May 17, 201214 yr comment_149059 Cica uneori mai si gatesc.Tarta Ratatouille, era mai aspectoasa cu ardei rosu,da n-am avut Report
May 17, 201214 yr comment_149061 Foarte interesanta, pe linga ratatouille ce-ai mai pus in umplutura? Report
May 17, 201214 yr comment_149065 Hoa, mainile sus, esti pe cale a fi jefuita: strachina ori viata! Lorico, daca viata mea te satisface, ia-o tu pa toata! Da' pentru strachina te bati deja cu dl Zoazorel, ca doar una am! P-asta! De la Patrik968, Bogda'prosti! Deci, am ales:viata!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Da' io ti-as da continutul, ca dl Zoazo ii mai bataios ca mine si muuult mai posesiv! Iti pun continutul in altceva!Ii mai bine-asa? Nu vreau sa vad sange!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Report
May 17, 201214 yr comment_149067 Foarte interesanta, pe linga ratatouille ce-ai mai pus in umplutura? ou, crème fraîche , lapte, parmesan Report
May 17, 201214 yr comment_149107 Cerra m-ai inebunit cu avocado, am si eu una care s-a copt, ia sa tor niste ton peste el . Pasta/maioneza din avocado o fac in doua feluri cu ou si fara ou. Ambele le am explicat pe aici. La salata asta de ton am facut cu ou: pus in paharul de la blender usturoi, avocado, un ou intreg zeama de lamaie, sare si blenduit adaugand putin cate putin ulei, apoi scos din pahar si adaugat ceapa verde, putine rosii uscate taiate marunt, ardei kapia rosu si tonul stors de apa (era in suc propriu)amestecat incet totul cu lingura. Se mai potriveste de gust acru/sarat. Varianta fara ou: avocado, ulei, usturoi, zeama de lamaie, sare si blenduit cu cate putin ulei pina are consistenta unei maionezemai groase. Se foloseste simplu pe paine sau adaugat in pasta legume sau ce doresti sau pus in loc de maioneza peste ce doresti tu. Oua umplute,salata etc. Report
May 17, 201214 yr comment_149112 Sparanghel alla Bismark, asearaAzi mincarica din carne de vitel, cartofi, ceapa verde, multa bere si la sfirsit marar Report
May 18, 201214 yr comment_149242 Adriana, alea-s "oua de taran"? Io, legume, pui, sos soia...si niste paste din orez pe care le-am ratat oarecum,au iesit cam lipicioase... Report
May 19, 201214 yr comment_149282 Incep prin a-mi cere scuze ca apar atat de rar in aceasta perioada , dar dupa ce scap de pragul pe care-l am de trecut la job, imi voi lua revansa. Adriana , ouale cu sparanghel le-am programat deja pe saptamana viitoare, sparanghel sa gasesc, ca in rest ma descurc. Iulia- Nicoleta, pastele de orez arata foarte bine, nu stiu de ce esti nemultumita, da-mi-le mie, daca mai ai, mie imi plac si goale ! Azi am facut supa de gulii. Moatzo, n-am uitat de supa de galuste, daca nu maine, luni SIGUR fac !!!!Si chiftelute marinate in cuib de paste. Report
May 19, 201214 yr comment_149286 Cerra m-ai inebunit cu avocado, am si eu una care s-a copt, ia sa tor niste ton peste el . Pasta/maioneza din avocado o fac in doua feluri cu ou si fara ou. Ambele le am explicat pe aici. La salata asta de ton am facut cu ou: pus in paharul de la blender usturoi, avocado, un ou intreg zeama de lamaie, sare si blenduit adaugand putin cate putin ulei, apoi scos din pahar si adaugat ceapa verde, putine rosii uscate taiate marunt, ardei kapia rosu si tonul stors de apa (era in suc propriu)amestecat incet totul cu lingura. Se mai potriveste de gust acru/sarat. Varianta fara ou: avocado, ulei, usturoi, zeama de lamaie, sare si blenduit cu cate putin ulei pina are consistenta unei maionezemai groase. Se foloseste simplu pe paine sau adaugat in pasta legume sau ce doresti sau pus in loc de maioneza peste ce doresti tu. Oua umplute,salata etc. ma bag si eu ca musca in lapte )pentru ca ador avocado, pentru gustul lui care aduce cu gustul miezului de nuca verde din copilaria mea de vis, imi place sa-l mananc in fel si chipdar fiind vorba de combinatia cu ou, va propun sa faceti (si) in felul urmator:avocado se taie in cuburi, nici prea mari, nici prea mici, cam 1cm cubouale se fierb tari (2 oua la un avocado cam cat o para buna, fara steroizi )si se taie marunt - eu le tai cu aparatul de feliat oua in care pun si intorc oul pe toate partilese amesteca avocado cu oualeseparat se face o vinegreta din ulei, suc de lamaie, sare, piper si o lingurita de mustar bun, care se bat pana devin o emulsie si se toarna peste amestecul de mai susla fel - se poate manca pe felii de paine, eu prefer prajitaorice ai pune in plus, e in plus ! parerea mea si un supliment: cand alegeti avocado, el trebuie sa fie USOR moale, astfel incat miezul sa fie de culoare verde deschis si consistenta semi-pastoasadaca e tare, e crud, iar daca e prea moale, e mai bun pentru masca pentru fata,cosmetica, decat pentru mancatdesi eu mananc si mai moale, cateodata Report
May 19, 201214 yr comment_149302 Cartofi noi cu marar si usturoi verde. Cu branza de oi smantana si costita. Salata. Report
May 19, 201214 yr comment_149310 Si noi am avut cartofi noi, la cuptor cu sare si rozmarin. Azi, pentru ca au fost niste prieteni la noi si pentru ca a fost frumos afara, am facut gratar: carne de porc si carnati. Plus salata. Plus galette (asta e un fel de turta) de branza cu dovlecei. Report
May 19, 201214 yr comment_149322 Adriana, alea-s "oua de taran"? Nu nimica, is oua de supermarket si expirau si in ziua aceea da' inca suntem vii, singura chestie la care ma uit mereu e ori sa fie biologiche cind le gasesc ori sa fie de la gaini crescute libere, nu alea in custi. Adriana , ouale cu sparanghel le-am programat deja pe saptamana viitoare, sparanghel sa gasesc, ca in rest ma descurc.Aici e vremea lui, noi il mincam de saptamini, Marco a zis Basta Da' io azi am mai cumparat un manunchi Si acu incepem cu dovleceii Report
May 20, 201214 yr comment_149339 Este foarte buna propunerea ta, insa eu cubulete daca il tai il pap numai eu, ptr ca sotul meu nu . Abia l`am convins sa incerce macar asa pasta (inainte mancam cu fica mea dar acum...). Eu cumpar avocado tare si sanatos si il coc eu acasa in hartie la intuneric si caldura. In 3-4 zile este copt, apoi se pastreaza in frigider invelit in hartie pina la procesare.Am patit`o cu cel cumparat copt. Di 3 bucati unul era bun si ceilalti in mijloc naspa, desi pe dinafara pareau k. Report
May 20, 201214 yr comment_149342 Repede , repejor ,niste pozne , nu chiar reusite ca-s grabita sa pun masa Salata buf Supa de pui cu taitei Cotlet la gratar ( cu mult piper pentru sotz , asa a fost cererea ) , cartofi la cuptor si sos de hrean Si desertul mai tarziu la rubrica aferenta Report
May 20, 201214 yr comment_149347 supa de paradaici , cartofi natur si pui la protzap, rosii, moza la aperitiv. Report
May 20, 201214 yr comment_149371 Puple de pui si ultimul muschiulet de porc (din porcul taiat) la cuptor cu salata de rosii si cartofi prajiti, nepozati Report
May 20, 201214 yr comment_149378 Cerra, merci.Pana acum am facut varianta simpla, n-am folosit ou, sau fac cu nuci. Azi cald, asa ca mai simplu salata verde cu rosii, castraveti si branza de casa Report
May 20, 201214 yr comment_149407 Chiftele la cuptor, snitele de pui si salata de rucola cu nuci, aceasta din urma nepozata fiindca in momentul in care am pus dressingul am navalit la masa. Report
May 20, 201214 yr comment_149408 ieri omleta cu flori de dovleceiio azi la prinz salatasi in seara asta cum ploua ca toamna polenta e spezzatino Report
May 21, 201214 yr comment_149468 In graba aseara acasa( am fost plecati la tara si ce sa pregatit colo am uitat sa pozez macar cu tel. Acasa Supa din spate de curcan (azi pun galustele in ea) poza azi Chiftelute in wok`ul de la delimano fara ulei doar cat au lasat ele (aveam de gand sa fac chiftelutele marinate doar ca am cules spanacul de la tara si am hotarat sa amin marinatele si sa fac spanacul. Sos de spanac ca la mama mea (spanacul taiat mai mare si pus in tigaie/cratita cu putin ulei, sare, si o cescuta de apa si lasat la dunstuit bine, apoi se face faina cu lapte in cana si se toarna peste spanac (eu am pus amidon) se adauga usturoiul taiat si se mai lasa putin la foc si gata.Se poate adauga si smantana la sfarsit dar eu numai aveam decat iaurt si am lasat asa. Report
May 21, 201214 yr comment_149490 Bunataturi cat cuprinde pe aici...ia sa va arat ce rosii minunate am luat deunazi, de facui ieri o supa ca a lui Pisco vara ... Report
May 21, 201214 yr comment_149501 Gianino, erau in special grozav de gustoase:) , ca altfel erau intortochiate rau Report