May 15, 201214 yr comment_148750 Adriana, gand la gand cu bucurie si eu am avut chiftelute marinate. Eu supa de vita cu taitei de casa.Aveam in congelator niste supa de vita facuta din oase si cum aveam chef de supa cu taitei am zis ca merge si cu asta de vita Sa nu te superi, dar mie asa mi se pare ca e cea mai buna cu supa de vita, arata super! Din aia de gaina , fac mai mult pentru mofturosi sau bolnavi Report
May 15, 201214 yr comment_148752 Chiftelute in sos , supa de vacuta Eu azi simplu , inspirata de Adriana , clatite cu sparanghel ( si niste perle de branza , sos bechamel ,cascaval - la cuptor ) Report
May 15, 201214 yr comment_148776 nu-i de azi, e de la sfarsitul saptamanii, dar abea acum am descarcat pozele tarta cu umplutura de spanac, urzici si cas Report
May 15, 201214 yr comment_148782 nu-i de azi, e de la sfarsitul saptamanii, dar abea acum am descarcat pozele tarta cu umplutura de spanac, urzici si casArata intr-un mod pofticios!Detaliaza putin, te rog, ce aluat ai avut. Report
May 15, 201214 yr comment_148795 Focaccia umpluta (cu cascaval,parmigiano,salam si rondele de carnacior busuioc proaspat)deasupra ceapa,fulgi de ardei iute,oregano,rosmarin,ulei de masline. Report
May 15, 201214 yr comment_148797 Ce mananc eu de pe pagina asta: supa cu taitei, mmmmmm, cu toate ca am halimangit un bors de curcan cu taitei. Si apoi tarta cu urzici, buuuuuun! Da' ce imi place modelul ala Boni, arata a ceva litere misterioase, ale unei vechi civilizatii. Cu siguranta mesajul e "mananca-ma, mananca-ma!!" Ioana, vroiam sa iti spun ca in ultimul timp faci poze foarte faine, doar ca trebuie sa imi satisfac o curiozitate: de ce pui motivul asa pe diagonala? Eu ori inclin capul, ori laptopul ca sa le privesc. De cele mai multe ori laptopul, ca tartacuta e prea grea Report
May 15, 201214 yr comment_148806 cerra, am incercat o tigaie noua imbracata cu ceramica pe dinauntru, am pus doar un strop de ulei si am prajit sa zic asa cu capac, deci nu e o prajeala propriu-zisa chiftelele, le-am intors pe partea cealalta si apoi am adaugat sosul de rosii si le-am lasat sa fiarba cu capac mult si bine, intorcindu-le o singura data si gata. Report
May 15, 201214 yr comment_148811 Ieri am avut mini-tarte umplute cu pasta de ton si maioneza de avocada, asa cum a descris cerra cateva pagini mai inainte. Excelente! Merci Cerra. Report
May 16, 201214 yr comment_148843 Noi, mancarica cu mazare, morcovi si muschi afumat, pozate direct in oala Report
May 16, 201214 yr comment_148848 Arata intr-un mod pofticios!Detaliaza putin, te rog, ce aluat ai avut.Vai Boni, m-ai terminat ! Chiar, ia detaliaza!Boniiiiiiii arata extraordinar!!!va multumesc pentru aprecieri. acu' ma umflu in pene https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy.gif si mi se pare si mie apetisanta poza Gelutzo, aluatul e "impaturitul" tau, cu mici modificari sa se potriveasca cu ale mele. l-am facut de pasti pentru "brie en croute" si ce mi-a ramas am congelat. acum, ca am forma de tarta profit din plin si fac tot ce se poate. umplutura este din spanac+urzici oparite (o parte le-am facut piure) + cas dat pe razatoarea mare + 2 oua. mi-a placut la gust, e foarte buna, dar foaaaarte satioasa. nu pot manca mai mult de o felie la o masa (gustare la birou sau masa de seara). Lori, modelul misterios e facut din ramasite. nu a vrut sa insemne nimic, ci doar sa termin aluatul asta ma duce cu gandul la anii de scoala, cand scriam de zor comentarii pe marginea unui text. dese ori m-am intrebat daca autorul ar fi avut in cap macar 10% din ceea ce eram noi in stare sa scoatem din textul scris de el utule, ce culori acolo la tin in oala https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
May 16, 201214 yr comment_148906 Arata intr-un mod pofticios!Detaliaza putin, te rog, ce aluat ai avut.Vai Boni, m-ai terminat ! Chiar, ia detaliaza!Boniiiiiiii arata extraordinar!!!va multumesc pentru aprecieri. acu' ma umflu in pene https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy.gif si mi se pare si mie apetisanta poza Gelutzo, aluatul e "impaturitul" tau, cu mici modificari sa se potriveasca cu ale mele. l-am facut de pasti pentru "brie en croute" si ce mi-a ramas am congelat. acum, ca am forma de tarta profit din plin si fac tot ce se poate. umplutura este din spanac+urzici oparite (o parte le-am facut piure) + cas dat pe razatoarea mare + 2 oua. mi-a placut la gust, e foarte buna, dar foaaaarte satioasa. nu pot manca mai mult de o felie la o masa (gustare la birou sau masa de seara).Nu degeaba imi place mie aluatul asta; nu ma gandeam ca e chiar el, vedeta,, dar mi-a placut textura, atat cat mi-am putut da seama din poza.Am testat de curand inca un aluat de genul asta, cu drojdie, e super bun, dar nu se poate pastra precum cel de care vb. mai mult timp, am poze cu pasii, cred ca o sa-l lipesc tot la topicul acela, ca varianta de lucru. Multumesc de completari,tarta se va face si la mine ca am verdeatza cat cuprinde! Report
May 16, 201214 yr comment_148920 Ieri am avut mini-tarte umplute cu pasta de ton si maioneza de avocada, asa cum a descris cerra cateva pagini mai inainte. Excelente! Merci Cerra. Sa va fie de bine! Ma bucur ca ai incercat reteta si cel mai mult ma bucur ca ti`a si placut! Report
May 16, 201214 yr comment_148921 cerra, am incercat o tigaie noua imbracata cu ceramica pe dinauntru, am pus doar un strop de ulei si am prajit sa zic asa cu capac, deci nu e o prajeala propriu-zisa chiftelele, le-am intors pe partea cealalta si apoi am adaugat sosul de rosii si le-am lasat sa fiarba cu capac mult si bine, intorcindu-le o singura data si gata. Multumesc frumos! O sa le incerc si eu curand. Azi............ Focaccia aluatul scris de Maya si umplutura dupa capsorul meu. Deseara in bucataria portocalie. Sper ca ajung sa fac si poza. Report
May 16, 201214 yr comment_148932 Foame mare, timp putin, poza naspa...Mancarea, insa, superba!Simpla si satioasa:pui cu ciuperci si smantana!Mi-as fi dorit si mamaliga, dar n-am mai avut rabdare:Scuzati poza! Report
May 17, 201214 yr comment_148976 Foame mare, timp putin, poza naspa...Mancarea, insa, superba!Simpla si satioasa:pui cu ciuperci si smantana!Mi-as fi dorit si mamaliga, dar n-am mai avut rabdare:Scuzati poza! Hoa, mainile sus, esti pe cale a fi jefuita: strachina ori viata! Report
May 17, 201214 yr comment_148980 Bruschetta cu mozzarella calda cu bob tras in tigaie. Bobul copt intr-o tigaie fara apa, cu capac, o shalota si un strop de ulei: Pulpe de pui taiate in doua dar in lung de macelar, la gratar, in spate dovlecei si morcovi la wok: Report
May 17, 201214 yr comment_149021 Lili, prima poza e de artist ce sa mai... Frumoasa tare!Si-mi place tot ce-ai facut . Report
May 17, 201214 yr comment_149040 Focaccia dubla portie ptr 9 pers. Am facut aluatul tau Maya iar umplutura dupa comanda clientilor:) Rosii uscate in ulei, bacon, mozzarela, brie, carnati uscati de casa, oregano, cimbru, ceapa. cam asta este cantitatea: tava ce se vede mai micuta nu este cum pare in poza este o tava 42/ numai stiu cat, iar cea care se vede mareeeeeee este tava de la cuptorul electric nu am masurat`o. Toata lumea multumita:) Este mai bronzata ptr ca asa ne place. si o poza acasa azidimineata Salata de ton cu avocado Report
May 17, 201214 yr comment_149045 Cerra Mi-e dor de focaccia , nu am mai facut de mult , tre' sa fac cat de curand Report
May 17, 201214 yr comment_149047 Cerra Mi-e dor de focaccia , nu am mai facut de mult , tre' sa fac cat de curand Eu o sa o repet cat de curand ptr ca la sotul meu ii place mai mult decat pizza si se face mult mai usor decat placinta foioasa cu branza/carne. Fac rocada cu focaccia si turte Report
May 17, 201214 yr comment_149058 Ioana, vroiam sa iti spun ca in ultimul timp faci poze foarte faine, doar ca trebuie sa imi satisfac o curiozitate: de ce pui motivul asa pe diagonala? Eu ori inclin capul, ori laptopul ca sa le privesc. De cele mai multe ori laptopul, ca tartacuta e prea grea Ca asa imi place sa sucesc capete .Lasand gluma de-o parte e ca fac asa cand n-am spatiu sau lumina, ma inclin dupa cum da mai bine.Poti spune ca asta ma reprezinta, sunt pe-o dunga Bruschetta cu mozzarella calda cu bob tras in tigaie. Bobul copt intr-o tigaie fara apa, cu capac, o shalota si un strop de ulei: Pulpe de pui taiate in doua dar in lung de macelar, la gratar, in spate dovlecei si morcovi la wok: Mamma Lili, mancati-as copanelu...din tigaie.Mai am si eu niste boabe, da congelate, ia sa fac si eu asa Focaccia dubla portie ptr 9 pers. Am facut aluatul tau Maya iar umplutura dupa comanda clientilor:) Rosii uscate in ulei, bacon, mozzarela, brie, carnati uscati de casa, oregano, cimbru, ceapa. cam asta este cantitatea: tava ce se vede mai micuta nu este cum pare in poza este o tava 42/ numai stiu cat, iar cea care se vede mareeeeeee este tava de la cuptorul electric nu am masurat`o. Toata lumea multumita:) Este mai bronzata ptr ca asa ne place. Salata de ton cu avocado Cerra m-ai inebunit cu avocado, am si eu una care s-a copt, ia sa tor niste ton peste el . Report