Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce oja avem azi!

Featured Replies

m'ati imbolnavit :bounce:

se putea?? pai... nu se putea sa nu rascolesc eu bucurestiul dupa niste essence. de'as fi fost asa perseverenta in mai multe domenii, acu' as fi zacut plictisita si mofturoasa pe propria insula :)))

so, din search in search am aflat ca abia anul acesta au venit si in RO. am gasit site'ul celor care'l importa, daca intereseaza pe cineva... au destule magazine si in tara si in bucu'.

deocamdata cu atat am plecat acasa:

post-33-13433172012505_thumb.jpg

si asta numai din cauza amplasarii standului, adica standul era dupa tejgheua lu' tanti vanzatoarea, doar ea le putea pipai si privi de aproape.

ojele 6.5 lei / 1.4eur

mascara essence lash mania - ultra volum 13lei / 2.8eur

cele 2 Farmasi (primele din stanga) m'au cucerit cu gandul la o viitoare combinatie, le'am luat si pe ele.

azi am un indigo mai vechi BB din kaufland + sclipiciosul "space queen" de azi pe inelare.

mi'e cam rusine cu pozele astea, sper sa'mi recuperez aparatu' foto cat mai repede.

post-33-13433172098904_thumb.jpg

izuk, imi place frenciu' tau:) ,,, as incerca cu buretelul 3 lacuri in degrade...

Adevarut e ca astea asa simplute sunt preferatele mele, mai ales cu negru.

ia sa recapitulam ce inseamna simplut la Ioana: lacuite, date cu sclipicioase, da' numa varfurile, doua dungulite negre paralele, orientate la 45grade fata de axa verticala a unghiei, trei punctulete negre dispuse a.i. sa descrie o dreapta. mda!

:bounce:

io nu cred ca se poate inventa un topic cu mai mare succes decat asta. doar pe shefu' nu l-am zarit pe-aici.

• Author

Mai, eu am trecut pe langa caviarul asta si pana n-am vazut despre ce-i vorba n-am stiut cu ce se mananca.

Eu l-am vazut langa accesorile pt unghii, gen aplicatii, floricele, adezive.

Niste fiale micute.Sau cutiute.

io nu cred ca se poate inventa un topic cu mai mare succes decat asta. doar pe shefu' nu l-am zarit pe-aici.

Ba da! Pe prima pagina, comentariul numarul 5! :bounce:

QED

Lili, esti perversa rau! :)

Dexter, deci esti in tema cu trendul anului. :) Sunt sigura ca ai gasit si gelul de par cu pricina pana la urma.

Probabil ca deja v-ati dumirit cum e cu Ciaté

Iata un demo de pe youtube

http://www.youtube.com/watch?v=7CTKNqUP-ms&feature=player_detailpage

Se fixeaza prin presare si apoi cu top coat numai pe varfuri, zic ei.

Se curata insa mai greu decat oja cu sclipici. :)

In pachetul pe care il am eu e oja Strawberry Milkshake (in poza) si perlutele Caviar Rainbow, plus o palniutza pt recuperarea perlelor. Capacul cutiei se foloseste pt colectarea lor.

post-697-1343335751188_thumb.jpg

Mi-am lilat azi unghiile cu Gosh Gasoline. Nu mai pun poza, ca am pozat deja cu culoarea asta. Initial pregatisem maro sidefat, dar tare îmi place culoarea asta liliaca. Mîine cre'ca mi le scurtez, si bag un rosu sidefat auriu, cumparat azi :)

Cred ca astia din industria ojelor, au simtit o usoara ridicare a nivelului monetelor din seifurile personale, de cînd cu subiectul asta :)

Salmida, imi plac unghiile tale, sunt mereu.. elegante. Bilutele colorate cu ce le faci sa stea?

Merci!

Editez: ca am vazut despre ce e vorba.L-am vazut azi si n-am stiut ce e.Maine ma duc sa mi-l iau. :)

Te asteptam cu poze! Eu nu le-am tinut mult pt ca mi-a fost frica sa nu scape vreo bilutza unde nu trebuie si sa ajunga la cei mici. De aceea am si fixat cu top coat bine de abia le-am dat jos apoi. :)

• Author

Eu am vazut ca puneau perlinele si pe o farfuriuta mica si asa nu se pierde nimic.

Nu le vreau pe toate "imperlinate", e prea mult, chiar si pentru mine.Imi fac cate una la fiecare mana ca tine.

Neata,Lily, astept poza cu bilutele tale. Eu nu ma bag (deocamdata...) la chestii complicate, asa ca azi simplu

post-639-13433672302469_thumb.jpg

post-639-13433672406131_thumb.jpg

Ma enerveaza ca nu reusesc nicicum sa mi le fac fara sa ma manjesc peste tot si nu stiu cum sa le curat dup-aia fara sa distrug si oja de pe unghie...

eu curat pe moment, imediat ce s-a produs accidentul.

adevarul ca la astea puternic pigmentate e mai greu si asta-i un motiv ptr care prefer eu nuante nude.

eu n'am incercat dar am vazut intr'un tutorial un tips:

- inainte de aplicarea lacului ungeti de jur imprejurul unghiei cu un betisor cu vata in vf atins in putina vaselina, crema hidratanta, ceva gras, si astfel oja nu se mai lipeste de cuticule/piele chiar daca o atinge. dar cred ca trebuie avut grija sa nu fie atinsa unghia cu unsoare.

de'as fi fost asa perseverenta in mai multe domenii, acu' as fi zacut plictisita si mofturoasa pe propria insula

hihi. Păi nu ar fi fost păcat să fii plictisită şi mofuroasă? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

ia sa recapitulam ce inseamna simplut la Ioana: lacuite, date cu sclipicioase, da' numa varfurile, doua dungulite negre paralele, orientate la 45grade fata de axa verticala a unghiei, trei punctulete negre dispuse a.i. sa descrie o dreapta. mda!

...

io nu cred ca se poate inventa un topic cu mai mare succes decat asta.

total de acord cu cele de mai sus.

Se vede, domn'le, cine are mână şi ochi de artist. Şi la izuk am mai observat (şi mai sunt fete artiste, să nu se supere pe mine, dar în ultima vreme Ioana şi izuka m-au cam bântuit https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/toothy6.gif), cum sunt mâncărurile aşa sunt si unghiile. Au ochi, îndemânare şi rabdare la bibilit. Bravo https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Eu vă spuneam că merg la salon şi am gânduri măreţe. Am fost miercuri cu avânt dar nu am şocat pe nimeni. Şi n-am nici poze că am împachetat deja aparatul. Dar poate îmi pozez picioarele pe plajă :pupic: Am un scipici cu ceva paiete, chiar interesant. Asta ştiu că ţine bine, aşa ca 2 săptămîni, la mare, voi avea picioarele ok (nu mă bagă Lili la închisoare https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif).

La mâini am avut o mică dezamăgire. Am văzut o sticluţă foaaaarte interesantă, cu ape, cam ca cele ale lui Lili şi Petu. Doar culorile sunt cărămiziu şi auriu. Am ales-o mîndră tare de mine şi de curajul meu. Ciuciu! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad3.gif Pe unghie e aşa de cuminte!!! E frumoasă tare, îmi place, doar că m-am desumflat. Zici ca mi-a făcut cineva cu degetul: ia stai tu cuminte, eeeee! Aşa că-s cuminte... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif

Sunt total de acord cu tine, Boni, clar nu-i iese oricui, iti trebuie si rabdare si un pic de talent la asa ceva.

Cand ajungi la mare, musai sa pozezi si unghiile, le vedem macar dupa ce te intorci!

Pt curatat pielitele de oja eu folosesc corectorul de la OPI. Ma tine de cativa ani asa ca isi merita banii. E ca o carioca cu varful tare si se poate apasa cu mai multa precizie pe margine pt a curata oja. E mai sigur decat cu betisoarele de urechi care au varf moale.

Varful se scoate si completati cu diluant cand se duce, ca pe o carioca si tine f mult, iar varful se curata imediat stergand pe o hartie oja indepartata. Are si un varf de rezerva daca vreti sa aveti unul pt culori deschise si unul pt culori inchise.

Poate ca sunt si alte marci.

Iata o poza de pe net

post-697-13433827527582_thumb.jpg

Boni, distractie frumoasa si te asteptam cu poze. :pupic:

Multumesc pentru sfaturi, fetele, o sa mai exersez si eu, d-ade iese mai bine.

Salmida, la noi n-am vazut asa ceva, o sa caut si pe net. Nici produse Opi n-am vazut.

Edit: am gasit pe net, cred ca-mi comand cat de curand.

Neata,Lily, astept poza cu bilutele tale. Eu nu ma bag (deocamdata...) la chestii complicate, asa ca azi simplu

Ma enerveaza ca nu reusesc nicicum sa mi le fac fara sa ma manjesc peste tot si nu stiu cum sa le curat dup-aia fara sa distrug si oja de pe unghie...

Te-ai lilait, îmi place!

Si eu ma mînjesc, dar mi-am luat corector, ca altfel nu se mai putea. Al meu e ieftin, e chiar de la Aldi, si e super bun! Curata ca un campion si are si vîrfuri de schimb.

eu curat pe moment, imediat ce s-a produs accidentul.

adevarul ca la astea puternic pigmentate e mai greu si asta-i un motiv ptr care prefer eu nuante nude.

Creion corector :pupic:

Pe mine ma enerveaza cînd le sterg de tot, nu pe margine. Ca tre sa folosesc multe pads de vata înmuiate si rasîmbimate în acetona :)

eu n'am incercat dar am vazut intr'un tutorial un tips:

- inainte de aplicarea lacului ungeti de jur imprejurul unghiei cu un betisor cu vata in vf atins in putina vaselina, crema hidratanta, ceva gras, si astfel oja nu se mai lipeste de cuticule/piele chiar daca o atinge. dar cred ca trebuie avut grija sa nu fie atinsa unghia cu unsoare.

Asta e aiurea daca nu ai mîna linstita si dai pe lînga. Nu se mai prinde nici oja de unghie =))

Izuk, taaare faine unghiile tale!

Ioana, tu ar trebui sa deschizi pravalie!

Am vazut ca ati încercat oje în magazin. La noi nu sînt testere de oje, doar de parfumuri...

Salmida, imi plac sclipicioasele tale.

Vazusesem si eu prin poze manichiura cu kaviar,da nu stiam ca se numeste asa si m-am uitat pe net, sincer mie una mi se pare prea scump, plus ca eu personal l-as folosii la ocazii nu de zi cu zi si sa dau pe 20 g de kaviar 30€ mi se pare hmm, not for me.In rest imi place sa vad la altii.

Geomi, interesante culori.

2ut, ce a aratat Salmida este ok pt curatat excesul de oja, dar daca nu e, poti infasura putina vata pe cutitas(daca ai) inmuiat in acetona, merge f bine, mai ales ca are varful subrire.Am avut si eu creionas,dar al meu nu se schimba si in timp a tb sa-l arunc,acum curat cum spuneam, cu vata in strat subtire infasurat pe cutitas sau pe chiureta.

Azi model abstract :occasion14: , facut intre copt de 2 prajituri

post-479-13433889071414_thumb.jpg

post-479-13433892460064_thumb.jpg

Adevarut e ca astea asa simplute sunt preferatele mele, mai ales cu negru.

:occasion14:

:sad3: recapitulam: base coat, lac, sclipici pe varfuri, dugulite si punctulete, top coat, rezultat simplu 10 minute :hungry:

Nu pot sa cred! Nu va mai faceti unghiile? :love7: Eu am sarit peste rosu sidefat auriu, am lacuit mauvele dupa degradeul galben-verde-glitter, iar azi iar nu am ajuns la rosu ala (oare de ce evit rosu?), dar mi-am tras un Essence - I Love Bad Boys. Culoarea asta are un metal decent si fin care luceste albastrui. Din pacate în poza nu reiese deloc, iar în realitate mai putin decît am crezut, tinînd cont de cum se vede în sticluta. Totusi îmi place nuanta. Nu am putut rezista si mi-am aplicat si bling-bling & butterfly :love7:

[center]post-5-13435033662604_thumb.jpg[/center]

Imi place la nebunie culoarea asta, sorella mea.

Eu peste albiciosul pozat mai in urma mi-am pus un alt nude, miine vad ce aleg, poate un verde deschis sidefat Kiko, si cit mai curind tre' sa ma duc la Oviesse sa caut Essence :love7: si in curind o sa-mi iau un Dior pentru ca prietena mea prea mi l-a laudat.

Maya, ti-ai schimbat radical "lookul" unghiilor, dp meu dv NU in bine, ci in FOARTE BINE!!! Deci acum ai o forma super! inainte poate te pueai plange, dar acum ai niste maini si unghii de revista! brava de schimbare!

eu am mai tras o tura de fiecare unghie in alta culoare, toate mate, adusese marfa proaspata manichiurista (am facut vreo 2 foto, dar nu am avut timp sa le manevrez de postare). Acum sunt rosu sidefat (eu rosu adeseori, rosu sidef prima data), pe astea nu le-am pozat inca, sa vedem maine daca apuc si cand oi vedea ziua sa reusesc si sa postez.

Toate mi-au placut, dar in mod particular alea ale Ioanei albe cu picturi subtiri verzi si negre. Imi plac mult picturile tale Ioana, asa facea si manichiurista care m-a facut sa nu imi mai fac manichiura acasa ...din pacate am pierdut-o pe ea, iar astea de cartier sunt nici la unghia mica. Ai talent, ar trebui sa scoti bani din asta ... :love7: mai ales ca iti si place!

Nu pot sa cred! Nu va mai faceti unghiile? :love7: Eu am sarit peste rosu sidefat auriu, am lacuit mauvele dupa degradeul galben-verde-glitter, iar azi iar nu am ajuns la rosu ala (oare de ce evit rosu?), dar mi-am tras un Essence 23. Colectia noua nu are nume frumoase, ci doar cifre pe cur la sticlute... cre'ca le-a pierit inspiratia alora de la essence. Culoarea asta are un metal decent si fin care luceste albastrui. Din pacate în poza nu reiese deloc, iar în realitate mai putin decît am crezut, tinînd cont de cum se vede în sticluta. Totusi îmi place nuanta. Nu am putut rezista si mi-am aplicat si bling-bling & butterfly :love7:

[center]post-5-13435033662604_thumb.jpg[/center]

Maya nu ma lamuresc ce tip de albastru e asta dar imi place! Si eu ma gindeam tot la albastru saptamina asta!

Rectific, deci nu le-a crapat inspiratia, ci vederea mea cedeaza :love7:

Foarte mic, dar reaaallllyyyy foarte mic scrie pe sticloanta Essence - 127 I love bad boys. Am intrat pe pagina lor, si acolo culoarea arata diferit. Totusi nuanta care o vedeti pe unghiile mele, în afara faptului ca nu se vede sideful albastrui, e foarte apropiata de adevar. Ei o prezinta mult mai vie, pe cînd realitatea e mai pala... altfel, dar mie imi place asa.

Daniella, bun revenit! Merci. Imi dau si eu silinta :love7: , dar acusi le scurtez iar, ca doua sînt putin bulite pe margini, dar am dat cu lac reparator de la P2. Foarte bun. Nu se vede si nu se simte nimic :love7:

Lizura, albastrul asta e unu deschis în care s-a turnat ceva verde din Adria si putin metal fin albastrui/aqua marin... asta ca sa-ti dai seama cam cum e albastrul asta :love7: