June 3, 201214 yr comment_151670 koral cred ca nu-i mai ai...dar puteai sa-i scoti la licitatie dovleceii aia...Eu eram cel mai bun ofertant... Report
June 3, 201214 yr comment_151672 Wow, pagina asta e o nebunie totala! Mbuuuuuuun! Lili, cum sunt batoanele alea de calamar? Eu azi ciulama de ciuperci ca la Putna: Report
June 3, 201214 yr comment_151673 Sos de peste nu aveam in casa, morcov aveam unul mic ramas in frigider, mi-a fost mila de el asa, orfan, acolo... De mult vroiam sa incerc, acum am gasit timp si chef si ingrediente... sa vedem ce-o iesi, deja mirosea groaznic cand am umplut borcanul... cred ca-i de bine... Nu ai facut absolut nici o greseala cu morcovul. Si eu pun de multe ori si se regaseste in multe versiuni de pe net.Ideea de baza recomandata de cei mai mari chef-i e sa gatesti cu ingrediente locale si de sezon.Daca afara/bucatarie e cald fermenteaza in 30 de ore. Daca e rece, dar rece, cam in 48-50 de ore. Si e gata de consumat si e fabulos.E drept cantitatea de lactobacili benefici, care e de 4 - 5 ori mai mare dacat in cele mai sanatoase si "adevarate" iaurturi, creste progresiv in cam doua sapatamani.Atentie cu borcanele!!!! Pune-le intr-o tava ceva. Din unele, cat de atans ar fi capacul, mai razbeste afara. E acolo o fermentatie, ceva de de speriat!!!Si mai fii atenta aici:Daca iti ramane ... cum sa-i spun ... zeama, na! feliaza niste ciuperci, champignons sau pleurotus si lasa-le la murat kimchi-style doua zile. Ai sa ma pomenesti Mirosul arata ca esti pe drumul cel bun Shefu' , nu am decat borcanul ce se vede in poza. Nu e etans, i-am scos garnitura de cauciuc si l-am pus pe pervaz, pe balcon. Daca va curge, va curge pe balcon, iar vecinii se vor intreba ce se intampla la noi in casa de miroase a ciorapi nespalati? Mnoa, precis doamna Corina l-a pedepsit pe domnul Dorel... Tip-ul cu ciupercile e nepretuit!!!! Fii sigur ca te voi pomeni!!! Report
June 3, 201214 yr comment_151674 koral cred ca nu-i mai ai...dar puteai sa-i scoti la licitatie dovleceii aia...Eu eram cel mai bun ofertant... Carmen, mai am. Facem un schimb cinstit ( ) cu guanciale. 1-0 pentru mine! Report
June 3, 201214 yr comment_151677 Carmen, mai am. Facem un schimb cinstit ( ) cu guanciale. 1-0 pentru mine! Pai da...eu guanciale nu mai am...iti dau poza... Report
June 3, 201214 yr comment_151678 Eu azi ciulama de ciuperci ca la Putna: Lovitura sub centura de la Putna, as spune eu... Report
June 3, 201214 yr comment_151681 Eu azi ciulama de ciuperci ca la Putna: Lovitura sub centura de la Putna, as spune eu... +1 !Poza ( respectiv reteta ) asta e dovada clara ca cele mai bune lucruri din lume sunt simple si, prin asta, perfecte! Laponica, esti grozava!!!! Report
June 3, 201214 yr comment_151697 Multumesc fetelor si da, cele mai bune si gustoase lucruri sunt cele simple. Va jur ca imi crapa burticoasa...nu m-am putut opri din mancat. :snorting: Report
June 3, 201214 yr comment_151702 ... batoane de calamari, tare bune , e prima data cand iau dar cu siguranta nu ultima...Nu vreau sa mint. Si eu cumpar cateodata in drum spre casa, cand nu am nimic pregatit si in plus mi-e si lene. Dar tot mai rar...Din pacate, dupa ceea ce scrie pe dosul pachetelui procentajul de calamar e miculut, in rest carne de peste - mistery fish si ceva ma face sa banuiesc, ca e vorba de odiosul panga' - stabilizatori, e-uri si nenorocirile de rigoare.Da, sunt gustuoase ca au ei grija...Prefer sa am la congelator inele de calamar congelate, midii, sau baby octopus dar cum spuneam cateodata se termnina si mai e si lenea mea...Anul asta inca nu m-am spurcat Nu este in nici un caz o critica, ci doar o recomandare sa incerci the real thing si vei vedea diferenta. Dar asa am inceput-o si eu. Daca nu faceam si eu azi pui, ma abonam la tine Nici eu nu iau des , cred ca e a doua oara anul asta cand cumpar asa ceva si chiar aveam mancare destula gatita dar imi era pofta , acum o data de doua ori merge dar o sa tin cont de sfatul dvs Report
June 3, 201214 yr comment_151704 Lapona , sunt foarte gustoase dar vorba maestrului , cine stie cat calamar contin? dar sunt bune, eu am mancat vreo doua cu lamaie Report
June 4, 201214 yr comment_151756 Ciorba de fasole , papricas de pui cu galuste , pui cu bambus si orez ( 3 zile nu ma mai vedeti pe aici decat sa admir bunatatile voastre ) Report
June 4, 201214 yr comment_151764 Ciorba de fasole , papricas de pui cu galuste , pui cu bambus si orez ( 3 zile nu ma mai vedeti pe aici decat sa admir bunatatile voastre ) Ha, ha...lasi bombele si pleci!Eu abia astazi am reusit sa gust si sa fac o poza sarmalelor gatite de Mosi! Report
June 4, 201214 yr comment_151768 Eu tocmai am terminat sarmalele , dar erau facute in varza. Desi , Iza ar mai fi mancat si a patra zi :)O trimit la tine ! Report
June 4, 201214 yr comment_151773 Eu tocmai am terminat sarmalele , dar erau facute in varza. Desi , Iza ar mai fi mancat si a patra zi :)O trimit la tine !Trimite-o ca am facut multe si am mancat si altceva intre timp, diseara fac cotlete ca sa nu mor de pofte ranita, abia astept! Report
June 4, 201214 yr comment_151776 Ce pofta mi-ati facut Gela cu sarmalele( lumea stie ca eu mananc sarmale si-n somn daca se poate) si Izuk cu papricasul de pui. Cred ca o sa tricotez si eu un papricas, asa cu galuste pe post de comfort food! Report
June 4, 201214 yr comment_151785 ciulama de ciuperci ca la Putna: = e reteta pe undeva? Vreau si euuuu! De rest, nici nu vreau sa mai vad! Report
June 4, 201214 yr comment_151788 Zoazo, ti-am scanat-o, sper sa se incarce. Eu am facut ca la carte numai ca am adaugat in rantasul de faina niste ceapa verde, iar la final un catel de usturoi proaspat tocat marunt si marar. Eu am o treaba cu ciupercile, mananc pana pocnesc. Ciulamaua asta e teribila! Scan1.pdf Report
June 4, 201214 yr comment_151796 Izuk, mai ai o portie de ciorbita?arata miami.Gelutza si eu tot sarmaluze in foi de vita ca nu mai mancasem de mult si am profitat ca acum am vita la "botul calului" Eu azi, supa de pui cu taitei/fidea de casa si sarmalute in foi de vita cu smantanica de casa le-am facut mici, mici, mai mici sau aproape cat un bat de chibrit:) Report
June 4, 201214 yr comment_151812 In seara asta am dat "atacul" la portofele...Nu mai vreau zile libere ca asta inseamna pentru mine desfrau al poftelor (culinare)! Report
June 4, 201214 yr comment_151815 Eu tot pe fuga din zbor am facut o poza si eu. Placinta cu spanac, cascaval si prosciutto(blatul din aluat frantuzesc) Report
June 5, 201214 yr comment_151845 Zoazo, ti-am scanat-o, sper sa se incarce. Eu am facut ca la carte numai ca am adaugat in rantasul de faina niste ceapa verde, iar la final un catel de usturoi proaspat tocat marunt si marar. Eu am o treaba cu ciupercile, mananc pana pocnesc. Ciulamaua asta e teribila! Multam! Am descarcat si iau pe stick!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Report
June 5, 201214 yr comment_151898 Varza cu multe rosii, ardei gras, morcov afumatura cimbru ,ceva vin alb si altele,mamaliguta si ardei iuti Report
June 5, 201214 yr comment_151943 m-am uitat in urma de cand n-am mai intrat si am balit continuu....aici doar sa intri sa pui o poza si atat, sa nu te uiti in urma, satul sa fii si tot iti vine lesin. geany, am simtit mirosul la varza ta, sa va fie de binenu am poza, am facut doar un stir fry in seara asta....inca nu mi-am intrat in mana, o iau usurel. Report