Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Salutare fetelor!!

Am o intrebare intrebatoare...adica am mai multe.. Pot sa inghet branza de capra, dar iaurt? Maine ma duc in vacanta si imi ramane in frigider unele produse si ma gandeam ca poate pot sa le inghet...poate voi stiti..

De Maria asa stiam si eu...ca pe 15 august este pomenirea mortilor si pe 8 sept. se sarbatoreste ziua numelui- atunci il sarbatoresc si eu si Jasu :lol:

Pupici!

Buna dimineata la han. Georgi, bun venit in clanul clostelor, care stau pe mal si se uita luuuuuuuuuuuuung, sa vada unde or fi puii :occasion14:

Oana, eu am congelat odata smantana, si nu se poate folosi decat la legat o mancare de ciuperci sau ciulama sau ceva gen :rolleyes:

nu cred ca iaurtul sa fie diferit...poete doar sa-l folosesti apoi la oplacinta.

Branza am congelat...cu cat e mai gen cascaval, cu atat mai bine.

Eucongelez cu succes si telemea si burduf :D

o zi faina tuturor.iar veni un val de caldurica :D

Neata la han!

Sunt rupta, ma dor toate, in 2 zile am zugravit cu Cristi 2 camere, dormitorul si camera fetelor, dupa servici, bineinteles (ieri am bagat de la 3 la 12 noaptea, dar sunt multumita de cum a iesit). Am fi vrut s-o luam mai catinel, sa terminam doar pe duminica, pe cand aducem fetele de la Felix, dar atat ne-au rugat sa mergem si noi de azi la ele, incat ne-am dat peste cap sa terminam.

V-am zis ca Ale a mea a fost anul asta in prima ei tabara, fara sa cunoasca pe nimeni, nici copii, nici profesori, dar a fost bine, i-a placut. Atata doar, ca in clipa in care a intrat in casa, m-a luat in brate si s-a pus pe-un plans din ala cu suspine, cred ca i-a fost dor tare de noi. In orice caz, a zis ca se mai duce!

Iar am batut campii o gramada, asa ca inchei dorindu-va un week-end super!

ohoooo ma tavalesc de ras!

stai cand iti dau poze din curtea liceului ca o matusa rea ce sunt! :occasion14:

Care va sa zica te duci sa spionezi cupilul!!! :rolleyes:

Inteleg ca esti rupta de oboseala Bianca, dar poate ai timp sa-mi zici repede cat mi-ar lua sa fac eu singura o bucatarie de sa zicem 10 m.p??

Sa zicem ca chiar singura-singura n-o sa fiu, dar pe mine ma pot baza!

Dupa cum am mai scris vreau sa scot mirosul de fum din pereti, in conformitate cu Zozo, nu merge decat cu zugravitul! :occasion14:

vai, ce-mi vine sa plang de bietul Alex, cum s-o fi chinuind el acuma... Giorgi, receptie! :occasion14:

Da, receptie, am preluat legatura! Alex se chinuie rau de tot, numai poate de atata chin! L-am sunat aseara sa vedem cum s-a cazat, daca ii place mancarea, atmosfera si ne-a expediat repede ca el se grabea sa se duca la petrecerea de bun venit.

Si da, se pare ca am intrat in clanul clostelor!

'Neata!!! ca am uitat sa zic!

2ut, te cred ca esti obosita, ati muncit in ritm alert si nu este usor de loc treaba asta cu zugravitul! Noi cand am zugravit am facut-o noaptea, sontul venea numai seara de la servici. Asa ca, odihna placuta va doresc!

Deci si Ale a ta a fost singura in tabara si daca v-a spus ca mai vrea sa se duca si altadata, inseamna ca i-a placut tare mult. Si al meu sunt sigura ca o sa mai vrea si altadata tot singur sa mearga.

Zerda, cel mai mult timp ia scosul si pusul lucrurilor la loc, in rest zugravitul in sine iti ia cateva ore (dai cu amorsa, lasi sa se usuce si apoi dai cu vopsea, nu dureaza mult). Daca n-ai foarte multe chestii prin bucatarie, sau daca nu le scoti pe toate, doar acoperi sa nu se murdareasca, nu dureaza mult. Oricum, eu zic ca in maxim 2 zile e gata totul, cu pus la loc cu tot.

Georgi, asa am de gand, 2 zile sa lenevesc si sa ma balacesc.

Zerda, cel mai mult timp ia scosul si pusul lucrurilor la loc, in rest zugravitul in sine iti ia cateva ore (dai cu amorsa, lasi sa se usuce si apoi dai cu vopsea, nu dureaza mult). Daca n-ai foarte multe chestii prin bucatarie, sau daca nu le scoti pe toate, doar acoperi sa nu se murdareasca, nu dureaza mult. Oricum, eu zic ca in maxim 2 zile e gata totul, cu pus la loc cu tot.

Georgi, asa am de gand, 2 zile sa lenevesc si sa ma balacesc.

Bianca, mai lamureste-ma si pe mine, te rog:

1- ati spalat inainte peretii? daca da, cu ce, cum?

2- a fost suficient un singur rand de vopsea? de care si ce culoare?

3- au fost necesare reparatii? daca da, cu ce, cum?

4- ati avut trafalet cu coada sau alta scula mai desteapta? cu ce-ai dat cu vopsea pe sus? trafaletii sunt pe marimi, de care tb?

5- valeu ce multe sunt!

eu mi-am jurat ca n-am sa fac niciodata aceasta chestie, care mi se pare extrem de grea. dar parca-mi amintesc ca tineam deshtele incrucisate la spate, asa ca nu se pune. as incerca, sa-mi fac mana, pe o portiune de balcon frecventat de Ciufu.

Nu's mare experta da' raspund si eu. Stefano de la 4 la 8 ieri dupa-amiaza a dat de 2 ori cu var tavanul din dormitor si baie plus holisorul din fata ei, in total pe tavan sunt 25 de metri patrati plus peretii holisorului sa zic 30 in total. Acu da a treia oara ca sa fie satisfacut pe deplin :occasion14:

El da cu pensula mare ca nu-i place rulul acela care se mai foloseste. Varul e cumparat de-a gata de la magazin, doar l-a mai lungit putin cu apa ca zicea ca e prea gros. De reparat din fericire n-a fost decit o mica crapatura, acolo are un fel de nu's cum ii zice, chit? e un praf pe care il amesteca cu apa si apoi cu o spatula daca asa ii zice tot intinde chestia asta pe crapatura. Nu era nimic scorojit ca pe mine asta ma termina psihic pentru ca in cazul acela rade tot ce cade, apoi niveleaza cu smirghel, apoi tre sa faca iar treaba cu chit si abia apoi var, ma termina psihic zic pentru ca face praf care intra orisiunde si tot curati apoi de-ti ies ochii si nu se mai termina.

Dar ne-am petrecut toata dimineata de ieri sa scoatem patul din dormitor, toate porcariile mai micute, zecile de cutii de pantofi ale mele din holisor si apoi el sa acopere tot cu scoth de hirtie si folie de plastic peste tot.

Sa vedem cit imi ia sa curat tot si sa pun la loc.

In bucatarie am niste dulapuri mari si unele mici pe care o sa le acopar, ca si frigiderul. Nu sunt fisuri, deci n-am treaba cu gledul, ce e pe blaturi evacuez in mijlocul sufrageriei.

Dar daca tot veni vorba de fisuri in wc am unele, parca insa nu m-as baga la gled, nu sunt chiar asa priceputa!

O sa-mi incerc si eu mana cum zice moatza deasupra dulapului cel mai mare si daca-mi iese continuu, daca nu, acolo oricum e dupa colt, nu sare in ochi!

Si eu am zis ca nu ma bag niciodata la asa ceva, ca nu suntem genul "mester- repara tot", dar pana la urma n-a fost chiar asa complicat si a iesit destul de bine. E foarte important sa fie peretii ok (la noi i-au reperat zugravii data trecuta cand am zugravit, sa fie netezi, drepti...).

1.am spalt peretii cu amorsa, care e un lichid alb-laptos, am dat pur si simplu cu bidineaua; noi am avut si portiuni cu mucegai, pe alea am frecat mai intai cu stop mucegai, am lasat sa se usuce si apoi am adat cu amorsa; dupa ce s-a uscat amorsa, in zonele in care a crapat zugraveala - in 2-3 portiuni, nu mai mult- a dat Cristi cu glet, cu spaclul iar dupa ce s-a uscat a frecat cu un burete abraziv;

2. noi am dat cu 2 randuri, pentru ca peretii erau colorati - galben si mov- si n-am nimerit chiar nuanta veche, asa ca cu 2 straturi a fost perfect

3. dupa ce s-a uscat amorsa, in zonele in care a crapat zugraveala - in 2-3 portiuni, nu mai mult- a dat Cristi cu glet, aplicat cu spaclul iar dupa ce s-a uscat a frecat cu un burete abraziv; n-au trebuit reparatii decat in zonele in care a fost mucegai, unde a crapat vopseaua si pe unde au mai dat fetele cu usa sau cu mai stiu eu ce, deci foarte putin

4. noi am avut trafalet mare, cam de 25-30cm, cu coada, am avut trafalet mic, de vreo 10cm, cu care am dat in zonele in care puteam manji tavanul, pe langa geamuri si am mai avut cateva pensule; oricum am lipit banda pe tavan (ala nu l-am zugravit), la geamuri,...

5. pana la urma nu-s chiar asa multe :occasion14:

merci, Adriana.

pe mine ma termina de cap operatiile astea care presupun deranjuri mari, egal cine-o face.

de fapt, prin forte proprii n-am facut decat o bucatarie cand eram la Focsani. si-am ramas cu sechele serioase, de-au trecut mai bine de 15 ani si n-am mai facut singuri niciodata.

dar m-a starnit o fosta colega, pe-aia cand o auzeam isi mai colora cate-un perete pe unde ea avea chef.

omu' n-ar face asa ceva nici mort, mai bine plateste un mester si gata!

dar as exersa eu in balcon :occasion14: cum o iesi! chiar n-ar conta prea mult. pereti crapati n-am, ca nu m-as baga la gleturi, mistrii si spaclu, nu! dar langa geam, ca-i toata vara deschis si-a mai plouat cand n-am fost acasa, pe pervaz cumva, am vazut o basica de var umflat. ma gandeam la aia, cum s-o fi tratand problema?

var e si la noi de toate felurile, si colorat si ne~, dar voiam sa stiu care-o fi mai bun, ce-a folosit Bianca.

Moatza e cineva care si-a amenajat casa si i-au ramas niste cutii cu var. De acolo mi-a venit ideea, ca tot vroia sa le arunce, si acum uite ca apare si Bianca, tu zici de colega ta... Mie mi-ar placea cu doi pereti albi si doi de alta culoare, in fosta mea casa aveam grinzi in sufragerie si le vopsisem diferit. Erau foarte frumoase ca era o culoare pastel tip banan.

Deci musai sa incerc!

Edit: amorsa era de la Oskar, si varul de la Aplalux si Dulux. Foarte bune si arata foarte bine, Dulux a fost mai scumpa.

merci, doamnelor!

sunteti tare priceputi, Bia, de v-ati inhamat la reparatii si toate cele.

ptr cate ati facut voi, sigur as angaja un mester.

Zerda, la mine cam asa se pune pb in casa, am grinzi colorate, pereti colorati diferit, ba in camera lu' fi-miu si niste dungi rosii oblice pe perete, un perete si pervazurile rosii-rosii...ee, poveste lunga, de sorginte dinamovista. :occasion14:

Pai cu atat mai mult nu se sperie nimeni daca vede un perete mai altfel!

Culorile astea sunt foarte placute, una e sahara si e un soi de bej, alta e ceva de genul iasmin si una are o denumire pe care n-am tinut-o minte ceva cu sweet melow ceva

Cred ca vopseaua noastra era Oskar, noi am luat alba, ca ne trebuia musai antimucegai si am pus pigment pana am obtinut ce culoare am vrut.

A fost si haios intr-un fel, ca habar n-aveam ce trebuie sa facem si-i tot sunam pe niste prieteni care tocmai terminasera de zugravit sa-i intrebam ce si cum. Apoi nu si-a pus bine Cristi tamburul mic de la trafalet pe suport si din cand in cand se auzea poc si zbura chestia aia pe jos si io m-apucam de ras ca prostul..

Noi anti mucegai am luat Savana speciala pentru baie si bucatarie.

Buna dimineata la han. Georgi, bun venit in clanul clostelor, care stau pe mal si se uita luuuuuuuuuuuuung, sa vada unde or fi puii :D

Oana, eu am congelat odata smantana, si nu se poate folosi decat la legat o mancare de ciuperci sau ciulama sau ceva gen :D

nu cred ca iaurtul sa fie diferit...poete doar sa-l folosesti apoi la oplacinta.

Branza am congelat...cu cat e mai gen cascaval, cu atat mai bine.

Eucongelez cu succes si telemea si burduf :D

o zi faina tuturor.iar veni un val de caldurica :D

Multumesc Steluta draga :rolleyes:

Am sa le pun congelator si apoi le voi folosi pe toate la ceva aluaturi, placinte...

Multumesc mult de raspuns :occasion14:

Pupici!!

Buna! O zi minunata tuturor! :71:

Sorica mea a plecat :D ne mai vedem la anul !

Asa ca azi sunt pe-acasa ,sa vad ce mai fac peaici,nu am chef si nici pt. cine gati ,ca-s doar eu cu bub',il scot putin la uta,pe seara sa fac pt. cel mare niste paste la cuptor ma gandesc,ca nu am mai facut de mult! :wub:

Si de la mine, wekend placut sa aveti :71:

Geany :wub: :D

Si la noi cam la fel e Geany.Andreea azi e la nunta,Cristi are o saptamana de concediu si diseara pleaca in Muntenegru .Si la capitolul gatit vreau sa fac o ciorba de burta ,ca n-am mai facut demult si am tot ce trebuie .Si restul oi mai vedea.

Ma enerveaza muncitorii cu izolatul blocului ca e un praf si o mizerie de numa si au ajuns la etajul nostru si se benocleaza in casa .No acum mie nu imi place sa stau cu jaluzelele trase , asa ca le mai dau cate o cafea pe geam , cate un pahar cu apa :D

Hi hi ! Lili mai bine ne vedeam noi 2 la o cafea :wub: maine cand iese sotosenia de la scarbici' a zis ca vrea sa iesim in oras la o ciorba de burta,(nimeni in familion nu mananca decat el asa ca nu ma lasa sa-i fac acasa),eu cu bub' ne-om lua pizza si mici :71:

Cu izolatorii eu am avut unul cantaret rau :D il chinuia talentul,lalaia si fluiera de-mi venea sa-mi iau campii :D

:D :D

Buna dragele mele si dragii mei!

Nu am mai apucat nici sa intru sa citesc (nici nu mai stiu la ce pag am rms), daramite sa scriu/postez. Nu am avut vacanta in vara aceasta, am avut mult de tot de lucru si sambetele-duminicile am fugit afara din Bucuresti. A fost excelent asa, ca nu am mai asteptat pana la 1 august cu limba scoasa de caldura sa vina vacanta, apoi sa treaca in viteza, dupa care sa-i duc dorul pana la anul. Asa in fiecare saptamana asteptam sa treaca vineri (uneori si vineri seara am stat la serviciu pana tarziuuu in noapte...) sa plecam in mini-vacanta de 2 zile... . Deci, la noi toate bune. Picea a rupt-o pe romaneste de acum aproape 2 luni si nu mai face pipi noaptea, k nu mai vrea pampi. Asa ca face dimineata si seara la olita. Mai prinde si in timpul zilei cate o treaba la olita, dar nu pe toate. Vrea numai la "gugu gol". Nu suporta nici o haina pe ea, nici papuci, numai goala pusca de cum intra in curte...asa ca imediat ce a dat olek de racorik saptamana trecuta, a racit cobza.

Eu va salut, va imbratisez cu mult drag si va doresc tuturor toate cele bune si toate cele ce sunt de dorit!!!

Cine are amabilitatea sa-mi faca si mie un rezumat, rogu-va?!

Pupez tulemondul de la han!!! I love U!

Ooo Dany' ce ma bucur sa te revad! :D Pup Beuta' draga :D

Din pacate nu te pot ajuta cu rezumatul ca si eu am absentat si nu prea am stat pe la han :D

Am facut rapid o surpriza pt. maine sot (e ziua lui )

post-405-13452884523902_thumb.jpg

Scrie: la multi ani ''cati'' ca asa-l alinta bub' (mai ales cand vrea ceva) nu-i spune tati' ci cati'

E blat de pandispan,insiropat cu sirop de zahar ars cu portocala si rom,uns jumate cu gem de caise jumate cu capsunni ,1 iaurtel de caise ,un strat de frisca si crema ganaj,pe margini crantz' de alune cu zahar ars,deasupra o cioco topita si gata ,rapid-rapidulescu :71: nu-i prea aratos dar...asta e! :wub: