata. De mancat repede...exclud varianta.

Buna dimineata

M-ati omorat cu placintele ,doamne cum arata ca mor aici de pofta :floare:

Trebuie sa fac si eu ca n-am mai facut demult ,dar atatea am pe lista ca nu stiu ce sa fac prima data , oi vedea eu sambata cand am timp mai mult

Pup doi delfinasi scumpi Bea si Bub :pupic:

O zi buna cu spor in toate sa aveti

Asa imi spun si mie ,sper pana la urma sa fie buna ca de zile rele m-am saturat :pupic:

Dani am ramas placut surprinsa de Bea cum statea in apa si nu avea nici o treaba, doar cu inotatul :-* Ptu, ptu, sa nu o deochi!

Bubulet inot scrie pe tine. Dati baietul la inot bre! Scump tare!

In seara asta am facut 30 minute Fat Burn - adicalea am pedalat sa ard grasimea :notworthy: ca mi-am facut de cap astazi, ca a fost ziua verisoarei si am fost la restaurant noi fetele si am bagat din toate B)

Inca am 1 kg slabit si pap si dulce in fiecare dimineata,pap 2-3 felii paine integrala unse cu unt alune si desupra cu sirop artar- Yummy!! dulce saratiu cum imi place mie :floare:

Da, vroia numai in bazinul mare si singura. Plus plimbare de colo: bazin1, bazin2, jacuzzi1, jacuzzi 2, casute, pe la bazinul de baby nu prea vroia decat daca avea jucarii, dar cum noi nu ne-am pregatit cu galetusa si mingiute ... doar cand a prins de la alt copil.

brava de sport si brava ca ai slabit! :floare:

Mi-a adus si lapte, p-ala il bag in congelator, da' smantana? as conserva-o, da' nu cred ca merge congelata. De mancat repede...exclud varianta.

Cornuletze cu nuca, in caietul mamei de retete este una cu smantana si ies tare bune si mai este o reteta de prajitura cu zabrele, gem si nuci. Alte idei nu am, la atata smantana.

De congelat smantana nu am auzit.

Beuta e-o dragalasa, se vede ca i-a placut tare. S-o mai duci! Si-i nostima tare cheala, mititica!

Ce-i la cazan? io tot apio si morcov dimineata.

Omu' ma saboteaza permanent, ieri m-am trezit c-un kil jumate de smantana, buna-buna! eu care voiam o cina din verzituri si ceva ou/branza, am fost deturnata catre mamaligi, ochiuri, cas afumat.

S-a dus naibii planul meu :floare:

La cazan avem: pulpe inferioare (Adica alea mai slabe) de pui fara piele Cocorico (cica fara magarii), cu felii de zucchini coapte doar cu fulgi de usturoi, piper, sare si zeama de la 1 lamita mica. Acu citii lista si vazui ca nu am voie zucchini. Nu aveam voie nici pulpe,d ar tati nu a gasit aseara la magazin piept proaspat , asa ca ... asta e, daca nu mananc nici azi mor de stomac ... si de cap ... Cafeaua imi tinea de foame pana pe la 3-4 fara probleme...

Si dupa morcov si apio (crude?) ce ai la pranz? Nu suntem noi masochiste sa intram aici?

eu nu ma mai bag in seama cu omul pe de ale gurii, 3 saptamani. Ca printr-o minune mama soacra ne-a adus duminica (am gasit la sosire cosul pe masa) o craticioara de sarmale (cel putin 30) cu mamaliga, o bucata de friptura si 4 oua de tara pt picea. Dar domnul azi dimi m-a anuntat ca el gata nu mai mananca si azi sarmale, ca din alea ii ajung pana la Paste, sa le marit ... :notworthy: Sa vedem, cred ca ii torn o budica de macaroane cu branza (si smantana) care ii ajung alte doua zile si nu.mi fac pofta, ca nu-mi plac. Din astea mananca si piciulina. :-*

Moatzo de cate ori merg la supermarket eu iau o galetusa de 1 kg de smantana. O folosesc la multe:

- sos alb (cu pui sau ciuperci si marar cine poate ...),

- paste cu sos alb si ciuperci (bune rau),

- deasupra la ardei umpluti, musaca, sau sarmale

- daca fac drob pun si o cana de smantana in compozitie

- budinca de macaroane cu branza

- prajituri de gen cheesecake

- supe crema de (orice) legume (poti papa si dumneata de dieta, o imparti la doi, lui ii pui smantana, dumitale nu).

- s.a. care nu imi mai vin acum pe chelie

Am o treaba asa de grea de facut, de care nu imi vine sa ma apuc, de aia bantui pe aici :floare:

Daniella sa ti traiasca mica sirenuta...pupicei pe cheliuta la greu ...

pupam Carmencita la greu si sa ai drumuri usoare si placute. Te asteptam cu vesti bune sa te aduni de pe drumuri...

Buna ziua, intr-un final! :floare: Intai scriu si mai apoi salut! :notworthy:

Am citit tot ce-ati scris in ultimele zile, eu am cam absentat de la calcularet, asa ca am avut de recuperat.

Vineri, daca tot n-am mai plecat nicaieri, am picat :-* in pat la 6 jumate (seara) si m-am dat jos dupa doar 15 ore B) B)..... adicatelea sambata dimineata, la 9 jumate. Da, stiu.... saraca pisicaaaaaaaaaa....... :floare:

Mai bine ca n-am plecat nicaieri, pana la urma, nu stiu cum as fi aratat dupa un drum cu trenul, un oares'ce nani peste noapte si apoi vreo 700 km de condus...... :-* Bine, daca se rezolvau lucrurile cu omuletii nesuferiti..... era alta poveste. In fine, n-are rost sa-mi bat capul cu cine nu trebe. B)

Azi-dimineata a reusit jupanu' sa agate un microbuz, asa ca luni la 11 face o vizita la service, sa ne cremuiasca omuletii o bucata din portiera spate si ceva din aripa (dreapta). Nimic grav, aripa e un pic infundata. Mai nasoale sunt zgarieturile. No, daca-l mananca-n...... nu stiu exact unde si se baga pe udne n-are loc.... acu' e nervos si-si roade gheroantele ca nu si-a dat seama cum a reusit bucuria.

Azi am de facut o multime de drumuri. Sper sa am timp si sa ma tina si picioarele / nervu'. B)

unde trebuia sa pleci in we? de voie (buna = pleasir)? sau de nevoie (business/obligatii familiare)? cu cine?

imi pare rau de accident, e neplacut rau ca ai de facut birocratie, cozi si sar si banii din portofel

azi ce drumuri ai de facut?

Si picea e mucoasa rau si in plus cred ca ii iese ultimul canin, asa ca e foarte miorlaita. Aseara s-a culcat (dupa ce a trebuit sa o tin in brate 1 ora ca nu vroia sa o las jos/pe pat) de la ora 8 (neobisnuit, ca ea la 10 fara un pic se culca) si mi-a dormit pana azi dimi neintoarsa. Am mai trezit-o noi pe la 10 jum cu batista bebelusului ... in rest no probl.

Buna dimi la toata lumea! Sa aveti o zi splendida si insorita ca pe la noi... Cafea nu mai beau, asa ca astept masa de pranz.. Da, azi am caserola cu pranzul :notworthy: .

Mi-e o foameee.... :floare:

Uite si pranzul, inclusiv la caserola! :-*

Georgi pana la Paste ce ai pus tu la caserola e un ospat cu desfrau maxim pe care nu mi.l pot permite. Las tot celorlalte fete infometate si bag un ceai degraba. e fapt ce ceai? iau pranzul sa stiu ca nu imi mai sta pe cap :floare:

unde trebuia sa pleci in we? de voie (buna = pleasir)? sau de nevoie (business/obligatii familiare)? cu cine?

imi pare rau de accident, e neplacut rau ca ai de facut birocratie, cozi si sar si banii din portofel

azi ce drumuri ai de facut?

Si picea e mucoasa rau si in plus cred ca ii iese ultimul canin, asa ca e foarte miorlaita. Aseara s-a culcat (dupa ce a trebuit sa o tin in brate 1 ora ca nu vroia sa o las jos/pe pat) de la ora 8 (neobisnuit, ca ea la 10 fara un pic se culca) si mi-a dormit pana azi dimi neintoarsa. Am mai trezit-o noi pe la 10 jum cu batista bebelusului ... in rest no probl.

Era vorba de-0 combinatie.... Si drum de placere, dar trebuia sa car niste chestii..... mai complicat. S-a amanat pentru saptamana asta. Acu' sa vedem daca mai apare ceva sau nu.

No, prostia (si neatentia) costa. Daca l-o mancat.... scoate banii. Luni la pranz are programare la service. Nu-i cine stie ce birocratie, nici cozi nu cred sa fie... Nici eu n-am avut probleme de genul asta cand am ramas fara luneta. Am fost la service, am completat o hartie la asigurari (declaratia cum ar veni) si am lasat masina acolo. M_au chemat omuletii dupa cateva zile, cand era luneta schimbata.

Teoretic, la fel ar fi si acu': merge la service, completeaza jupanu' meu docomentu' de constatare pentru asigurari, apoi le lasa alora masina la vacsuit si peste vreo 2 zile o ia acasa. Sau cat o dura toata afacerea....

Din punctul asta de vedere, s-a mai imbunatatit situatia pe aici. Dar, vorbim de accidente (tamponari) usoare!!

Hi hi! Multumesc si din partea delfinasului de bub' :-* Imi seamana ca eu ador apa ca o pestisoara ce sunt,da' nu stiu sa inot B) in schimb la balaceala sunt nambar' oan' B) v-am mai povestit ca la mare am luat doua colace,sau doi colaci?! :-* ...ma rog :notworthy: ..unu' pt. muoa' si unu' pt' bub',bub' l-a spart pe al lui in momentu' unu' si ragea pe mal eu ma balaceam de nu aveam aer,pana a venit si mi l-a luat sotu' ca cica sa uita uoamenii :floare:

Azi l-am tinut pe bub' la soare la utza la topogane dupa gradi' si are niste obrajori,e flamand.

Eu am achizitionat vinete mai ieftine sa fac la cuptor cu parmigiano (parmigiana di melanzane) :floare:

Moatzo sotul meu e inebunit dupa branza de veci cu smantana si mamaliguta,pui cu smantana,ciuperci cu samantana,ca si dulce pasca cu aluat de pandispan cu smantana,frisca ....destea,bors sau ciorbe dres cu smantana ,fa-i si tu ce-i place lui ,tu doar gusti ...

Daca ar dura doar 2 zile a fost bine. La mine cu Omniasig a durat 1 luna si mai bine. Aliantz si Tiriac platesc in 2 zile (vorbim de casco).

Tata a facut asigurarea la Asirom si mergem cu aia tot inainte. Eu nici macar n-am platit. Totul s-a rezolvat direct intre service si asigurator. Am completat datele legate de polita Casco si salut!

Acu' sa vedem cum e incadrat cazul jupanului. La mine era si urgenta, nu puteam lasa masina nicaieri fara luneta.....

Moatzo' mi-a venit o idee :notworthy: oare ar merge sa incerci sa faci untul lui Eatali?! https://forum.artaculinara.ro/topic/3496-unt-de-casa/si poate tine ceva timp conservat...ma gandesc eu....

Si inca una :cheers: poti face inghetata https://forum.artaculinara.ro/topic/1567-inghetata-cu-capsune/de vanilie,de fructe,cu cacao cum iti place si aia tine ,o ai pt. cand ai oaspeti,pt. la vara faci paline cat iti place si cum iti place

Pt. pasca cu smantana ca tot vine pastele ma gandesc daca ai face maglavaisul cu oua cu smanatna zahar tot si-l congelezi eu cred ca e ok. si apoi de pasti faci doar aluatul de cozo' sau pandispan si torni maglavaisul...http://artaculinara.com/pasca-cu-smantana-1737.htmlEu cred ca ar tine figura :floare:

Si un aluat cu smantana de exemplu de cornulete ,il poti congela si cand ai nevoie scoti... :floare:

Azi l-am tinut pe bub' la soare la utza la topogane dupa gradi' si are niste obrajori,e flamand.

Eu am achizitionat vinete mai ieftine sa fac la cuptor cu parmigiano (parmigiana di melanzane) :notworthy:

Moatzo sotul meu e inebunit dupa branza de veci cu smantana si mamaliguta,pui cu smantana,ciuperci cu samantana,ca si dulce pasca cu aluat de pandispan cu smantana,frisca ....destea,bors sau ciorbe dres cu smantana ,fa-i si tu ce-i place lui ,tu doar gusti ...

Draga! dar de ce nu il dai la gradi full-time?

da, da pasca si la ciorbe! brava!

Daca ar dura doar 2 zile a fost bine. La mine cu Omniasig a durat 1 luna si mai bine. Aliantz si Tiriac platesc in 2 zile (vorbim de casco).

Tata a facut asigurarea la Asirom si mergem cu aia tot inainte. Eu nici macar n-am platit. Totul s-a rezolvat direct intre service si asigurator. Am completat datele legate de polita Casco si salut!

Acu' sa vedem cum e incadrat cazul jupanului. La mine era si urgenta, nu puteam lasa masina nicaieri fara luneta.....

hai ca sunt curioasa. El unde are casco facut?

hai ca sunt curioasa. El unde are casco facut?

Var-miu (ca de la el am luat masina), a facut asigurarea la BCR Asigurari. Si normal ca am mers cu ei in continuare, mai ales ca au fost de acord sa preia jupanu' polita de la mijlocul drumului (contractului). Luni aflam si noi ce si cum.

Heleu...eu tot pe matura nenica...acum ma duc sa ma siestez, ca diseara am o repetitie grea tare( ca de altfel toata saptamana,si cum aseara am stat sa *bricolez* partitura pana dupa 12h...si m-am sculat disdemorgen, sunt cam chiauna de somn).

asa ca fac si eu cum zice geanina, "somnul de frumusheatza :cheers: .

maimaimai...da tare dichisit mai e Bub-ul cand e sa culeaga complimente de la Emma :notworthy: :floare: ....ei da dichisit, pomadat, parfumat...un adevarat domnisorel :floare:

Foxulino, imi pare rau ca jupanul a sifonat oleac trasina :floare: , de asa e graba strica treaba deseori.

Noroc fata, ca n-ai fost tu la volan....aiaiaiaiiiiiiiiiiiii

paine integrala unse cu unt alune si desupra cu sirop artar

Ne-am vorbit cumva :notworthy:)? Eu nu pun decat cateva picaturi de sirop de artar, si incerc sa limitez la o felie (greu!!!) dar zic ca macar painea e integrala si plina de seminte bune!

Si daca tot a sosit primavara, un manunchi de ghiocei!

Giorgi superbi ghioceii! Am fost si eu luni la avocati si am vazut la ei in gradinita rasariti, doamne ce frumosi erau ... si pareau altoiti... asa de mari si babanosi erau