Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

La noi la masa ,chec cu alune,ciocolata si mere.

[size=2]post-48-13659473348207_thumb.jpg[/size]

Whoa! Reteta pls !!!!

:notworthy: :floare: :floare:

O sa il postez separat la retete azi .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

:notworthy: DAAAAA!!!!!!!!!!!! Mai acus! (oofff, ce-as mai vrea sa vin, Koralindo...) Eu am cioco Poiana, cu 55 % cacao. N-am forme de silicon asa mici, dar am de-alea de 6.O merge? Ca nu-i ff complicat ce zici tu acolo! N-ai uns peretii formelor cu ulei?

Nashico,

Stai cumintica cu tava de briose ca daca nu`i de silicon (tu vb de cea de tabla teflonata sau de forme de silicon de 6 cm )nu ai cum sa scoti cosuletul de ciocolata din tava de briose.

De silicon e, dar d-aia de 6 forme pe tava! Dar si ideea data de Geanny e faina!

De silicon e, dar d-aia de 6 forme pe tava! Dar si ideea data de Geanny e faina!

Atunci este k. Le desprinzi usor pe toate odata si apoi le intorci pe o tava incet si o sa iese.Vezi tu care faza o aplici.

Fa si hai cu ele aici.

Ce ma bucur ca ti-a placut ideea Zoazo,nici eu nu am forme individuale de muffins,si nici rabdare nu am sa ghighilesc :notworthy: dar mereu ma dau pe spate ,briosele lui Cora si ale fetelor :floare:

:lol: eu in schimb,ia' am turnat tot maglavaisul in forma mare (de guguluf) pus niste bucatele de ciocolata deasupra si gata :floare:

De gustos e f. gustos si usor de facut ,pe principiul rapid ieftin si bun,da' nu-i aspectuos deloc

post-405-1366112449114_thumb.jpg

Eu ma feresc de topicul asta ca Scaraotzchi de tamaie...dar nu am mai rezistat, asa ca in weekend mi-am dat cu stangu'n dreptu': tort cu crema de ness, reteta de pe vremea comunismului, cand nessul de dadea pe sub mana, zaharul, faina si ouale erau la ratie si-atat. Dom'ne da' buuuuuun.

Cred ca mai e putin calda ...tarta cu mere si crema frangipane:

Ce bine arata! Am vazut de curand pe net o tarta cu crema frangipane si mi s-a facut pofta. Acum o vad si pe a ta, sigur trebuie sa incerc si eu.

Multumesc Ela!

E foarte buna crema, cel putin noua ne-a placut,acum depinde de gustul fiecaruia.

La noi la masa ,chec cu alune,ciocolata si mere.

[size=2]post-48-13659473348207_thumb.jpg[/size]

Whoa! Reteta pls !!!!

:biggrin: :71: :(

O sa il postez separat la retete azi .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Multumiri! :( :(

Eu ma feresc de topicul asta ca Scaraotzchi de tamaie...dar nu am mai rezistat, asa ca in weekend mi-am dat cu stangu'n dreptu': tort cu crema de ness, reteta de pe vremea comunismului, cand nessul de dadea pe sub mana, zaharul, faina si ouale erau la ratie si-atat. Dom'ne da' buuuuuun.

Doamne da' bine poa' sa arate!! :(

Pun si aici poza, checul lui Piscotel , nu a iesit la aspect ca al ei, dar la gust e super-mega bun !

post-1184-13662097940489_thumb.jpg

Pun si aici poza, checul lui Piscotel , nu a iesit la aspect ca al ei, dar la gust e super-mega bun !

Sa va fie de bine .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Sa va fie de bine .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Multumim frumos ! :pupic:

Ce fete harnice si ce prajituri bune!!!!!!!!!

Hummingbird Cupcakes

by Denisa

post-1316-1366228972475_thumb.jpg

foarte fragede

post-1316-13662289802106_thumb.jpg

si.... fardate cu dulce de leche si smantana (originalele aveau glazura de branza si vanilie)

post-1316-1366228993119_thumb.jpg

post-1316-13662290044887_thumb.jpg

Geluta!!!! Mi-ai lipsit!! Vreau si reteta, te rog!!

Eu am facut clatite “zero colesterol” ( faina integrala, fulgi ovaz, lapte migdale/soia..) si umplute cu sirop de ciocolata ( cacao, sirop artar)

post-1297-13504176439488_thumb.jpg

Pupici!!

Oana imi dai pls ceva cantitati pt aceste clatite

Din cate stiu Oana e putin ocupata momentan dar gasesti reteta pe blogul ei retetele familiei Aicireteta de clatite :pupic:

Scuze YoYo de intarziere si multumesc Geany ca ai raspuns in locul meu.

Sunt ocupici de asta nu prea mai dau pe aici asa des, dar ma tot gandesc la voi toate, imi sunteti dragi, va admir tot ceia ce gatiti, bravo fetele!!

Reteta...

post-1297-13662591727236_thumb.jpg

Clatite “zero colesterol”

Ingrediente

4 cani lapte migdale/ soia

2 cani faina integrala

2 cani fulgi de ovaz

2 linguri ulei

1 lingurita esenta lamaie / coaja rasa lamaie

sare

Mod preparare

Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza foarte bine.

Se mai adauga lapte daca vi se pare compozitia prea groasa.

Clatitele se coc la foc potrivit, intr-o tigaie care este usor unsa cu ulei.

Clatitele se intorc atunci cand se formeaza micute bule deasupra.

Tigaia se unge cu ulei de fiecare data cand se pun alte clatite.

Pupici!!

Incantata de tot ce vad la voi, cu parerea de rau ca nu am mai avut timp sa postez (si cand am cate-o frantura nu pot sa ma loghez...) va pun si eu cateva poze ale dulciurilor de post facute pentru ziua unei persoane dragi.

Prajitura cu foi de miere si suc de rosii

post-1400-13663731377515_thumb.jpg

post-1400-13663731608287_thumb.jpg

Tarta cu mere, goji si prune uscate

post-1400-13663731714086_thumb.jpg

Prajitura in foi cu crema de cacao, rahat de cacao si cafea...

post-1400-13663731926531_thumb.jpg

post-1400-13663732153002_thumb.jpg

Barcute cu caise uscate, prune sau curmale.

post-1400-13663731840264_thumb.jpg

Incantata de tot ce vad la voi, cu parerea de rau ca nu am mai avut timp sa postez (si cand am cate-o frantura nu pot sa ma loghez...) va pun si eu cateva poze ale dulciurilor de post facute pentru ziua unei persoane dragi.

La multi ani acelei persoane! Iar tie bravo pentru toate pregatirile!

P. S. Sa te anunt cand e ziua mea? ;)

Auch Gelutza! ;) Pot eu sa mai postez tarta mea dupa minunatiile tale?

Ps: da de ce nu poti sa te loghezi? Ce-ti scrie?

Tarta cu gem, zic de post ca e fara unt si fara oua.N-aveam unt, ca nu tin post.

Las' ca nici cu tine nu mi-e rusine!!!!!!! ;) As lipai rapid-rapid prajiturica!

Auch Gelutza! ;) Pot eu sa mai postez tarta mea dupa minunatiile tale?

Ps: da de ce nu poti sa te loghezi? Ce-ti scrie?

Tarta cu gem, zic de post ca e fara unt si fara oua.N-aveam unt, ca nu tin post.

Eu am adresa siteului in bara si cand accesez se invarte o rotita pana ma zapaceste si nu pot intra in minutele alea cand vreau si eu sa-mi trag sufletul cateva minute, aici...da' nu-i nicio paguba, ca doar nu plange arta dupa mine! ;)))))))))))))))))

La multi ani acelei persoane! Iar tie bravo pentru toate pregatirile!

P. S. Sa te anunt cand e ziua mea? :snorting:

Multumesc pentru urari, fiindca tot te stie persoana, o sa i le transmit!

Si da, te rog mult sa ma anunti(neaparat inainte) si cand e ziua ta, mi-ar face mare placere, sunt o maiestra in a trimite pachete surpriza,mai ales in capitala! =))

Pfoaaaaai, Gianino, ce pacate-ti faci tu cu mine... nici nu mai stiu de cand n-am mancat prajitura cu mere... :occasion15:

Eu ieri am fost la scoala, dupa cum va zisei, la noi s-au facut ore absolut normale, copiii au fost prezenti 99 la suta, vreo cativa s-au invoit de la directiune, nu mai mult de unul pe clasa. Asa ca ieri am intrat in Kaufland ( pe drumul spre casa trec fix pe langa poarta principala - :drool: - tare rau l-au pus astia... ) si am luat coji de minitarte dulci si vafe cu ciocolata, erau la reducere foarte mare, 1 leu 4 vafe, in loc de 9 lei. Normal ca am luat.

Minitarte cu crema de lamiae- capsuni, kiwi si mango din compot.

Salata de fructe in cosulete de wafe cu ciocolata.

post-508-13665496636929_thumb.jpg

post-508-13665497922744_thumb.jpg

post-508-1366549809028_thumb.jpg

Tiiii, bine ca am apucat sa postez inaintea ta, Ellani, ca dupa tortul tau nu mai aveam curajul...

Nu stiu cat de bun a fost, dar mie decorul imi place de ma topesc... Cum se face panglica aceea in patratele?

E,las' Koral,ca la tine are un avantaj mare :Muuuult mai sanatos decat 'bomba' de tort :drool:

Eu am facut-o pe hartie de copt trasand linii cu decopen-ul(acum m-am invatat sa-l manui si eu cat de cat mai ca lumea si sa nu ma ung chiar toata de ciocolata) si-apoi am sucit-o.Dar evident ca nu se putea fara peripetii,repetat figura din nou,si nu doar figura asta,ca de-aia am si zis ca-i tortu' vietii.

Si pentru mine e mister gustul,caci a fost de dat. :occasion15: