Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

buna ziua la han si pupaturi la toata lumea.

abea v-am ajuns din urma cu cititul.

Dani, Simo, multa sanatate la pitice si voua multa putere va doresc https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Dani, nu crezi ca putea sa faca otita si de la balaceala din weekend? ceva ramasite de atunci si cu putin curent la gradi...

Va las niste floricele din jardiniera mea sa va bucure in zori.

Gelutzo, zi-mi, te rog, cum se cheama florile astea si daca au nevoie de ceva tratament special. am primit una cadou de la ai mei de 8 martie si nu stiam nimic despre ea. e superba, galbena, si cu o groaza de boboci. o iubesc de nu mai pot.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif

Eu le stiu oficial de "primola" dar mama le spune p"primavarele" iar soacra mea, DD. sa o odihneasca le spunea "banuti"...

Eu am in curte un alt soi foarte rezistent la toate intemperiile, uite aasa aratau anul trecut, dar acum nu stiu ce se intampla, nu prea au iesit, or fi degerat la minus douazeci si cate au fost pe aici...

post-1400-13324318233603_thumb.jpg

Abia astept sa-mi vad gradina inflorita, sa-mi bucure sufletul; cand ajung aici si pun mana pe poarta sa ma intampine voiase, sunt disperata dupa flori!

post-1400-13324318796192_thumb.jpg

Ce flori frumoase!

Deabia astept sa vad ce culoare au lalelele mele. Mi-a iesit si o cala. Margaretele au inceput sa invie.

Iar magnoliul cica ar face flori albe... eu nu-mi aduc aminte, dar Eugen mi-a zis ca atunci cand vizitam casa asta vara el le-a vazut. El stie, se vede treaba ca eram ametita rau daca nu-mi aduc aminte nimic...

Buuun am ajuns la zi cu cititul... greu va mai ajuge omul din urma...

Buna dimineata!

Hi, hi, hi....

I-am aratat sotului cum iti imaginai ca arat si a ras cu gura pana la urechi...Gela cu sortz si capot, mvaiii...in trening sau pantaloni scurti, cu castile pe urechi poti s-o vezi?

Topaind in timp ce toaca ceva pe ritmurile ascultate la momentul respectiv, sau, impiedicandu-se de toate pragurile atunci cand gateste contra-timp, nicio unghie normala nu am la piciorul drept de atata impiedicat! :occasion14:

Sa stii ca eu chiar asa 'dinamica' mi te inchipuiam. Brava tie!

Nu cred ca se poate face ceva, azi i-am imbratisat, dragii de ei, sa mi-i lase macar pana la Paste!

Imi pare rau! Si eu am 3 brazi, mosteniti, in gradina pe care nu avem alta solutie decat sa-i taiem. Sunt exact la 'granita' intre vecini. Cum totul a fost lasat in paragina de mostenitori, vecinii au taiat jumatatile de copaci care le invadau gradina. Asa ca noi avem niste jumatati de brazi imensi... sincer ne cam incurca un pic si pe noi, dar i-am mai fi lasat, doar ca vecinii deja au inceput, asa subtil, sa ne zica ca-i deranjeaza.

Asa ca nu prea avem de ales... cu siguranta vor fi taiati...

Sa stiti ca ieri ne-am oprit la manastire, am dus niste peste pentru Buna Vestire si am aprins o groaza de lumanari rugandu-ma si pentru sanatatea voastra si am sa fac acest lucru ori de cate ori ma opresc acolo, ca e in drumul meu spre tara...

Saru' mana!

Am turneee in Turcia si Bulgaria inainte de Paste, nici nu stiu cum sa ma impart, am planificat deja niste actiuni de binefacere, nu vreau sa ma gandesc la iuresul care ma asteapta, mi-e ca tre' sa-mi iau concediu macar o saptamana, altfel nu voi face fatza...

Si domnul Gelu vrea sa construiasca...

Doamne, viata ta e ca un uragan... Brava, ca-i faci fata!

Mi-e frica sa-i zic"uragan" da provocare tot ii zic si mor dupa provocari!

Brazii nu au scapare fiindca se pare ca radacinile au luat-o pe sub fundatia casei si salta zidul si au aparut crapatuturi, sotzul a chemat un constructor si dixit, nu mai e de trait cu brazii, gata, uite asa mi-a mai taiat si un arbust ornamental ca nus' la ce il incurca, face pe sefu' rau de tot cand e vorba de curte, dar eu il las, ca ii sta bine, am si eu domeniile mele de sefutza , asa ca nu-i incalc teritoriul, nu am chef de razboaie :cheers:

Uite ce mi-a taiat, nu spun cat m-a ofticat, cand il incurca ceva o ia pe de-a dreptul!

post-1400-13324325650618_thumb.jpg

Ce flori frumoase!

Deabia astept sa vad ce culoare au lalelele mele. Mi-a iesit si o cala. Margaretele au inceput sa invie.

Iar magnoliul cica ar face flori albe... eu nu-mi aduc aminte, dar Eugen mi-a zis ca atunci cand vizitam casa asta vara el le-a vazut. El stie, se vede treaba ca eram ametita rau daca nu-mi aduc aminte nimic...

Indiferent de culoare, tot frumoase sunt!

Eu am pierdut multe flori si din ghivece, aveam o Yuca de doi metri inaltime, colocazii multe, multe si muscate de toate felurile...foarte putine am scos din iarna asta cu nabadai...in zilele acelea cu viscol nu ne-am putut deplasa pentru a le face foc si tot ce a fost la tara a murit, mi-e asa ciuda!

hello, hello!

e prima data cand n-am reusit sa va citesc pana la capat.

sunt extrem de ocupata, acum am auditul extern, ma termina reevaluarea asta de mijloace fixe.

n-au vrut sa plateasca firma de reevaluari si tre s-o facem noi. mi-e sila, dupa ce ca avem salariile pe care le avem.

vreau s-o pup pe Giani ptr super ideea cu maglavaisu' de pasca, asta fac! la inghetata ma gandisem si eu, cred ca fac si de-asta o casoleta.

va pup, ca nu mai am timp!

Sper ca la ora asta esti relaxata deja si te cinstesti cu motzu tau falos!

...uite asa mi-a mai taiat si un arbust ornamental ca nus' la ce il incurca, face pe sefu' rau de tot cand e vorba de curte, dar eu il las, ca ii sta bine, am si eu domeniile mele de sefutza , asa ca nu-i incalc teritoriul, nu am chef de razboaie :occasion14:

Uite ce mi-a taiat, nu spun cat m-a ofticat, cand il incurca ceva o ia pe de-a dreptul!

Ce frumos e... era! Pacat. Da' de ce nu l-ai intrebat macar ce a avut cu el?

Prea frumos era!

Indiferent de culoare, tot frumoase sunt!

Eu am pierdut multe flori si din ghivece, aveam o Yuca de doi metri inaltime, colocazii multe, multe si muscate de toate felurile...foarte putine am scos din iarna asta cu nabadai...in zilele acelea cu viscol nu ne-am putut deplasa pentru a le face foc si tot ce a fost la tara a murit, mi-e asa ciuda!

Imi pare rau! A fost grea iarna asta.

Sunt absolut de acord cu tine! Doar ca eu toate plantele astea le-am mostenit, ca sa zic asa... asa ca nu stiu nici macar ce va iesi. Noroc cu o vecina care-si mai aducea aminte din anii trecuti cate ceva.

Ce frumos e... era! Pacat. Da' de ce nu l-ai intrebat macar ce a avut cu el?

Prea frumos era!

Erau mai multi si a reorganizat gradina, a reimpartit spatiul si mi-a lasat mai putin loc pentru flori facand un solar

Imi pare rau! A fost grea iarna asta.

[font=Arial Black]O sa cumpar altele si voi umple toate ghivecele, dar imi va trebui timp sa arate totul asa cum arata...am propus tuturor prietenilor/prietenelor un troc...le dau oua proaspete de la cocoseii mei :occasion14: , multe, cate vor, fara numar, fara numar, ei sa-mi dea altoaie de flori frumoase...functioneaza!

[/font]

Sunt absolut de acord cu tine! Doar ca eu toate plantele astea le-am mostenit, ca sa zic asa... asa ca nu stiu nici macar ce va iesi. Noroc cu o vecina care-si mai aducea aminte din anii trecuti cate ceva.

Sper sa fii multumita de gradina ta si daca nu, sa intervii asa cum doresti sa-ti creezi ambentul dorit!

Sper sa fii multumita de gradina ta si daca nu, sa intervii asa cum doresti sa-ti creezi ambentul dorit!

Eu sunt deja supermultumita pt ca o am!

Deja am inceput sa intervin, doar ca sigur vor dura vreo doi ani pana vom reusi sa o punem cat de cat la punct. Avem ceva de munca...

Noi sa fim sanatosi!

Eu sunt deja supermultumita pt ca o am!

Deja am inceput sa intervin, doar ca sigur vor dura vreo doi ani pana vom reusi sa o punem cat de cat la punct. Avem ceva de munca...

Noi sa fim sanatosi!

Asa sa ajute DD la toata lumea, daca esti sanatos poti face fata cu brio oricarui efort, mai mic, mai mare, cu putina vointa!

Sper sa-mi aratai intr-o zi gradina ta de care sa fii super-multumita!

Gelutza, sunt superbe primulele din pamint, mult mai frumoase ca cele din ghiveci.

Astea-as ale mele

post-4-13324380845288_thumb.jpg

Sorina daca magnolia e alba e splendida, aici a inflorit deja.

Cele din ghiveci( primite) au suferit un pic la transvazare, dar oricum eu le ador pe cele din curte si abia astept sa ma bucur de culoarea lor...am si galbene, niciodata nu am avut timp sa aduc cateva si din alea langa grupul asta, ar fi fost un contrast placut; mereu imi propun operatiunea asta si dupa ce se trece floarea, uit, nu le mai gasesc printre celelalte tufe din gradina.Azi am udat bujorii rosii, roz, au inceput sa iasa crinii regali, narcisele sunt gata sa arunce floarea,zambile am mov, roz, albe, abia astept spectacolul, sa-mi beau cafeluta in week in preajma lor!

Ale tale sunt faine, le tii inauntru mereu?

hello, hello!

e prima data cand n-am reusit sa va citesc pana la capat.

sunt extrem de ocupata, acum am auditul extern, ma termina reevaluarea asta de mijloace fixe.

n-au vrut sa plateasca firma de reevaluari si tre s-o facem noi. mi-e sila, dupa ce ca avem salariile pe care le avem.

vreau s-o pup pe Giani ptr super ideea cu maglavaisu' de pasca, asta fac! la inghetata ma gandisem si eu, cred ca fac si de-asta o casoleta.

va pup, ca nu mai am timp!

Succes Moatzo :occasion14: si ma bucur nespus daca ti-am fost de ajutor...

hai c-am mai citit cate ceva!

Dani, imi pare rau ca Beutza-i bolnavioara! sa nu-ti para rau c-ai dus-o la gradi, asta e! o sa capete anticorpi mai repede si-n rest, e mai mare castigul sa fie langa copii. bine ca are cine sta cu ea cat e bolnavioara.

la fel si cu Elena, sanatate multa guralivei mele dragi.

Mutti, felicitari ptr titularizare - cam asta e, nu? si-ti doresc sa-ti scazi bmi in continuare.

Gela, ai curte frumoasa, dar si mie-mi pare rau tare de brazii aia. Tot dintr-o cauza asemanatoare s-au taiat doi brazi mari in statia cf Mizil, acu vreo 2-3 ani. Omu' meu a plans, a zis ca el ii stia la fel de mari inca de pe cand facea naveta, student fiind.

Sorina, si eu astept sa vad gradina ta! Imi inchipui ce nerabdatoare esti tu! prima primavara in casa ta italiana.

Dani, ai facut treaba aia pe care o amanai? eu am reusit sa fac reevaluarea la constructii azi. da' am si echipamente si mijl de transport, of!

Giorgi, tragem cumva la aceeasi caruta, stiu ca ma-ntelegi :biggrin:

hai c-am mai citit cate ceva!

Gela, ai curte frumoasa, dar si mie-mi pare rau tare de brazii aia. Tot dintr-o cauza asemanatoare s-au taiat doi brazi mari in statia cf Mizil, acu vreo 2-3 ani. Omu' meu a plans, a zis ca el ii stia la fel de mari inca de pe cand facea naveta, student fiind.

Hotararea e luata si o accept fiindca sunt convinsa ca asa trebuie facut ca sa nu avem necazuri cu casa; asta e refugiul nostru de pret si tebuie sa-l conservam...astia mici viseaza sa-si faca pe terenul de pe mal o vilutza, au 2000 de metri sa faca ce vor dori, cu conditia sa nu-mi taie mini-livada!

la fel si cu Elena, sanatate multa guralivei mele dragi.

Mutti, felicitari ptr titularizare - cam asta e, nu? si-ti doresc sa-ti scazi bmi in continuare.

Merci , Moatza :lol:

Nu-i titularizare , postul l-am primit acum 2 ani , e mai bine de atat... :biggrin:

Am fost iar la dr , i-a luat sange....prima data n-a vrut , ca cica are otita , ii dam antibiotic daca nu scade febra. I-am zis sa faca TOATE analizele ca daca nu ma isterizez. I-a luat piticii sange , i-a luat din gat ( n-are streptococ , asta-i bine) , apoi m-a sunat dupa-masa ca analizele arata ca e numai o gripa , sa nu-i dau antibiotic. Si sa-mi spuna ca bine am facut ca am insistat sa-i ia sange fetii. Sa-i pun picaturi in nas ca alea ajung si-n ureche . Si sa-i dau Nurofen cand are febra.

Acum seara iar a facut peste 39.....sa vedem cum o fi la noapte. Fata-i terminata ca vreo jumate de ora atot dansat cu tat'su ...Nosa...Nosa...asi voce me mata.....( nush cat scriu io de bine). Da din fund si din maini de pici de ras. Si canta Osa , osa...

Am fost chemati de urgenta la gradi sa luam copila: febra 39,4. Am fugit cu ea la medic: otita bilaterala. Antibiotice 7 zile https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif

Multa sanatate Beutzi! Ii va trece repede si se va imuniza!Ai sa vezi!

Mutti si Ali, si voua multa rabdare si piticii sa se insanatoseasca repede!

Gellutza, cursul l-am terminat, dar voi ati scris taaaare mult, eu am avut o saptamana cum vor fi toate de-acum inainte si-mi cam pica ochii de oboseala, mai ales ca si la birou stau 8 ore la calculator.Cat ma bucur ca ai din nou zmeurica! Sa dea Bunul sa creasca si sa rodeasca mult!

Si eu tot de primule stiu floricelele alea si-s frumoase! Iar arbustul ala de ti l-a taiat dl Gellu, eu-l stiu de "buchetul-miresii" sau "valul miresii".Nu poti sa-l replantezi in alta parte?

Dani am ramas placut surprinsa de Bea cum statea in apa si nu avea nici o treaba, doar cu inotatul :-* Ptu, ptu, sa nu o deochi!

Bubulet inot scrie pe tine. Dati baietul la inot bre! Scump tare!

In seara asta am facut 30 minute Fat Burn - adicalea am pedalat sa ard grasimea :biggrin: ca mi-am facut de cap astazi, ca a fost ziua verisoarei si am fost la restaurant noi fetele si am bagat din toate B)

Inca am 1 kg slabit si pap si dulce in fiecare dimineata,pap 2-3 felii paine integrala unse cu unt alune si desupra cu sirop artar- Yummy!! dulce saratiu cum imi place mie :lol:

Da, vroia numai in bazinul mare si singura. Plus plimbare de colo: bazin1, bazin2, jacuzzi1, jacuzzi 2, casute, pe la bazinul de baby nu prea vroia decat daca avea jucarii, dar cum noi nu ne-am pregatit cu galetusa si mingiute ... doar cand a prins de la alt copil.

brava de sport si brava ca ai slabit! :lol:

astazi mi-am facut de cap, am papat o ditamai felia de pizza ,cateva gurite de tort cicolata si dimineata am avut un castron de macaroane cu branza si acum seara, apa si iar apa si sper sa ajung sa fac si 30 minute fat burn.

Tu cum mai stai cu dieta?

Buna ziua, intr-un final! :lol: Intai scriu si mai apoi salut! :biggrin:

Am citit tot ce-ati scris in ultimele zile, eu am cam absentat de la calcularet, asa ca am avut de recuperat.

Vineri, daca tot n-am mai plecat nicaieri, am picat :-* in pat la 6 jumate (seara) si m-am dat jos dupa doar 15 ore B) B)..... adicatelea sambata dimineata, la 9 jumate. Da, stiu.... saraca pisicaaaaaaaaaa....... :-*

Mai bine ca n-am plecat nicaieri, pana la urma, nu stiu cum as fi aratat dupa un drum cu trenul, un oares'ce nani peste noapte si apoi vreo 700 km de condus...... B) Bine, daca se rezolvau lucrurile cu omuletii nesuferiti..... era alta poveste. In fine, n-are rost sa-mi bat capul cu cine nu trebe. :lol:

Azi-dimineata a reusit jupanu' sa agate un microbuz, asa ca luni la 11 face o vizita la service, sa ne cremuiasca omuletii o bucata din portiera spate si ceva din aripa (dreapta). Nimic grav, aripa e un pic infundata. Mai nasoale sunt zgarieturile. No, daca-l mananca-n...... nu stiu exact unde si se baga pe udne n-are loc.... acu' e nervos si-si roade gheroantele ca nu si-a dat seama cum a reusit bucuria.

Azi am de facut o multime de drumuri. Sper sa am timp si sa ma tina si picioarele / nervu'. B)

Sper sa se rezolve repede cu masina.

Pupici!

Heleu...eu tot pe matura nenica...acum ma duc sa ma siestez, ca diseara am o repetitie grea tare( ca de altfel toata saptamana,si cum aseara am stat sa *bricolez* partitura pana dupa 12h...si m-am sculat disdemorgen, sunt cam chiauna de somn).

asa ca fac si eu cum zice geanina, "somnul de frumusheatza :lol: .

maimaimai...da tare dichisit mai e Bub-ul cand e sa culeaga complimente de la Emma :biggrin: :lol: ....ei da dichisit, pomadat, parfumat...un adevarat domnisorel :-*

Foxulino, imi pare rau ca jupanul a sifonat oleac trasina B) , de asa e graba strica treaba deseori.

Noroc fata, ca n-ai fost tu la volan....aiaiaiaiiiiiiiiiiiii

Bafta la repetitie!

paine integrala unse cu unt alune si desupra cu sirop artar

Ne-am vorbit cumva :lol:)? Eu nu pun decat cateva picaturi de sirop de artar, si incerc sa limitez la o felie (greu!!!) dar zic ca macar painea e integrala si plina de seminte bune!

da, da! cu seminte este painea integrala, cu fel de fel de grane :biggrin:

Pupici!

Am incercat o data untul ala de alune, mi s-a parut horror ...nah, de gustibus ... sau poate nu era de calitate ...

Daca iti plac arahidele, iti place si un "unt" bun de arahide. Al nostru e cu bucati mari si din fericire, fara prea multe adaosuri.

eu untul care-l cumpar are doar putina sare adaugata nimic alceva...si e bun, bun! mai ales cu ceva dulce peste ,yumm!

Fata , tot bolnava. Cand e ok...cand ajunge la 40. Tuseste noaptea rau rau....

Maine merg cu ea la dr si intorc biroul lu' nenea cu kooru'n sus!!! Sa-i faca TOATE analizele sa ved ce are. Numai ca .....sa asteptam....sa vedem.....astea nu-mi ajung. Boala o slabeste pe piticutza. Mi-e mila de ea , draga de ea.

Bravo!!

Multa sanatate!